Havlíčkův Brod – Kopřivnice 5:3 (kon.) | Mor. Budějovice – Šumperk 0:3 (kon.) | Žďár n/S – SHK Hodonín 4:7 (kon.)
Písek – Val. Meziříčí 4:2 (kon.) | Tábor – Orlová 4:3 (po pr.) | David Servis – Opava 2:6 (kon.)
Pelhřimov – Nový Jičín 4:5 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:3 (2:2, 3:1, 0:0)
HC ISMM Kopřivnice
Sobota 17.11.2018, 17:00 • ZS Kotlina • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V závěrečné části hry už branka nepadla. Ze začátku třetí periody si Kopřivnice vytvořila zajímavé příležitosti, s přibývajícím časem se ale do jejich hry vkrádala nervozita, která vyústila v sérii faulů ke konci zápasu. Bruslaři si tak pohlídali svůj náskok a do tabulky si připíší další tři body.

    Střely na bránu: 57 – 35 (19:20:18)
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    O výsledku je rozhodnuto. Hosté se zbytečně uchylují k faulům, dvěma minutami za hrubost je ještě potrestán Ondřej Sluštík (KOP).
     
    59:12
    Hosté jsou znovu potrestáni, Josef Zuzaník (KOP) trefil protihráče vysokou holí, za což automaticky následuje dvouminutový trest.
     
    58:38
    Luboš Voříšek pálil z dobré pozici na levém kruhu, jeho jedovatá střela mířila ale těsně mimo. Domácí se ovšem drží na kotouči i nadále.
     
    58:02
    Domácí slibně kombinovali v pásmu soupeře. Od modré čáry nakonec tvrdě vypálil Kryštof Kulhánek, Petr Hromada zakročil betony.
     
    57:22
    Bruslaři budou hrát 47 sekund v pěti proti třem, na trestnou lavici odchází Adam Červenka (KOP), který se provinil sekáním.
     
    56:34
    Tomáš Semrád v rohu vlastního pásma inkasoval velice nepříjemný hit, po kterém se v bolestech potácí na střídačku.
     
    56:09
    Ondřej Sluštík (KOP) si v souboji s Matějem Blinkou počínal v rozporu s pravidly a je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    55:26
    Kopřivnice se znovu ujala kotouče v útočném pásmu a Josef Zuzaník vyslal prudkou pumelici z okraje pravého kruhu, jenže havlíčkobrodskou bránu těsně minul.
     
    54:38
    Hosté díky dobrému napadání zastavili rozehrávku Patrika Kadeřávka a do šance se dostával Jakub Macha, toho ale zastavil dobrým obranným zákrokem Vojtěch Šmíd.
     
    Dnešní utkání sleduje 647 diváků.
     
    53:58
    Matěj Blinka držel kotouč na vrcholku pravého kruhu, odkud hledal spoluhráče u protější tyče. Hostující obránce přihrávku zblokoval, jenže se mu to podařilo tak smolně, že kotouč těsně přelétl Hromadovu klec.
     
    53:14
    Jiří Kopic vystřelil od modré čáry a před brankovištěm se ještě snažil tečovat puk Miroslav Třetina, hostující brankář ale dokázal zasáhnout betony a vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    52:11
    Patrik Kadeřávek zavezl kotouč do pásma soupeře a vystřelil z levého kruhu. Petr Hromada vyrazil puk jenom před sebe, kam si sjížděli domácí útočníci, k dorážce se ale nikdo nedostal.
     
    51:11
    Kryštof Kulhánek nezachytil puk ve středním pásmu a hosté přešli do přečíslení dvou na jednoho. Akci vedl po levé straně Jan Korec, který nakonec sám vystřelil, trefil ale rameno Davida Marka.
     
    50:09
    David Kozlík měl prostor na pravém křídle, Petr Hromada jeho zápěstní střelu vyrazil. David kozlík se následně dostal ještě k dorážce, z úhlu bránu ale netrefil.
     
