Kobra – Sparta 2:5 (kon.) | HC Litvínov – K. Vary 2:0 (kon.) | PZ Kladno – Třemošná 3:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Kometa Brno 1:3 (kon.) | Pardubice – Žďár n/S 10:0 (kon.) | Olomouc – Havířov 1:7 (kon.)
Vsetín – Warriors Brno 6:3 (kon.) | Tábor – Č. Budějovice 2:3 (1:2 po s.n.) | Mountfield HK – Jihlava 8:0 (kon.)
Vítkovice – Technika Brno 7:0 (kon.) | Chomutov – Kladno 3:4 (po pr.) | Liberec – Havlíčkův Brod 4:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:3 (2:1, 2:0, 0:2 - N 1:0)
BK Havlíčkův Brod
Sobota 17.11.2018, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! ELIOD Extraliga dorostu pokračuje 16. kolem a my se společně zaměříme na souboj dvou týmů z horní poloviny tabulky skupiny Střed.

    Bílí Tygři Liberec se po slabším rozjezdu do sezóny dostali do luxusní formy, z posledních 13 zápasů odešli poraženi pouze ve dvou případech! To se pochopitelně projevilo v tabulce, ve které Severočeši z druhé příčky stíhají vedoucí Kometu. Ve čtvrtek navíc na jejím ledě ovládli velký šlágr poměrem 6:5 po samostatných nájezdech! Potvrdí také dnes roli favorita?

    BK Havlíčkův Brod se zatím prezentuje slušnými výkony. V dosavadním průběhu soutěže zaznamenal 29 bodů, což ho řadí na pátou pozici. Když ovšem Bruslařský klub prohraje, často to bývá vysoko, z čehož pramení také silně negativní skóre 38:60. Mnohem více se mu daří v domácím prostředí, kde také v minulém utkání přehrál Hradec Králové 3:2. Podaří se mu v Liberci překvapit rovněž mimo zraky vlastních příznivců?

    To se začneme dozvídat od sobotních 16 hodin, kdy bude ve Svijanské aréně vhozeno úvodní buly. Buďte u toho s námi!
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Vopravil (Petříček) – Damašek, Duschka, Hladík (A), Šedivý (C), Meisel, Dvořák – Měchura, Vodlan, Leden, Trunda, Jenčovský, Kříž, Masař, Polák, Rossmy (A).

    BK Havlíčkův Brod: Král (Kubík) – Dvořák, Besmák, Zych (C), Kuchta, Jiráček, Kutlvašr – Matoušů, Dymák, Juřica, Rauš (A), Holenda, Beneš, Kozlík, Krejčí, Vašák, Prášek.

    Rozhodčí: Horinek – Axman, Kotek.
     
    Hráči obou týmů už pomalu dokončují rozbruslení. Domácí Liberec oblékl tradiční bílé dresy, soupeř z Havlíčkova Brodu se představí v červené barvě. Utkání započne za několik málo minut!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Na úvodním vhazování získali kotouč domácí hokejisté. Hladík chtěl dlouhou přihrávkou okamžitě nastartovat spoluhráče, jenže nepřesný pas skončil pouze na soupeřově hokejce.
     
    00:26
    Jeden z Havlíčkobrodských vyhodil na icing. Vhazovalo se tedy před Králem, odkud se hosté vymanili pouze dočasně. Měchura poté nepřesně hledal Trundu.
     
    01:09
    První velká šance zápasu! Po velké chybě Adama Dvořáka v rozehrávce se puku chopil Vojtěch Polák, jenž mířil v samostatném úniku proti Královi. Toho chtěl prostřelit pod lapačku, leč rukavici trefil.
     
    01:58
    Tadeáš Holenda odvedl dobrou práci v rohu kluziště. Už se ale nesetkal s dostatečnou podporou od spoluhráčů, a proti přesile už nedokázal dále pokračovat.
     
