Třebíč – Jihlava 0:1 (kon.) | Frýdek-M. – Vsetín 5:4 (kon.) | Litoměřice – Benátky n/J 2:1 (po pr.)
Ústí n/L – Slavia 2:4 (kon.) | Havířov – Přerov 2:1 (po pr.) | Kladno – Motor ČB 5:0 (kont.)
Kadaň – Prostějov 2:6 (kon.)
konec
SK Horácká Slavia Třebíč
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
HC Dukla Jihlava
Středa 14.11.2018, 17:30 • KHNP Aréna, Třebíč • Chance liga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý večer do všech monitorů a obrazovek! Od středečních 17:30 se rozehraje utkání 23. kola Chance Ligy, které bude mít jistojistě náboj. Do Třebíče totiž přijede po dvou letech exligová Dukla a na místním zimáku se dá očekávat vysoká návštěva. V tom prvním díle vyhrála Dukla doma 6:3, vyhraje i na třebíčské půdě a podruhé zvládne regionální souboj?
     
    HC Dukla Jihlava
    2. místo, 42 bodů, skóre 77:42, bilance 12-2-2-5
    Po slabším začátku chytá Dukla solidní formu. Vždyť z devíti utkání osm vyhrála! Jediná prohra přišla v tolikrát zmiňovaném televizním utkání proti Motoru, kdy po slušné první třetině Budějovice přeply a braly výhru 4:1. Některé tři body byly ale velice ošemetné. V Benátkách nad Jizerou to vypadalo na další boj o body v rámci 13. kola, vedení Benátek se ale ještě ve druhé třetině rozpadlo a Dukla brala tři body. V dalším městě, kde se moc na hokej nechodí, tedy severočeské Kadani, to byla bitva do poslední minuty, Jihlavští ale vyhráli 5:3. Poslední zápas se nesl ve znamení vzdání holdu armádě, Dukla ho vzdala se třemi body v plusu, neboť vyhrála 3:1. Momentálně tak ztrácí čtyři body na vedoucí Motor.

    Produktivitu táhne mladý Lukáš Anděl, který za 21 utkání má bilanci 9+13 a spolu s Josefem Skořepou (4+10) odehrál všechny zápasy. V závěsu za Andělem je Matěj Pekr. Ten se vrátil po zranění ruky a za 16 utkání má 11 gólů + 7 nahrávek. O dva body za ním je Vlastimil Dostálek, který má 12 gólů a čtyři asistence. V obraně má nejvíce Jan Pohl (2+10), s 10 body je za ním David Kajínek. V bráně má stejně odchytáno jak Jan Brož, tak i Niklas Lundström, Brož má lepší čísla a také 93,02% úspěšnost.
     
    SK Horácká Slavia Třebíč
    10. místo, 30 bodů, skóre 59:58, bilance 6-6-0-8
    Třebíč doma válí suverénním stylem. Z deseti zápasů, které na domácí půdě odehrála, vyhrála hned rovných devět! Porazila tak například českobudějovický Motor (4:3 SN), či slovutný Vsetín (6:2). A výhry doma také činí ohromný základ třiceti bodů, hned 23. Venku se ale už tolik Třebíči nedaří, sice v prvním kole vyhrála na ledě Ústí 4:3 po nájezdech, na další venkovní výhru si ale musela počkat až do 31. října. Tedy skoro dva měsíce. Povedlo se to až v Porubě (3:5). Na výhru venku přišlo navázaní v Benátkách nad Jizerou, tam to byla přestřelka zejména v první třetině, Třebíč ji vyhrála 3:2 a brala dva body po výhře v nájezdech.

    Nejlepším hráčem v bodování je Lukáš Nedvídek, který za 20 zápasů stihl 11 gólů a 12 asistencí, což ho řadí na páté místo kanadského bodování. S 19 body je v týmu druhý Adam Raška (9+10), o asistenci méně pak má Silvester Kusko. V obraně to šlape dvou bývalým Jihlavákům, z Kadaně přišel Šimon Szathmáry, z Jihlavy pak právě Vlastimil Bilčík. Oba mají po sedmi bodech. V bráně se doposud protočili čtyři gólmani, nejvíce má odchytáno Lukáš Dostál, který má 91,07% úspěšnost.
     
