Švédsko – Švýcarsko 8:0 (kon.) | Finsko – Česko 4:3 (kon.)
konec
Švédsko
8:0 (1:0, 3:0, 4:0)
Švýcarsko
Sobota 10.11.2018, 15:00 • Buly Aréna Kravaře • Turnaj pěti (U18)
Partner:
     
    To je ode mne z tohoto utkání vše, program Turnaje pěti národů bude večer v Kravařích pokračovat duelem České reprezentace a Finska. Do té doby na početnou! (17:12:10)
     
    Překvapení se nekoná, Švédové v Kravařích dnes potvrdili roli favorita a bez slitování rozjeli svěřence lodivoda Paterliniho 8:0 a připisují si tak do tabulky první tři body. Hned pěti body se blýskl Arvid Costmar, který byl také právem vyhlášen nejlepším hráčem utkání.
     
    Nejlepší hráči
    SWE: Arvid Costmar (3+2)
    SUI: Noah Delémont (0+0)
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Pod asi poslední střelecký pokus zápasu se podepsal Albert Johansson, jehož nahození od modré čáry se zastavilo někde v hloučku hráčů před brankou.
     
    58:55
    Minuta a půl do konce utkání, ani jeden celek už nehraje na sto procent. Švédové nepochybně chtějí šetřit síly na zítřejší střetnutí s Českou republikou.
     
    57:21
    Matteus Ward málem přišel o čisté konto, jeden ze Švýcarů teď z rychlého výpadu trefil levou tyč! Opravdu nechybělo moc.
     
    56:40
    Brobergovi se sice povedlo zachytit přihrávku, hokejku měl ale už za modrou čarou. Skandinávci se tak musí klidit ven z útočné třetiny.
     
    56:10
    Philip Broberg teď zkusil své štěstí od modré čáry, Wyss chytá. Do konce utkání zbývají jen tři minuty a padesát sekund, výhru Švédům už nic nevezme.
     
    54:58
    Tři korunky čeká další přesilová hra, na lavici hanby už usedá Yves Stoffel (SUI). Ten zde stráví následující dvě minuty za hákování.
    54:17 GREWE - 8:0
     
    54:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Ve švýcarské síti už se třepetá osmý kotouč, ALBIN GREWE zakončil krásnou individuální akci zásahem k levé tyči Wyssovy branky. Až takovýhle masakr ve třetí třetině asi nikdo nečekal. Bez asistence.
     
    52:54
    Björnfotovu dělovku od modré čáry obětavě zblokoval jeden z protihráčů, k odraženému kotouči se ovšem znovu dostávají Švédové. Jejich tlak nepolevuje.
     
    51:45
    Kapitán Björnfot diriguje přesilovku z modré čáry, jeho spoluhráči se usazují před Wyssem. Z přesilovky zbývá ještě několik málo sekund.
     
    50:07
    Pro "hosty" je tohle třetina jako z hororu. Za podrážení je vyloučen brankář Syro Wyss (SUI), jehož menší trest už jede odpykat Elia Schmid.
    49:42 Oscar BJERSELLIUS - 7:0
     
    49:42
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to už je pořádný debakl. Švédové si na ledě dělají, co chtějí, odpor protihráčů už je naprosto minimální. Grewe zpoza branky nabil volnému OSCARU BJERSELLIOVI, který z voleje uklidil pryž do klece. Asistence: Albin Grewe.
     
    48:58
    Po dlouhé době nyní musel z rukávu pár zákroků vytáhnout Matteus Ward, jenž se stále může pyšnit čistým štítem. Soupeř na něj stále nenašel recept.
     
    47:08
    Švýcaři jsou zralí na ručník, vůbec to s nimi nevypadá dobře. Už nějakou dobu si pořádně nesáhli na kotouč, dvě rychlé branky soupeře je definitivně srazili.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 5. Costmar (Gunler, Broberg), 27. Lawner (Broberg, Costmar), 28. Hedström (Johansson, Henriksson), 37. Costmar (Grewe, Henriksson), 44. Feuk (Costmar), 45. Costmar (TS), 50. Bjersellius (Grewe), 55. Grewe


    Švédsko: Ward (Alnefelt) – Björnfot (C), Holmstrand, Lundqvist, Broberg, Hedström, Johansson, Popovic – Wahlgren M., Sundsvik, Wahlgren J. – Söderblom, Bjerselius (A), Grewe – Lawner, Costmar, Feuk – Andersson I., Henriksson (A), Gunler – Holmström.
    Švýcarsko: Wyss (Ruppelt) – Delémont, Baragano, Rubanik, Villa (A), Schweizer, Landolt, Vouardoux – Dähler, Burkhalter, Knak (C) – Marchand, Salzgeber, Stoffel (A) – Andersson J., Canova, Fuss – Baumann, Zimmermann, Schmid.

    Rozhodčí: Cabák, Mrkva – Gančarčík, Tošenovjan.
    thejrc.org