    02:50
    Tygři se dostali do pásma. Měchura u mantinelu přišel o kotouč, načež Bruslařský klub vyrazil do protiakce. Tu výborným návratem do defenzivy zmařil Tomáš Trunda.
     
    03:45
    Vypadalo to na nadějný útok Broda, jenž se dostal do přečíslení tří proti dvěma. Škoda pro něj, že Adam Rauš dovezl díky nedočkavému spoluhráči puk pouze do ofsajdové situace.
     
    04:19
    Nejmenší hráč na ledě, Matěj Leden, se nyní zajímavě natahoval po puku v bezprostřední blízkosti hostující klece. Daniel Král s pomocí spoluhráčů odolal.
     
    04:58
    Luka Vodlan pěkně zavezl puk do útočného pásma. Poté se snažil přihrát mezi kruhy, jenže to hosté vystihli a obrátili hru. Protiútok táhl Michal Beneš, avšak znovu je z toho pouze postavení mimo hru.
     
    05:51
    Tomáš Trunda se snažil o hrazení přihrát Damaškovi. To vystihl Ondřej Besmák, Havlíčkův Brod se tak vydal kupředu a chvilku se držel před Vopravilem.
     
    06:31
    Severočeši ujeli do akce dvou proti jednomu. Vojtěch Polák pěkným bekhendem oslovil Filipa Kříže, jehož ránu bez přípravy výborně vyrazil přesouvající se Daniel Král!
     
    07:48
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Nedáš-dostaneš! Výbornou individuální akci předvedl ONDŘEJ BESMÁK. Obránce Havlíčkova Brodu provedl kotouč středním pásmem, a jelikož dostal poměrně hodně prostoru, mohl si dovolit pokračovat až za kruhy. Poté vystřelil zápěstím a trefil se přesně pod vyrážečku překvapeného Štěpána Vopravila! Bez asistence.
     
    08:29
    Hosté se dostali do další zajímavé situace, a mohou litovat, že Matěj Kozlík ve výborné pozici před brankou těsně nedosáhl na přihrávku. Brod je nyní při chuti.
     
    09:18
    S odpovědí se snažil přispěchat nájezdem do třetiny se prezentující Jenčovský, jenže šelmy po obdržené brance působí trošku bezzubým dojmem.
     
    10:12
    Liberec právě vstřelil branku!
    Trošku jsem to zakřikl, máme totiž vyrovnáno! A byla to hokejová paráda. Po dlouhém souboji v domácím obranném pásmu posunul Jakub Masař puk na ADAMA MĚCHURU. Ten si pohledně obhodil obránce a měl před sebou volnou cestu k brance, na jejímž závěru zasunul puk mezi betony Daniela Krále! Asistence: Jakub Masař.
     
    10:25
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to je něco, hned vzápětí se Tygři dostávají do vedení! Matěj Leden přihrál VOJTĚCHU POLÁKOVI, který se po pravém křídle prohnal až do oblasti kruhu. Mohl ještě hledat spoluhráče, ale situaci už vzal na sebe a krásnou ranou o břevno nedal Královi šanci. 2:1! Asistence: Matěj Leden, Filip Damašek.
     
    12:15
    Nyní je na koni pochopitelně Liberec. Ten podnikl další výpad do ofenzivy, který tentokráte hosté zvládli a snaží se co možná nejrychleji obrátit hru na druhou stranu.
     
    12:46
    Mohlo být znovu vyrovnáno! Střelu Filipa Dymáka z pravého kruhu stihl Štěpán Vopravil vyrazit, jenže pouze před sebe. Tam se snažil o dorážku Matěj Kozlík a liberecký brankář nakonec kotouč zalehl.
     
    13:54
    Teď už si Vopravil připsal o poznání snazší zákrok proti nahození z větší vzdálenosti. Poté se vhazovalo před domácí klecí, což Bílí Tygři zvládli.
     
    14:24
    Max Kutlvašr poslal od modré čáry vysoké nahození na zadní mantinel. Tam Brodští statečně bojují o puk ve snaze o udržení se v blízkosti Štěpána Vopravila.
     
