Řisuty – Kolín 1:8 (kon.) | Bílina – Nymburk 2:7 (kon.) | Sokolov – Letňany 5:1 (kon.)
Mostečtí Lvi – Jablonec n/N 4:7 (kon.) | Klatovy – Trutnov 3:2 (po pr.) | Kobra – Dvůr Králové n. L. 4:2 (kon.)
Děčín – Vrchlabí 5:1 (kon.)
konec
HC Děčín
5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
HC Stadion Vrchlabí
Sobota 17.11.2018, 18:00 • Zimní stadion Děčín • 2. liga - Sever a Střed (ČR) • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:04:52)
     
    Je dobojováno. Medvědi na svém ledě porážejí favorizované Vrchlabí po velmi podařeném výkonu. Zaslouženě si tak zapisují tři body do tabulky. Hosté naopak odjedou z děčínského ledu s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Ještě střela hostů, kterou chytá Lavinger a je tu konec.
     
    59:27
    Zápas se už jen dohrává, puk mají na hokejkách Medvědi a drží ho co nejdále od své branky. Tohle vedení už jim nikdo vzít nemůže.
     
    58:41
    Děčín právě vstřelil branku!
    Hned po tom, co se Medvědi ubránili, navyšují ještě svůj náskok. ŠTĚPÁN KUCHYNKA zužitkoval přihrávku od Jana Bárdoše a zařízení hostů trefuje naprosto přesně – 5:1. Asistence: Jan Bárdoš.
     
    58:27
    Domácí v plném počtu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:40
    Další vyhození kotouče až před vrchlabskou branku, hosté se však brzy vrátili zpět a svou střelou orazítkovali Lavingerovu klec!
     
    56:50
    Medvědům se podařilo vyhodit puk do středního pásma, kde ho ještě až před Abraháma dostal Jan Kaltenböck. Děčín se tak dokázal osvobodit.
     
    56:27
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Štěpán Kuchynka – 2 min., sekání).
     
    56:03
    Děčín právě vstřelil branku!
    Nyní už ale musel lovit znovu puk ze své sítě. Michal Oliverius svou jedovatou střelou hostujícího brankáře nepřekonal, jenže hned po něm dorážel PAVEL KORDULE a ten už dokázal puk dostat za jeho záda – 4:1. Asistence: Michal Oliverius a Tomáš Faigl.
     
    55:25
    Zdeněk Petráš ujel proti obránci hostů, kterého přehodil pukem a šel do samostatného úniku. Abrahám proti němu dokázal zakročit a opět tak zabránil pohromě v podobě čtvrtého gólu!
     
    54:34
    Tomáš Faigl posílal puk před hostující branku, kde se snažil dorážet Ondřej Kopta. Ovšem hostující obrana byla pozorná a nedopustila, aby se Děčín dostal zpět do tříbrankového vedení. Takhle mají stále šanci s utkáním něco ještě udělat.
     
    54:12
    Hosté se dostávali do další útočné akce, ale zastavilo je postavení mimo hru. Ta je tak vykázána zpět do středního pásma.
     
    53:29
    Důležitý moment pro domácí celek, který zvládl své oslabení a nyní je už v plném počtu.
     
    52:34
    Nyní se už Vrchlabští vrátili před děčínskou branku, kde dlouho operovali před Lavingerem, jenž Lukáš Zukal sebral hostům puk a znovu ho posílá až před Abraháma.
     
    51:48
    Hosté nyní v přesilové hře trefili beton Lavingera, ten jím vyrazil puk před sebe, ale Radomír Vaněk ho včas sebral a odpálil až před hostující klec.
     
    51:29
    Vyloučení v týmu HC Děčín (David Drašar – 2 min., napadení).
     
    50:20
    Radomír Vaněk nyní nezachytil puk na modré čáře, ovšem stihl se pro něj vrátit do obranné třetiny. Hosté se tak do rychlého přečíslení nedostali.
     
    49:42
    Obrana Děčína má po inkasované brance plné ruce práce. Hosté prahnou po kontaktním gólu a snaží se vynutit si souvislý tlak. Ten ale nyní zastavil obranný zákrok Radomíra Vaňka.
     
    49:07
    Medvědi se však nezalekli a hned se znovu dostali na kotouč a zamířili s ním do útočného pásma. Po další jejich střele tentokráte musel hasit nebezpečí před vlastní brankou Martin Abrahám.
     
    47:50
    Ano, hosté se hned natlačili před branku domácích a na Lavingera šly další střely, které však domácí brankář dokázal pokrýt.
     
