Třinec – Kometa Brno 4:3 (po pr.) | K. Vary – Mountfield HK 3:2 (3:2 po s.n.) | Zlín – Vítkovice 3:0 (kon.)
Chomutov – Sparta 5:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 5:2 (kon.) | Pardubice – Plzeň 2:3 (1:2 po s.n.)
Olomouc – Litvínov 3:1 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
4:3 (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)
HC Kometa Brno
Pátek 16.11.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den z Třince! Tipsport extraliga se po první reprezentační přestávce znovu vrátila na scénu, v pátečním devatenáctém kole svým fanouškům nabídne šlágr v podobě reprízy posledního finále. Oceláři Třinec na svém ledě přivítají mistrovskou Kometu Brno. Duel v třinecké WERK ARENĚ započne sedmnáct hodin, k jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři se po nepovedeném vstupu do sezony pořádně rozjeli, před reprezentační přestávkou svěřenci trenérů Václava Varadi, Marka Zadiny a Jiřího Raszky sbírali body jak na běžícím páse, aktuální série bodových utkání čítá šest zápasů, z čehož Slezané hned pět z nich vyhráli v základní hrací době. Aktuálně sice hráčům s drakem na prsou v tabulce patří sedmá pozice, Třinečtí ale středeční osmnácté kolo odehrají až v příštím týdnu. Bodová ztráta na vedoucí dvojici ale není velká, na Liberec Oceláři ztrácejí pět bodů, na druhou Spartu pak čtyři. Pražané navíc odehráli o dva zápasy více.

    Slezané využili reprezentační přestávku k doléčení zranění a nabrání sil. S týmem se již připravuje slovenský forvard Marek Viedenský, jeho krajan brankář Peter Hamerlík pak již stihl odchytat dva zápasy za partnerský tým Frýdku-Místku. Trenérské trio Ocelářů ale nebude moci pro dva víkendové zápasy počítat se službami beka Martina Gernáta, který musí odpykat disciplinární trest za faul v duelu s Libercem.

    Poslední zápas Ocelářů
    4. listopadu 2018: HC Oceláři Třinec – HC Bílí Tygři Liberec 5:3 (0:2, 4:0, 1:1).
    Branky a nahrávky:
    24. Chmielewski (Cienciala, O. Kovařčík), 28. Gernát (Werek), 32. Svačina (Martin Růžička, Polanský), 36. Svačina (Adamský, Gernát), 48. Hrňa (D. Musil, Marcinko) – 1. Kvapil (Šmíd, Doherty), 17. Kvapil (L. Hudáček, Lenc), 41. Ševc (Jelínek).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – Matyáš, Gernát, D. Musil, Galviņš, Roth, M. Doudera, M. Adámek – Martin Růžička, Marcinko, Roberts Bukarts – Svačina, Polanský, Adamský – Hrňa, Werek, Dravecký – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski.
     
    HC Kometa Brno

    Kometa v dosavadním průběhu extraligy předvádí vyrovnané výkony a pravidelně sbírá body. Z posledních čtyř duelů před první reprezentační přestávkou Brňané vyhráli ve třech případech, na ledě Mladé Boleslavi se ale družině majitele a hlavního trenéra Libora Zábranského nevedlo. Po pauze se Kometa představila na vlastním ledě, když ve středečním duelu hostila Pardubice. DRFG aréna viděla dvě branky, obě padly do sítě Dynama. Získanými třemi body se Jihomoravané vyhoupli na třetí příčku tabulky, na vedoucí Liberec to přitom Brno nemá daleko. Bílí Tygři vedou tabulku s tříbodovým náskokem, Kometa ale má zápas k dobru. Oproti druhé Spartě navíc Brňané sehráli o dvě utkání méně.

    Útočnou sílu Komety táhne dvojice Peter Mueller – Petr Holík. Oba hokejisté na své konto zapsali již šestnáct kanadských bodů, Mueller svůj příspěvek rovnoměrně rozdělil mezi góly a asistence, Holík na druhou stranu zvládl připravit svým spoluhráčům již patnáct branek. Nejlepším střelcem Brna pak s deseti zásahy je Martin Zaťovič. V brankovišti se pravidelně střídá dvojice Karel Vejmelka – Marek Langhamer. První jmenovaný odchytal o dva zápasy více, má také lepší statistiky, když průměrně za svá záda propustí 1,85 kotouče a pokryje 93,38 % soupeřových střel. Vývoj na brankářském postu Komety ale bude v následujících dnech a týdnech velmi zajímavý, do Brna totiž z KHL zamířil gólman Libor Kašík.