    14:49
    Vopravil si před dojíždějícími protihráči troufl na rozehrávku na Jakuba Šedivého. Tygrům se přechod vpřed nevydařil, hra se opět sune směrem k jejich pokladnici.
     
    15:41
    Za Vopravilem zůstal kotouč schovaný kdesi pod bruslemi klubka hráčů. Rozhodčí nakonec hru přerušil, vhazovat se bude po levé ruce domácího gólmana.
     
    15:52
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Zych – 2 min., faul kolenem).
     
    16:08
    Úvodní fáze liberecké přesilovky se nese ve znamení soubojů v blízkosti mantinelů, což hostům pochopitelně zcela vyhovuje.
     
    16:21
    Nyní už musel Daniel Král do akce, když zpoza kruhů rychle vystřelil Adam Měchura. Brankář Havlíčkova Brodu si poradil a k zásahu použil rukavici.
     
    16:44
    Teď se Liberci povedlo vytvoření velkého tlaku. Pěkná střela Damaška do sítě Filipem Křížem doražena nebyla, nicméně nápor Tygrů tím nekončil. Zanedlouho si Vojtěch Polák zleva drze vyjel až před Krále, jenže mezírku mezi jeho nohama nenašel!
     
    17:40
    Ve druhé polovině oslabení se už Bruslaři brání s přehledem. Hned třikrát se jim podařilo dostat kotouč do bezpečí, zdá se, že už to do návratu Zycha na led zvládnou.
     
    18:14
    Jakub Masař si pohrával s pukem za brankou. Poté se jej snažil dostat do kladného úhlu, avšak jeden z Brodských byl nablízku a tuto myšlenku nepovolil zrealizovat.
     
    18:57
    Severočeši se drží v útočném pásmu. Marzin Zych nakonec dostal šanci nápor ukončit a posílá kotouč po hrazení do bezpečnějších míst.
     
    19:27
    Vojtěch Duschka byl jako první u puku za vlastní bránou a zakládá rychlý útok Libereckých. Do konce první části zbývá ještě půlminuta.
     
    19:43
    Filip Kříž pěkně potáhl touš z osy kluziště do oblasti levého kruhu. Posléze se snažil najít před branku najíždějícího spoluhráče, přihrávku ale dobře zastavil zakleknuvší Ondřej Besmák.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nenudila. Brodští se na severu Čech po přečkaných šancích soupeře ujali vedení, ovšem zanedlouho bylo všechno jinak! Během pouhých třinácti sekund se totiž šelmám povedl skvělý obrat, který převrátil skóre na jejich stranu.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Jdeme znovu na to. Liberečtí znovu ovládli buly a Jakub Šedivý tak mohl vyslat touš po hrazení až za branku. Tam dojížděl Jenčovský, icing se tedy nepíská.
     
    20:38
    Vladislav Juřica se hnal do zajímavé šance, ale padající hráč Liberce jej donutil pouze k zakončení bekhendem. To mířilo mimo tři tyče, Vopravil nemusel zasahovat.
     
    21:37
    Kotouč opustil prostor mezi mantinely, čeká nás vhazování v neutrální zóně, kam už se sjíždějí hokejisté obou mužstev.
     
    21:54
    Jan Kuchta ve zmatku poslal puk rychle pryč. Černá guma dojela až k zadnímu hrazení, píská se tedy zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před brankou Brodu.
     
    22:43
    Tygří smečka poměrně dlouho operuje v ofenzivní třetině. Hosté se nemohou i přes veškeré úsilí vymanit z pod pokličky. Ránu Šedivého od modré čáry vyrazil Král pravým betonem.
     
    23:39
    Dlouhou rozehrávku Jakuba Šedivého jemně tečoval Tomáš Trunda, čímž zabránil zakázanému uvolnění. Hra tedy plynule pokračuje dále, bez většího přerušování.
     
