Rusko – Švédsko 5:1 (kon.) | Česko – Finsko 2:7 (kon.)
konec
Česko
2:7 (1:0, 1:4, 0:3)
Finsko
Neděle 11.11.2018, 18:30 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj čtyř (U20)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Děkuji za pozornost, kterou jste nám věnovali v průběhu celého turnaje. Přeji příjemný večer, a někdy příště znovu na počtenou! (20:40:51)
     
    KONEČNÉ POŘADÍ TURNAJE

    1. Finsko – 9 bodů
    2. Rusko – 6 bodů
    3. Česko – 3 body
    4. Švédsko – 0 bodů.
     
    Češi na závěr turnaje v Hodoníně podlehli Finsku vysoko 2:7, když bohužel obdrželi lekci s efektivity. Suomi tedy suverénně dokráčeli za celkovým prvenstvím.

    Ve třetí části se už prosazovali pouze hosté. Santeri Virtanen zvýšil na 5:2, další branky přidali Aleksi Heponiemi a Kaapo Kakko ve dvojnásobných přesilovkách v samotném závěru.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Celý stadion v Hodoníně i přes dnešní výsledek hlasitě děkuje českým mladíkům za předvedené výkony. Fanoušci byli po celou dobu turnaje skvělí!
     
    59:09
    Češi se ještě snaží něco vymyslet v útočném pásmu, avšak už chybí fyzická i psychická síla. Hosté zápas bez potíží kontrolují, Mikko Kokkonen zakládá další jejich akci.
    58:30 KAKKO - 2:7
     
    58:30
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Na domácích se už projevila frustrace, spáchali další faul, a Suomi opět s grácií využívají dvojnásobnou početní výhodu! Už trošku exhibiční kombinaci zakončil doklepnutím do prázdné branky KAAPO KAKKO. Přihrával mu Niklas Nordgren, který už sám mohl v klidu skórovat. Asistence: Niklas Nordgren, Aleksi Heponiemi.
     
    58:12
    Vyloučení v týmu Česko (Dvořák – 2 min., sekání).
    57:30 HEPONIEMI - 2:6
     
    57:30
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Seveřané využívají přesilovku pěti proti třem a přidávají další gól. A znovu to vypadalo tak snadno! Český trojlístek byl stažen hluboko před vlastní brankou, SAMI HEPONIEMI měl tedy po obdržení přihrávky od Kaapa Kakka mezi kruhy dostatek prostoru na smrtící ránu z první. 2:6! Asistence: Kaapo Kakko.
     
    57:17
    Vyloučení v týmu Česko (Machala – 2 min., sekání).
     
    56:41
    Pěkným průnikem se prezentoval Otto Kivanmäki. Po levém křídle se totiž krásně prosmýkl až do bezprostřední blízkosti Dostála, kterého také nakonec trefil!
     
    56:17
    Dostál volný puk rychle rozehrál na Zelingra. Ten založil českou akci, která bohužel skončila relativně brzkou ztrátou kontroly nad černou gumou.
     
    56:05
    Vyloučení v týmu Česko (Plášek – 2 min., hákování).
     
    55:55
    Jakub Pour se snažil prudkou křižnou přihrávku nalézt Lukáše Rouska, leč jeden z finských beků kotouč úspěšně ztečoval vysoko do ochranné sítě. Bude se vhazovat.
     
    55:25
    Rousek dostal velice těžký puk do obležení soupeři. Přesto jej dokázal přesně odehrát, domácí tedy zůstávají nastěhováni v soupeřově obranné zóně.
     
    55:16
    Vyloučení v týmu Finsko (Puustinen – 2 min., podrážení).

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 20. Plášek (Galvas), 38. Navrátil (Süss) – 23. Engberg (Vainionpää, Kokkonen), 27. Moilanen (Engberg, Latvala), 31. Nordgren (Kakko, Puustinen), 34. Heponiemi (Nyman), 49. Virtanen (Ylönen, Kokkonen), 58. Heponiemi (Kakko), 59. Kakko (Nordgren, Heponiemi)


    Česko: Dostál (Škarek) – Galvas (C), Zelingr, Kvasnička, Haš, Mikyska, Gaspar, Müller – Plášek, Hladonik (A), Jeník – Machala (A), Toman, Rousek – Teplý, Střondala, Pour – Dvořák, Süss, Navrátil.
    Finsko: Patrikainen (Lehtinen) – Laaksonen, Heinola, Honka, Kaskinen, Latvala (C), Kokkonen – Heponiemi, Kupari (A), Nyman – Nordgren, Kakko (A), Puustinen – Klemetti, Virtanen, Ylönen – Engberg, Vainionpää, Moilanen – Kivenmäki.

    Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Měkýš, Tošenovjan.
    thejrc.org