    46:17
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Hosté nyní po pěkně sehrané akci snižují na rozdíl dvou branek. Zblízka dokázal prostřelit Lavingera MICHAL PROCHÁZKA, který tak dost možná vrací hosty do hry – 3:1. Nyní se dá očekávat hostující tlak. Asistence: Štěpán Matějček a Patrik Hidveghy.
     
    44:58
    Jan Bendík z prostoru mezi kruhy pálil prudce na Lukáše Lavingera, který ukrývá puk na své hrudi a dokázal tak i nyní udržet své čisté konto a podržel svůj tým.
     
    43:58
    Jakub Muška chtěl přihrát zpoza děčínské branky puk spoluhráči, jenže podklouzl a nakonec se k němu dostala domácí obrana, která tak posílá kotouč do středního pásma.
     
    42:00
    A také hosté jsou už kompletní.
     
    41:43
    Děčín je už v plném počtu a začíná jeho velmi krátká přesilová hra.
     
    41:38
    Děčín právě vstřelil branku!
    Při hře ve čtyřech hráčích na obou stranách se lépe dařilo domácím a ti nyní dávají třetí gól. TOMÁŠ FAIGL z levé strany švihl do kotouče a ten umístil do šibenice v hostující brance – 3:0. Medvědi tak v úvodu třetího dějství jdou do tříbrankového náskoku. Asistence: Jan Kaltenböck a Pavel Kordule.
     
    40:54
    Na druhé straně pak z bekhendu z pravého kruhu střílel Zdeněk Petráš, ale také jeho projektil zastavil hostující brankář.
     
    40:18
    Hosté se hned vydali do útočného pásma, kde z pravé strany střílel Tomáš Jirků, ale Lavinger svou holí zasáhl a dostal puk do bezpečí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní se hosté dostali brzy do šance, kterou pokryl Lavinger. Poté ale domácí celek stupňoval útoky a v druhé polovině této části hry měl mnohdy drtivý tlak. Ten v šestatřicáté minutě přetavil ve vedoucí branku Zdeněk Petráš a o necelou minutu později ho pak napodobil Michal Oliverius, jenž dal Medvědům dvoubrankový náskok. Uvidíme, co nám přinese třetí třetina, která bude ještě hodně zajímavá a začne přibližně v 19:35.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Lukáš Lavinger – 2 min., hrubost). Trest odpyká Ondřej Kopta.
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Jiří Vašíček – 2 min., sekání + 2 min., hrubost).
     
    39:43
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Michal Oliverius – 2 min., sekání).
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:40
    Akce Medvědů dva na jednoho končí nepřesnou střelou Daniela Volrába, který puk poslal vedle pravé tyče z pohledu Martina Abraháma.
     
    37:42
    Hosté se nemohli vymanit z dalšího menšího tlaku, nakonec se jim to povedlo a poslali puk do středního pásma. Poté si do blízkosti Lavingera sjel Štěpán Matějček, jeho pokus ale lapačkou Lavinger kryje.
     
    36:28
    Děčín právě vstřelil branku!
    Po další pěkně sehrané kombinaci před vrchlabskou klecí dostal do mezikruží nabito kapitán děčínského celku MICHAL OLIVERIUS, který přízemní svižnou střelou poslal puk k bližší tyči a Abrahám tak musí lovit puk ze své sítě dnes již podruhé – 2:0. Asistence: Radomír Vaněk a Jan Kaltenböck.
     
    35:58
    Na druhé straně se hostům nepovedl útok a Medvědi tak otáčejí hru znovu před jejich branku.
     
    35:18
    Děčín právě vstřelil branku!
    A drtivý tlak Děčína je přetaven ve vedoucí branku. Daniel Volráb vyslal zpoza brankáře, který byl povyjetý přihrávku do mezikruží, kde ji převzal ZDENĚK PETRÁŠ a kolem vracejícího se Abraháma pak zakončil prakticky do prázdné branky – 1:0. Asistence: Daniel Volráb a Jan Bárdoš.
     
    34:55
    Další střela na straně Medvědů. Pavel Kordule z prostoru mezi kruhy vyslal střelu švihem a další veledůležitý zákrok si připisuje Martin Abrahám, který poté hru přerušuje.
     
    34:38
    Hosté se z dalšího domácího tlaku vymanili za cenu zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje opět před jejich branku.
     
    34:28
    Další velká šance domácích. Michal Oliverius měl před sebou poloodkrytou hostující klec, ovšem nadvakrát nakonec Abraháma nepřekonal, ten puk vyráží do bezpečí!
     
    33:40
    Obrana Děčína si musela dávat pozor, neboť hosté po tom, co se ubránili medvědímu tlaku, zahrozili na opačné straně. Matějčkovu střelu pak zastavil jeden z domácích beků.
     
