NY Islanders – NY Rangers 7:5 (kon.) | Philadelphia – New Jersey 0:3 (kon.) | Pittsburgh – Tampa 3:4 (kon.)
Columbus – Florida 7:3 (kon.) | Ottawa – Detroit 2:1 (kon.) | Minnesota – Vancouver 6:2 (kon.)
Calgary – Montreal 2:3 (kon.) | Arizona – Nashville 2:1 (kon.) | San Jose – Toronto 3:5 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:4 (2:1, 1:3, 0:0)
Tampa Bay Lightning
Pátek 16.11.2018, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Pittsburghem Penguins a Tampou Bay Lightning. Zápas startuje hodinu po půlnoci.
     
    Tampa Bay Lightning

    Hostující Tampa Bay je mnohými odborníky považována za adepta na zisk Stanley Cupu. Tampa tento názor zatím potvrzuje. Blesky odehrály osmnáct zápasů, ve kterých nasbírali dvacet pět bodů a patří jim první pozice Východní konference. Poslední dva duely však Tampa prohrála. Naposledy padla 2:1 na kluzišti Buffala. Nejproduktivnějším hráčem je Point, který má na kontě devatenáct kanadských bodů.
     
    Pittsburgh Penguins

    Dnešní domácí celek a jeden z nejlepších týmů NHL v posledních letech v letošním ročníku prožívá špatné období. Penguins odehráli šestnáct zápasů, ve kterých nasbírali jen sedmnáct bodů a jsou až na čtrnácté pozici Východní konference. Naposledy prohráli na ledě New Jersey. Tahouny Pittsburghu jsou i v letošním ročníku Jevgenij Malkin a Sidney Crosby.
     
    Češi a Slováci

    V dresu Pittsburghu uvidíme Dominika Simona, zatímco za Tampu nastoupí Ondřej Palát a Erik Černák.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jak už je za oceánem tradicí, začne dnešní duel o několik minut později.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní americká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování dnešního utkání. Penguins se ihned vydali do útočného pásma, ale v jeho rohu přišli o puk.
     
    00:35
    Jevgenij Malkin dostal přihrávku do útočného pásma, ale proti přesile obránců v bílých dresech se nedokázal uvolnit a přišel o kotouč.
     
    01:12
    J. T. Miller spěchal za přihrávkou za branku Pittsburghu. Hostující útočník poté hledal spoluhráče na modré čáře, nicméně jeho pobídka byla příliš prudká.
     
    01:40
    Hedman rozjel akci Tampy od vlastní modré čáry. Hostující obránce našel jednoho ze spoluhráčů a Matt Murray si musel připsat první zákrok.
     
    02:10
    Brian Dumoulin zastavil nepřesnou rozehrávku soupeře a vybojoval kotouč pro Penguins. Tampa však vlétla do zápasu velmi aktivně.
     
    02:36
    Bryan Rust bojoval o puk v rohu útočného pásma, odkud poslal bekhendovou přihrávku před branku Tampy, ale nenašel nikoho v domácím dresu.
     
    03:00
    Až nyní se poprvé v utkání přerušuje hra. Bryan Rust byl příliš rychlý a projel do útočného pásma ještě před kotoučem. Po ofsajdu se vhazuje ve středním pásmu.
     
    03:32
    Garrett Wilson dostal přihrávku na levou stranu ledové plochy, projel s pukem ven z obranného pásma, ale neprocedil přihrávku na rozjetého Malkina.
     
    04:05
    Victor Hedman uspěl v souboji v rohu obranného pásma a prudkou přihrávkou založil hostující akci. Nikdo v bílém dresu se nedostal ke střele.
     
    04:32
    Domácí nyní uklidňují hru za vlastní brankou a čekají na kompletní vystřídání. Čerstvé síly posílá na ledovou plochu také hostující kouč.
     
    05:09
    Cullen projel po levém křídle do útočného pásma a nahodil puk na hostující branku. Domingue jeho ránu dokázal vykopnout pravým betonem.
     