    49:24
    Tomáš Chlubna inkasoval tvrdý hit v rohu kopřivnického pásma, po kterém se nezvedá, a hra je přerušena. Domácí útočník odjíždí na střídačku silně otřesen.
     
    48:11
    Jiří Kopic (HBR) s Ondřejem Sluštíkem (KOP) neudrželi nervy na uzdě a došlo k menší výměně názorů. Nebyla to žádná bitka, oba na sebe spíše zblízka pořvávali a tahali se za dres. Oba jsou vyloučeni za hrubost, navíc Tomáš Fojtík (KOP) je vyloučen do konce utkání za nesportovní chování, pokračovat se bude ve čtyřech proti čtyřem.
     
    47:24
    Ve zbytku oslabení se ale Bruslaři brání úspěšně a dvakrát po sobě vyhodili puk přes všechny čáry. Tomáš Ludvík už čeká na otevření vrátek od trestné lavice.
     
    47:07
    Tatra se dostala do útočného pásma a jeden z hostujících útočníku tečoval puk těsně před brankovištěm, David Marek ovšem udržel puk kdesi na rameni.
     
    46:27
    Kopřivnice se nemůže usadit v pásmu Havlíčkova Brodu. Většinou naráží na obranu už ve středním pásmu, teď vyčkává za vlastní bránou na rozjetí dalšího založení.
     
    45:38
    Domácí špatně střídali a rozhodčí jich napočítali na ledě šest. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Tomáš Ludvík (HBR).
     
    45:11
    Filip Beneš hledal bekhendovou přihrávkou přes brankoviště hůl Luboše Voříška, ten se ale k zakončení nedostal. Puk získala Kopřivnice.
     
    43:37
    Obě mužstva dlouho bojovala o puk u hrazení v pásmu Tatry. Nakonec jej získali domácí, v útoku se ale neudrželi. Následně Patrik Přidal protečoval ve středním pásmu přihrávku Tomáše Semráda přímo na bránu, Petr Hromada okamžitě rozehrál.
     
    42:13
    Na druhé straně se dopředu řítili hráči Havlíčkova Brodu, hostující obránci se k nim ale stihli vrátit a po hromadném karambolu narazili do brány, která vypadla ze své pozice.
     
    41:39
    Dominik Suchý zblízka dorážel puk do brány, po něm ještě Ondřej Sluštík! David Marek zakročil lapačkou a puk jen těsně přelétl horní tyč!
     
    40:26
    Bruslaři získali puk po souboji u hrazení v třetině Tatry. Miroslav Třetina hledal na modré čáře napřahujícího Martina Nepokoje, přihrávka na něj byla ale zablokována.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po druhé třetině je vidět větší spokojenost ve tvářích havlíčkobrodských hokejistů. Ti se totiž po gólech Patrika Kadeřávka, Tomáše Chlubny a Miroslava Třetiny dostali do pohodlného vedení. V závěru druhé periody Jakub Mach alespoň snížil a zařídil, že ve třetím dějství bude stále o co hrát. Ta začne přibližně v 18:36.

    Střely na bránu: 45 – 27
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:29
    Bruslaři vyhráli buly v útočném pásmu, po které okamžitě poslal puk na bránu Martin Nepokoj. Jednalo se ale spíše o takové nahození, které Petr Hromada snadno vyrazil betony.
     
    38:51
    David Michálek nahrál z rohu kluziště na modrou čáru Vojtěchu Šmídovi, který vystřelil z první a z určitého úhlu to vypadalo, že Petra Hromadu překonal, hostující brankář ovšem vyrazil puk holí do boční sítě.
     
    37:29
    Kopřivnice právě vstřelila branku!
    Domácí na chviličku zdánlivě polevili a okamžitě přišel trest. Puk se přes Adama Kofroně a Davida Stříže dostal až k JAKUBU MACHOVI, který snižuje náskok Havlíčkova Brodu na dvě branky! Asistence: David Stříž, Adam Kofroň.
     