    Poslední zápas Komety
    14. listopadu 2018: HC Kometa Brno – HC Dynamo Pardubice 2:0 (0:0, 2:0, 0:0).
    Branky a nahrávky:
    31. Malec (P. Holík, Mueller), 38. Zaťovič (Kašpar, P. Holík).

    Sestava Komety v posledním zápase: Vejmelka – Mikuš, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Schaus, Barinka – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Kašpar, L. Čermák (C), Köhler – Dočekal, Hruška, Mallet – Plášek ml., R. Zohorna, L. Horký.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Oceláři odehráli v brněnské DRFG areně v repríze dubnového finále solidní utkání. Během celého průběhu nepovolili mistrovské Kometě odskočit do více než jednobrankového náskoku a dvě a půl minuty před koncem dokonce při přesilovce srovnali. Jenže to nebyl konec utkání, v samotném závěru zasadil třineckým hokejistům rozhodující úder Plášek.

    30. září 2018: HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
    Branky a nahrávky:
    13. Zaťovič (P. Holík, Štencel), 60. Karel Plášek ml. (Kašpar) – 58. Krajíček (Marcinko, Roberts Bukarts).
    Roberts Bukarts má zatím na kontě 3 góly a 8 asistencí.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kváča (Hrubec) – Krajíček (C), Roth, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Adámek, Matyáš – Hrňa, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Roberts Bukarts, Werek, Dravecký – Chmielewski, Cienciala, O. Kovařčík.

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Dostál) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Schaus, Bartejs – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Kašpar, L. Čermák (C), Kusko – Dočekal, Hruška, Mallet – Plášek ml., R. Zohorna, L. Horký.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Frodl, Komárek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou celků jsou na ledové ploše, utkání začne za pár okamžiků!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Úvodní buly pro Oceláře. Domácí to zkusili přes Růžičku, který adresoval dlouhý pas na Rotha, přihrávka ale nebyla přesná. Hosté se poté vydali do protiakce, ta ale skončila sraženou střelou Holíka.
     
    00:35
    O kotouč se následně bojovalo u třinecké modré čáry, puk nakonec však vyletěl mimo hrací plochu. Buly ve středním pásmu.
     
    00:57
    Oceláři se dostali do útočné zóny, kombinaci Polanského s Adamským z vrcholu kruhu pro vhazování zakončoval Svačina. Vejmelka byl připraven.
     
    01:28
    Další útok domácích měl na starost Werek, brankář Komety ale tentokráte zasahovat nemusel. Pokus kanadského útočníka byl sražen za hostující branku.
     
    01:55
    Brňané se dostali do útočné třetiny a po krátké kombinaci zaměstnali Kváču. Třinecký brankář musel zastavit Schausův pokus z bezprostřední blízkosti. Domácím se následně nepovedla rozehrávka a Bukarts poslal kotouč jen na icing.
     
    02:31
    Hrňa ve středním pásmu rychle předal kotouč rozjetému Růžičkovi, třinecký ostrostřelec vnikl do útočné třetiny a po kličce ohrozil hostujícího brankáře. Vejmelka ukryl kotouč do lapačky.
     
    02:56
    První útok domácích kombinoval v útočném pásmu, Růžička pak ale pokazil přihrávku od modré čáry, čímž hostům umožnil protiakci. V ní byli Zaťovič s Holíkem, druhý jmenovaný nedokázal přesně nahrát.
     
    03:30
    David Cienciala se z ničeho nic dostal sám za hostující defenzívu a řítil se na Vejmelku! Třinecký útočník zkusil kličku na pravou stranu, brankář Komety však byl na toto zakončení připraven!
     
    04:19
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Do útočné třetiny se dostali hosté, Kváču z mezikruží ohrožoval Hruška. Střela hostujícího útočníka ale byla zablokována Adamským.
     
    04:27
    Hosté v další akci ze středního pásma nahodili kotouč na třineckou branku, Kváča raději podržel puk ve své lapačce.
     
    04:50
    Radim Zohorna se za třineckou brankou dostal k volnému kotouči, hostující útočník rychle obkroužil branku a střílel mezi nohy. Kváča byl připraven.
     
    05:11
    Na druhé straně se o rozruch před Vejmelkou postarali Werek s Draveckým, střela druhého jmenovaného ale zamířila jen do lapačky hostujícího brankáře.
     
    05:59
    Na jedné straně nepřesně kombinovala formace Petra Holíka, Marcinko pak v protiútoku napálil kotouč přímo do připraveného Vejmelky.
     
    06:36
    Kometa se znovu dostala do útočné třetiny, Kašpar křížným pasem přes celé pásmo hledal volného Kuska. Tomu ale puk v posledním okamžiku poskočil a Kusko nedokázal zakončit.
     
