Anderlecht – Gent 2:0 (kon.) | Kortrijk – Standard 0:2 (kon.) | Mouscron – Genk 0:0 (kon.)
konec
Royal Excel Mouscron
0:0 (0:0)
KRC Genk
Neděle 11.11.2018, 20:00 • Stade Le Canonnier, Mouscron • Belgická liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 8:6. Rohy: 5:2. (21:51:30)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí bezbrankovou remízou, což se určitě příliš neočekávalo. Mouscron sváděl s vedoucím celkem tabulky vyrovnanou podívanou, přičemž Genk začal trochu hrát až v koncovce zápasu, ve které si připsal několik velice slibných střeleckých pokusů, avšak ani jedno zakončení neskončilo v síti. Royal dnes podal velice sympatický výkon, s trochou štěstí mohl pomýšlet nad tříbodovým výsledkem. Genk tak neodskočil druhým Bruggám na rozdíl šesti bodů, manko mezi prvním a druhým celkem stále čtyřbodové.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Žlutou kartu dostává Joel Kalonji-Kalonji (Royal Excel Mouscron).
     
    90+5
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Bilal Chibani, přichází Yanis Mbombo Lokwa.
     
    90+4
    Vypadá to, že dnes už žádnou branku neuvidíme. Oba celky se nemohou dostat k ničemu vážnějšímu.
     
    90+3
    Uronen se dostal k přízemnímu centru, který ale nedoletěl na místo určení. Naopak se Godeau dostane k dalšímu autovému vhazování.
     
    90+2
    Jeho centr směřoval k hranici velkého vápna, kde se nacházel pouze Pierrot, který navíc míč vůbec netrefil. Vukovic okamžitě rozehrál.
     
    90+1
    Royal se po delší době podíval na útočnou polovinu, kde vybojoval volný kop. K rozehrávce se staví obránce Godeau.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Diváci netrpělivě čekají na první branku, která dost možná ani nepadne.
     
    88
    Uronen se raději rozhodl spolupracovat s Heynenem, avšak nedovoleným zákrokem se prezentoval Kuzmanovic. Další standardka pro Genk.
     
    85
    Kuzmanovicovi se nepodařilo udržet míč, což hrálo do karet soupeři. Konkrétněji to byl Samata, který vyzkoušel pozornost Buteze.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes pět minut. Genk výrazně zpřesnil akce, soupeř je v posledních vteřinách hodně pasivní.
     
    83
    Před malým momentem se Trossardovi podařilo dostat s míčem až do šestnáctky, kde jeho pohotová střela jen těsně minula branku.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Bryan Heynen (KRC Genk).
     
    82
    Butez si po hodně dlouhé době připsal zákrok, ke kterému ho donutil Pozuelo, který i tentokráte mířil pouze doprostřed branky.
     
    81
    Aidoo to zkusil tak trochu jinak, neboť dalekonosným pasem hledal Trossarda, který se do hlavičkového souboje vůbec nepustil.
     
    80
    Genk je v posledních vteřinách o poznání aktivnější, stále to ale nevede k ničemu závratnějšímu. Royal velmi dobře pokrývá vlastní polovinu.

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   63. Boya (MOP), 72. Godeau (MOP), 90+6. Kalonji-Kalonji (MOP) – 27. Malinovskyj (GNK), 30. Maehle (GNK), 51. Pozuelo (GNK), 82. Heynen (GNK)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 8:6. Rohy: 5:2.
    Royal Excel Mouscron: Butez – Galitsios, Dussenne, Diédhiou, Godeau – Chibani (90+5. Mbombo Lokwa), Boya, Mohamed – Olinga (74. Kuzmanović), Pierrot, Sarmiento (71. Kalonji-Kalonji).
    Náhradníci: Libertiaux – Kuzmanović, de Medina, Mbombo Lokwa, Vojvoda, Katranis, Kalonji-Kalonji.

    KRC Genk: Vukovic – Maehle, Aidoo, Déwaest, Nastić (46. Uronen) – S. Berge, Pozuelo, Malinovskyj – Zhegrova (61. Trossard), Samatta, Ndongala (79. Heynen).
    Náhradníci: Vandevoordt – Heynen, Ingvartsen, Piotrowski, Paintsil, Trossard, Seck, Uronen, Wouters.

    Rozhodčí: Dierick – Meers, Theys
    thejrc.org