Ostrava – Jihlava 1:3 (kon.) | Olomouc – Zlín 2:0 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
2:0 (1:0)
FC Zlín
Pondělí 12.11.2018, 13:00 • Andrův stadion č.2, Olomouc • Juniorská liga – Morava • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Sigmy Olomouc, která svého soupeře porazila poměrem 2-0. Také druhé dějství nám nabídlo celkem vyrovnanou podívanou, avšak směrem dopředu byla nebezpečnější Olomouc. Ta si přichystala mnohem více vyložených šancí, avšak druhou branku dlouho nedokázal vstřelit. Fastav se ke konci zápasu nadechoval k náporu, avšak ten pokaždé dokázala odrazit dobrana soupeře, která si tak společně s brankářem Mandousem připisuje čisté konto. Navíc se před nastaveným časem dostal k pojišťující brance Baďura, který bezpečně propálil Šišku. (14:52:02)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jiří Spáčil, přichází David Nízký.
    90. BAĎURA - 2:0
     
    90
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Je tu rozhodující branka dnešního zápasu! Vše začalo odkopem Mandouse, po kterém se k míči dostal Kamas, který ještě oslovil lépe postaveného Manziu. Posledně jmenovaný v šanci nezazmatkoval, naopak ještě předložil ROSTISLAVU BAĎUROVI, který se tváří v tvář Šiškovi nemýlil.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Zlín se snaží sevřít svého soupeře, ten si ale výborně pokrývá prostor u vlastní šestnáctky.
     
    88
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Pavel Zifčák, přichází Jan Kodeš.
     
    88
    Na zemi skončil jeden z hráčů Zlína, nicméně to nevypadá na nic vážného. Hlavní sudí zároveň odpískal faul, následovat bude odkop od hostující svatyně.
     
    85
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku, Sigma i nadále vede o jednu branku. Zatím to spíše vypadá, že domácí vstřelí pojišťující branku.
     
    84
    Po delší době slibnější příležitost pro Fastav. Míč proti noze obdržel Košák, jehož zakončení pravačkou nakonec skončilo vysoko nad brankou.
     
    83
    Po jeho vzdušná nabídce se do zakončení dostal Chytil, jehož rána z otočky putovala do ochranné sítě za bránou. Šiška tak nemusel zasahovat.
     
    82
    Šiška musel opět do akce, tentokráte se mu podařilo vyrazit střelu nad branku. Následovat bude rohový kop, který z levé strany rozehraje Zmrzlý.
     
    81
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Martin Zahradník, přichází Jan Vičánek.
     
    80
    Štěpánek přečetl pomalou přihrávku od Lalkoviće, posléze u postranní čáry zabojoval Diblík, který pro svůj celek vybojoval autové vhazování.
     
    79
    Manzia je po svém příchodu na hrací plochu střelecky aktivní. Záložník z Demokratické republiky Kongo vypálil pravačkou, Šiška jeho střelu zpacifikoval.
     
    78
    Hosté dokonce vybojovali další rohový kop, který směřoval k přední tyči. Tam centrovaný pokus hlavou zastavil Baďura, následně se domácí dostali z obležení.
     
    77
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Filip Novák, přichází Viacheslav Bykhovskyi.
     
    77
    Sigma se hodně divila výroku sudího, který odhalil hraní rukou v podání Kamase. Zlín okamžitě rozehrál, jeho akce je vedena po levém křídle.
     
    76
    Zlín se marně dožadoval autového vhazování, nakonec se jako poslední dotkl míče Venený, od kterého se hrací předmět odrazil do zámezí.

    David Suchý

    Branky: 12. Matoušek, 90. Baďura

    Karty:   64. Manzia (OLO) – 59. Sklenář (ZLN), 66. Jakubov (ZLN)


    SK Sigma Olomouc: Mandous – Diblík, Neuer, Chvátal, Matoušek (74. Kamas), Zifčák (C) (88. Kodeš), Spáčil (90. Nízký), Zmrzlý, Lalković (46. Manzia), Chytil, Yunis (61. Baďura)
    Náhradníci: Gröger – Kodeš, Kamas, Baďura, Nízký, Manzia

    FC Zlín: Šiška – Štěpánek, Novák (77. Bykhovskyi), Košák, Tkadlec, Železník (46. Gettler), Jakubov (69. Červenka), Zahradník (81. Vičánek), Balić, Venený (C), Holík (46. Sklenář)
    Náhradníci: Lebánek – Sklenář, Gettler, Vičánek, Kolář, Červenka, Bykhovskyi

    Rozhodčí: Vojkovský – Mojžíš, Dohnálek

    Diváci: 50
    thejrc.org