    07:19
    Oceláři se na chvíli podívali do útočné třetiny, po akci Hrušky je však hra znovu u Kváčovy branky. Hosté si ale zatím pouze přihrávají, třinecký brankář nemusel zasahovat.
     
    07:42
    Adamský zavezl kotouč do útočného pásma, za hostující brankou jej pak přenechal Polanskému. Centr druhé třinecké formace pak ale špatně hledal jednoho ze svých obránců, kotouč nakonec projel přesně mezi třineckými beky.
     
    08:23
    Toho mohli využít hosté při své akci, Luboš Horký ale svou střelu z levého kruhu pro vhazování poslal jen do Kváčových betonů.
     
    08:53
    Werek se chtěl proháčkovat až před Vejmelkovu branku, hostující obrana ale postup třineckého útočníka zastavila již na úrovni kruhů pro vhazování. Neuspěl následně ani Dravecký.
     
    09:27
    Menších zmatků v třinecké defenzívě mohl využít Kusko, ke kterému se odrazil kotouč zpoza domácí branky. Kusko ale stál příliš blízko brankáři Kváčovi, který dokázal ukrýt puk ve své lapačce. Komerční přestávka.
     
    09:35
    Chmielewski chtěl z vlastní třetiny obloučkem vyslat puk na Ondřeje Kovařčíka, přihrávka ale byla příliš dlouhá a kotouč doplachtil na zakázané uvolnění.
     
    10:09
    Kotouč se po rychlé návštěvě brněnského pásma vrátil znovu do třinecké třetiny, Schausova střela z vrcholu levého kruhu pro vhazování ale letěla nad domácí branku.
     
    10:49
    Krajíček s Rothem zvládli další obrannou práci v blízkosti své branky a získali kotouč pro své útočníky. Polanský se Svačinou zatáhli hru do útočné třetiny, Adamského pokus ale Vejmelku nepřekvapil.
     
    11:34
    Hra se ještě chvíli točila v brněnské třetině, hosté ale Oceláře k dalšímu ohrožení své branky nepřipustili. Na druhé straně pak po rychlé akci střílel Bartejs, jeho pokus ale byl sražen do ochranné sítě.
     
    12:11
    Werekova formace se usadila v útočném pásmu. Po sérii přihrávek na krátkou vzdálenost přišel Bukartsův pas na druhou stranu pásma, odkud pálil Adámek. Vejmelka si věděl rady.
     
    12:27
    Po souboji u hrazení se kotouč dostal na hostující střídačku, vhazovat se po komerční přestávce bude v neutrální zóně.
     
    12:45
    Kometa se po vyhraném vhazování ve středním pásmu dostala do útočné třetiny a málem se radovala z první branky zápasu! Peter Mueller dostal nabito do prostoru mezi kruhy, svou střelu z první ale poslal jen do horní tyče Kváčovy branky!
     
    13:04
    Další akci Komety zastavil ofsajd.
     
    13:45
    Kometa je v těchto chvílích aktivnější, hosté se ale zatím nemohou dostat do útočného pásma.
     
    14:03
    Vladimír Dravecký nejprve zastavil nadějně vypadající akci Komety, slovenský útočník ale následně z vlastního pásma poslal kotouč přímo mezi diváky. Hosty čeká první přesilovka.
     
    14:28
    Hosté dlouho kombinovali u modré čáry, odkud nakonec přišla střela Němce. Kváča první pokus hostí vyrazil před sebe, třinecký brankář si následně poradil i s dorážkami Holíka a Zaťoviče.
     
    14:48
    Další úspěšný zákrok si třinecký gólman připsal proti střele Muellera, hosté zůstávají u kotouče.
     
    15:07
    Dlouhá kombinace Holíka s Němcem vyústila v Němcovu střelu od modré, kterou do své náruče bez obtíží zachytil Kváča.
     
    15:27
    Adamský u vlastní modré získal kotouč a vyvezl jej až za Vejmelkovu branku. Hosté musí začít znovu.
     
    15:45
    Kometě se ale pokus o rychlý návrat do útočné třetiny nepovedl, domácí se opět osvobodili.
     
    16:03
    Dravecký je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu. Hosté se ještě jednou pokusili proniknout do soupeřova pásma, ani tento pokus ale Kometě nevyšel.
     
    16:24
    Polanský dokázal u vlastní modré zastavit akci Brna, třinecký útočník pak ale poslal hodně nepřesnou přihrávku na Růžičku. Domácím je pískán icing.
     
