Kazaň – CSKA Moskva 0:5 (kon.) | Nižněkamsk – HC Slovan 2:3 (kon.) | N.Novgorod – Riga 2:3 (po pr.)
konec
Ak Bars Kazaň
0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
CSKA Moskva
Čtvrtek 15.11.2018, 17:00 • TatNěfť Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To jde ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dnešního večera. Na počtenou! (19:24:47)
     
    Hlavní kouč Kazaně Biljaletdinov se do kabin přesouvá s hodně kyselým výrazem. Není divu – cesta CSKA ke dvěma bodům dnes byla možná až příliš jednoduchá, na ledě mistra KHL dominoval už od úvodních minut a vyjma občasného zaváhání Bars nepouštěl do větších šancí. Moskvané tak po přesvědčivém výkonu svojí šňůru vítězství tak protahují už na osm utkání.
     
    Československá stopa
    Jiří SEKÁČ (KZN) – 0+0, 2 střely, ice-time 17:11
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 24 – 28
    Zblokované střely: 12 – 8
    Vhazování: 28 – 26
    Trestné minuty: 8 – 10
    Využití přesilovek: 0/4 – 1/3
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Moskva se dostala do dalšího přečíslení, domácí obrana se už úplně rozpadla. Andronova přihrávka ale nebyla vůbec přesná, Garipov tak byl bez práce.
    58:47 Konstantin OKULOV - 0:5
     
    58:47
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Garipov si do statistik připisuje další obdržený gól, dnešní zápas se mu opravdu vůbec nepovedl. CSKA se dostalo do přečíslení dva na jednoho, přičemž pátý hřebík do kazaňské rakve přesnou střelou mezi betony zatloukl KONSTANTIN OKULOV. Asistence: Michail Naumenkov.
     
    57:48
    Zbývá dohrát něco málo přes dvě minuty, i přes nepříznivý stav panuje v TatNěfť Areně skvělá atmosféra. Domácí příznivci stále skandují o sto šest.
     
    56:48
    Sekáč obkroužil branku a chtěl nahrát jednomu ze svých spoluhráčů, který najížděl k opačné tyči. Nabídka ale adresáta úplně minula.
     
    55:51
    Nějakou dobu teď uvidíme hru čtyři na čtyři. Alexandr Burmistrov (KZN) jde ven za krosček, Andrej Světlakov (MOS) pak míří na trestnou kvůli sekání.
     
    55:31
    Lukojanov projel obranou soupeře jako nůž náslem, jeho výpad ukončil výborným zákrokem až připravený Sorokin! Ke gólu moc nechybělo.
     
    54:41
    Na konci dlouhé kombinace teď stál Justin Azevedo. Ten se rozhodl z mezikruží zakončit, ovšem ani on Sorokina nijak nepřekvapil.
     
    53:44
    V prostoru pro vhazování se uvolnil Jiří Sekáč, jehož projektil trefil Sorokina přímo do hrudníku. Stále neprůstřelný brankář následně pryž přikryl lapačkou.
     
    52:57
    Klas Dahlbeck (MOS) stráví následující dvě minuty na trestné lavici, dopustil se totiž držení. Domácí mají šanci vstřelit aspoň čestný gól.
     
    52:28
    Dalším pánem na holení teď byl Lukojanov, jehož nahození od mantinelu šlo mimo moskevskou klec. Snahu Kazani rozhodně upřít nemůžeme.
     
    51:29
    Střelou hned po vyhraném vhazování chtěl Sorokina překvapit jeden z domácích obránců, gólman armádního klubu se ale nenechal vyvést z míry ani tentokrát.
     
    50:50
    CSKA kontroluje hru a nepouští soupeře za středovou čáru. S nadějemi Kazaně na aspoň nějaký bodový zisk to začíná vypadat už hodně špatně.
     
    Dnešní utkání sleduje 8 890 diváků (88,9% kapacity).

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 8. Grigorenko (Vey, M. Robinson), 25. Slepyšev (M. Robinson, Okulov), 33. Grigorenko, 36. Tělegin (Marčenko, Světlakov), 59. Okulov (Naumenkov)


    Ak Bars Kazaň: Garipov (Podjapolskij) – Judin, Jarullin, Pedan, Postma, Batyršin, Ljamkin – Galijev, Tkačov, Burmistrov – Azevedo, Lander, Sekáč – An. Popov, Lukojanov, A. Potapov – M. Gluchov, Svitov (C), Klinkhammer.
    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Dahlbeck, M. Robinson (A), Pašnin, Naumenkov, Blažijevskij, Nestěrov (A), Marčenko – Vey, Grigorenko, Kaprizov – Andronov (C), Hansen, Kalinin – Tolčinskij, Okulov, Šalunov – Tělegin, Slepyšev, Světlakov.

    Rozhodčí: Ravodin, Gusev – Goljak, Deďulja.

    Diváci: 8 890
    thejrc.org