Třinec – Litvínov 4:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
HC VERVA Litvínov
Sobota 17.11.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den z Třince! Tipsport extraliga má dnes na programu předehrávku dvacátého kola, kterou obstarají domácí Oceláři Třinec a hostující Verva Litvínov. Utkání pátého celku se sedmým ve WERK ARENĚ startuje v sedmnáct hodin, k jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři se po reprezentační přestávce do extraligy vrátili soubojem s brněnskou Kometou, atraktivní duel s úřadujícím mistrem nakonec v prodloužení rozhodl Erik Hrňa. Slezané se dvěma získanými body vrátili na pátou příčku tabulky, od prvního Liberce navíc hráče s drakem na prsou dělí jen tři body. Bílí Tygři, druhá Sparta, i čtvrtý Mountfield ale odehráli o jeden, v případě Sparty o dva, zápas více.

    "V první třetině jsme hledali nohy, nemohli jsme to rozjet a tahali jsme za kratší konec. Ale dva rychlé góly z přesilovek ve druhé třetině nás nakoply. I Kometa ale dnes hrála přesilovky dobře a povedlo se jí srovnat. Pak jsme šli ještě jednou vedení, ale mrzí nás lacině inkasovaná branka po naší ztrátě kotouče na modré čáře. To by se stávat nemělo. V prodloužení jsme to zlomili na naší stranu," hodnotil Václav Varaďa duel s mistrem. Hlavní postavou zápasu byl gólman Petr Kváča, který při své třinecké premiéře vychytal své první extraligové vítězství. "Musím vyzdvihnout výkon gólmana, Petr Kváča nás opravdu podržel," pochválil hlavní kouč výkon českobudějovického brankáře.

    Poslední zápas Ocelářů

    16. listopadu 2018: HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno 4:3 pp. (0:1, 2:1, 1:1).
    Branky a nahrávky:
    22. Roberts Bukarts (Martin Růžička, Hrňa), 24. Martin Růžička (Roberts Bukarts, Marcinko), 47. M. Doudera (Marcinko), 62. Hrňa (Krajíček) – 18. Bartejs (P. Holík, Mueller), 31. Kašpar (Zaťovič, P. Holík), 55. P. Holík (Zaťovič, Štencel).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Kváča – Roth, Krajíček, D. Musil, Galviņš, M. Adámek, M. Doudera, Matyáš – Martin Růžička, Marcinko, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský – Dravecký, Werek, Roberts Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski.
     
    HC Verva Litvínov

    Litvínovští do letošní sezony vstoupili na výbornou, když v úvodních šesti kolech nenašli svého přemožitele. Od prohry s Oceláři se ale výkony Vervy dostaly na houpačku, svěřenci trenérů Milana Razýma a Radima Skuhrovce mezi sedmým a devatenáctým kolem vyhráli jen čtyři zápasy, proher naopak chemici zaznamenali hned devět. V tabulce tak přišel propad z první příčky na sedmou, Verva na svém kontě má stejný bodový zisk jako pátý Třinec i šesté Vítkovice. Oproti týmům z Moravskoslezského kraje ale Litvínov odehrál o dva zápasy více.

    V posledním utkání Litvínovští neuspěli na ledě Olomouce, Hanáci si klíčové vedení vypracovali již v první polovině duelu, kdy skórovali třikrát. Verva v závěru utkání jen kosmeticky upravila skóre trefou Válka. "Nepodařilo se nám navázat na středeční utkání. Od začátku jsme neměli dobrý pohyb a myslím, že i ve všech ostatních herních činnostech byli domácí lepší. Naše hra se sice trošku zlepšila pět minut před koncem druhé třetiny i v následující periodě, ale domácí byli lepší a zasloužené podle mě vyhráli," řekl asistent trenéra Radim Skuhrovec po pátečním klání.

    Poslední zápas Litvínova

    16. listopadu 2018: HC Olomouc – HC Verva Litvínov 3:1 (1:0, 2:0, 0:1).
    Branky a nahrávky:
    2. Ostřížek, 26. Dujsík (J. Knotek, V. Tomeček), 30. J. Knotek (Škůrek, Ostřížek) – 57. Válek (Petružálek).