    17:03
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hostům se využít přesilovku nepovedlo, další tlak Brna však již přináší úvodní branku dnešního utkání! Galvinšovi se nepovedlo zpoza vlastní branky rozehrát kotouč, puku se zmocnil Petr Holík, který jej poslal na modrou čáru, odkud pálil TOMÁŠ BARTEJS! Střela hostujícího beka byla lehce tečována o Polanského brusli, Kváča byl bez šance! Asistence: Petr Holík, Peter Mueller.
    17:03 Tomáš BARTEJS - 0:1
     
    17:59
    Domácí po inkasované brance zvýšili svou aktivitu, kromě nepřesné Růžičkovy střely ale Oceláři Vejmelku zatím nijak nezaměstnali.
     
    18:58
    Kometě se na chvíli povedlo otupit třinecký tlak, Werek s Draveckým ale znovu zatáhli kotouč do útočné třetiny a připravili střeleckou pozici pro Bukartse. Ten byl ale v hodně těžké situaci a nedokázal trefit branku.
     
    19:19
    Bukartsovi se nepovedl ani další pokus, tentokráte z levého kruhu pro vhazování. Střela lotyšského frovarda byla sražena do ochranné sítě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí, do kabiny s jednobrankovým vedením jde hostující Kometa Brno. V úvodních minutách třetiny aktivněji hráli Oceláři, kteří zaměstnali brankáře Vejmelku několika střeleckými pokus. Ani jeden kotouč ale za záda brněnského brankáře nepronikl. Hosté se do hry dostali pomocí přesilové hry, tu ale zužitkovat nedokázali. Kometa se prosadila až při hře v pěti na obou stranách, když Tomáš Bartejs od modré, s pomocí teče jednoho z domácích, překonal brankáře Kváču.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Do druhé třetiny vstoupili aktivněji Oceláři, kteří si navíc vybojovali první početní výhodu. Erik Hrňa byl ve střelecké pozici hákován Peterem Muellerem, hostující útočník obdržel menší trest.
     
    20:50
    Kometě se po vyhraném vhazování povedlo odpálit kotouč za Kváčovu branku. Domácí se po rychlém návratu do útočné třetiny dostali ke dvěma pokusům, rána Hrni ani dorážka Bukartse ale v síti neskončily.
     
    21:13
    Růžička poslal kotouč do předbrankového prostoru, kde operoval Marcinko. Slovenský forvard ještě hledal Bukartse, přihrávka se ale Marcinkovi nepovedla. Hosté se osvobodili.
     
    21:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se z vlastního pásma velice rychle přesunuli do útočné třetiny a přesilovkovým gólem srovnávají krok! Puk se od Erika Hrni dostal k volnému Martinovi Růžičkovi, který už mohl střílet, Růžička ale z levé strany předložil kotouč zcela nehlídanému ROBERTSI BUKARTSOVI, jenž měl jednoduchou práci v podobě doklepnutí puku do odkryté části branky! Asistence: Martin Růžička, Erik Hrňa.
    21:34 Roberts BUKARTS - 1:1
     
    22:18
    Kometa se po inkasované brance vrhla do útoku, všechny pokusy hostujícího celku ale byly sraženy domácími hráči. Oceláři následně vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    22:42
    Werek s Musilem dopravili kotouč do útočného pásma, Vejmelku ale neohrozili. Hosté posílají hru do neutrální zóny.
     
    23:12
    Ve středním pásmu se však puk dlouho neohřál a znovu putoval na brněnskou stranu kluziště. Werek s Kovařčíkem připravili dobrou pozici pro Arona Chmielewského, který však trefil jen Vejmelkovu vyrážečku. Puk se však znovu odrazil k domácím, kteří ale ani natřikrát nedokázali uklidit kotouč do sítě!
     
    23:22
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Alexandre Mallet – 2 min., podrážení).
     
    23:35
    Oceláři jsou velmi aktivní, hrají svou druhou přesilovku. Na Vejmelku nejprve od modré nepřesně pálil Krajíček, po následné kombinaci s Růžičkou se do kotouče opřel Hrňa. Vejmelka měl co dělat, aby udržel puk před clonícím Marcinkem.
     
    23:55
    Třinec právě vstřelil branku!
    Druhá přesilovka, druhý gól, Oceláři otáčejí vývoj utkání! Také u této branky byla dvojice Roberts Bukarts – MARTIN RŮŽIČKA, oba elitní útočníci domácích si tentokráte vyměnili role, když Bukarts z předbrankového prostoru posunul kotouč na levou stranu, odkud do odkryté klece pálil MARTIN RŮŽIČKA! Asistence: Roberts Bukarts, Tomáš Marcinko.
    23:55 Martin RŮŽIČKA - 2:1
     
    24:32
    Kometa chtěla znovu velmi rychle odpovědět, Kváča se ale stačil přesunout proti Leoši Čermákovi. Na druhé straně pak nevyšla akce Werekovi s Kovařčíkem.
     