    05:35
    Ryan McDonagh dostal přihrávku na modrou čáru, ale nedokázal obejít dobře postaveného Oleksiaka. Domácí celek může znovu zaútočit.
     
    06:10
    Kessel hledal prudkou přihrávkou Malkina, jenže ruský bohatýr jeho přihrávku vůbec netrefil. Tampa se ubránila vyhozením puku do středního pásma.
     
    06:42
    Bryan Rust dostal krásnou přihrávku mezi kruhy, jenže ve velké rychlosti nedokázal ukočírovat své bruslení a vůbec nezakončil.
     
    07:04
    Domácí si zahrají první přesilovou hru. Nikita Kučerov dostává dvě minuty za podrážení.
     
    07:34
    Hosté vstoupili do oslabení skvěle. Hráči Tampy vybojovali kotouč a dokázali jej vyhodit přes všechny čáry. Murray pomohl domácím s rozehrávkou.
     
    08:03
    Malkin měl na hokejce jasný gól, jenže Domingue předvedl fantastický zákrok a ránu ruského hokejisty dokázal na poslední chvíli vyrazit!
     
    08:40
    Hosté znovu vybojovali kotouč pro sebe a dokázali se osvobodit. Tampa se v oslabení skvěle pohybuje a komplikuje soupeři střelbu.
     
    09:04
    Hosté v plném počtu.
     
    09:25
    Bude se znovu vylučovat! Dvě minuty za hákování dostává Stamkos.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:03
    Hosté vybojovali odražený kotouč v obranném pásmu a odrazem o mantinel jej vyhodili přes modrou čáru. Penguins už vezou další nebezpečí.
     
    10:33
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí celek využívá přesilovou hru a dostává se do vedení! Letang na modré čáře našel Kessela, jehož nahození tečoval do sítě PATRIC HORNQVIST! Asistence: Phil Kessel, Kris Letang.
    10:33 Patric HÖRNQVIST - 1:0
     
    11:02
    Hosté se ubránili jen za cenu zakázaného uvolnění. Johnson sice spěchal za kotoučem, ale Dumoulin byl o něco rychlejší. Bude se vhazovat po Dominguově levici.
     
    11:21
    Další útočnou snahu Pittsburghu zastavuje postavení mimo hru. Olli Määttä už neudržel puk na modré čáře a ihned jej vrátil do útočného pásma.
     
    12:04
    Matt Murray musel vytáhnout skvělý zákrok! Nikita Kučerov zakončoval ze skvělé pozice, ale domácí brankář podržel svůj celek!
     
    12:04
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jamie Oleksiak – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Cédric Paquette – 2 min., hrubost).
     
    12:09
    Domácí si zahrají další přesilovku. Michail Sergačjov totiž dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    13:03
    Malkin zkusil zakončit od modré čáry. Před brankou kotouč ještě tečoval Kessel, ale Domingue jej dokázal vykopnout do rohu kluziště.
     
    13:11
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Ryan Callahan – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kris Letang – 2 min., hrubost).
     
    13:35
    Hráči Tampy uspěli na vhazování a po krátké kombinaci v obranném pásmu vyhodili kotouč přes všechny čáry. Penguins musí rozjet další akci.
     
    13:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh využívá druhou přesilovou hru a navyšuje své vedení! Skvělou práci odvedl před brankou Patric Hörnqvist. K odraženému puku se dostal PHIL KESSEL, který jej uklidil pod břevno! Asistence: Jevgenij Malkin.
    13:49 Phil KESSEL - 2:0
     
    14:10
    Oleksiak poslal krásnou přihrávku za branku soupeře. Do zakončení se poté vymotal Bryan Rust, ale Domingue předvedl dobrý zákrok.
     
    14:23
    Domingue se roztáhl v brankovišti a přikryl lapačkou odražený kotouč. Hostující brankář raději přerušil hru. Vhazuje se po jeho levici.
     