    Sestava Litvínova v posledním zápase: Janus – Ščotka, Porseland, Baránek, Hunkes, Suchánek, Romančík, L. Doudera – Válek, J. Mikúš, Petružálek – F. Lukeš, V. Hübl, Myšák – Trávníček, M. Hanzl, D. Tůma – Matoušek, Řehoř, Jurčík.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Třineckým hokejistům se v rámci sedmého kola Tipsport extraligy podařilo ukončit nelichotivou sérii tří porážek v řadě. Vítězství na kluzišti letos výborně hrajícího a do té doby neporaženého lídra z Litvínova se zrodilo v první třetině, kdy hráči s drakem na prsou vsítili obě své branky. Góly Ocelářů zaznamenali Martin Adamský a kapitán Lukáš Krajíček. V pořadí druhé čisté konto aktuální sezony vychytal bezchybný Šimon Hrubec.

    5. října 2018: HC Verva Litvínov – HC Oceláři Třinec 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
    Branky a nahrávky:
    9. Adamský (M. Kovařčík), 18. Krajíček (Hrňa).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kváča) – Krajíček (C), Roth, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Matyáš, Haman – Hrňa, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, Werek, Roberts Bukarts – Chmielewski, Cienciala, O. Kovařčík.

    HC VERVA Litvínov: Janus (Hanuljak) – Porseland, Ščotka, Hunkes, Baránek, Romančík, Suchánek, L. Doudera – Válek, J. Mikúš, Petružálek (A) – F. Lukeš, V. Hübl (A), Myšák – Trávníček (C), M. Hanzl, D. Tůma – Matoušek, Řehoř, Jurčík.

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Gebauer, Hanzlík.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:45
    Úvodní buly pro Oceláře. Slezané se okamžitě dostali do útočného pásma, Hrňa ale dvakrát marně hledal číhajícího Růžičku. Třinecký snajpr pak ve vlastním pásmu chybně rozehrál a hosté se dostali do šance, střele ale zabránil dobrý zákrok Galvinše.
     
    01:17
    Slezané se opět dostali do útočného pásma, tentokráte již brankáře Januse zaměstnali. Od modré to zkoušel Galvinš, brankář Litvínova byl připraven.
     
    01:46
    Werek se rozjel ve středním pásmu, nabruslil si za hostující branku, odkud zpětným pasem hledal Draveckého. Janus ale tuto přihrávku vystihl a zastavil kotouč pro své beky. Ti odehráli puk do středního pásma.
     
    02:20
    Chmielewski si nabruslil na dlouhý Rothův pas, zpoza hostující branky ale polský útočník nedokázal předat kotouč Ciencialovi. Domácí musí do středního pásma.
     
    03:17
    První formace domácích se znovu dostala na led a Oceláři opět ohrozili hostující branku. Před Hrňou zakopl obránce Suchánek, čehož mohl Hrňa využít pro překvapivou střelu. Třinecký útočník ale netrefil branku.
     
    03:53
    Litvínovští poprvé vážněji zahrozili. Před třineckou branku dostal čas a prostor útočník Myšák, proti ležícímu Hrubcovi ale litvínovský útočník neměl šanci.
     
    04:07
    Domácím se nedaří rozehrávka, Oceláři posílají kotouč na zakázané uvolnění.
     
    04:27
    Obrovská šance pro Litvínov! Martin Hanzl se dostal ke střele z pravého kruhu pro vhazování, následně i k dorážce vlastního pokusu. Hanzl mířil pod Hrubcův beton, třinecký brankář se ale stihl přesunout a zastavit téměř jistý gól!
     
    05:07
    Bukarts s Werekem dostali hru do útočného pásma, druhý jmenovaný ale z otočky nedokázal trefit branku. Oceláři však zůstávají v pásmu soupeře.
     
    05:34
    Ethan Werek mohl otevřít skóre zápasu! Kanadský útočník dostal nabito do mezikruží, Werek ale trestuhodně přestřelil!
     
    05:57
    Na druhé straně kluziště dobře operovala dvojice Hübl – Myšák, ani jeden z litvínovských útočníků ale své pokusy neproměnil.
     
    06:44
    Cienciala dlouho držel kotouč v rohu hostujícího pásma, následná přihrávka třineckého útočníka na modrou čáru ale byla sražena do neutrální zóny.
     
    07:28
    Oceláři se znovu probojovali do třetiny Litvínova, Galvinš od modré nepříjemně ohrožoval Januse. Hostující brankář toho přes tři clonící hráče moc neviděl, i tak ale dokázal vyrazit kotouč do rohu kluziště.
     