    25:11
    Oceláři se řítili do rychlé protiakce tří proti dvěma, Chmielewski ale na modré čáře udělal protisměrnou kličku, čímž do ofsajdového postavení vystavil Ciencialu.
     
    25:18
    Pro Oceláře to mohlo vypadat ještě lépe, Erik Hrňa ale z uctivé vzdálenosti napálil jen levou tyč Vejmelkovy branky!
     
    25:36
    Kometu čeká další oslabení, Nicholas Schaus u hrazení podrazil Marcinka, za což od sudích obdržel menší trest.
     
    26:00
    Kometě se po vyhraném buly povedlo odpálit kotouč za Kváčovu branku, domácí musí začít z vlastního pásma.
     
    26:25
    Domácí drží kotouč v útočné třetině. Werek chtěl před brankou tečovat Krajíčkovo nahození, kanadský útočník ale netrefil puk. O chvíli později z ostrého úhlu pálil znovu, Vejmelka byl připraven.
     
    27:01
    Ani třetí Werekův souboj s Vejmelkou nedopadl dobře, kanadský útočník tentokráte netrefil branku.
     
    27:18
    Vejmelka kryje kotouč po Krajíčkově střele od modré, hosté tak mohou vystřídat unavenou čtveřici.
     
    27:40
    Na poslední vteřiny přesilovky se na led dostalo elitní třinecké komando, Růžička ale nedokázal přesně trefit Hrňovu pobídku a puk skončil za hostující brankou.
     
    28:14
    Třinečtí drží kotouč v útočném pásmu, Kometa se od návratu potrestaného Schause nedostala z vlastní třetiny.
     
    28:27
    Ocelářům se nepovedla rozehrávka na levé straně kluziště, puku se tak mohl zmocnit Barinka. Hostující obránce ale pouze odpálil puk za Kváčovu branku.
     
    29:06
    Chmielewskému se v útočném pásmu nepovedlo přesně rozehrát na Ciencialu, hosté tak mohli jít do protiakce. Tu nedovoleným způsobem zastavil David Cienciala, hosté si tak po komerční přestávce zahrají druhou přesilovou hru.
     
    29:25
    V úvodu přesilovky mohl po milimetrové Němcově přihrávce skórovat Holík, ten ale z bezprostřední blízkosti tečoval puk na Kváčovu branku. Hosté pokračují v útočném pásmu.
     
    29:57
    Zaťovič to z ostrého úhlu zkoušel odrazem od bránícího Krajíčka, puk ale branku netrefil.
     
    30:07
    Kometa právě vstřelila branku!
    Další akce Komety již končí v třinecké brance, hosté srovnávají krok! Petr Holík se od modré rozjel do hloubi třinecké třetiny, nejlepší nahrávač Brna pak předložil puk Martinu Zaťovičovi, který jej předal nehlídanému LUKÁŠI KAŠPAROVI! Tomu zbývalo jen doklepnutí puku do třinecké branky! Asistence: Martin Zaťovič, Petr Holík.
    30:07 Lukáš KAŠPAR - 2:2
     
    30:57
    Kometa se po vstřelené brance dostala do tempa, útočné snažení hostujícího celku ale končí ofsajdem, který sudí odpískali Schausovi.
     
    31:37
    Doudera se mezi třemi obránci prodral až za hostující branku, třinecký bek pak ale nepřesně hledal Svačinu, čehož mohli hosté využít pro rychlou protiakci. Kváča si však věděl rady s Holíkovou střelou.
     
    32:06
    Holík vyhrál buly přímo na Bartejse, který okamžitě pálil od modré. Bartejs mířil k pravé tyči, puk ale těsně minul Kváčovu branku.
     
    32:27
    Ocelářům se nepovedly dvě rychlé kombinace ve středním pásmu, Kometa ale poté pouze odpálila kotouč na icing.
     
    32:33
    Cienciala vyhrál buly na modrou, odkud pálil Galvinš. Vejmelka drží kotouč v lapačce, hra bude pokračovat po reklamní pauze.
     
    33:22
    Ocelářům se nepovedlo využít vhazování v útočném pásmu, na druhé straně se pak Kváča musel hodně natáhnout, aby zastavil střelu Gulašiho od modré.
     
    34:15
    Nepřesnosti na obou stranách oběma celkům maří jakékoliv pokusy o útočné akce, kotouč se po většinu času pohybuje ve středním pásmu.
     
    34:48
    Bukarts s Draveckým mohli ohrozit hostujícího brankáře, druhý jmenovaný ale tečoval Bukartsovu střelu mimo tři tyče.
     