    15:00
    Riley Sheahan projel s pukem po pravém křídle do útočného pásma a vypálil zápěstím. Jeho ránu schoval Domingue do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    15:27
    Ryan McDonagh dotíral na domácího obránce za brankou Penguins, nicméně Olli Määttä ukázal své zkušenosti a nenechal se připravit o puk.
     
    16:08
    Tyler Johnson projel s pukem do útočného pásma, jenže dlouho váhal se zakončením a nakonec se nechal připravit o možnost.
     
    16:35
    Adam Erne vybojoval puk v přetlačované na modré čáře, přehodil si jej na forhend, jenže zápěstím trefil jen prvního obránce ve žlutém dresu.
     
    17:10
    Zach Aston-Reese vymyslel krásnou přihrávku na brankoviště soupeře. Domingue si puk málem srazil do vlastní branky, ale nakonec jej stačil odehrát.
     
    17:31
    Další rozehrávka se Pittsburghu vůbec nepovedla. Prudká přihrávka na levé křídlo skončila na zakázaném uvolnění. Matt Murray bude muset dávat pozor.
     
    18:03
    Matt Murray si dal pozor na nahození od modré čáry a i přes drobnou teč dokázal kotouč vyrazit do bezpečí. Zadáci Pittsburghu poté puk odehráli do bezpečí.
     
    18:35
    Braydon Coburn vybojoval odražený puk ve středním pásmu, povodil si Kessela a projel do pásma útočného. Nikdo v bílém dresu mu však nepřišel pomoci.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:18
    Další zakázané uvolnění na straně domácích Tučňáků. Tampa v samotném závěru první třetiny zvýšila svou aktivitu a tlačí se do útoku.
     
    19:38
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., podrážení).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Phil Kessel – 2 min., sekání).
     
    19:48
    Další problém pro Pittsburgh! Další dvě minuty za sekání vyfasoval Matt Cullen.
     
    19:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa využívá svou přesilovku ještě před koncem první třetiny a snižuje na 2:1! BRAYDEN POINT dostal přihrávku po mantinelu, vybruslil si před branku a ránou o tyčku uklidil puk do sítě! Asistence: Tyler Johnson, Nikita Kučerov.
    19:57 Brayden POINT - 2:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí! Zatím sledujeme parádní hokej! Hostující Tampu v úvodní dvacetiminutovce trápila disciplinovanost. Hosté se nechali vylučovat a Patric Hörnqvist poslal Pittsburgh do vedení! Další domácí přesilovku navíc zužitkoval Phil Kessel! V poslední minutě se však nechali vyloučit hned tři hráči Pittsburghu a Brayden Point stačil ještě před přestávkou snížit. V úvodu druhé části bude Tampa dohrávat přesilovku 5 na 3.
     
    Střely na branku: 14 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Tampa uspěla na úvodním vhazování druhé třetiny a ihned se usadila v útočném pásmu. Hosté ještě dohrávají přesilovku 5 na 3.
     
    20:27
    Domácí hokejisté však získali odražený kotouč a pohotově jej vyhodili přes všechny čáry.
     
    20:41
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Tampa se usadila před brankou. Steven Stamkos dostal přihrávku nahoru na kruh, naznačil střelu, ale přihrál do skvělé pozice BRAYDENU POINTOVI, který přidal svůj druhý zásah. Asistence: Steven Stamkos, Nikita Kučerov.
    20:41 Brayden POINT - 2:2
     
    21:20
    Hedman napřáhl od modré čáry. Jeho pobídku před brankou ještě tečoval Brayden Point, ale útok na hattrick mu pokazil Murray.
     
    21:28
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa otáčí vývoj dnešního utkání! Hosté se opět usadili v útočném pásmu a v přesilovce strhávají vedení na svou stranu! Miller našel BRAYDENA POINTA, který dovršil hattrick! Asistence: J. T. Miller, Nikita Kučerov.
    21:28 Brayden POINT - 2:3
     
    22:35
    Johnson zavezl puk za branku Penguins, odkud přihrál na modrou čáru, ale Hedman příklepem nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    23:10
    Pittsburgh se až nyní vydal do útoku. Za přihrávkou do útočného pásma spěchal Jevgenij Malkin, ale obránce v bílém byl u puku rychleji.
     