    36:54
    Miroslav Třetina vylákal Petra Hromadu daleko z brankoviště, objel bránu a hledal Matěje Blinku, který by mohl dorážet do odkryté klece, jenže hostující obránce přihrávku zastavil.
     
    36:14
    Tvrdou ránu teď schytal David Marek. Nikoliv však pukem, s brankářem se po souboji s havlíčkobrodským obráncem srazil Adam Kofroň.
     
    35:36
    Teď se ovšem na hole Havlíčkova Brodu vloudila nepřesnost, nepovedená rozehrávka končí zakázaným uvolněním.
     
    34:51
    Adam Kofroň dostal nabito na spodek pravého kruhu, odkud bez přípravy pohotově vypálil, domácí brankář se ovšem skvěle přemístil a nebezpečnou ránu zneškodnil.
     
    34:34
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Matěj Blinka objel branku a přihrál mezi kruhy MIROSLAVU TŘETINOVI, který sice nejprve trefil brusle bránícího hráče, na druhý pokus už se ale trefil mezi brankářovy betony! Asistence: Matěj Blinka.
     
    33:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    To, co v posledních momentech viselo ve vzduchu, se nakonec také stalo. Puk se po ráně Jiřího Kopice odrazil před brankoviště, kde TOMÁŠ CHLUBNA i přes krosček do zad dokázal bekhendem dorazit puk do sítě! Asistence: Jiří Kopic, David Michálek.
     
    33:11
    Bruslaři jsou znovu v tlaku. Petr Hromada nejprve vrazil nepříjemnou ránu Kryštofa Kulhánka, následně nahrával Filip Beneš Davidu Michálkovi do dobré pozice, ten se ale k zakončení nedostal.
     
    32:19
    Patrik Přidal uháněl dopředu jeden na jednoho na levém křídle, jeho prudká rána zápěstím přes obránce ale mířila těsně vedle.
     
    30:46
    Tomáš Chlubna si připravil puk na střelu na okraji pravého kruhu, trefil se ale do prostředka brány, kde byl připravený Petr Hromada.
     
    29:52
    David Vala (HBR) s Patrikem Golou (KOP) jsou vzájemně vyloučeni na dvě minuty za hrubost, pokračovat se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    28:34
    Domácí jsou v tlaku a před brankovištěm teď natřikrát dorážel mezi hostujícími obránci Miroslav Třetina, Petr Hromada byl ovšem na brankovišti pevný a puk za svá záda nepustil.
     
    26:59
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Po zavezení Miroslava Třetiny vybojoval puk Patrik Přidal, který z rohu kluziště přihrál na levou stranu PATRIKU KADEŘÁVKOVI, jenž střelou k protější tyči posílá domácí celek opět do vedení! Asistence: Patrik Přidal, Miroslav Třetina.
     
    26:42
    Kopřivnice se na chvilku usídlila v pásmu Havlíčkova Brodu, střela Martina Tomáška od modré čáry ale vrásky na čele Davida Marka neudělala.
     
    25:42
    Daniel Hrubý měl dostatek prostoru na levém křídle a nabízel se mu spoluhráč na přihrávku. Hrubý vzal ovšem situaci na sebe, jeho střela z kruhu ale mířila do náruče připraveného Davida Marka.
     
    25:37
    Havlíčkobrodští vystřídali a i nadále jsou v tlaku. Ze zajímavé pozice mezi kruhy střílel Miroslav Třetina, jeho rána byla ale zblokována kopřivnickým obráncem.
     
    24:29
    Domácí sevřeli svého soupeře v jeho pásmu a vypracovali si několik možností. Tu nejnebezpečnější měl Luboš Voříšek, jeho střela z okraje pravého kruhu ale zasáhla Petra Hromadu do ramene.
     
    23:59
    Luboš Voříšek na sebe natáhl tři bránící hráče a poslal puk doprava na Petra Kuchtu. Ten chtěl Voříškovi kotouč vrátit, tato přihrávka už ale neprošla.
     