    35:13
    Hra se velmi rychle přesunula na druhou stranu, kde brankáře Kváču ohrožoval Horký. Střela hostujícího útočníka ale netrefila branku.
     
    35:27
    S dalším nahozením hostí si Kváča poradil bez obtíží, třinecký brankář raději podržel kotouč ve své lapačce.
     
    36:00
    Svačina vybojoval kotouč v rohu hostujícího pásma a po objetí branky ke střele vyzval Adamského. Ten ale z voleje netrefil branku.
     
    36:17
    Neujala se ani další Adamského střela, kterou nadvakrát zastavil brankář Vejmelka.
     
    36:46
    V třineckém pásmu se do sebe pustili Tomáš Marcinko s Leošem Čermákem, třineckému útočníkovi se nelíbili počínání hostujícího kapitána. Bude to ale právě hráč Ocelářů, kdo usedne na trestnou lavici. Marcinko se provinil podrážením.
     
    37:16
    Hosté kombinovali v útočném pásmu, ke střele od modré se nakonec odhodlal Ondřej Němec, obránce Komety ale poslal kotouč přímo do Kváčovy lapačky.
     
    37:33
    Další střelu Ondřeje Němce před Kváčou tečoval Lukáš Kašpar, kotouč se zřejmě odrazil od pravé tyče třinecké branky!
     
    37:55
    Kometa hraje v přesilovce velmi dobře, akce Muellera ale úspěchem neskončila. Kváča při pokusu o zákrok posunul svou branku, vhazovat se bude po levé ruce třineckého brankáře.
     
    38:10
    Domácím se povedlo získat kotouč a vyhodit jej za Vejmelkovu branku.
     
    38:46
    Zbytek oslabení již Oceláři zvládli, když nepustili svého soka dál, než do středního pásma.
     
    38:52
    Hra je opět přerušena, opět pro posunutí Kváčovy branky. Stalo se tak po souboji Marcinka s Malletem.
     
    39:25
    Růžička dostal kotouč do útočného pásma a připravil střeleckou pozici pro Bukartse, ten ale trefil jen Vejmelkův beton. Neujala se ani následná kombinace Rotha s Marcinkem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce, skóre je vyrovnané 2:2. Oceláři se v úvodu třetiny dvěma přesilovkovými trefami dostali do jednobrankového vedení, když Vejmelku překonali Roberts Bukarts s Martinem Růžičkou. Hosté ale dokázali odpovědět, a to také v početní výhodě. Zaťovičovu pobídku dokonale využil Lukáš Kašpar. V dalším průběhu periody mnoho šancí k vidění nebylo, na jedné straně Erik Hrňa, na druhé Ondřej Němec, ale dokázali zacinkat na tyči soupeřovy branky.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:48.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 035 diváků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Hosté se brání prvnímu tlaku domácích jen za cenu icingu.
     
    40:25
    Polanský vyhrál buly pro Adamského, ten okamžitě pálil. Vejmelka vyrazil kotouč před Svačinu, který ale dorážkou trefil jen přesunujícího se brankáře Komety.
     
    40:47
    Do další akce se znovu dral Adamský, jeho přihrávka na Svačinu ale byla sražena mimo dosah třineckého útočníka. Na druhé straně pak Kváča musel řešit pokus Malleta.
     
    41:54
    Kometa se dostala do chvilkového tlaku, brankáře domácích ale hosté nijak neohrozili. Třinečtí pak dostali hru do neutrální zóny.
     
    42:05
    Ocelářům se ve středním pásmu povedlo získat kotouč, do útočné třetiny se už domácí nedostali, neboť je zastavil ofsajd.
     
    42:40
    Nevedlo se ani na druhé straně hostům. Horký dostával přihrávku do ofsajdového postavení, útočník Komety proto jen přenechal kotouč Ocelářům.
     
    43:11
    Aron Chmielewski dostal nabito na pravou stranu útočné třetiny, polský útočník ale z bezprostřední blízkosti trefil jen přesunujícího se brankáře hostí.
     
    43:27
    Neujala se ani další kombinace domácích, Vejmelka má opět puk ve své moci.
     
    43:44
    Třinečtí jsou i nadále aktivnější. Polanský v rohu hostujícího pásma získal kotouč pro Adamského, který pálil od modré. Před Vejmelkou kotouč ještě tečoval Svačina, puk ale netrefil branku.
     
    44:06
    Hosté se zmocnili puku a po rychlé protiakci zaměstnali třineckého brankáře. Kváča musel likvidovat střelu Muellera.
     
    44:48
    Po přetahované o kotouč ve středním pásmu se do útočné akce vydali domácí, Bukarts ale nedokázal přesně najít najíždějícího Wereka.
     