    23:37
    Dumoulin nahodil puk po mantinelu do rohu útočného pásma. Domácí hráči o něj sice svedli souboj, ale Tampa nyní hraje opravdu skvěle.
     
    24:10
    Dominik Simon dojel nepřesnou rozehrávku hostujícího celku a přenesl hru na pravé křídlo. Nikdo ve žlutém se však nedostal do útočného pásma.
     
    24:29
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je znovu vyrovnáno! Parádní utkání pokračuje! Domácí skvěle napadali a Domingue nedokázal rozehrát. Malkin poslal přihrávku na brankoviště a důrazný PATRIC HORNQVIST přidal svou druhou branku v utkání! Asistence: Jevgenij Malkin.
    24:29 Patric HÖRNQVIST - 3:3
     
    25:15
    Tanner Pearson napadal rozehrávku soupeře na modré čáře. Čerstvá posila Pittsburghu však na prudkou přihrávku nedosáhla.
     
    25:40
    Domingue znovu vyjel ven z branky, nicméně tentokrát už dokázal přesně rozehrát. Hráči Pittsburghu však po vstřelení vyrovnávací branky hýří aktivitou.
     
    26:06
    Další akci Pittsburghu zastavuje postavení mimo hru. Matt Cullen byl rychlejší než kotouč a projel do útočného pásma příliš brzy.
     
    26:19
    J. T. Miller se z pravého křídla řítil na domácí branku, ale Olli Määttä jej dokázal skvělou hrou tělem rozhodit. Matt Murray si připsal snadný zákrok.
     
    26:27
    Tampa si zahraje další přesilovku. Garrett Wilson dostává dvě minuty za nedovolené bránění brankáři.
     
    27:00
    Domácí vstupují do dalšího oslabení skvěle. Hráči Pittsburghu vybojovali kotouč v obranném pásmu a vyhodili jej přes všechny čáry.
     
    27:20
    Stamkos dostal přihrávku do skvělé pozice, jenže jeho dělovka letící těsně nad ledem prosvištěla kolem vzdálenější tyče. Tampa však udržela pásmo.
     
    27:56
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa Bay využívá další přesilovou hru a opět se dostává do vedení! Domácí zadáci zůstali poněkud rozhození. YANNI GOURDE dostal krásnou přihrávku a ještě lepší střelou vrátil hosty do vedení! Asistence: Michail Sergačjov, Alex Killorn.
    27:56 Yanni GOURDE - 3:4
     
    28:27
    Tampa je nyní na koni a tlačí se do útoku. Hosté se usadili v útočném pásmu, ale přihrávku křížem vypíchl obětavým zákrokem Kessel.
     
    29:00
    Letang napřáhl od modré čáry, ale jeho dělovku před brankou Tampy zastavil obětavým zákrokem obránce. Domácí však drží útočné pásmo.
     
    29:24
    Po souboji na modré čáře se od hole Dominika Simona odrazil kotouč na tribunu. Bude se opakovat vhazování ve středním pásmu.
     
    30:10
    Olli Määttä poslal prudkou přihrávku do středního pásma, jenže nikdo ve žlutém dresu si kotouč nedokázal zpracovat. Hráči Tampy ke svým soupeřům skvěle přistupují.
     
    30:32
    Stamkos střílel od mantinelu, nicméně Matt Murray měl zcela čistý výhled a jeho projektil dokázal vyrazit do rohu obranného pásma.
     
    31:10
    Victor Hedman dojel nahození do útočného pásma, jenže z ostrého úhlu už nedokázal ohrozit domácí branku.
     