    32:48
    Domácí svírají hosty v jejich pásmu a ve vzduchu tak visel znovu úvodní gól. Ale hostující brankář dalším reflexivním zákrokem hosty velmi podržel.
     
    32:24
    Jan Bárdoš prudkou střelou z pravého kruhu rozvlnil hostující síť, pouze však jen tu boční.
     
    31:13
    Zdeněk Petráš, ač byl cloněn obranou hostů, dokázal poslat puk na Daniela Volrába, ten ale svou střelu poslal jen vedle hostující branky.
     
    30:03
    Hosté se opět nastěhovali do pásma domácích, zblízka pak střílel Voženílek, ale jeho střílenou přihrávku zachytil bránící děčínský hráč, jenž pak dostal kotouč na svou stranu.
     
    29:22
    Děčín své oslabení zvládl a nyní je už v plném počtu.
     
    28:52
    Štěpán Matějček střílel z pravého kruhu a jeho prudká rána prosvištěla kousek nad děčínským břevnem. Hned na to se domácí opět osvobozují.
     
    28:22
    A dokonce se poté dostali do útoku a Kopta v oslabení vystřelil, hostující brankář však jeho šanci zastavil.
     
    27:50
    Hosté se snažili o první přesilovkovou akci, ale Petráš dostal kotouč pod kontrolu a hned ho vyhodil až k Abrahámovi. Medvědi se poprvé osvobozují.
     
    27:22
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Jan Bárdoš – 2 min., podrážení).
     
    26:59
    Bláha se snažil z pravé strany střelou švihem překvapit Lavingera, ten vytasil pohotovou lapačku, do které puk ukryl. A také on hru přerušuje.
     
    26:09
    Před brankou hostů vznikla skrumáž, ve které se dvakrát snažili Medvědi protlačit puk za Abrahámova záda, ale ten se v ní nejlépe zorientoval a ukryl kotouč pod lapačku. Znovu přerušuje hru.
     
    25:55
    Také vrchlabský celek je už kompletní.
     
    25:51
    Další šance domácího celku. Zdeněk Petráš z pravého kruhu nechal opět vyniknout Martina Abraháma a ten si tak připisuje další důležitý zákrok. Po něm je hra přerušena.
     
    25:44
    Medvědi jsou v plném počtu.
     
    25:11
    A také na druhé straně se činil Lukáš Lavinger, který sklapnutím svých betonů nedopustil, aby Patrik Urban dostal kotouč do jeho branky.
     
    24:38
    Ondřej Hříbal dostal nabito do těsné blízkosti Abraháma a po jeho pohotové střele vytasil Martin Abrahám efektní semafor. Notně tak nyní svůj tým podržel.
     
    23:55
    Síly na ledě se srovnají a uvidíme tak hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    23:55
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Jakub Muška – 2 min., podrážení).
     
    23:44
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Matěj Hes – 2 min., krosček).
     
    22:36
    Po nepřesné akci hostů šli Medvědi do další akce, v útočném pásmu roztočili kolotoč, ovšem znovu pohotový Abrahám jejich dva pokusy pokryl.
     
    22:02
    Následně pak vyslal další projektil Ondřej Kopta a Abrahám musel být opět pozorný, aby jeho pokus zastavil.
     
    21:22
    Pavel Kordule si sjel na pravou stranu, kde plácl do kotouče, který kryje svojí holí Martin Abrahám. Nicméně Medvědi se stále drží v útočném pásmu a operují před jeho brankou.
     
    20:53
    Na druhé straně se dostávali do akci Medvědi, ale vystavili se postavení mimo hru. Ta se tedy stěhuje zpět do středního pásma.
     
    20:25
    Patrik Hidveghy v pěkné individuální akci sjel od zadního mantinelu před Lavingera, na kterého z otočky vyslal štiplavou střelu. Děčínský brankář byl však pozorný.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina duelu mezi Děčínem a Vrchlabím je u konce. V ní jsme neviděli ani jednu branku. Hned v první minutě hry měl velkou šanci Petráš, ale Abrahám se zaskvěl. Poté si oba celky vypracovaly několik nadějných akcí, ale oba brankáři zatím branky neinkasovali. Jednou zabránila gólu tyčka, která zazvonila v uších děčínského brankáře. Uvidíme, co nám přinese druhá perioda, která začne přibližně v 18:45.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Medvědi však poté příliš dlouho před brankou hostů nepobyli a Vrchlabští unikli do další akce. Lavinger byl však pozorný a v závěru prvního dějství svůj tým podržel.
     