    Vzájemné zápasy tuto sezonu

    8. kolo Chance Ligy 2017/2018, HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč 6:3 (2:1, 1:1, 3:1)
    Utkání osmého kola mělo nádech regionálního souboje, Jihlava v něm přivítala Třebíč. A musela strávit vedoucí gól hostí, po chybě domácí obrany se prosadil Kusko. Stav vydržel necelé tři minuty, za domácí srovnal v čase 8:58 Anděl. Vedoucí gól vsítil od modré Matěj Pekr, současně s nástupem vyloučeného Kuska na led. Hosté dopláceli na častá vyloučení, stav se ale do konce první periody nezměnil. Měnil se až ve třetině druhé, po krásné souhře se prosadil hostující Horký. Dukla ale šla opět o jeden krok dopředu, nejprve sice hlavní sudí neuznal gól po poradě s videem, další trefa Matěje Pekra ale regulérní byla. I poslední periodu zahájilo lépe HST, které opět dorovnalo díky Horkému, v téže minutě ale ještě vedení domácím vrátil v přesilovce Pohl. Paradoxně oslabení Dukly nabídlo dva úniky, první proměnil Skořepa a druhé se opakovalo, z trestného střílení se prosadil Čachotský. Jihlava tak porazila Třebíč 6:3.

    Branky a nahrávky: 9. Anděl (Pekr, Suchánek), 12. Pekr (Anděl, Skořepa), 33. Pekr (Skořepa, Štindl), 44. J. Pohl (Zeman, Čachotský), 57. Skořepa, 57. Čachotský (TS) – 7. Kusko (Nedvídek, Kratochvíl), 23. Horký (Raška, Nedbal), 44. Horký (Střondala). Rozhodčí: Barek, Obadal – Doležal, Kokrment. Vyloučení: 4:8, navíc V. Čejka 10 min, Paták (oba TRE) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2391. Střely na branku: 34:20. Zblokované střely: 5:0. Vhazování: 33:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 6:3.
     
    -28:00
    Úvodní sestavy:

    SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál (Do. Svoboda) – Bilčík, Szathmáry, L. Vágner, Vl. Brož, Bartejs, D. Mikyska, V. Čejka – Vodný, Raška, Střondala – Kusko, Nedvídek, Havlát – Malec, Tadeáš Král, Paták – Süss, Škvrně, M. Novák.

    HC Dukla Jihlava: Brož (Chaloupek) – Kajínek, D. Váňa, J. Pohl, Štebih, Štindl, Mareš, Vála – D. Tůma, Werbik, T. Havránek – Anděl, Skořepa, Pekr – Jiránek, Zeman, Dostálek – Harkabus, M. Hlinka, Osmík.

    Rozhodčí: Doležal, Kostourek – Votrubec, Ševic.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Pro domácí se jedná o vyhrané buly a ihned se Třebíčští vrhli dopředu. Nahrávka od Szathmáryho ale nebyla přesná a je pískán icing. Dukla se tak dostane do útočného pásma.
     
    00:21
    Havránek zavezl a Werbik z otočky chtěl střílet, někde z prostoru levého kruhu, avšak byl dvěma obránci zastaven a Třebíč otáčí hru.
     
    01:03
    Pekr udržel pásmo a přes Anděla se kotouč dostal na Štebiha, který z první pálí vedle. Dukla ještě chvíli pokračovala, domácí Brož se ale dokázal dostat na puk.
     
    01:43
    Jenže Bílé hvězdy se dopouštějí dalšího zakázaného uvolnění a zatím se do útoku prakticky nedostaly.
     
    02:00
    A je tu co? Další zakázané uvolnění. Třebíčským zatím dělá rozehra problémy, tentokrát nedosáhl na dlouhý pas Čejka. Jihlava už posílá do hry čtvrtou lajnu.
     
    02:12
    Hlinka pracoval v předbrankovém prostoru a vytěžil z toho nahrávku na modrou pro Kajínka. Jeho střela nebyla zvlášť výrazná, po další dorážce kryje Dostál.
     
    02:23
    Král si to namířil mezi dva útočníky Dukly, ale byl puku rychle zbaven. Pohl ale nepřesně nahrál a HST otáčí hru do útočné fáze hry.
     
    03:10
    Škvrně poslal z vrcholku pravého kruhu střelu přes obránce, ale Brož ani nemusel fakticky zasahovat.
     