    08:09
    Do hry se opět dostala Verva, jmenovitě její kapitán Trávníček. Útočník Litvínova si nabruslil do pravého kruhu pro vhazování, se střelou na Hrubcovu vyrážečku ale neuspěl.
     
    08:51
    Na druhé straně to z hodně ostrého úhlu zkoušel Bukarts, lotyšský útočník ale brankáře Januse nepřekvapil. Marně se k dorážce pak natahoval Werek.
     
    09:40
    Válek protečoval kotouč do útočného pásma, Myšák se ale k němu již nedostal. Na druhé straně s přesilou soupeřů marně bojovali Marcinko s Hrňou.
     
    10:05
    Oceláři nakonec svého soupeře donutili odehrát kotouč na zakázané uvolnění, hra zůstane v blízkosti Janusovy branky.
     
    10:33
    Cienciala zpoza hostující branky hledal číhajícího Chmielewského, ten se ale ke střele přes bránícího Ščotku nedostal. Hosté se pak pokusili o rychlou protiakci, tu ale zhatila nepřesná přihrávka u útočné modré čáry.
     
    10:53
    O puk se následně bojovalo u třinecké střídačky, kotouč se ale po souboji dostal mimo hrací plochu. Vhazovat se bude ve středním pásmu po komerční přestávce.
     
    11:35
    Lukeš se ze středního pásma prokličkoval do kruhu pro vhazování, jeho následnou střelu ale zablokoval Roth. O další akci se pak pokoušel Myšák, tomu ale na modré utekl kotouč do středního pásma.
     
    12:24
    Bukarts s Werekem se marně snažili o dobytí litvínovského území. Na druhou stranu se pak vydal Jurčík, který však stál proti třem protihráčům.
     
    12:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři předvedli bleskurychlou protiakci a radují se z úvodní branky zápasu! Jakub Matyáš z vlastního pásma poslal dlouhou přihrávku na modrou čáru, kde kotouč sklepli hosté přímo k rozjetému TOMÁŠI MARCINKOVI! Slovenský útočník se natlačil do předbrankového prostoru a střelou do horního růžku nedal Janusovi sebemenší šanci! Bez asistence.
    12:53 Tomáš MARCINKO - 1:0
     
    13:39
    Oceláři mohli po Ciencialově akci přidat další branku, Ondřej Kovařčík ale před Janusem netrefil letící puk. Domácí se pak museli vrátit do vlastní třetiny, jejich nepovedená rozehrávka ale skončila na icingu.
     
    14:06
    Z pravé strany pálil Hübl, z levé pak Suchánek. Hrubec ale nemusel ani jednou zasahovat, neboť Hüblův pokus letěl příliš vysoko a Suchánkovu střelu zastavit Doudera.
     
    14:48
    Porseland ve vlastním pásmu zastavil Bukartsovu rozehrávku a vydal se do protiakce. Hostující obránce si nabruslil až do kruhu pro vhazování, jeho tečovaný pokus ale Hrubce nepřekvapil.
     
    15:45
    O kotouč se dlouho bojovalo u třinecké střídačky, kotouče se nakonec zmocnili hosté, jednoduchá Hunkesova střela ale Hrubce nepřekvapila.
     
    16:20
    Kovařčík v útočném pásmu marně hledal Ciencialu, pokus hostí o protiakci pak skončil nahozením kotouče do ochranné sítě. Vhazovat se bude ve středovém kruhu po komerční přestávce.
     
    16:48
    Kovařčík na útočné modré protečoval kotouč pro Chmielewského, ten ale byl zatlačen až za Janusovu branku, žádné ohrožení hostujícího gólmana se tak nekonalo.
     
    17:19
    Oceláři se museli vrátit do středního pásma, odkud kotouč zase zpět do litvínovské třetiny poslal Dravecký.
     
    17:44
    Roberts Bukarts dostal kotouč do předbrankového prostoru, lotyšský forvard ale z otočky těsně minul Janusovu branku! K dorážce se pak dostal Ethan Werek, který ale z bezprostřední blízkosti neusměrnil kotouč za Janusova záda!
     
    18:15
    Na druhé straně dokonce zvonila tyč, střele Jakuba Suchánka od modré ke gólové radosti scházelo pár centimetrů!
     