    19:12
    Úmyslné postavení mimo hru na hostující straně bylo posouzeno jako úmyslné a sudí vykazují hru do útočného pásma Děčína. Vhazuje se po levé ruce Abraháma.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:18
    Pavel Kordule, nejproduktivnější děčínský hráč číhal před hostující brankou, ale přihrávky se nakonec nedočkal. O puk hosté obrali Oliveriuse, který nemohl přihrát.
     
    17:32
    Hned na to po vyhraném buly ujeli Vrchlabští do další šance před medvědí klec, tam však zasáhla pozorná obrana, která nepustila hosty do zakončení.
     
    17:17
    Postavení mimo hru, kterého se dopustili domácí hráči a vhazovat se tak bude ve středním pásmu blíže hostující brance.
     
    16:50
    Lavinger nyní utěsnil betonem místo u své pravé tyče a zlikvidoval tak pokus Michal Procházky, jenž na něho střílel z levého kruhu.
     
    16:15
    Na druhé straně se jali hosté do další akce a z vrcholu pravého kruhu střílel Marek Voženílek a orazítkoval tyč děčínské branky! V krátkém sledu po sobě jsme viděli dvě velké šance obou týmů!
     
    15:54
    Krásná souhra Tomáše Faigla a Pavla Korduleho. Oba jeli dva na jednoho a prvně jmenovaný poslal krásnou přihrávkou Kordulemu na pravý kruh, který pálil na odkryté místo vrchlabské branky, ale Abrahám levým betonem nakonec kotouč vyrazil!
     
    15:07
    Jan Bárdoš se zjevil u pravé tyče Abraháma a takovým sklepnutím puku se ho snažil překvapit. Hostující brankář však okamžitě zakročil svojí holí a podržel svůj tým.
     
    14:39
    Série nepřesností na obou stranách. Nyní už mají kotouč zase hosté a před děčínskou branku rozvíjejí další svoji útočnou akci.
     
    13:35
    David Drašar neudržel kotouč v rohu kluziště v útočném pásmu a do akce šli opět Vrchlabští. Ty v rozletu zastavil ofsajd.
     
    13:02
    A další Lavingerův zákrok. Z levé strany na něho střílel Chalupa, leč narazil na vyrážečku děčínského brankáře, jenž poté před dotěrnými hosty opět zastavuje hru.
     
    12:39
    Hosté byli důrazní na brankovišti, jejich pokus však znovu kryje děčínský brankář, který tak opět zastavuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    10:50
    Matějček nadvakrát nepřekonal Lavingera a Děčín šel do rychlé akce na druhé straně. Tam byl však mezi třemi tyčemi pozorný Abrahám.
     
    09:02
    Michal Oliverius se napřáhl na pravém kruhu, jeho střela, která doletěla až k brance Vrchlabí byla zastavena pozorným Abrahámem.
     
    08:15
    Další nebezpečná akce před brankou Děčína. Nahozený puk těsně před Lavingerem chtěl sklepnout Michal Procházka, ovšem domácí brankář včas sklapl betony a zabránil tak velké hostující šanci!
     
    07:15
    Tomáš Půlpán střílel z pravé strany a do dalšího zákroku musel jít Lukáš Lavinger. Ten tak opět podržel svůj tým. A puk poslal mezi své spoluhráče a hru tak nechal plynout.
     
    06:32
    Michal Procházka dostal nabito do prostoru mezi kruhy a jeho pohotová střela končí na betonech Lukáše Lavingera. Ty jen zaduněly.
     
    06:08
    Medvědy nyní v další slibné akci zastavilo postavení mimo hru a ta se tak stěhuje do středního pásma, kde se bude za chvíli vhazovat.
     
    05:19
    Matěj Hes vyvezl puk z obranného pásma a dostal se s ním ke středové čáře, poté ho poslal najíždějícímu spoluhráči, který ale slibně se rodící akci do zdárného konce nedotáhl.
     
    04:04
    Michal Pšurný operoval před děčínskou brankou, ale jeho sklepnutí kotouče končí jen v moci obrany Medvědů. Ti poté na druhé straně vyslali střelu na Abraháma, ale ten znovu kryje.
     
    03:33
    Vrchlabí je v plném počtu.
     
    02:53
    Znovu další akce v přesilové hře Medvědům nevyšla a hráči Vrchlabí se opět v pohodě osvobozují a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    02:11
    Děčínští se udrželi v pásmu a na Abraháma šla další střela. Ten ji pokryl a hru přerušil. Následně pak hosté vyhráli vhazování a poslali kotouč až před děčínskou branku.
     