    03:25
    Na druhé straně poprvé zahřmělo! Obrana domácích nezachytila nájezd Skořepy, kterému poslal kotouč za obránce Pekr, Dostál však vyjel a pozičně zneškodnil Skořepův pokus!
     
    04:14
    Brož měl se střelou od Čejky zleva problémy, napoprvé ve výstroji touš neudržel, napodruhé se již dočkal, avšak trochu hostům pomohl sudí, neboť se o něco upískl.
     
    04:40
    Harkabus narazil Osmíkovi, který se z pozice mezi třemi obránci nedokázal vymotat a jeho střela byla zblokována prvním domácím hráčem. Rychlý přechod nabídl na třebíčské straně Malec, jeho pokus k bližší tyči vylekal hostujícího gólmana, který ale nakonec kryje.
     
    05:23
    Paták při zakončení zahákoval Werbika a jako první hráč si dnes sedne na trestnou lavici.
     
    05:54
    Od modré se dostal ke střele Pekr, poprvé netrefil, podruhé Dostál vyrazil mimo do oblasti pohybu Harkabuse, který ale na puk nedosáhl. Dukla pokračuje v tlaku.
     
    06:18
    Těžká minuta a dvacet sekund pro HST, kterou ukončil nakonec Vodný vyhozením přes všechny čáry.
     
    07:00
    Na ledě druhá přesilovková formace, Štindlovi po přihrávce od Dostálka utekl kotouč přes modrou čáru a domácí jsou z nejhoršího venku.
     
    07:43
    Král s Nedvídkem předvedli náznak šance, Nedvídek dloubáčkem vyzval Krále na zakončení, který to měl ale na dlouhou hůl a zblízka Brože neprostřelil.
     
    08:25
    Hosté pouze nahodili do útočného pásma a Dostál jede v poklidu rozehrát za vlastní branku. Oba týmy dostřídají a můžeme jít na hru v pěti.
     
    08:47
    Komerční přestávka, před ní nahrál Vodný spoluhráčům do útoku rukou a rozhodčí viděl správně.
     
    09:05
    Werbik si po přistrčení Tůmy dělal prostor, avšak mířil z levého kruhu vedle levé tyče. Na druhé straně se rychle dostal ke střele Nedvídek, Brož oblast pravé tyče vykryl.
     
    09:55
    Štebih se rovnal na střelu, nakonec nahrál doleva na volného Pekra, mezitím ale sudí zvedl ruku jako signál k vyloučení. V signalizované výhodě hosté nic nevymysleli.
     
    10:13
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Robert Havlát – 2 min., podrážení).
     
    10:28
    Domácí Brož vypíchl a ujížděl sám na branku, zezadu mu muziku přitvrdil jeden z Jihlavských, Brož díky tomu na 100 % nezakončil a není nařízené ani trestné střílení!
     
    11:25
    Domácí bez problémů brání přesilovou hru Jihlavy, která nemá už ten drajv, co první.
     
    11:56
    Kusko dobře napadal a na útočné modré vypíchl rozehrávajícímu Pohlovi kotouč bez problémů. Zároveň tak pomalu ukončil třebíčské oslabení.
     
    13:05
    Dalo by se říci, že čistý průstřel od obránce hostí. Nikdo se kotouče nedotkl během jeho putování přes celé hřiště, hra však pokračuje dále bez přerušení.
     
    13:57
    Osmík se dostal mezi kruhy k tvrdé střele, Dostál vyrazil. To samé provedl o pár sekund později Jiránek, který projel celým hřištěm, Dostál ale udržel ve výstroji a je tu další komerční pauza.
     
    14:20
    Dostálek si u mantinelu udělal prostor tělem, neměl ale komu nahrát. Musel chvíli čekat, mezitím již situaci vykryla domácí obrana.
     
    15:08
    Szathmáry nepřesvědčivě rozehrál a puk zachytil Werbik, přenechal Tůmovi, který zkoušel hrát individuálně, ale nezadařilo se. Před Brožem pak právě Szathmáry střílel, Brož vyrazil a hosté vyhodili na icing.
     
    16:27
    Havránek vypíchl puk v přihrávce, ale měl již velice dlouhé střídání a místo možného úniku, který by ani nemusel dopadnout, nahodil na Dostála a odjel střídat.
     