    22:48
    Jan Korec se zjevil před Davide Markem, kterého se snažil rychlými kličkami dostat mimo svoji pozici, domácí brankář ale zasáhl pravým betonem.
     
    22:13
    Nahození Patrika Kadeřávka zachytili hosté, pak ale právě přes nahazujícího hráče Havlíčkova Brodu nedostali puk z pásma. Ten se odrazil na domácí střídačku a bude se vhazovat po levici Petra Hromady.
     
    21:26
    Adam Červenka vylekal Davida Marka střelou z úhlu z levé strany, havlíčkobrodskou svatyni ale těsně minul. O pár momentů později se hosté provinili zakázaným uvolněním.
     
    20:29
    Hra je už potřetí přerušena. Jednou po zašlápnutí puku, podruhé vyletěl puk za mantinel, a nakonec Petr Hromada vyrazil hbitou střelu Matěje Blinky do ochranné sítě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Bruslaři si během 9 sekund vypracovali dvoubrankové vedení, které zařídili Tomáš Semrád s Tomášem Ludvíkem. Jenže vedení Havlíčkova Brodu nevydrželo ani minutu, o snížení se postaral Patrik Gola. Kopřivnice následně díky Robinu Gebauerovi dokonce vyrovnala. Druhá dvacetiminutovka začne přibližně v 17:47.

    Střely na bránu: 23 – 12
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Mužstvo z Vysočiny se v závěrečných sekundách drželo v pásmu Tatry, nakonec od pravého mantinelu vystřelil Martin Nepokoj. S tímto pokusem ovšem neměl Petr Hromada nejmenší problém.
     
    19:28
    Miroslav Třetina bojoval s obráncem, který mu visel na zádech, za hostující bránou a dokázal přihrát před levou tyč kopřivnické brány, odkud zblízka vystřelil Patrik Přidal.
     
    18:27
    David Vala uviděl rozjetého Petra Kuchtu, kterému také adresoval přihrávku. K domácímu útočníkovi se ovšem sjeli dva obránci a mezi sebou jej projet nenechali.
     
    17:56
    Dominik Ficek nezachytil vyhození Tomáše Semráda a dopředu spěchal Filip Beneš. Jeho ránu z levého kruhu ale Petr Hromada vyrazil betony.
     
    17:31
    David Marek si musel dávat pečlivý pozor na nahození Marka Pěčínka z pravé strany, domácí gólman vyrazil kotouč před sebe, kde stáli jenom obránci Havlíčkova Brodu.
     
    16:49
    Jakoby domácí tým inkasované branky trošku rozhodily. Bruslaři si teď nerozuměli při rozehrávce a po jejich zakázaném uvolnění se bude vhazovat po pravé ruce Davida Marka.
     
    15:35
    Kopřivnice právě vstřelila branku!
    Adam Červenka sjel s pukem za bránu, přičemž zpětnou přihrávkou uvolnil před přední tyčí číhajícího ROBINA GEBAUERA, který trefil odkrytou část branky, protože domácí brankář reagoval na pohyb přihrávajícího hráče. Asistence: Adam Červenka.
     
    14:44
    Matěj Blinka od levého mantinelu nabil Miroslavu Třetinovi na pravý kruh. Kapitán Havlíčkova Brodu se snažil bez přípravy střílet do protipohybu hostujícího brankáře, ten ale dokázal vyrazit kotouč holí.
     
    13:42
    Nahození Kopřivnice od modré čáry propadlo až před bránu k úplně volnému Ondřeji Sluštíkovi, který si položil brankáře na zem, David Marek ovšem v poslední chvíli zasáhl pravým betonem!
     
    12:44
    Po zmatcích před hostující bránou se puk odrazil k Filipu Benešovi, na jeho střelu z první ovšem Petr Hromada dokázal zareagovat a vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    12:10
    Matěj Mach využil prostoru, který se před ním zjevil na levém křídle, s jeho střelou z úhlu ale David Marek neměl problémy. Vhazovat se bude po brankářově pravici.
     
