Č. Budějovice – Jihlava 3:1 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
3:1 (0:1, 2:0, 1:0 - 0:1)
HC Dukla Jihlava
Úterý 13.11.2018, 16:00DHL Extraliga juniorů • Skupina C
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Hubata, Dudáček, Svach, J. Novák, Prospal – Vaculík, Řezáč, Masopust, Grossmann, Hrubec, Masopust, Pouzar, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho

    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Javůrek) – Piskač, Veleba, Moravec, Chvátal, Smolko, Trávník, Zvěřina, Vála, Rašín – Brož, Vala, Zadražil, Kardoš, Adam, Čermák, Juda, Pigl, Barák

    Rozhodčí: Jílek – Jindra, Zíka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Jako první se do pásma dostali domácí hráči, ti se však k žádnému střeleckému pokusu nedostali. Na druhé straně pak poprvé v utkání zasahoval domácí brankář, a to úspěšně.
     
    01:35
    Jakub Čížek si najel do pásma, kde se šikovně zbavil obránce a nechybělo málo a dostal by se i ke střeleckému pokusu. Kotouč mu byl ale na poslední chvíle uzmut.
     
    02:16
    Dudáčkovo nahození nemělo potřebnou razanci. Skončilo jen na jednom z jihlavských bránících hráčů.
     
    03:34
    Nejprve se pokusil z větší vzdálenosti vypálit Michal Silný, nicméně jeho pokus až na branku neprošel. A stejně dopadla i střela Patrika Školy, jenž se taktéž zastavila o clonícího hráče.
     
    04:02
    Hostující celek se provinil zakázaným uvolněním, a proto se hra přesune do jihlavského obranného pásma.
     
    04:20
    Matouš Hrubec se dostal ke kotouči příhodně před jihlavskou svatyní. Zkusil zacílit na vzdálenější horní růžek, nicméně ten jen přestřelil. První branku v utkání jsme tedy zatím neviděli, zatím k ní bylo ale nejblíže.
     
    04:31
    Jihlavští opět poslali kotouč až na zakázané uvolnění. Hra se nám po chvíli opět přesune před Ondřeje Chaloupka.
     
    04:55
    Martin Barák dostal přihrávku do útoku. Přebral ji ale až za modrou útočnou čárou, čímž se dostal do ofsajdového postavení. Výrok sudího se mu ale příliš nelíbí, jen těžko ho ale změní.
     
    05:42
    Hostující celek po delší době dostal kotouč a svou hůl a rovnou z toho byla poměrně dobrá šance! Tomáš Vala pálil zblízka branky, bohužel pro něj ale trefil jen zadní mantinel.
     
    06:29
    Daniel Svoboda musel vzápětí čelit další jihlavské střele. Tentokrát pálil Patrik Čermák, i s jeho pokusem si domácí brankář poradil.
     
    06:38
    Dukla právě vstřelila branku!
    Máme tu první branku! Ta už se třepotá v českobudějovické brance. Zadražil poslal přihrávku na MATĚJE VÁLU, a ten se se svou střelou nezmýlil! Asistence: Martin Zadražil, Dominik Adam.
     
    08:38
    Další jihlavská střela. Nyní tedy spíše nahození, a to již ze středního pásma. S ním neměl Daniel Svoboda sebemenší problém a vyrazil jej do ochranné sítě.
     
    09:54
    Petr Veleba zachytil nepřesnou domácí rozehrávku. Kotouč následně nahodil do útočného pásma, kde už o něj oba týmy svádějí souboj.
     
    10:45
    Aleš Řezáč se málem dostal do samostatného úniku, nicméně poslední jihlavský obránce včas zareagoval a českobudějovického útočníka do ničeho nepustil.
     
    12:17
    Na ledové ploše se toho nyní moc nedělo. Až Jihlava se dostala do útoku. Konkrétně pak pálil Dominik Adam, s jehož pokusem neměl Daniel Svoboda potíže.
     
    12:17
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Václav Svach, 2 minuty – hákování)
     
    13:46
    Dlouho se Jihlava nemohla v přesilové hře dostat ke střelecké pozici. Z pravého kruhu až nyní vypálil Dominik Adam, jehož pokus skončil za Svobodovou svatyní.
     
    15:17
    Do konce přesilové hry toho hostující celek již moc nenabídl. Daniel Svoboda musel dávat pozor ještě proti jednomu pokusu, i ten však dokázal pokrýt. Svach je zpět na ledové ploše.
     