    18:27
    Oceláři se dostali pod menší tlak, domácí se brání za cenu zakázaného uvolnění.
     
    18:49
    Nastřelený kotouč do třineckého pásma se od Růžičky odrazil mimo hrací plochu, vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Hrubce.
     
    18:55
    Baránek tvrdě vypálil od modré, kotouč se od zadního hrazení odrazil před třineckou branku, Hrubec ale puk celou dobu sledoval a ukryl jej v lapačce.
     
    19:25
    Litvínovští jsou v závěru třetiny velice aktivní a drží svého soka pod tlakem. Hrubce zatím ostřelují obránci Vervy, Hunkesův pokus od modré ale skončil jen v náručí třineckého brankáře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, do kabiny s jednobrankovým vedením jdou domácí Oceláři. Od úvodního vhazování byl ve WERK ARENĚ k vidění aktivní hokej se spoustou šancí na obou stranách. Třetině dlouho kralovali oba brankáři, to změnil ve třinácté minutě Tomáš Marcinko, který po přímočaré akci zavěsil kotouč do horního růžku. Hosté v závěru třetiny zatlačili Oceláře do defenzívy, ze snažení Litvínova ale vyplynula pouze tyč, kterou nastřelil Jakub Suchánek.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Oceláři získali kotouč po prvním buly druhé třetiny. Krajíček z vlastního pásma zavezl puk do útočné třetiny, kde jej předal Růžičkovi. Třinecký útočník zkusil střelu na vyrážečku, Janus byl připraven.
     
    21:12
    Litvínovu se podařilo dostat hru do své útočné třetiny, Myšák s Hüblem ale brankáře Hrubce nijak neohrozili.
     
    21:45
    Oceláři se znovu podívali do litvínovského pásma a málem podruhé udeřili! Jiří Polanský za hostující brankou předal kotouč Vladimíru Svačinovi, načež si sjel do předbrankového prostoru. Svačina tam poslal ideální přihrávku, Polanský ale tečoval kotouč těsně vedle Janusovy levé tyče!
     
    21:56
    Protiakce Vervy skončila střelou z uctivé vzdálenosti, se kterou Hrubec neměl sebemenší problémy.
     
    22:08
    Po vhazování se ke střele z ostrého úhlu dostal Trávníček, Hrubec má puk v lapačce.
     
    22:30
    Martin Hanzl držel kotouč v rohu třineckého pásma, na jeho přihrávku do předbrankového prostoru si nakonec sjel David Tůma, který pálil z bezprostřední blízkosti. Hrubec se stačil přesunou a zastavit střelu litvínovského forvarda.
     
    23:07
    Cienciala chtěl v útočném pásmu posunout kotouč Galvinšovi, jeho přihrávku ale zachytil Petružálek, načež se litvínovský forvard vydal do protiakce. Petružálek zkusil střelu na Hrubcovu vyrážečku, třinecký brankář vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    23:40
    Hrubec kryje nahození Jurčíka od modré, vhazovat se znovu bude v pásmu Ocelářů.
     
    23:50
    Adamský dlouhým pasem do akce vyslal Polanského, třinecký matador si v útočném pásmu zamíchal s kotoučem a vystřelil. Janus kryje.
     
    24:13
    Oceláři si zahrají první přesilovku utkání. Lukáš Doudera si v souboji s Polanským pomohl držením, hostující obránce inkasoval dvě minuty.
     
    24:30
    Růžička neudržel kotouč u hrazení, hosté se tak mohli osvobodit.
     
    24:47
    Domácím se nepovedla ani další akce, Hrubec navíc musel zasahovat proti pokusu Matouška.
     
    25:12
    Oceláři se dostali do útočného pásma, po krátké kombinaci se ke střele dostal Růžička. Janus kryje puk ve své lapačce.
     
    25:38
    Doudera při střele přerazil Trávničkovi hůl, hosté se znovu osvobodili.
     
    26:00
    Werekovi se nepovedla rozehrávka z útočné modré čáry, Litvínovští opět vyexpedovali kotouč za Hrubcovu branku.
     
    26:29
    Hosté jsou kompletní. Domácí se drží v útočném pásmu, Cienciala ani Chmielewski ale Januse nepřekonali.
     