    17:16
    Anděl s Pekrem se vydali na cestu dopředu, s sebou vzali ještě Hlinku, který prostrčil zpět na Anděla. Ten byl zničehonic sám před brankou, ale nedokázal ideálně zakončit.
     
    17:49
    Raška vyhrál buly a pak si zapsal i další moment, když se dostal před Štěbiha a rovnal se do zakončení, slovinský obránce ve službách Jihlavy ale dobře zasáhl.
     
    18:40
    Zeman se dostal do útoku a vystřelil, Dostál vyrazil špičkou betonu, na mezikruží nebyl nikdo na dorážku a domácí obrana si mohla v tomto oddechnout.
     
    19:08
    Kusko měl náznak přečíslení 3 na 2, když jihlavská obrana propadla na modré čáře, přihrávka přes blokujícího Pohla ale neprošla.
     
    19:39
    Vypadá to na klidný dojezd první třetiny. Navíc se ještě domácí dopustili ve středním pásmu přihrávky rukou a každý fanoušek i čtenář se může jít věnovat přestávkovým hrátkám.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Prvních dvacet minut za námi. Dukla měla o něco více navrch, co se hry týče, na šance to ale bylo prakticky nerozhodně. Aktivnější vstup hostí do utkání mohl zužitkovat Skořepa, Dostál mu však nájezd zneškodnil. Na druhé straně se ve vlastním oslabení prokousal až do střely Brož, při zakončení byl však rozhozen a trestné střílení nařízeno nebylo. Stav je tak stále 0:0, do Třebíče se vrátíme za 15 minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Úvodní buly vyšlo pro Duklu, která byla mimochodem střelecky aktivnější v první části (6-17). Ale mohlo to být 1:0 pro Třebíč! Vodný si ujížděl sám na branku, zblízka ale trefil pouze Brožovu pravou lapačku!
     
    20:33
    Brož vysoké nahození z třebíčské obrany raději přikryl, nechtěl parťákům dělat problémy.
     
    20:53
    Dostálek nahrával dlouhým pasem dopředu Zemanovi, který se ale na kotouč nedostal. Süss pak jel dopředu, vracející se Zeman ale jeho přihrávku srazil na střídačku.
     
    21:37
    Vodný využil srážky tří hostujících hráčů, ale nedokázal se probojovat až do finální fáze. Na druhé straně se dostal u mantinelu Váňa na puk, avšak neohrozil branku Třebíče.
     
    22:44
    Střondala nenápadným pokusem od modré lehce zvedl srdeční tep Brožovi, to samé pak Raška, v obou případech však jihlavský gólman udržel puk před čárou.
     
    23:05
    Hosté se dostali přes tři hráče do útočného pásma, Anděl dostal na levém kruhu prostor a z úhlu střílel na Dostála, který jednoduše vyrazil.
     
    23:44
    Icing domácích. Štěbih byl před dotírajícím Kuskem rychlejší.
     
    24:19
    Jiránek poslal pozvánku k domácí brance, zde se kotouče zmocnil Paták a poslal Krále do jízdy. Domácí #27 se na pravém kruhu zasekla a vystřelila, Brož opět kryje.
     
    24:59
    Během práce Dostála s pukem hrála Jihlava v šesti a Osmík jde tento trest odpykat. Třebíč cítí šanci na vedení.
     
    25:28
    Nedvídkovi ujel pul při zpracování, čehož využil Váňa, dorazil ho na mantinel a vyhodil puk k Dostálovi.
     
    26:04
    Přihrávka podél prken na dalšího z domácích nevyšla Třebíči vůbec a Pohl vyhazuje. Navíc ještě Anděl dvakrát vystřelil na branku při oslabení.
     
    26:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    25 sekund před koncem oslabení přichází gól Jihlavy! Hrubice domácího Vodného, který si nepohlídal pohyb Skořepy. Jihlavský forvard nahrávku Vodného přečetl, dostal se k puku, pustil za sebe na TOMÁŠE HAVRÁNKA, který zkušeně proměnil nabídnutou šanci! Asistence: Josef Skořepa.
    26:36 Tomáš HAVRÁNEK - 0:1
     
    27:29
    Jan Brož? Jistota v jihlavské brance! Třebíč se dostala ihned po buly do útočného pásma a tlačila. Nedvídek vypálil z mezikruží a dorážku obstaral Raška, Brož mu ale vleže zabránil srovnat!
     