    16:52
    Daniel Piskač společně se svými kumpány z formace udržel Motor v obranném pásmu. Svoboda tentokrát ale zasahovat nemusel, českobudějovická obrana byla pozorná.
     
    17:34
    Daniel Dudáček se ujal kotouče ihned po vhazování a snažil se jej dostat z pásma. To se mu po chvíli povedlo, ovšem Českobudějovičtí se v útoku dlouze neusadili.
     
    18:25
    Tomáš Vala se dostal ke střele z levého kruhu, nicméně Svoboda včas vytasil svůj beton a kotouč dostal z českobudějovického pohledu mimo nebezpečí.
     
    19:57
    Českobudějovičtí se pokusili ještě vyrovnat před koncem prvního dějství, jenže jihlavská obrana již byla pozorná a vedení si vzít nenechala.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je za námi. Motor měl dobré příležitosti především v úvodu utkání. Největší šanci měl Matouš Hrubec, jenž ale přestřelil horní růžek z dobré pozice. Jihlava pak šla do vedení, které prozatím nepustila. Uvidíme, zda se ji bude takto dařit i v dalším dějství.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:48
    Budějovičtí se na malou chvilinku dostali do útočného pásma. Tam ovšem nic nevytvořili a Dukla se tak v pohodě ubránila.
     
    22:40
    Mohlo to být o dva přesné zásahy! Patrik Čermák se dostal do samostatného nájezdu, ovšem na domácího gólmana si nepřišel!
     
    22:46
    Svoboda si připisuje další úspěšný zákrok. Tentokrát si poradil se střelou, která na něj šla zhruba z prostoru mezi oběma kruhy. Bude se tedy vhazovat v domácím obranném pásmu.
     
    24:07
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme srovnáno, domácí střídačka se může radovat! Čížek poslal přihrávku na modrou čáru, kde napřáhl PATRIK ŠKOLA, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jakub Čížek.
     
    24:35
    Svach s Matoušem Masopustem vydolovali kotouč v prostoru mezi oběma kruhy. Pálil druhý jmenovaný, jenž ovšem orazítkoval jen pravou tyč z brankářova pohledu!
     
    25:59
    Václav Svach se na modré čáře dostal až ke střeleckému pokusu. Měl otevřený prostor k brance, čehož ale využil především Chaloupek, který na kotouč viděl a bez problému jej uschoval v lapačce.
     
    26:55
    Jihlava se drží na kotouči, dlouze se ale nemohla dostat ke střeleckému pokusu. Tomáš Vala poté nabruslil do pásma a zkusil to na bližší tyč. Ovšem neúspěšně.
     
    27:47
    Dominik Adam je dnes velmi aktivní. Nyní se snažil protlačit před branku, kam ho ale českobudějovická obrana nepustila.
     
    28:46
    Jihlava je v posledních okamžicích o něco aktivnějším celkem. Valentýn Smolko nabruslil do pásma a pokusil se vystřelit. Trefil však jen bránícího hráče.
     
    29:26
    Na opačné straně ledové plochy měl dobrou příležitost Jan Janoch! Ten krásnou střelou ale trefil jen tyčku, od které se kotouč vrátil zpět do hry. Motor se pak drží v útoku. Uvidíme, co ještě vymyslí.
     
    30:04
    Matouš Hrubec si sjížděl do střelecké pozice. Zkusil to zpoza obránce a na bližší tyč. Branku sice trefil, ale Chaloupek zasáhl lapačkou, s jejíž pomocí dostal kotouč na zadní mantinel.
     
    31:50
    Dominik Adam vedl jihlavský útok. Vytvořil parádní příležitost pro jednoho z jeho spoluhráčů. Ten ale nevystřelil ideálně, kotouč až na branku nedostal.
     
    33:28
    Jihlava nyní nebyla vůbec daleko od toho, aby zkorigovala stav utkání! Martin Barák dostal povedenou přihrávku před branku, nicméně z první trefil jen výstroj připravené Daniela Svobody.
     
    34:07
    Rozhodčí možná chvíli neviděl kotouč. Ten byl pod vyrážečkou Daniela Svobody. Poté tedy následovalo vhazování. Po něm se ke střeleckému pokusu dostal opět Dominik Adam, ani tentokrát ale jeho pokus neměl gólové parametry.
     
    35:24
    Dominiku Adamovi to v posledních okamžicích pálí opravdu dost. Nyní se jihlavský útočník prezentoval střelou z prostoru mezi oběma kruhy, nicméně ani nyní netrefil zařízení.
     