    27:00
    Oceláři stále drží kotouč v blízkosti Janusovy branky. Marcinko si nabruslil na osu kluziště, svou střelu ale poslal jen do bránícího Jurčíka.
     
    27:14
    Tomáš Marcinko sice dostal kotouč za Janusova záda, stalo se tak ale až po odpískání faulu Arona Chmielewského. Polský útočník svou holí zasáhl obličej jednoho z protihráčů, Verva si po komerční přestávce zahraje přesilovou hru.
     
    27:40
    Oceláři sebrali hostům puk, domácí si podrželi kotouč ve vlastním pásmu, načež jej odpálili za Janusovu klec.
     
    28:02
    Litvínovu se nepovedlo ani další založení útočné akce, domácí se opět osvobodili.
     
    28:14
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Další přesilovková akce hostí již byla úspěšná, Verva srovnává krok! Litvínovští zavezli kotouč do útočného pásma, po pár rychlých přihrávkách se do rány od modré opřel MATHIAS PORSELAND, který propálil vše, co mu stálo v cestě! Hrubec byl bezmocný. Asistence: František Lukeš.
    28:14 Mathias PORSELAND - 1:1
     
    28:40
    Verva pokračuje v aktivitě z přesilové hry, Hrubec si ale s dalším pokusem Litvínova poradil.
     
    29:24
    Petružálek z modré čáry posílal pas do přebrankového prostoru, kam si sjížděl Tomáš Matoušek. Hostující útočník se sice dostal ke kotouči, zakončit však nedokázal.
     
    29:56
    Oceláři přesunuli hru na druhou stranu, Svačina žabičkou ke střele vyzval Hrňu. Tomu ale střela nesedla a kotouč zamířil přímo do ochranné sítě. Buly ve středním pásmu.
     
    30:42
    Oceláři přidali na obrátkách a aktuálně jsou lepším týmem na ledě. První formace domácích držela kotouč v útočné třetině, po rychlé Růžičkově přihrávce pak mohl od modré pálit Matyáš. Janus vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    31:20
    Chmielewski se tlačit do střelecké pozice, v posledním okamžiku mu ale hosté vypíchli kotouč. Ten se ale dostal k Ciencialovi, domácí zůstávají v útočném pásmu.
     
    31:31
    Oceláři si nakonec svým pohybem vybojovali přesilovku, na trestnou lavici za hákování usedl Jakub Suchánek.
     
    32:00
    Domácím se nepovedlo buly v útočném pásmu, hosté se proto mohli osvobodit.
     
    32:15
    Bukarts se chtěl středem kluziště probít do útočného pásma, hosté ale pro jeho postup neměli pochopení a opět odpálili kotouč za Hrubcovu branku.
     
    32:35
    Domácím se v početní výhodě nedaří. Verva dobře brání své území a expeduje kotouče do soupeřovy třetiny.
     
    33:01
    Adamský dostal nabito na levou stranu kluziště, třinecký útočník se nijak nerozpakoval a okamžitě pálil. Janus drží puk v lapačce.
     
    33:39
    Hosté jsou kompletní. V závěru přesilovky to ještě od modré zkusil Doudera, Janus byl však připraven. Komerční přestávka.
     
    33:48
    Čtvrtá formace domácích dokázala přihrávkami na jeden dotek připravit střeleckou pozici pro Ciencialu, ten ale z mezikruží trefil jen připravenou Janusovu lapačku.
     
    34:28
    Chmielewski se snažil dostat kotouč do útočného pásma, domácím ale byl signalizován ofsajd. Na druhé straně se nevedlo Lukešovi, jehož střelu zablokovali třinečtí obránci.
     
    35:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají chyby v litvínovské rozehrávce a podruhé v zápase jdou do vedení! Erik Hrňa na útočné modré sebral kotouč jednomu z hostujících obránců, nabruslil si do předbrankového prostoru, Januse ale nepřekonal. To se povedlo až z druhé vlny najíždějícímu TOMÁŠI MARCINKOVI, který doklepl kotouč za záda hostujícího brankáře! Asistence: Erik Hrňa.
    35:07 Tomáš MARCINKO - 2:1
     
    36:00
    Oceláři se po vstřelené brance pustili do útočení ještě aktivněji. Januse ohrožovali Bukarts, Matyáš a Dravecký, ani jeden z nich ale neuspěl.
     