    31:18
    Tampa si zahraje další přesilovou hru. Jevgenij Malkin dostává dvě minuty za sekání.
     
    32:00
    Zach Aston-Reese vybojoval odražený kotouč v obranném pásmu a bez váhání jej vyhodil přes všechny čáry. Tampa musí začít od své branky.
     
    32:25
    Stamkos chtěl z rohu útočného pásma přihrát na modrou čáru, jenže jeden z domácích hráčů jeho pobídku zastavil. Penguins se ale nepodařilo vyhodit.
     
    33:00
    Až nyní se Tučňáci osvobozují a mohou odjet na střídačku. Tampě se tato přesilová hra zrovna nepovedla.
     
    33:18
    Domácí v plném počtu.
     
    34:03
    Jamie Oleksiak se dokázal otočit za brankou hostujícího celku, poslal prudký nástřel na brankoviště, ale nikdo ve žlutém se nedostal do zakončení.
     
    34:33
    Přesilovku si zahrají také domácí! Dvě minuty za vysokou hůl dostává Joseph.
     
    35:03
    Kessel poslal od mantinelu prudké nahození před branku. Malkin se jeho pobídku snažil tečovat, jenže ruský hokejista nezasáhl letící kotouč.
     
    35:35
    Hosté vyhodili puk přes všechny čáry a unavené kvarteto hokejistů Tampy vyrazilo na střídačku. Pittsburgh musí začít od své branky.
     
    36:10
    Olli Määttä dostal přihrávu do střelecké pozice. Před hostujícím brankářem skvěle clonil Grant, ale Domingue ukryl kotouč do lapačky.
     
    36:33
    Hosté v plném počtu.
     
    36:52
    A další vyloučení! Tentokrát si přesilovku zahraje Tampa. Oleksiak dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    37:10
    Domácí hned v úvodu soupeřovy přesilovky vybojovali kotouč pro sebe a dokázali jej vyhodit přes všechny čáry za branku Tampy Bay.
     
    37:32
    Hedman dostal nabito na modrou čáru a pohotově zakončil. Ránu hostujícího obránce příklepem vykopl betonem domácí Matt Murray.
     
    38:03
    Stamkos vyslal dělovku příklepem a trefil spojnici břevna a tyče! Domácí měli z pekla štěstí!
     
    38:52
    Domácí v plném počtu.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:25
    Jamie Oleksiak vyhodil puk z obranného pásma bekhendem. Tampa je v závěru prostřední části aktivnějším týmem a dostává hráče Penguins pod tlak.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední část hry končí! Tampa Bay vlétla na led jako velká voda a Brayden Point , který vstřelil v jejím úvodu dvě branky otočil vývoj utkání! Penguins se však nevzdali a Patric Hörnqvist dokázal bleskově vyrovnat. To ale nebylo vše! Tampa hrála další přesilovku a i svou čtvrtou branku přidala v početní převaze. Zatím rozdílový zásah má na svědomí Yanni Gourde! Po čtyřiceti minutách je stav 3:4.
     
    Střely na branku: 22 – 19
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Penguins musí v poslední části dnešního utkání pořádně zabrat.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:35
    Yanni Gourde dostal krásnou přihrávku do středního pásma, ale nedokázal se prosmýknout do pásma útočného. Domácí celek vybojoval puk.
     
    41:10
    Phil Kessel bojoval o kotouč v rohu útočného pásma. Domácí útočník však nedokázal přesně přihrát a Tampa se opět vymanila ven z obranného pásma.
     
    41:35
    Nikita Kučerov dojel vlastní nahození do rohu útočného pásma. Ruský útočník poté bekhendem přihrál před branku, kde nebyl nikdo v bílém dresu.
     
    42:10
    Jamie Oleksiak vybojoval puk v obranném pásmu a pomohl si rozehrávkou o mantinel. Hráči Tampy skvěle bruslí a nepouštějí domácí hráče do šancí.
     