    35:46
    Od modré čáry zkusil své štěstí Jakub Novák, nicméně jeho pokus taktéž neměl potřebné parametry k tomu, aby zapadl až za brankovou čáru. O chvíli později už Chaloupek zasahuje, tentokrát drží kotouč u své pravé tyče bezpečně ve výstroji.
     
    36:31
    Jeden z českobudějovických hráčů nyní nerozehrál vůbec dobře, díky čemuž se do šance dostali hosté. Celou situaci ale z domácího pohledu zachránil Václav Svach, jenž včas zablokoval střelecký pokus.
     
    37:08
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí překlápí vedení na svou stranu! Daniel Dudáček dostal kotouč na ONDŘEJE VACULÍKA, který opravdu z nulového úhlu procpal kotouč až za brankovou čáru! Asistence: Daniel Dudáček.
     
    37:48
    Jakub Novák trefil přihrávkou jen jihlavského hráče, který srazil kotouč za domácí branku. Tam se kotouče ale uchopili už domácí, kteří hru překlápí na opačnou stranu.
     
    38:55
    Ondřej Vaculík mohl dát druhou branku v dnešním utkání! Tentokrát pálil na vyrážečku jihlavského brankáře, Chaloupek ale stihl zareagovat a kotouč vyrazil mimo nebezpečnou zónu. Povedený zákrok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda je za námi. Ta vyzněla jednoznačně pro Motor, který dal dvě branky a obrátil vedení na svou stranu. Byl i o něco herně lepším týmem, své šance však měla i Jihlava, jenž ale pro tuto třetinu zůstala bez gólu. Uvidíme, kdo napínavé utkání nakonec zvrátí na svou stranu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Motor se v úvodních vteřinách hry držel na kotouči, ale nedokázal vymyslet nic směrem do útoku.
     
    42:31
    Hru na opačnou stranu ledové plochy obrátila Jihlava, která si připsala poměrně povedenou střelu z nebezpečné vzdálenosti. Daniel Svoboda byl ale v pravý čas na pravém místě a dokázal zasáhnout.
     
    43:02
    Kotouč se odrazil k vrcholu útočného pásma Českobudějovických. Tam stál ke střele připravený Patrik Škola, jenž pokus z první ale poslal jen za Chaloupkovu branku.
     
    43:45
    Daniel Dudáček dostal přihrávku do jízdy, zhruba někam na vrchol levého kruhu. Následně ale zamířil jen doprostřed branky, kde již byl k zákroku připraven jihlavský Chaloupek.
     
    44:25
    Nechybělo mnoho a Jakub Novák se málem proháčkoval až do zakončení z velmi nebezpečné pozice. Novákův pokus ale naštěstí pro Jihlavu stihl srazit jeden z jejích hráčů.
     
    45:23
    Českobudějovičtí hokejisté se dostali do ofsajdového postavení, když se snažili opět probojovat do útočné třetiny. Hra se tedy vrátí do neutrálního pásma.
     
    46:43
    Tomáš Hubata vypálil od modré čáry. Bohužel pro něj ale nepropálil blok hráčů, jež stál před ním. Následně se jihlavští hokejisté vrhají na opačnou stranu ledové plochy.
     
    47:10
    Českobudějovičtí jsou v posledních okamžicích o něco lepším týmem na ledové ploše. Zatím se jim ale nepodařilo přidat třetí branku, o kterou očividně velmi usilují.
     
    48:42
    Motor je stále v útočném pásmu. Od modré čáry se nyní pokusil vypálit Václav Prospal, nicméně českobudějovický obránce nepropálil kotouč až na branku.
     
    49:11
    Zakázané uvolnění vrátí hru před jihlavského brankáře. Českobudějovičtí hráči tak mohou pokračovat ve svém útočném tlaku.
     
    49:37
    Jakub Novák vystřelil od modré čáry, nicméně netrefil. Tentýž hráč se pak objevil před volnou jihlavskou svatyní, nicméně jihlavská defenzíva ho k případné dorážce nepustila.
     
    50:41
    Do útočného pásma si nabruslil Martin Barák, jenž také vzápětí dostal přihrávku do jízdy. Jihlavský útočník se následně prezentoval i střeleckým pokusem, bohužel pro něj ale kotouč až za brankovou čáru nezapadl. Motor tedy stále vede o jednu trefu.
     