    27:45
    Jihlava měla pásmo, Váňa však trefil pouze brusle prvního bránícího hráče a Třebíč se tak osvobodila. Dokonce se dostala i do střely, Škvrně si stahoval puk na střed, ale Brože nepřekvapil.
     
    28:27
    Pohl si počkal na pohyb obránce před sebou a do jeho protipohybu poslal další pokus na branku, třetí gól v sezoně ale nepřidá, neboť to pouze zadunělo o zadní plexi.
     
    29:20
    Pekr vybojoval v rohu kotouč a rozdal dlouhý pas na Anděla, který se protlačil přes obránce až před Dostála. Následně ještě zabojoval Skořepa, ale pro domácího gólmana to nebyl žádný problém, zachytit tuto střelu.
     
    30:01
    Dostálek v útočném pásmu fauloval, zasáhl vysokou holí obličej jednoho ze svých soupeřů a je vyloučen na dvě minuty.
     
    30:24
    Bilčík z první trefil jenom brusle Zemana, který ihned vyhazuje. O nějakých 20 sekund později byl v hlavní akci opět bývalý bek Dukly, jeho švih skončil v Brožově lapačce.
     
    30:52
    Kusko poslal z bekhendu přihrávku na druhou stranu volnému Nedvídkovi, tomu naneštěstí pro Třebíč kotouč projel mezi bruslemi.
     
    31:22
    Pohl se opět za brankou zmocnil puku a vyhazuje ven z pásma.
     
    32:01
    Hosté v plném počtu, Dostálek se plně zapojuje do kombinace v útoku. A obstaral finální přihrávku na Jiránka, jeho projektil byl tečován a šel do ochranné sítě. Po komerční pauze se bude vhazovat v obranném pásmu HST.
     
    32:42
    Tohle byla brutální tutovka pro domácí, kterým pomohl odraz od mantinelu a Škvrně měl přímo před sebou prázdnou bránu, jakoby se ale zalekl gólu, Kajínek do jeho střely skočil a zneškodnil ji!
     
    33:21
    Kusko se nedostal přes Štindla ke kotouči a musel se spokojit s tím, co měl, tedy svoji hůl. Štindl se pak snažil o rychlý obrat hry, ale domácí obrana v pohodě odebrala bekovi Jihlavy puk.
     
    34:35
    Mikyska se dostal do dobré pozice a ihned po přihrávce vystřelil, Brož kontroloval vyrážečkou. Rozhodně šla Třebíč herně nahoru oproti první třetině a na srovnávací gól určitě má.
     
    35:12
    Váňa prostrčil přes obránce na Skořepu, který chvíli váhal, nakonec vzal řešení na sebe, střelu mu zblokoval kamarád Szathmáry, přímo do ochranné sítě.
     
    36:02
    Domácí musí z toho být už zoufalí. Vyvinuli v pásmu Dukly totální tlak, navíc měli výhodu hráče hostí bez hole, Brož ale snad pět střel za sebou pochytal. Bylo to také hodně dáno výhodou, bude se totiž vylučovat!
     
    36:41
    HST má ideální šanci na srovnání zápasu. Vála byl vyloučen za pozdní dohrání a 199 sekund před koncem třetiny jde za katr.
     
    37:12
    Tůma před Dostálem výborně zabojoval a dostal se k ošemetné dorážce, kterou ale do branky nedostal.
     
    37:54
    Třebíčští se sami připravili o pásmo nepřesnou nahrávkou a ani tato početní výhoda není pro Bílé hvězdy moc povedená.
     
    38:45
    Současně s koncem trestu Vály Dukla opět vyhazuje. Tentokrát je to ona, kdo tlačí. Štindlovo nahození šlo vedle, Dostálkova dorážka do gólmana. Nastalou situaci řeší domácí icingem.
     