    42:38
    Anthony Cirelli se po chybě v domácí rozehrávce dostal do zakončení. Matt Murray jeho pokus po celou dobu viděl a schoval jej do lapačky.
     
    43:10
    Hedman poslal prudkou přihrávku do útočného pásma, jenže hned na modré čáře zasáhl jeden z domácích obránců, který srazil puk mezi diváky.
     
    43:31
    Domingue si poradil s nahozeným kotoučem ze středního pásma a raději přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    44:10
    Letang poslal prudkou střelu od modré čáry. Jeho pokus však brankář Domingue dobře viděl a bez problémů schoval puk do lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    44:28
    Nikita Kučerov se efektní kličkou zbavil svého strážce za brankou Pittsburghu. Ruský útočník poté přihrál mezi kruhy, kde nebyl nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    45:03
    Chad Ruhwedel nahodil puk ze středního pásma za branku Tampy. Jeho pobídku však dojel Alex Killorn, jež puk prodloužil ven z obranného pásma.
     
    45:29
    Chad Ruhwedel si ještě prodloužil pobyt na ledové ploše. Domácí zadák odvedl skvělou práci v rohu útočného pásma, ale jeho spoluhráči jej nepodpořili.
     
    46:10
    Malkin mohl zakončovat, ale raději ještě přihrával, čímž celou akci Penguins hodně zbrzdil. Obránci Tampy poté získali puk pro sebe.
     
    46:28
    Hosté se z rostoucího tlaku Tampy Bay vymanili jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Dominguem.
     
    47:00
    Domingue vyjel ven z branky, aby svým spoluhráčům pomohl s rozehrávkou. Hostující brankář vyhodil puk o mantinel za modrou čáru.
     
    47:35
    Tampa už se nikam nežene a koncentruje se hlavně na pozornou obranu. Penguins sice hrají aktivně, ale obrana hostů je ještě o malý kousek lepší.
     
    48:15
    Cédric Paquette projel po pravém křídle do útočného pásma, ale byl sám proti přesile obránců ve žlutém a rychle přišel o kotouč.
     
    48:24
    Tyler Johnson vyslal hodně prudkou přihrávku a jeho pobídka skončila na zakázaném uvolnění. Hra se vrátí před Domingua.
     
    49:10
    Oleksiak rozjel akci Pittsburghu po levém křídle, jenže jeho následnou přihrávku na Kessela zablokoval pozorný obránce hostujícího celku.
     
    49:41
    Anthony Cirelli se středem ledové plochy prodíral do útočného pásma, nicméně kotouč mu uskočil od čepele a skončil na holi domácího hráče.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:10
    Dominik Simon po levém křídle projel do útočného pásma a prověřil pozornost soupeřova brankáře. Domingue jeho dělovku vyrazil ramenem.
     
    50:35
    Tampa zatím brání skvěle! Hosté se dokonce vydali do útoku, ale Point neměl proti trojici hráčů ve žlutém příliš velké šance na úspěch.
     
    51:00
    Hosté se nyní ubránili jen za cenu vyhození kotouče na zakázané uvolnění. Vhazování se tak vrátí zpátky před branku Tampy.
     
    51:27
    Hosté chytře nahodili kotouč do útočného pásma a nasbírali cenné vteřinky k dobru. Hráči Penguins se v posledních minutách nemohou dostat do šancí.
     
    52:06
    Dominik Simon vypálil od modré čáry. Rána českého útočníka byla sice hodně razantní, ale pro změnu postrádala přesnost.
     
    52:31
    Hosté znovu vyhazují kotouč do středního pásma a míří na střídačku. Čerstvé síly teď posílá na ledovou plochu také domácí lodivod.
     
    53:10
    Zach Aston-Reese udržel puk na hokejce ve středním pásmu, ale musel si pomoci přihrávkou na spoluhráče z obrany.
     
    53:38
    Malkin se prosmýkl do útočného pásma, ale byl nucen zakončovat z ostrého úhlu, což vedlo ke střele mimo tři tyče. Tampa pokračuje v poctivé defenzivě.
     
