Bordeaux – Caen 0:0 (kon.) | Marseille – Dijon 2:0 (kon.) | Rennes – Nantes 1:1 (kon.)
Monaco – PSG 0:4 (kon.)
konec
AS Monaco
0:4 (0:2)
Paris Saint-Germain
Neděle 11.11.2018, 21:00 • Stade Louis-II, Monaco • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:10. (22:58:17)
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ve druhém poločase ani sekundu navíc a souboj posledních dvou mistrů Ligue 1 skončil jednoznačně ve prospěch PSG. Hosté navíc natahují svou rekordní sérii vítězných zápasů již na číslo 13.

    V úvodu prvního poločasu se Pařížané hnali do jednoho útoku za druhým. Hned dvakrát musel zásahy Edinsona Cavaniho potvrzovat až videorozhodčí po chybných signalizacích pomezního. Také Monako mohlo udeřit, ale střídající Mboula netrefil z dvou metrů odkrytou branku Alphonse Aréoly. Těsně před odchodem do šaten poslal míč do sítě také Draxler, tentokrát bylo podle asistenta na lajně vše v pořádku, ale videorozhodčí branku správně neuznal. Po změně stran zkompletoval hattrick Cavani po další luxusní přihrávce Diabyho. Po hodině hry byl ve vápně faulován Mbappé a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Neymar a udal tím konečné skóre. Deset minut před koncem procedil míč za záda Diega Benaglia také Kylian Mbappé, ale pátý zásah nebyl uznán pro ofsajd.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Monako sice udrželo míč na útočné polovině, ale k brance Alphonse Aréoly má stále velmi daleko. Silva s Kimpembem vše vyřešili nekompromisním odkopem.
    89.
     
    89
    Kimpembe obranným odkopem sestřelil u půlící lajny kameramana. Po krátkém přerušení se může pokračovat ve hře.
     
    88
    Hosté už přehrávají útočné akce. Neymar mohl pálit, ale ještě posouval míč Cavanimu, který měl také otevřený prostor ke střele, ale raději přihrával pod sebe Mbappému.
     
    87
    Mssengo vystihl přihrávku podél postranní lajny. Míč ale jen odstrčil do zámezí a hosté mohli pokračovat v útoku. Snažení PSG skončilo u Neymara, který přihrával pouze do kopaček stojícího Jemersona.
     
    86
    Pelé namazal na útočné polovině Rabiotovi. Ten následně přistrčil míč Di Maríovi, který ale přečíslení čtyř na tři zazdil mizernou přihrávkou na Cavaniho.
     
    85
    Rohový kop se Neymarovi zrovna dvakrát nevydařil. Centr z rohového čtvrtkruhu vyplachtil z pokutového území, následně ještě cpal míč do šestnáctky Nsoki, ale také nebyl úspěšný.
     
    84
    Eric Choupo-Moting využil zaváhání v pokutovém území, dostal se k míči, ale střelu už mu dokázal zblokovat Sidibé. PSG ještě v závěru stupňuje svůj tlak.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. O třech bodech už je dávno rozhodnuto, nyní se čeká jen na konečný výsledek.
     
    81
    Neymar zkoušel zakroutit míč od rohového praporku přímo do branky, ale před čárou zastavil odvážný pokus Jemerson. Monako se ale u balonu příliš dlouho neohřálo.
    80. Neuznaná branka Kyliana Mbappého pro ofsajd
     
    80
    Kylian Mbappé dostal míč do sítě po skvělé přihrávce Rabiota, ale opět to byl milimetrový ofsajd pařížského celku. Vše musel opět řešit až videorozhodčí. Pátá branka se tak zatím nekoná.
     
    79
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Eric Choupo-Moting.
     
    78
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Moussa Diaby, přichází Ángel Di María.
     
    77
    Grandsirova pobídka do pokutového území neměla šanci na úspěch. Na druhou stranu spěchal za míčem Nkunku, ale ani jeho spolupráce s Mbappém nebyla z nepřesnějších.

    Vít Schück

    Branky: 5. Cavani (Neymar), 12. Cavani (Diaby), 54. Cavani (Diaby), 65. Neymar (pen.)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:9. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:10.
    AS Monaco: Benaglio – Sidibé, Badiashile, Jemerson, Henrichs – Grandsir, Pelé, Aït Bennasser, Chadli (21. Mboula, 49. Isidor) – Diop, Falcao (C) (69. Massengo).
    Náhradníci: Badiashile – Pierre-Gabriel, Panzo, Mboula, Isidor, Massengo, Thuram-Ulien.

    Paris Saint-Germain: Aréola – Kehrer, Silva (C), Kimpembe – Nkunku (79. Choupo-Moting), Draxler (71. Nsoki), Rabiot, Diaby (78. Di María) – Mbappé, Cavani, Neymar.
    Náhradníci: Buffon – Meunier, Nsoki, Verratti, Diarra, Di María, Choupo-Moting.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Pacelli
    thejrc.org