    39:27
    Jiránek se výborně otočil okolo obránce, Dostálek se Zemanem si dvakrát vyměnili puk a prvně jmenovaný střílel, Dostál ho levým betonem výborně vychytal!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina je minulostí. Třebíč v ní byla opticky lepším týmem, měla také převahu střeleckou (19-10). Hned čtyři šance zaváněly gólem. Vodný ale svůj únik neproměnil, Raška nepřekonal skvěle chytajícího Brože, Škvrně trefil střelou do prázdné blokujícího Kajínka a tlak při signalizovaném vyloučení také gól nepřinesl. A tak se skóre měnilo na druhé straně, po chybě Vodného se ve vlastním oslabení prosadil symbolicky Tomáš Havránek. Dukla to má o něco lépe rozehrané, jistotu ale zdaleka nemá. Třetí třetina začne v 19:06.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Poslední třetina zahájena, Raška vyhrál úvodní buly a dostal se za dukelskou branku, kde byl ale puku zbaven.
     
    40:39
    Pekr se nedohodl s Werbikem a puk tak vyšel do prázdna, naštěstí pro Duklu ale dojíždějící Anděl v klidu shrábl a zavezl do pásma dále.
     
    41:21
    Anděl se dostal do tutové šance, místo střely ale volil nahrávku na Skořepu, ten to tam měl jako na podnose, ale puk nezvedl nad beton Dostála! Možná klíčový zákrok domácího brankářského talenta!
     
    42:23
    Harkabus proskočil mezi obránci a vypálil, puk mu z úhlu ale šel dosti vedle. Bartejs se pak zmocnil hracího předmětu a spěchá do útoku.
     
    43:04
    Szathmáry důsledně dojížděl Válu, který se ale nakonec ke kotouči dostal a přes Hlinku poslal do šance Tůmu, ten se natlačil před Dostála, zblízka ale trefil pouze Dostálovu hruď!
     
    43:58
    Domácí se provinili dalším zakázaným uvolněním.
     
    44:21
    Pekr chtěl stáhnout puk na střed i za cenu dvou obránců před sebou, Bartejs byl tím, kdo puk odpálil, ale pouze na hůl Pohla, který může dále tvořit v útočném pásmu.
     
    45:12
    Menší krkolomnost u třebíčské střídačky, Szathmáry nahrál nepřesně na Bilčíka a Havránek dostal nabito od Werbika, střelou po ledě ale brankáře v modrém nepřekonal.
     
    46:32
    Další dobrá kombinace od Dukly. Hlinka podél modré nahrál na Osmíka, který situaci přehrál na druhou stranu, kde se nacházel Pohl. Jihlavský obránce pálil prakticky z první, Dostál ale povyjel a opět zasáhl. Dnes to je hodně o gólmanech...
     
    46:57
    Bartejs od modré střelou do klubka těl pořádně zmátl jihlavskou obranu, která nevěděla, kam dříve bruslit. Jenže Novák z hranice brankoviště puk na dorážku minul a následnou dohru celé akce obstaral Nedvídek sraženou střelou do ochranné sítě.
     
    47:55
    Opět to byla akce Skořepy s Andělem. Skořepa vracel mezi kruhy na Anděla, který byl lehce zahákován Bilčíkem, toho tak čekají dvě minuty na trestné.
     
    48:22
    Bartejs ukazuje své kvality, tentokrát vymyslel v oslabení brejk 2 na 1, který bohužel pro Třebíč gólem neskončil, ač moc nechybělo. Na druhé straně se zaskvěl Dostál proti střele Dostálka z mezikruží.
     
    48:58
    Tůma po střele vracel hned na Štebiha, ten z první trefil Vodného a od něj šel puk z pásma.
     
    49:33
    Anděl zavezl do pásma a spustil další zmatky v třebíčské obraně, které ukončil Pekr svojí přetaženou vykrytou střelou.
     
    50:31
    Brož si nebyl chvíli jist, co udělat s pukem, před ním Vodný, tak ho raději hostující gólman ukryl do bezpečí. Na srovnání mají Bílé hvězdy devět a půl minuty.
     
    51:10
    Kajínek zachyboval v rozehře a Raška se dostal mezi kruhy sám před Brože, měl hodně dobrou šanci na skórování, HST ale dnes není souzeno, srovnat zápas!
     
    52:16
    Andělovi se povedlo vyvézt puk z pásma a osvobodit Duklu. Každopádně začíná Třebíč přebírat iniciativu nad zápasem.
     
    53:18
    Raška je obtěžován Hlinkou, pravdou je, že Raška je dnes v zápase velice aktivní. Ale o kotouč nyní přišel, nabito dostal na levý kruh Harkabus, ale Dostál opět kryje.
     
    54:00
    Šest minut do konce, ty se rozehrají až po komerční přestávce.
     