    54:10
    Yanni Gourde se krásně otočil ve středním pásmu a zadovkou nahodil puk do pásma útočného. Nikdo v bílém dresu na jeho pobídku nedosáhl.
     
    54:41
    Jamie Oleksiak udržel pro domácí celek útočné pásmo, jenže místo zakončení jen nahodil kotouč za branku, kde uspěli zadáci Tampy.
     
    55:09
    Patric Hörnqvist se bez váhání opřel do odraženého kotouče, ale jeho ránu z ostrého úhlu vykopl Domingue betonem.
     
    55:42
    Hostující brankář musel znovu zasahovat. Domingue tentokrát schoval střelu od mantinelu do lapačky a raději přerušil hru. Vhazuje se po jeho levici.
     
    56:10
    Erik Černák uspěl v souboji za brankou a vyhodil kotouč do bezpečí. Hráči Tampy tak nasbírali další cenné vteřinky. Domácím už moc času nezbývá.
     
    56:35
    Ryan McDonagh dojel volný puk v obranném pásmu a podél mantinelu jej vyhodil do bezpečí. Hráči Penguins si nejsou schopni vypracovat nějaký tlak.
     
    57:13
    Dominik Simon se snažil vyvézt puk ven z obranného pásma, ale ve středním pásmu o něj přišel a musel se hodně rychle vracet.
     
    57:31
    Matt Murray míří na střídačku a domácí zkouší vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:09
    Domácí trenér si vyžádal oddechový čas!
     
    59:06
    Kessel zavezl puk do útočného pásma, našel Letanga, který mohl zakončovat, ale trefil jen prvního obránce v bílém dresu.
     
    59:32
    Patric Hörnqvist dojel povedené nahození za branku soupeře, ale zadáci Tampy znovu odvedli skvělou práci a vybojovali kotouč.
     
    59:54
    Kris Letang ještě v závěru třetí části dostává dvě minuty za sekání.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Tampa Bay zvládla utkání na ledě Pittsburghu Penguins a výhrou 4:3 potvrzuje své umístění na čele Východní konference! Parádní počin dnes předvedl Brayden Point, který během necelých dvou minut vsítil hattrick! Vítěznou branku Tampy však vsítil Yanni Gourde. Ve třetí části se domácí sice tlačili do útoku, nicméně obrana Tampy hrála skvěle a nepustila Penguins do šancí ani při hře bez brankáře.
     
    Střely na branku: 31 – 26
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Brayden Point (TBL) 3+0
    2. Nikita Kučerov (TBL) 0+3
    3. Patric Hörnqvist (PIT) 2+1
     
    Československá stopa v utkání:
    Dominik Simon (PIT) 0+0, 1 střela, čas na ledě 10:47
    Erik Černák (TBL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:38
     
    Ještě doplním, že dnešní utkání sledovalo 18 422 diváků!
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:45:24)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 11. Hörnqvist (Kessel, Letang), 14. Kessel (Malkin), 25. Hörnqvist (Malkin) – 20. B. Point (T. Johnson, Kučerov), 21. B. Point (Stamkos, Kučerov), 22. B. Point (J. T. Miller, Kučerov), 28. Gourde (Sergačjov, Killorn)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang, J. Johnson, Ruhwedel, Dumoulin, Oleksiak, Määttä – Hörnqvist, Malkin, Pearson – Kessel, Sheahan, Guentzel – Rust, D. Grant, Simon – Cullen, Aston-Reese, G. Wilson.
    Tampa Bay Lightning: Domingue (Vasilevskij) – Hedman, Girardi, McDonagh, Černák, Sergačjov, Coburn – Kučerov, Stamkos, J. T. Miller – T. Johnson, B. Point, Gourde – Joseph, Cirelli, Killorn – Callahan, Paquette, Erne.

    Rozhodčí: South, Rank – Nagy, Sericolo

    Diváci: 18 422
    thejrc.org