    36:22
    Na druhé straně si musel Hrubec dávat pozor při akci Trávníčka, hostující kapitán ale na brankáře Ocelářů nevyzrál.
     
    37:04
    Marcinko si chtěl v útočném pásmu vyměnit kotouč s Rothem a následně střílet z první. Rothova přihrávka ale Marcinkovi šla na brusle.
     
    37:22
    Oceláři pokračovali v útočné akci a po Marcinkově pasu z první pálil Růžička. Janus vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    37:51
    Adamský se protlačil do útočné třetiny, jeho střela ale letěla nad branku. Hrubec pak na druhé straně zachytil nahození Jurčíka.
     
    38:38
    Rychlá akce domácích skončila Růžičkovým pasem na najíždějícího Douderu, který ale netrefil střelu dobře. Na druhé straně pak Hrubec vyrazil pokus Porselanda.
     
    39:35
    Bukarts u hrazení vybojoval kotouč pro střílejícího Rotha, jehož pokus Janus pouze vyrazil před sebe. Po dorážce se natahoval Werek, kotouč ale Mikúš srazil do ochranné sítě.
     
    39:56
    Po icingu Litvínova se ještě jednou bude vhazovat v útočném pásmu Třince.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je minulostí, s jednobrankovým vedením do přestávky opět vstoupí domácí Oceláři. Slezané nejprve nedokázali využít přesilovou hru, což se v dvacáté deváté minutě povedlo hostím, když Hrubce od modré prostřelil Mathias Porseland. Domácí si ale své vedení vzali zpět, když vyraženou střelu Hrni do sítě doklepl Tomáš Marcinko. Do třetí třetiny tak zápasu zůstává otevřený a lze očekávat dramatickou bitvu.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Oceláři vyhráli úvodní vhazování i ve třetí třetině. Roth se od vlastní modré pokoušel dlouhým pasem do akce vyslat Marcinka, ten ale nezachytil kotouč a domácím je pískán icing.
     
    40:54
    Petružálek u třinecké branky sebral kotouč Galvinšovi, čehož mohli využít Hanzl a později i Porseland. Ani jeden z hostujících hráčů ale na Hrubce nevyzrál.
     
    41:31
    Protiakce domácích skončila nepřesným pasem Hrni, na druhé straně pak Galvinš rybičkou vypíchl kotouč najíždějícímu Hüblovi.
     
    41:40
    Kotouč se z třineckého pásma dostal mimo ledovou plochu, vhazovat se bude poblíž Hrubcovy branky.
     
    41:40
    Dnešní utkání sleduje 5 017 diváků.
     
    42:07
    Tůma dostal přihrávku do jízdy, hostující útočník ale následně střílel jen do Hrubcových betonů.
     
    42:25
    Werek zavezl kotouč do útočné třetiny, kanadský útočník se poté chtěl vymotat do předbrankového prostoru, Janus ale třineckému forvardovi ukradl kotouč.
     
    42:46
    Litvínovští zvládli buly ve vlastním pásmu a velice rychle se dostali do soupeřovy třetiny. Od modré to zkoušel Petružálek, jeho rána ale byla sražena do rohu kluziště.
     
    43:10
    Nepřesná rozehrávka Baránka končí na zakázaném uvolnění, vhazovat se bude u Janusovy branky.
     
    43:50
    Chmielewskému s Kovařčíkem se nepovedlo dostat do útočné třetiny, na druhé straně pak Galvinš čistě od kotouče odstavil Tůmu.
     
    44:24
    Petružálek ve vlastním pásmu musel odpálit kotouč před dotírajícím Marcinkem, Litvínovu je pískáno zakázané uvolnění.
     
    44:58
    Tomáš Marcinko se ve středním pásmu dostal ke kotouči a vydal se do útočného pásma. Třinecký útočník si nabruslil do předbrankového prostoru, Januse ale ani nadvakrát nepřekonal.
     
    45:25
    Na druhé straně mohl udeřit Juraj Mikúš, který dostal pas za třineckou obrannou linii! Hostující útočník zkusil kličku na levou stranu, Hrubec se ale dokázal natáhnout a vyrazit kotouč mimo svou branku!
     
    46:09
    Šance přibývají na obou stranách. Januse nepřesně ohrožoval Růžička, na druhé straně pak nad branku pálil Hanzl.
     
