Novosibirsk – Barys 1:2 (po pr.) | Čerepovec – Vladivostok 2:1 (3:2 po s.n.) | Omsk – Chabarovsk 3:0 (kon.)
Minsk – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | Petrohrad – Jekatěrinburg 5:2 (kon.) | Spartak Moskva – Magnitogorsk 4:5 (0:1 po s.n.)
Viťaz – Jaroslavl 2:4 (kon.)
konec
HC Viťaz Moskevská oblast
2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Lokomotiv Jaroslavl
Pondělí 12.11.2018, 17:30 • Viťaz Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v zápase

    Vojtěch Mozík (VTZ) 0+0, 0 střel, čas na ledě 21:32
    Marek Hrivík (VTZ) 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:07
    Alexander Salák (JAR) 60 minut, 16 zásahů, 2 obdržené branky
    Jakub Nakládal (JAR) 0+0, 3 střely, čas na ledě 21:17 (19:46:16)
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 18:41.
    Zblokované střely – 12:12.
    Vyloučení – 4:2.
    Využití přesilovek 0/2 – 0/4.
    Vhazování – 24:17.
     
    Je konec! Dnešní utkáním nakonec končí vítězstvím Lokomotivu Jaroslavl, který svého soupeře porazil poměrem 4:2. Hostující celek měl většinu času výraznou převahu, hodně práce si připsal finský brankář Ortio, který nejednou podržel svůj celek. Na druhé straně se Salák moc nezapotil, i přesto ale inkasoval dvě branky. Poslední perioda nám nabídla jedinou branku, o kterou se v samotném úvodu postaral obránce Čerepanov, který vlastně vstřelil poslední branku tohoto zápasu. Lokomotiv tak vrátil svému soupeři týden starou porážku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:52
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Igor Golovkov – 2 min., krosček).
     
    59:40
    Domácí to zkoušejí bez brankáře!
     
    59:25
    Švec-Rogovoj si vzal na starost vyvezení puku, který ale nechal za sebou. Domácí se tak nedostali z vlastní třetiny, což Lokomotivu maximálně vyhovuje.
     
    58:34
    Do konce zápasu nezbývá už moc času, domácím stále chybí dvě branky. Uvidíme, zda se lodivod Viťazu rozhodne pro hru bez brankáře.
     
    57:25
    Kontiola se přeci jenom dostal k volnému puku, se kterým zamířil mezi kruhy, odkud to zkusil střelou na bránu. Do ní ale strčil hokejku jeden z protihráčů.
     
    56:11
    Před brankou zůstal zcela nekrytý domácí forvard Rendulić, kterému se ale nepodařilo zasunout puk do volné části brány. Po delší době výstraha ze strany Viťazu.
     
    55:47
    Rafikov se bez větší podpory pustil do útočení, v konečné fázi si počkal na kolegu Apalkova, na kterého byla přihrávka příliš dlouhá. Viťaz to zkouší z protiútoku.
     
    54:22
    Favorit zápasu se nakonec dočkal hned dvou střel, obě ale prosvištěly vedle brány. Aby toho nebylo málo, tak Ortio zneškodnil zakončení od Iljenka.
     
    53:40
    Lokomotiv sice uspěl na buly, poté ale na modré čáry uskočil puk Nakládalovi, který tak vyhnal svojí formaci ven z útočného pásma. Hosté ale rozjíždějí další akci.
     
    52:35
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Vojtěch Mozík – 2 min., krosček).
     
    52:24
    Na druhé straně se proháčkoval až do zakončení Kronwall, který nepříliš důraznou střelu prověřil Ortia. Finský brankář opět použil svůj pravý beton.
     
    51:25
    Jaroslavl dokázala vyvézt puk z vlastní třetiny, domácí se ale hodně rychle dostali zpět. U zadního mantinelu bojoval o touš Stasenko, který nakonec o něj přišel.
     
    49:15
    Tohle bylo mnohem lepší. Dostatek času měl na střelu zápěstím Nikulin, který ale trefil Saláka pouze do ramene. Následně hostující čtveřice odklidila kotouč do bezpečnějšího prostoru.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 12. M. Aaltonen (Rendulić, Jevsejenkov), 40. Švec-Rogovoj (Kokarev) – 5. Jurtajkin (Alexejev), 22. Kajumov (Kudrjavcev, Čerepanov), 34. Kartajev (Alexejev, Afanasjev), 42. Čerepanov (Jurtajkin, Kartajev)


    HC Viťaz Moskevská oblast: Ortio (Saprykin) – Stasenko, Jevsejenkov, Katičev, Mozík, Golovkov, Voronkov, Jepišin, Gončarov – Makejev, A. Nikulin, Rendulić – Hrivík (A), M. Aaltonen (A), A. Sjomin (C) – Kokarev, Švec-Rogovoj, Stoljarov – Mons, Mojsejev, A. Ševčenko.
    Lokomotiv Jaroslavl: Salák (Konovalov) – Rafikov, Nakládal, Kronwall (C), Jelesin, Čerepanov, Kutuzov, Afanasjev, Kudrjavcev (A) – Apalkov, Kontiola, Kozun (A) – Averin, Iljenko, Sannikov – Jurtajkin, Alexejev, Kartajev – Kajumov, Ivanov, Beljajev.

    Rozhodčí: Gofman, Šeljanin – Kulakov, Zacharenkov
    thejrc.org