    01:33
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Marian Bučko – 2 min., držení).
     
    00:54
    Lukáš Zukal z pravého kruhu vyslal projektil na hostující branku, ale tentokráte puk v pohodě zpracovala obrana a poslala ho do středního pásma.
     
    00:41
    Vrchlabští šli do rychlého protiútoku a zasahovat musel Lavinger. Ten pro změnu ukryl puk pod lapačkou a raději přerušil hru.
     
    00:29
    Hned v úvodu utkání se Medvědi dostali do velké šance. Z pravé strany vyslal jedovatou střelu Zdeněk Petráš, ale Abrahám nastavil lapačku a puk do ní ukryl!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Volke) – Hříbal, Hes, Kaltenböck, Loukota, Zukal, Vaněk, Procházka J. – Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Faigl, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

    HC Stadion Vrchlabí: Abrahám (Soukup) – Muška, Vašíček (A), Bendík (A), Moník J., Voženílek, Jirků (C), Kynčl, Bučko – Matějček, Půlpán T., Pšurný, Hozák, Půlpán A., Procházka M., Hidveghy, Urban, Chalupa, Bláha, Moník F.

    Rozhodčí: Nepomucký – Žídek, Hnát.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu v loňské sezóně utkaly čtyřikrát. Třikrát se z výhry radoval vrchlabský Stadion, jednou pak děčínští Medvědi. I dnes nás čeká velmi zajímavý duel, který si rozhodně nenechte ujít.

    Děčín – Vrchlabí 6:3
    Vrchlabí – Děčín 2:1
    Děčín – Vrchlabí 2:11
    Vrchlabí – Děčín 7:1
     
    HC Stadion Vrchlabí

    Vrchlabští hokejisté jsou v tabulce ve skupině Střed na prvním místě a dosud získali pětatřicet bodů. Připsali si dvanáct výher a jen tři prohry. Pro domácí hokejisty bude tento duel velkou zkouškou. Vrchlabští po dvou výhrách v řadě, kdy porazili Dvůr Králové a poté i Mostecké Lvi, naposledy padli v Kolíně, který vyhrál 3:2 po prodloužení. Ztrátu dvou bodů budou chtít hosté odčinit na ledě Děčína, kde budou favoritem. Zda tuto roli naplní nebo zda Děčínští dokáží sebrat lídrovi tabulky Střed nějaký ten bod, nám napoví až samotné utkání.

    Nejproduktivnější hráči

    Štěpán Matějček – 16 bodů (10+6)
    Pavel Mrňa – 14 bodů (7+7)
    Patrik Urban – 14 bodů (4+10)
     
    HC Děčín

    Děčínští hokejisté jsou stále na čtvrtém místě v tabulce se ziskem devatenácti bodů. Po sobotní prohře s Bílinou 2:3 po samostatných nájezdech padli Medvědi i v dalším duelu ve svém teritoriu. Ve středu nedokázali udržet vedení nad Mostem a nakonec prohráli 4:7. Třetí domácí zápas v řadě by už rádi konečně přetavili ve výhru, ovšem proti Vrchlabí to tedy nebude vůbec jednoduché. Z patnácti odehraných duelů si Medvědi připsali šest výher a devětkrát odešli z ledu jako poražený celek.

    Nejproduktivnější hráči

    Pavel Kordule – 21 bodů (12+9)
    Zdeněk Petráš – 16 bodů (8+8)
    Michal Oliverius – 13 bodů (2+11)
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje z děčínského zimního stadionu. Dnes je na programu osmnácté kolo druhé hokejové ligy a v jeho rámci přivítají na svém ledě hokejisté HC Děčín soupeře z Podkrkonoší, a sice HC Stadion Vrchlabí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 36. Petráš (Volráb, Bárdoš), 37. Oliverius (Vaněk, Kaltenböck), 42. Faigl (Kaltenböck, Kordule), 57. Kordule (Oliverius, Faigl), 59. Kuchynka (Bárdoš) – 47. Procházka (Matějček, Hidveghy)


    HC Děčín: Lavinger (Volke) – Hříbal, Hes, Kaltenböck, Loukota, Zukal, Vaněk, Procházka J. – Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Faigl, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule
    HC Stadion Vrchlabí: Abrahám (Soukup) – Muška, Vašíček (A), Bendík (A), Moník J., Voženílek, Jirků (C), Kynčl, Bučko – Matějček, Půlpán T., Pšurný, Hozák, Půlpán A., Procházka M., Hidveghy, Urban, Chalupa, Bláha, Moník F.

    Rozhodčí: Nepomucký – Žídek, Hnát
    thejrc.org