    24:20
    Matěj Kozlík se po pravé straně tlačil před Vopravila. Ztratil při tom plnou kontrolu nad pukem, který se dostal k libereckému brankáři. Ten jej holí odehrál malinko kostrbatě, ale nic závažného z toho nebylo.
     
    25:15
    Hra má teď opravdu obrovské tempo! Michal Beneš zakončil svůj průnik drzou zasekávačkou. Poté už se mu v tísni zakončit nepodařilo, Vopravil konečně nechává hru přerušit.
     
    25:57
    Filip Damašek poslal kotouč za hostující klec. Tam se jej zmocnil Luka Vodlan, jenž přihrával přímo mezi kruhy, kde ovšem žádný z Tygrů zrovna neoperoval.
     
    26:37
    Matěj Leden parádně zabojoval v rohu hrací plochy. Poté připravil střeleckou pozici na modré čáře stojícímu Vojtěchu Duschkovi, jenž nepropálil klubko těl před brankou.
     
    27:21
    Puk se schoval pod zadní konstrukcí Královy branky. Rozhodčí hru nepřerušili, a počkali, až jej hokejisté vydolují. Šelmy se tak stále drží v pásmu.
     
    27:58
    Bennet Rossmy se před Vopravilem z posledního zbytku sil natáhl po puku a vypíchl jej do bezpečí. Domácí rychle vyrážejí do protiútoku.
     
    28:33
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši vedou 3:1, a nutno podotknout, že zaslouženě. V blízkosti hostujícího chrámu vznikla poměrně nepřehledná situace, na jejímž konci poslal černou gumu za Krále z levé strany FILIP DAMAŠEK! Bez asistence.
     
    28:40
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Šedivý – 2 min., napadení).
     
    29:19
    Adam Dvorák předal kotouč na modré čáře svému kolegovi Ondřeji Besmákovi. Ten toužil po dnešním druhém úspěchu, jenže jeho rána bez přípravy se stala snadným soustem pro Vopravila.
     
    29:38
    Liberečtí hokejisté nedlouho poté vyhazují puk do bezpečí. Dobrým napadáním navíc Bruslařům znepříjemňují rozehrávku.
     
    30:09
    Hosté se vrátili do útočného pásma, ale pouze na chvíli. Tomáš Trunda se navíc mohl hnát sám na branku, kdyby k němu prošla chytrá přihrávka Jakuba Masaře!
     
    30:50
    Tygři jsou kompletní, avšak museli se dále bránit. Michal Beneš v přečíslení dva na jednoho hledal volného Matoušů, jenže přihrávka k němu přes beka neprošla!
     
    31:20
    Liberec právě vstřelil branku!
    Účelná akce znamená navýšení domácího náskoku! Jakub Masař v rychlém protiútoku krásně vysunul do úniku LUKU VODLANA. Slovinský talent si poté rozhýbal Daniela Krále a bekhendem zavěsil zcela přesně pod víko. 4:1! Asistence: Jakub Masař.
     
    32:16
    Hosté se usadili v útočném pásmu, avšak nedostali se do žádné lepší palebné pozice. Filip Dymák to zkusil alespoň od hrazení, Vopravil střelu kontroloval.
     
    32:46
    Puk se ztratil ve skrumáži těl před Danielem Králem. Nakonec se k němu dostal Adam Měchura, jehož rychlá střela prolétla kolem tyčky pouze z vnější strany!
     
    33:34
    Tomáš Trunda si z pravé strany vyjel na osu hřiště. Následně zakončoval zpoza kruhů, Král si připisuje úspěšný zásah. Tlak Severočechů tím ovšem nekončí.
     
    34:14
    Brodští se konečně osvobodili. Adam Rauš zkoušel po přihrávce od Michala Beneše štěstí z pravého kruhu, nicméně střela byla sražena, Vopravil zasahovat nemusel.
     
    34:51
    Matěj Leden se vydal na odvážnou jízdu přes soupeřovo obranné pásmo. V tuto chvíli hosté Tygry k žádné střele nepustili, ale sami se nedokázali dostat kupředu.
     