    45:10
    Nepřesnou přihrávkou skončila tak akce Komety, Horký se u hrazení v útočném pásmu jen ohlédl za vysoko letícím kotoučem, který skončil na třinecké střídačce.
     
    45:35
    Horký se dostal k puku v útočném pásmu, herní předmět ale těsně před tím opustil třineckou třetinu, Horkému proto byl odpískán ofsajd.
     
    45:51
    Holík se po pravé straně natlačil do útočné třetiny, svou střelou ale Kváču nepřekvapil. Vhazovat se bude po levé ruce třineckého brankáře.
     
    46:23
    Roth posílal dlouhý pas na Marcinka, přihrávka ale byla sražena za hostující klec. Na druhé straně pak se svými kličkami neuspěl Štencel.
     
    46:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Rychlá protiakce domácích končí v brněnské síti, Oceláři jdou znovu do vedení! Tomáš Marcinko podél levého hrazení zatáhl kotouč do útočné třetiny, na modré jej přenechal MILANOVI DOUDEROVI, který po pár kličkách přesně zamířil do spodního rohu Vejmelkovy branky! Asistence: Tomáš Marcinko.
    46:33 Milan DOUDERA - 3:2
     
    47:08
    Oceláři se vedoucí brankou viditelně uklidnili, akce Ondřeje Kovařčíka ale úspěch nepřinesla. Na druhé straně marný souboj s Musilem svedl Mallet.
     
    47:42
    Svačina s Polanským protečovali kotouč do útočné třetiny a šli střídat. Hosté tak měli dost času na svou akci, Kuska ale zastavil nepřesný pas.
     
    48:04
    Oceláři se pokusili o rychlý výpad do soupeřovy třetiny, domácí hokejisty ale zastavil ofsajd. Hra bude pokračovat po reklamní pauze.
     
    48:19
    Werekova formace vytvořila velký tlak do hostující branky, Vejmelka ale dokázal zastavit všechny dorážky třineckých hráčů.
     
    48:50
    Werek se marně tlačil do útočného pásma kolem bránícího Bartejse, na druhé straně pak akci Dočekala zastavil Musil.
     
    49:23
    Leoš Čermák si ve středním pásmu dlouho vybíral adresáta své přihrávky, až mu všichni spoluhráči přejeli do útočné třetiny. Kašpar tak přejímal kotouč v ofsajdovém postavení.
     
    49:40
    Přechod do útočné třetiny se ale nepovedl ani domácím, Růžička s Marcinkem museli zastavit svůj postup po Hrňovo postavení v ofsajdu.
     
    49:56
    Další akce domácích již vypadala nadějněji, po Růžičkově přihrávce Vejmelku ohrozil Hrňa. Brankář hostí kryje puk v lapačce.
     
    50:11
    Ondřej Kovařčík se po levé straně protlačil až před hostující branku, na jeho pobídku ale najíždějící Cienciala nedosáhl. Na druhé straně se nepovedla akce Zohornovi.
     
    50:50
    Čtvrtý útok Komety pokračoval v aktivní hře v útočném pásmu, která vyústila ve střelu Gulašiho od modré. Kváča sice měl zakrytý výhled, i tak ale dokázal ukrýt puk v lapačce.
     
    51:09
    Další práci pro třineckého brankáře připravil Zaťovič, jehož pokus od modré byl tečován Muellerem. Kváča sice chvíli nevěděl, kde má puk, nakonec jej ale dokázal zalehnout.
     
    51:26
    Růžička s Hrňou přesunuli hru na druhou stranu kluziště, Růžička pak z rohu kluziště vracel kotouč na modrou, odkud pálil Krajíček. Střela třineckého kapitána byla sražena do ochranné sítě.
     
    51:40
    Podobně rychlá akce, jako předtím Růžičkovi, se povedla Horkému, který přesprintoval kluziště a připravil střeleckou pozici pro Kašpara. Ten ale na Kváču nevyzrál.
     
    51:48
    Kometa se nedohodla v rozehrávce a poslala kotouč na icing.
     
    51:55
    Polanský vyhrál buly pro Adamského, ten ale nedokázal vypálit z první. Puk se nicméně dostal do předbrankového prostoru, kde Vejmelku ohrozil Polanský. Brankář Komety drží puk v lapačce.
     
    52:33
    Kometa se velmi jednoduše dostala do útočné třetiny a málem srovnala krok! Petr Holík z rohu kluziště krásným pasem našel před brankou stojícího Petera Muellera! Forvard Brna mířil mezi Kváčovy betony, třinecký brankář ale byl připraven! Komerční přestávka.
     
    53:03
    Hostům se v útočném pásmu nepovedlo vystřelit, Ocelářům se pak nepovedl protiútok po ose Hrňa – Marcinko – Růžička.
     