    51:33
    Jakub Čížek se zbavil několika protihráčů a už to vypadalo, že by se mohl dostat i do střelecké pozice. V tom okamžiku ale rozhodčí zdvihl pravici a zapískal ofsajdové postavení, jež vrátí hru do neutrální třetiny.
     
    52:12
    Dnes velmi aktivní Dominik Adam se prezentoval dalším střeleckým pokusem. Jihlavský útočník ale trefil jen připraveného Daniela Svobodu, který dnes chytá velmi jistě.
     
    52:31
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Brož – 2 min., faul kolenem).
     
    53:48
    Daniel Dudáček dostal nabito na modrou čáru, odkud vyslal povedenou svižnou střelu. Na Dudáčkův pokus však Chaloupek viděl, a proto jej ukryl bezpečně do výstroje.
     
    54:15
    Tomáš Vala musel vystrašit všechny domácí příznivce. Jihlavský hráč se málem probil až do střelecké pozice, nicméně to mu na poslední chvíli českobudějovická obrana neumožnila.
     
    54:31
    Vítězslav Brož se vrací zpět na ledovou plochu.
     
    55:36
    Daniel Dudáček se pokusil bleskově rozehrát útočnou akci Motoru. Nicméně jeho přihrávka nepatřila úplně k těm nejpřesnějším. Puk končí na jihlavských holích.
     
    56:30
    Aleš Řezáč ujel se svým spoluhráčem do akce dva na dva. Řezáč se snažil vyšperkovat akci tím, že hledal svého spoluhráče, který si najížděl před branku, ale přihrávku přes bránícího hráče neprocpal.
     
    57:47
    Daniel Dudáček najel do útočného pásma, kde vystřelil z nápřahu. Zkusil zacílit do horního růžku, kde se ale naštěstí pro jihlavské hráče objevila včas lapačka jihlavského brankáře.
     
    58:14
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vaculík – 2 min., podrážení).
     
    58:38
    Vaculík je vyloučen na dvě minuty za podražení. Chaloupek mezitím míří na střídačku svého týmu. Zacílit do odkryté klece se snažil o chvíli později Michal Silný, jenže jen těsně minul.
     
    59:05
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí dávají třetí branku a dost možná pojišťují výhru ze základní části. VOJTĚCH KRCHO zacílil do odkryté klece naprosto neomylně. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:11
    Ihned po buly se do útoku dostal Matěj Vála. Jeho střela ale následně byla zablokována. A i díky tomu s ní Daniel Svoboda nemohl mít větší obtíže.
     
    60:25
    Po vhazování se snažil prosadit Jan Trávník, ale střelou z velmi výhodné pozice netrefil brankovou konstrukci. Bonusový bod z nadstavby je tedy stále ještě ve hře.
     
    61:31
    Michal Silný se málem dostal k zakončení na vzdálenější tyči, nicméně jihlavská obrana kotouč až k němu nepropustila.
     
    62:35
    Václav Prospal málem přišel o kotouč na modré útočné čáře. Naštěstí pro Motor jej dokázal zastoupit Jaroslav Pouzar, jenž se včas vrátil.
     
    63:55
    Matouš Hrubec se málem protáhl až těsně před branku. Respektive to se mu povedlo, ale následně českobudějovický útočník nestačil ohrozit jihlavskou klec. Měl těžkou pozici. Byl ve velké rychlosti a téměř v nulovém úhlu.
     
    64:29
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava se může radovat alespoň ze zisku bonusového bodu v nadstavbě! Jindřich Kardoš poslal přihrávku na DOMINIKA ADAMA, a ten se nezmýlil. Právě tento hráč si za svou aktivitu dnes gól určitě zasloužil. Jihlavští si tedy z jihu Čech odvezou bod. Asistence: Jindřich Kardoš, Patrik Rašín.
     
    Konec zápasu. (18:05:44)
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 25. Škola (Čížek), 38. Vaculík (Dudáček), 60. Krcho – 7. Vála (Zadražil, Adam), 65. Adam (Kardoš, Rašín)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Hubata, Dudáček, Svach, J. Novák, Prospal – Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Grossmann, Hrubec, M. Masopust, Pouzar, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho
    HC Dukla Jihlava: Chaloupek (Javůrek) – Piskač, Veleba, Moravec, Chvátal, Smolko, Trávník, Zvěřina, Vála, Rašín – Brož, Vala, Zadražil, Kardoš, Adam, Čermák, Juda, Pigl, Barák

    Rozhodčí: Jílek – Jindra, Zíka
    thejrc.org