    46:47
    Roth se nedohodl s Ciencialou a pouze odevzdal kotouč hostům. Ti ale také nic nevymysleli, když Petružálkovi utekl puk.
     
    47:16
    Svačina zavezl puk do útočné třetiny, pak ale špatně hledal Matyáše. Domácí se nicméně znovu dostali na puk, Polanského sražená střela ale letěla nad branku.
     
    47:53
    Většině publika ve WERK ARENĚ hodně zatrnulo, když si Galvinš málem do vlastní branky srazil litvínovské nahození od modré čáry. Puk nakonec proletěl těsně vedle pravé tyče Hrubcovy branky.
     
    48:25
    Litvínovští dostali kotouč do třinecké branky, sudí ale budou celou situaci konzultovat u videa, zda hosté netečovali puk vysokou holí!
     
    48:25
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Branka platí, skóre zápasu je tak opět vyrovnané! JIŘÍ HUNKES šikovně tečoval střelu Marka Baránka od modré čáry, svou hůl navíc dokázal udržet pod úrovní horní tyčky! Hrubec byl zcela bez šance! Asistence: Marek Baránek, Martin Hanzl.
    48:25 Jiří HUNKES - 2:2
     
    48:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ale bleskurychle odpovídají a znovu si berou ztracené vedení! Roberts Bukarts ve středním pásmu poslal kotouč rozjetému MARTINOVU ADAMSKÉMU, třinecký rychlík si nabruslil do útočného pásma, dvěma protisměrnými kličkami vyškolil jednoho z hostujících obránců a propálil Januse mezi jeho betony! Asistence: Roberts Bukarts, Vladimír Roth.
    48:45 Martin ADAMSKÝ - 3:2
     
    49:00
    Po dalším Janusově zákroku se bude vhazovat v útočném pásmu Ocelářů, ale až po komerční přestávce.
     
    49:34
    Růžička nedokázal na útočné modré zachytit přihrávku Hrni, do akce tak mohl jít hostující Jurčík. Litvínovský útočník zavezl kotouč do útočné třetiny, v rohu kluziště jej přenechal Trávníčkovi, který o něj dlouho bojoval s třineckou přesilou. Kapitán Vervy udržel puk a hosté mohou kombinovat.
     
    50:32
    Hrubec pouze vyrazil střelu Martina Hanzla, k dorážce se poté dostal Michal Trávníček, který ale na třineckého brankáře nevyzrál.
     
    50:41
    Ocelářům se nepovedla rozehrávka na Ondřeje Kovařčíka, kotouč končí na zakázaném uvolnění. Trenér Ocelářů Václav Varaďa si bere oddechový čas.
     
    51:02
    Ethan Werek si ve vlastním pásmu sebral kotouč, nabruslil si do útočného pásma, svou následnou střelu ale poslal jen do Janusovy přilby. Brankář Litvínova raději podržel kotouč v lapačce.
     
    51:31
    Litvínovští se dostali do útočného pásma, dobře to od modré zkoušel Romančík, litvínovský bek ale trefil jen Hrubcovu lapačku.
     
    52:05
    Oceláři dostali hru do útočného pásma, střely od modré v podání Adamského a Galvinše ale byly zblokovány nejblíže stojícími protihráči.
     
    52:45
    Cienciala od hrazení hledal Kovařčíka, o chvíli později také Chmielewského. Oba adresáti Ciencialových přihrávek ale nedokázali trefit branku.
     
    52:58
    Roth si s kotoučem zajel za Janusovu branku, odkud poslal zpětný pas na Růžičku. Ten mohl pálit z bezprostřední blízkosti, Růžička ale trefil jen Janusovy betony.
     
    53:35
    Chmielewski se po Bukartsově dlouhé přihrávce dostal do střelecké pozice, polský útočník ale trefil přesně to místo, kde stál připravený Janus.
     
    53:48
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři odskakují do dvoubrankového trháku! Ondřej Kovařčík ve středním pásmu sebral kotouč hostujícím hráčům, třinecký útočník si pak nabruslil do útočného pásma, kde křížným pasem předal puk ARONU CHMIELEWSKÉMU! Polský útočník si tentokráte správně srovnal mířidla a poslal puk do sítě hostující branky! Asistence: Ondřej Kovařčík.
    53:48 Aron CHMIELEWSKI - 4:2
     
    54:29
    Oceláři se čtvrtou brankou viditelně uklidnili a kontrolují hru. Třinečtí drží kotouč ve vlastním pásmu, domácí se však nikam hnát nemusí.
     