    35:46
    Tadeáš Holenda v souboji s Lukášem Meiselem vyhodil kotouč do středního pásma. Bruslaři se poté museli stáhnout, bylo jim totiž signalizováno postavení mimo hru.
     
    36:29
    Michal Beneš nabil do nadějné střelecké pozice Karlu Matoušů, jehož střela zápěstím minula prostor u bližší tyčky svatyně Štěpána Vopravila.
     
    37:11
    Tomáš Trunda mířil z levé strany sám na branku! Krále zkoušel rozhodit drzým blafákem do bekhendové strany, nicméně hostující gólman uzavřel mezeru mezi betony včas.
     
    37:39
    A opět v akci Tomáš Trunda. Nyní ještě přihrával mezi kruhy. Tam si kotouč zpracoval Luka Vodlan a bekhendem jej v krkolmné poloze poslal jen těsně mimo vzdálenější tyč!
     
    38:03
    Ale pozor také na druhou stranu! Martin Zych si zkušeně pokryl kotouč v rychlém protiútoku v oblasti mezi kruhy, načež pěkně vypálil. Stadionem se ozvalo cinknutí horní brankové konstrukce!
     
    38:42
    Tak to je parádní hokejová pasáž. Lukáš Meisel střílel od modré čáry. Daniel Král jeho pokus vyrazil před sebe, kde se k dorážce tlačil Vojtěch Polák, nicméně také jeho úsilí strážce havlíčkobrodského chrámu vyčapal!
     
    39:31
    Zbytek druhé části se už nese v o trošku klidnějším duchu. Liberec hru kontroluje, drží se v ofenzivní zóně, avšak soupeř už jej do vyložených pozic nechce pustit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dvacetiminutovka patřila Liberci, který se dvakrát prosadil a zkrášlil stav ze svého pohledu na 4:1. Toto skóre platí také po odchodu do kabin, ačkoliv se v parádním závěru několikrát otřásalo v základech. K jeho další změně už nicméně nedošlo, uvidíme, jestli se ve zbytku základní hrací doby ještě Bruslaři zmůžou na drama, nebo zda se už upnou spíše k nadstavbě.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:26.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Hned po buly ve středovém kruhu prosvištěl Bennet Rossmy za modrou čáru a tvrdou ranou donutil Krále rychle přerušit hru.
     
    40:27
    Daniel Král si vyjel pro puk, ale nerozehrál zrovna nejpřesněji. Od modré lajny se to snažil potrestat Lukáš Meisel, avšak vystřelil daleko mimo tři tyčky.
     
    41:16
    Filip Dymák se individuálně dostal až do útočného pásma, načež nahodil kotouč na branku. Štěpán Vopravil jej nadvakrát zpacifikoval a hra je přerušena.
     
    41:23
    Po střele od modré čáry to v domácím brankovišti vřelo. Aktivní ve snaze o dorážku byl zejména Filip Dymák, ovšem Vopravil uzavřel všechny mezírky ve výstroji.
     
    41:59
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Trunda – 2 min., faul kolenem).
     
    42:10
    Adam Měchura uplatnil sílu a propasíroval kotouč ven ze svého obranného pásma. Hosté tak musejí další snahu započít až od vlastní branky.
     
    42:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Michal Beneš vlétl po pravém křídle do útočného pásma a poslal puk před branku. Tam se jej zmocnil VLADISLAV JUŘICA, jenž propálil Vopravila! Bruslaři tak využívají přesilovku. Asistence: Michal Beneš.
     
    42:32
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Rossmy – 2 min., hrubost).
     
    43:48
    Hosté dostali k dipozici další přesilovou hru, avšak zatím nejsou tolik nebezpeční. Liberečtí dvakrát kotouč vyhodili, načež Štěpán Vopravil spolehlivě přerušil hru.
     
    44:14
    Tygři se opět osvobozují, toto oslabení se jim už daří na výbornou. Domácí navíc drží puk v blízkosti soupeřovy klece, ačkoliv má Brod o jednoho hráče v poli víc.
     