    54:10
    Süssovu střelu prodloužil za sebe holí Brož a Dukla tak může založit útok.
     
    54:46
    Szathmáry se včas vrátil s Andělem, kterému předložil Pekr do jízdy. Anděl nicméně pokračoval na kotouči i nadále a vyšla z toho přihrávka před branku na Štindla, jeho pokus z první byl sice tvrdý, ale do středu brány.
     
    55:07
    Klasická klička na modré čáře a pro Třebíč se tak jedná o ofsajdové postavení.
     
    55:13
    Jihlava však toto „kompenzuje“ zakázaným uvolněním.
     
    55:38
    Skořepa využil zmatení nepřítele a poslal napříč pásmem Havránkovi, tomu však při zpracování puk odskočil a Třebíč otáčí hru, jmenovitě Raška.
     
    56:27
    Sporné vyloučení. Zeman dostal od Pohla dlouhý pas na útočnou modrou, udělal dvě otočky jako hráč v NHL 09 a pak šel na zem. Bartejs je vyloučen za podrážení, ač možná Zemana ani k zemi neposlal.
     
    56:43
    Každopádně Jihlava je ke třem bodům zase o něco blíže. Tentokrát vyděsil Dostála lehkou střelou Jiránek. Pro Třebíč ale vše dobře dopadlo.
     
    57:21
    Třebíč hraje v oslabení velice aktivně. Ono ani nic jiného nezbývá, v poměru času a skóre. Jihlava nespěchá a drží kotouč za svoji brankou.
     
    58:05
    Čejka se dostal od mantinelu ke střele, ale netrefil branku, pouze plexi, po kterém se to svezlo.
     
    58:38
    Domácí v útočném pásmu, měli zajímavý náznak 3 na 2, Werbik vyhazuje a dá se očekávat hra bez gólmana.
     
    59:10
    Brož raději nahození Rašky podržel a bude se vhazovat v pásmu Dukly. Naprosto logicky přichází oddechový čas HST a zřejmě i hra bez gólmana!
     
    59:12
    To nejlepší, co Třebíč v týmu má, jde teď na led. Mimo Dostála, tedy.
     
    59:18
    Jiránek protečoval až za branku Třebíče a je z toho icing.
     
    59:31
    Jiránek z nouze vysokým obloukem vyhodil a celá pětka jede střídat.
     
    59:54
    Třebíč měla ještě v závěru nápor, Brože ale nepřekonala. Je konec!
     
    Konec zápasu.
     
    Dámy a pánové, za námi je souboj o Vysočinu a pomyslný klíč od kraje drží stále Dukla. Utkání jako takové bylo opravdu vyrovnané, bojovné, moc hokejové krásy nám nenabídlo. Ta byla dnes o něco lepším týmem, Třebíči se však nedá vyčíst v zápase nic. Ukázala bojovnost a nasazení, skvěle chytajícího Brože v brance Jihlavy ale nepřekonala. S překonáním gólmana byl problém i u hostující strany, té se ale povedlo jednou, v čase 26:36 se prosadil po chybě Vodného Tomáš Havránek. Dnes budou mít tak veselou cestu domů hostující příznivci, kterých přijelo do Třebíče nemalé množství a pomohli k atmosféře. Z mé strany je to dnes opravdu vše, nemám vám již více co předat. Mějte se fajn, přeji vám krásný zbytek týdne a v sobotu se budu těšit z Jihlavy na státní svátek napočtenou! (19:46:37)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 27. T. Havránek (Skořepa)


    SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál (Do. Svoboda) – Bilčík, Szathmáry, L. Vágner, Vl. Brož, Bartejs, D. Mikyska, V. Čejka – Vodný, Raška, Střondala – Kusko, Nedvídek, Havlát – Malec, Tadeáš Král, Paták – Süss, Škvrně, M. Novák.
    HC Dukla Jihlava: Brož (Chaloupek) – Kajínek, D. Váňa, J. Pohl, Štebih, Štindl, Mareš, Vála – D. Tůma, Werbik, T. Havránek – Anděl, Skořepa, Pekr – Jiránek, Zeman, Dostálek – Harkabus, M. Hlinka, Osmík.

    Rozhodčí: Doležal, Kostourek – Votrubec, Ševic

    Diváci: 3 574
    thejrc.org