    55:05
    Bukarts to zkoušel z hodně ostrého úhlu, trefil však pouze boční síť Janusovy branky. Na druhé straně se nepovedlo zpracovat kotouč Trávníčkovi.
     
    55:42
    Oceláři se opět dostali do útočného pásma. Douderovu střelu od modré dobře tečoval Cienciala, Janus byl připraven.
     
    56:03
    Petružálek chtěl u hrazení v třineckém pásmu vymyslet akci pro své spoluhráče, hostující útočník ale byl od kotouče odstaven Chmielewským, který pak poslal puk do středního pásma.
     
    56:44
    Skvělý zákrok Šimona Hrubce! Poskakující kotouč v třineckém pásmu doskočil do prostoru mezi kruhy, odkud bez přípravy pálil Viktor Hübl! Hostující útočník mířil do horního rohu, Hrubec se ale dokázal natáhnout a vyrazit puk do ochranné sítě!
     
    57:24
    Galvinš ve vlastním pásmu sebral Vervě kotouč a chytře jej odrazem o tvrzené sklo poslal do útočné třetiny, puk na zakázané uvolnění nakonec nedojel.
     
    57:42
    Petružálek nahodil puk na Hrubce, třinecký brankář jej raději ukryl do lapačky. Hosté budou v dalším průběhu hry zkoušet štěstí při hře bez brankáře!
     
    57:53
    Hrňa u modré čáry zastavil Hunkesovu střelu a posunul kotouč do neutrální zóny.
     
    58:23
    Hosté jsou zpět v útočném pásmu. Od modré pálil Baránek, Hrubec ale nemusel zasahovat. Verva se drží na kotouči.
     
    58:39
    Z pravého kruhu pro vhazování své štěstí vyzkoušel Hübl, Hrubec ale máchl lapačkou a ukryl v ní puk. Hosté si vybírají oddechový čas.
     
    58:57
    Litvínovští kombinovali v útočném pásmu, Mikúšovi pak ale sudí odpískali postavení v brankovišti. Hra se přesouvá do středního pásma, Janus se vrací do branky.
     
    59:19
    Adamský ve vlastním pásmu trochu míchal s kotoučem, hosté se sice na puk dostali, stalo se tak ale v ofsajdovém postavení.
     
    59:30
    Hosté jsou v útočném pásmu, Janus je na střídačce!
     
    59:48
    Hrňa poslal kotouč do středního pásma, Litvínovu je při pokusu o návrat do soupeřovy třetiny pískán další ofsajd.
     
    Konec zápasu.
     
    Předehrávka dvacátého kola je u konce, z tříbodového vítězství 4:2 se radují domácí Oceláři. Litvínovu se v poslední třetině povedlo znovu smazat jednobrankové manko, Oceláři ale trefou Martina Adamského si své vedení vzali zpět a výhry domácím pak potvrdil Aron Chmielewski.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Tomáš Marcinko (2+0) – Mathias Porseland (1+0).
     
    Oceláři se třemi body dotáhli na vedoucí Liberec, Slezanům ale bude z důvodu horšího skóre patřit druhá příčka. Litvínov zůstává sedmý.
     
    Z mé strany to je vše, děkuji za pozornost. Přeji hezký večer! (19:27:07)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 13. Marcinko, 36. Marcinko (Hrňa), 49. Adamský (Roberts Bukarts, Roth), 54. Chmielewski (O. Kovařčík) – 29. Porseland (F. Lukeš), 49. Hunkes (Baránek, M. Hanzl)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kváča) – Krajíček (C), Roth, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Matyáš, Haman – Hrňa, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, Werek, Roberts Bukarts – Chmielewski, Cienciala, O. Kovařčík.
    HC VERVA Litvínov: Janus (Hanuljak) – Porseland, Ščotka, Hunkes, Baránek, Romančík, Suchánek, L. Doudera – Válek, J. Mikúš, Petružálek (A) – F. Lukeš, V. Hübl (A), Myšák – Trávníček (C), M. Hanzl, D. Tůma – Matoušek, Řehoř, Jurčík.

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Gebauer, Hanzlík
    thejrc.org