    44:55
    Severočeši jsou v plném počtu, pro ně velice důležité zvládnuté dvě minuty. Nedlouho poté našel sudí ve středním pásmu přihrávku rukou, čeká nás tedy buly.
     
    45:20
    Jakub Masař nerozehrál zrovna nejpřesněji, nicméně rychlý Luka Vodlan zabránil zakázanému uvolnění. Havlíčkobrodští se ale z obranné třetiny rychle vymanili.
     
    45:56
    Nyní už se icing píská, dojíždějící Filip Kříž měl ke kotouči o poznání dále než Jan Kuchta. Hra se tak sune do blízkosti Štěpána Vopravila, který se musí mít na pozoru.
     
    46:41
    Matěj Leden hledal před brankovištěm stojícího spoluhráče, ale přihrávku pohodlně zastavil obránce Brodu. Hosté poté otočili hru, leč Adam Rauš puk u hrazení ztratil.
     
    47:28
    Výborně hrající Adam Měchura zavezl touš do útočného pásma proti trojnásobné přesile. Bennet Rossmy tak mohl střílet z levého kruhu, Daniel Král kryje vyrážečkou.
     
    48:25
    Vojtěch Polák rozjel bleskový útok Liberce, v jehož závěru si puk navedl na střelu Filip Kříž. Hostující gólman pokus dobře viděl a neměl s ním velké potíže.
     
    48:52
    Na druhé straně zasáhl také Štěpán Vopravil, jenž schoval do lapačky střelu v podání Davida Krejčího. Hra je přerušena, hráči se chystají na buly.
     
    49:40
    Jakub Masař na modré lajně nezasáhl pryž úplně čistě. Rána tedy takovým padáčkem mířila příliš vysoko a prolétla nad horní tyčí havlíčkobrodské branky.
     
    50:08
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kuchta – 2 min., podrážení).
     
    50:20
    Tygři kombinují v útočném pásmu, leč se střelbou zatím otálejí. Kotouč drzí na pravém kruhu operující Filip Kříž.
     
    50:45
    Tak to mohl být fantastický gól! Adam Rauš se v oslabení nadechl k velkolepému sólu. Přestože byl držen Lukášem Meiselem, neměl daleko k tomu, aby svůj bekhendový blafák dotáhl do zdárného konce!
     
    50:45
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Meisel – 2 min., držení).
     
    51:30
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách. To zatím více sedí hostujícím hokejistům, kteří se drželi v útočném pásmu, nicméně už z něj byli zase vystěhováni.
     
    51:56
    Bílé šelmy si vytvořily menší tlak. Zpoza pravého kruhu pro vhazování pálil Filip Damašek, jehož projektil napoprvé ukryl pozorný Daniel Král.
     
    52:19
    Hosté už hrají v plném počtu, jenže kotouč stále drží Liberečtí. Luka Vodlan odvedl výbornou práci, nahodil na branku, a odjel si zaslouženě odpočinout na hráčskou lavici.
     
    52:59
    Po zákroku Štěpána Vopravila z kategorie snazších jsou Severočeši kompletní. Po vyhraném vhazování v obranném pásmu dostává kotouč pryč kapitán Jakub Šedivý.
     
    53:40
    Matěj Leden vycítil v zajímavém protiútoku šanci na první gól v dorostu. Střelu mířící z levého kruhu mu ovšem úspěšně zastavil navrátivší Adam Dvořák.
     
    54:18
    Karel Matoušů protečoval puk do útočné třetiny. Tam se hosté nedokázali uchytit, Liberec tedy obrátil hru. Po dobré práci Mikuláše Jenčovského vystřelil Vodlan pouze do beka.
     
    55:10
    Tomáš Trunda se snažil drze proháčkovat před Krále, jenž to mu nebylo umožněno. Liberečtí nicméně nepolevují a nadále pokračují v náporu.
     