    54:02
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané neustále navyšovali svůj tlak, snažení Kometě přináší vyrovnávající branku! Martin Zaťovič ve středním pásmu sebral kotouč Ciencialovi a vydal se do protiakce. V tandemu jej podporoval PETR HOLÍK, který nakonec střelou nad Kváčovu vyrážečku dokázal využít třineckého zaváhání! Asistence: Martin Zaťovič.
    54:02 Petr HOLÍK - 3:3
     
    55:10
    Skóre se opět mohlo překlopit na stranu domácích! Bukarts z vlastního pásma vyslal dvojici Werek – Dravecký do přečíslení dvou proti jednomu, Ethan Werek ale nedokázal trefit branku!
     
    55:55
    Oceláři se usadili v útočném pásmu, další Werekův pokus ale zastavila hostující defenzíva.
     
    56:16
    Velké věci se děly také na druhé straně! Martin Dočekal se dostal do dvou skvělých příležitostí, v obou případech ale hostující útočník netrefil třineckou branku!
     
    56:55
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. V brněnském pásmu neuspěli Hrňa s Růžičkou, na druhé straně pak Zaťovič.
     
    57:26
    Svačina dostával pas do jízdy, v útočném pásmu se ale pozapomněl Galvinš, Svačina tak pro ofsajd nemohl hrát.
     
    57:41
    Kašpar chtěl dlouhým pasem do útoku vyslat Horkého, přihrávka ale byla příliš dlouhá a puk skončil na zakázaném uvolnění.
     
    58:16
    Werek mohl v útočném pásmu nejprve tečovat střelu Kovařčíka, kanadský útočník se následně dostal ke své střele. V obou případech ale zasáhl Vejmelka.
     
    58:44
    Martin Růžička kličkoval v útočném pásmu, u modré čáry ale podklouzl a odevzdal kotouč soupeři.
     
    59:20
    V další akci se ocitli domácí Adamský s Douderou, druhý jmenovaný ale nedokázal dorazit do sítě vyraženou střelu Adamského.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Divácky atraktivní bitva nemá po šedesáti minutách svého vítěze, duel tak po krátké pauze vstoupí do prodloužení.

    Ve třetí periodě zaplněná WERK ARENA viděla po jedné brance na obou stranách. Oceláři se nejprve trefou Milana Doudery dostali do vedení, hosté ale v padesáté páté minutě odpověděli Petrem Holíkem. Do závěrečné sirény ještě Slezané měli několik slibných příležitostí, ani jedna se ale neujala.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:21
    Martin Zaťovič chtěl Kváčovi clonit výhled proti Němcově střele, hostující útočník ale doslova zboural třineckého brankáře. Oceláře čeká přesilovka čtyř proti třem.
     
    60:37
    Oceláři početní výhodu zahájili nepřesnou střelou Krajíčka, SLezané stále drží kotouč.
     
    61:13
    Martin Růžička od modré trefil horní tyč Vejmelkovy branky!
     
    61:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři unavili brněnskou trojici, začali střílet a nakonec se dočkali vítězné branky! Tomáš Marcinko před Vejmelkou šikovně tečoval střelu Lukáše Krajíčka, na což ještě brankář Komety zvládl reagovat. Na dorážku ERIKA HRNI už ale gólman Brna nedosáhl! Bez asistence.
    61:31 Erik HRŇA - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Šlágr kola končí vítězstvím Ocelářů v prodloužení! Třinecká WERK ARENA viděla skvělý hokej se spoustou branek, několika obraty ve skóre a vypjatou atmosférou. Domácí tři ze svých čtyř branek dali v přesilových hrách, což Slezanům zajistilo zisk dvou bodů.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Martin Růžička (1+1) – Petr Holík (1+2).
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost. Na shledanou! (19:33:04)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 22. Roberts Bukarts (Martin Růžička, Hrňa), 24. Martin Růžička (Roberts Bukarts, Marcinko), 47. M. Doudera (Marcinko), 62. Hrňa – 18. Bartejs (P. Holík, Mueller), 31. Kašpar (Zaťovič, P. Holík), 55. P. Holík (Zaťovič)


    HC Oceláři Třinec: Kváča (Hrubec) – Krajíček (C), Roth, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Adámek, Matyáš – Hrňa, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Roberts Bukarts, Werek, Dravecký – Chmielewski, Cienciala, O. Kovařčík.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Dostál) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Schaus, Bartejs – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Kašpar, L. Čermák (C), Kusko – Dočekal, Hruška, Mallet – Plášek ml., R. Zohorna, L. Horký.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Frodl, Komárek

    Diváci: 5 035
    thejrc.org