    11:34
    Patrik Kadeřávek přihrál od modré čáry k mantinelu Vojtěch Šmídovi. Petr Hromada si jeho nahození našel a lapil jej rukavicí.
     
    09:50
    Miroslav Třetina přihrál z pravé strany k protější tyči Patriku Přidalovi, kterého výborným zákrokem betonem vychytal Petr Hromada, a zachránil tak Kopřivnici od dalšího gólu!
     
    08:04
    Kopřivnice právě vstřelila branku!
    Kopřivnice přispěchala s bleskovou odpovědí a domácí už vedou zase jenom o gól! PATRIK GOLA těsně před havlíčkobrodským brankářem tečoval nahození Ondřeje Imricha od modré čáry. Asistence: Ondřej Imrich.
     
    07:07
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Petr Kuchta zavezl puk do pásma Kopřivnice po levém křídle a přihrávkou na pravý kruh uvolnil TOMÁŠE LUDVÍKA. Ten se trefil nad brankářovu lapačku a domácí se rychle ujímají dvougólového vedení! Asistence: Petr Kuchta, David Kozlík.
     
    06:58
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovou hru bleskově využívají! TOMÁŠ SEMRÁD se na modré čáře uvolnil naznačením, vybruslil si blíže k ose hřiště a střelou zápěstím trefil horní roh kopřivnické svatyně! Asistence: Kryštof Kulhánek, Miroslav Třetina.
     
    06:47
    Bruslaři svírají svého soupeře a jejich tlak bude pokračovat. Dominik Ficek (KOP) se totiž provinil krosčekem, za což je potrestán dvěma minutami.
     
    06:10
    Filip Beneš nedostal od Davida Valy ideální přihrávku, přesto po zpracování bruslí dokázal od modré čáry vystřelit, jeho pokus byl ale zablokovaný hostující obranou.
     
    05:42
    Tatra sice zastavila rozjíždějící se útok Havlíčkova Brodu, jenže pak nepřesnou rozehrávkou poslala puk na zakázané uvolnění, a hra se tak přestěhuje do pásma Kopřivnice.
     
    05:16
    Miroslav Třetina přenechal kotouč Patriku Přidalovi, ten byl ale zablokovaný. Z druhé vlny se ke střele dostal Matěj Blinka, ten ale zamířil do prostředka brány na připraveného Petra Hromadu.
     
    04:46
    Domácí mužstvo je aktivnější a další útok vedl středem hřiště Miroslav Třetina. Kapitán Bruslařů nahodil pik na bránu, hostující gólman jej raději podržel v lapačce.
     
    03:48
    Kryštof Kulhánek nahodil puk do pásma Kopřivnice, kotouč se od zadního hrazení odrazil k Davidu Michálkovi, který bez přípravy těsně přestřelil horní růžek Hromadovy klece!
     
    03:12
    Filip Beneš plácl do puku ve vlastním pásmu za účelem vyhození, nevědomky ovšem našel do šance si najíždějícího Davida Michálka! Ten si navedl puk na osu hřiště, před střelou mu ale z hole utekl.
     
    02:11
    Miroslav Třetina přenechal puk Tomáši Semrádovi, který z úhlu Petra Hromadu nenachytal. Následně se musel domácí obránce rychle vracet, aby zastavil rodící se protiútok Kopřivnice.
     
    01:11
    V úvodní minutě kazila hru spousta nepřesností, teď ale ujížděl sám na bránu Filip Beneš! Jeho střelu po zemi ovšem vyrazil pravým betonem Petr Hromada.
     
    00:10
    Hosté byli na buly úspěšnější, nahozený kotouč do pásma Havlíčkova Brodu ale zastavil Martin Nepokoj. Následný pokus u útok domácích skončil ofsajdem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: D. Marek (Novák) – Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Vala, Šmíd, Kadeřávek, Kopic – Blinka, Třetina (C), Přidal – Beneš, Voříšek (A), Michálek – Kuchta, Kozlík, Ludvík – Chlubna

    HC Tatra Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Stříž (A), Imrich, Ficek, Zuzaník, Bail, M. Marek, Fojtík – Pěnčík, Hrubý, Korec, J. Mach (C), M. Mach, Červenka, Gebauer, Suchý, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík (A)

    Rozhodčí: Jakub Hornáček – Martin Kettner, Michal Tasch.
     