    55:54
    Severočeši se dostali do velké šance! Luka Vodlan v akci tři na jednoho ještě hledal na druhé straně volného spoluhráče, jenže puk přes exkluzivní obranný zákrok padajícího Adama Dvořáka neprošel.
     
    56:51
    Vladislav Juřica se chopil kotouče, postoupil za modrou lajnu a poslal jej na branku. Štěpán Vopravil podává dobrý výkon, tento pokus pro něj neznamenal velkou hrozbu.
     
    57:38
    Bruslaři disponují ponechanou výhodou, Jenčovský totiž hasil rychlý brejk za cenu faulu. Hosté zatím kombinují v útočné třetině, jenže bez střelby.
     
    57:57
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jenčovský – 2 min., podrážení).
     
    57:57
    Havlíčkův Brod si vyžádal oddechový čas a zkouší hru bez brankáře!
     
    58:19
    Dělovka Zycha od modré čáry byla jednou z obětavých šelem sražena mimo prostor tří tyček. Krátce na to vyvezl puk do bezpečí Luka Vodlan.
     
    58:44
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Zych – 2 min., hrubost).
     
    58:54
    Toto vyloučení už zřejmě Brodu zamezí ve vyrovnání skóre, ale stále je před námi nadstavbová část. Hosté to však ještě zkoušejí a ženou se směrem k Vopravilovi.
     
    59:08
    Tak toto byl neskutečný obranný zákrok Vojtěcha Duschky! Adam Rauš v obrovské šanci dorážel za ležícího Vopravila. Ten dost možná přispěl k tomu, že kus černé gumy vylétl vysokým obloučkem vzhůru. Poté se snášel přesně pod horní tyčku, odkud jej Duschka naprosto fenomenálně vyškrábl hokejkou! Neuvěřitelné.
     
    59:58
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Brodští v závěru základní hrací doby ještě korigují. Pěknou křižnou přihrávku Matěje Kozlíka napálil za přesouvajícího se Lukáše Vopravila VLADISLAV JUŘICA. Povzbuzení před nadstavbou pro Bruslařský klub! Asistence: Matěj Kozlík, Filip Dymák.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:21
    Nadstavba mohla mít krátkého trvání. Luka Vodlan se totiž výborně protlačil za záda všech, tváří v tvář Danielu Královi ovšem bekhendem zakončil pouze do jeho betonu!
     
    60:43
    Havlíčkobrodští se snažili o odpověď, ale ocitli se v postavení mimo hru. Máme tedy přerušeno, vhazování proběhne v neutrálním pásmu.
     
    60:54
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je definitivně hotovo! Stále ještě v první minutě nadstavby nechytatelně vypálil z mezikruží TOMÁŠ TRUNDA. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Liberečtí dnes i s hráči ze širšího kádru získali plný počet čtyř bodů, i když soupeř z Havlíčkova Brodu nehrál vůbec špatně. Diváci museli být spokojeni, jednalo se o velice pohledné utkání!
     
    To už je ode mne z města pod Ještědem vše. Přeji příjemný zbytek dne a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (18:28:58)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 11. Měchura (Masař), 11. Polák (Leden, Damašek), 29. Damašek, 32. Vodlan (Masař), 61. Trunda – 8. Besmák, 43. Juřica (Beneš), 60. Juřica (Kozlík, Dymák)


    Bílí Tygři Liberec: Vopravil (Petříček) – Damašek, Duschka, Hladík (A), Šedivý (C), Meisel, Dvořák – Měchura, Vodlan, Leden, Trunda, Jenčovský, Kříž, Masař, Polák, Rossmy (A).
    BK Havlíčkův Brod: Král (Kubík) – Dvořák, Besmák, Zych (C), Kuchta, Jiráček, Kutlvašr – Matoušů, Dymák, Juřica, Rauš (A), Holenda, Beneš, Kozlík, Krejčí, Vašák, Prášek.

    Rozhodčí: Horinek – Axman, Kotek
    thejrc.org