     BK Havlíčkův Brod okupuje druhou pozici skupiny Jih, před třetími Moravskými Budějovicemi je však jen díky lepšímu skóre. Na první Žďár nad Sázavou ztrácí už osm bodů. Nutno však podotknout, že odehrál o zápas méně než oba soupeři.

    Tým z Vysočiny narazil z východní skupiny na Hodonín a Šumperk. Drtiče na domácím ledě porazil jednoznačným výsledkem 6:2, v zápase na severu Moravy se strhla pořádná přestřelka. Bruslaři umazali ztrátu pěti branek, přesto nakonec Drakům podlehli 6:8.

    Havlíčkobrodský mančaft našel po letním odchodu Lukáše Endála oporu v Luboši Voříškovi (11+11), kterému vyhovuje spolupráce s Janem Milfaitem (7+12). V obraně tradičně vyčnívá Tomáš Semrád (4+10), mezi třemi tyčemi dostává větší důvěru Čeněk Novák.

    Poslední zápasy Bruslařů:

    31.10.2018 Pelhřimov – Havl. Brod 2:3
    03.11.2018 Šumperk – Havl. Brod 8:6
    10.11.2018 Havl. Brod – Písek 3:6
     
     HC Tatra Kopřivnice se nachází v tabulce skupiny Východ na čtvrté příčce. Tato skupina je ovšem tak vyrovnaná, že na čelo ztrácí pouhé dva bodíky. Před pátou Opavou má náskok pěti bodů.

    Při prolínání skupin Jih a Východ je Tatra zatím stoprocentní. V prvním případě si odvezla výhru 4:3 po prodloužení z Pelhřimově, ve druhém případě přehrála Písek výsledkem 3:0. Tentokrát ji ale čeká papírově silnější soupeř.

    Kopřivnickou produktivitu táhne čtyřicetiletý Martin Tomášek (9+8), který dlouhá léta hrával extraligu ve Vítkovicích. Dres Tatry hájí čtvrtou sezonu. Z obránců sbírá nejvíce bodů jen o tři roky mladší David Stříž (6+7), brankoviště ve většině zápasů hájí Petr Hromada.

    Poslední zápasy Tatry:

    03.11.2018 Kopřivnice – Písek 3:0
    10.11.2018 Orlová – Kopřivnice 2:3p
    14.11.2018 Opava – Kopřivnice 2:1
     
    Vítáme vás u on-line přenosu 18. kola 2. ligy, ve kterém se utkají mužstva BK Havlíčkův Brod a HC Tatra Kopřivnice. Utkání začíná v 17:00.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 7. Semrád (Kulhánek, Třetina), 8. Ludvík (Kuchta, Kozlík), 27. Kadeřávek (Přidal, Třetina), 34. Chlubna (Kopic, Michálek), 35. Třetina (Blinka) – 9. Gola (Imrich), 16. Gebauer (Červenka), 38. J. Mach (Stříž, Kofroň)


    BK Havlíčkův Brod: D. Marek (Novák) – Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Vala, Šmíd, Kadeřávek, Kopic – Blinka, Třetina (C), Přidal – Beneš, Voříšek (A), Michálek – Kuchta, Kozlík, Ludvík – Chlubna
    HC ISMM Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Stříž (A), Imrich, Ficek, Zuzaník, Bail, M. Marek, Fojtík – Pěnčík, Hrubý, Korec, J. Mach (C), M. Mach, Červenka, Gebauer, Suchý, Tomášek, Kofroň, Gola, Sluštík (A)

    Rozhodčí: Jakub Hornáček – Martin Kettner, Michal Tasch

    Diváci: 647
    thejrc.org