Minnesota – Buffalo 2:3 (kon.) | Vancouver – Montreal 2:3 (kon.) | Ottawa – Pittsburgh 6:4 (kon.)
NY Rangers – Florida 4:2 (kon.) | Carolina – Columbus 1:4 (kon.) | Arizona – Boston 1:2 (kon.)
Nashville – Los Angeles 5:3 (kon.) | Calgary – Edmonton 4:2 (kon.) | San Jose – St. Louis 4:0 (kon.)
NY Islanders – Dallas 2:6 (kon.) | Carolina – New Jersey 2:1 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
New Jersey Devils
Neděle 18.11.2018, 23:10 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to vše! Díky za pozornost a zase někdy u NHL na počtěnou. (01:47:48)
     
    Československá stopa v utkání:
    Pavel Zacha (NJD) 1+0, 0 střel, čas na ledě 16:56
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Justin Williams (CAR) 1+0
    2. Curtis McElhinney (CAR 33 zák., 1 gól, 97,1%
    3. Jordan Staal (CAR) 0+1
     
    Dalo by se říci, že Carolině stačilo nastoupit na prvních třicet sekund. Přesně tolik jí stačilo na to, aby rozhodla duel ve svůj prospěch. V první minutě se prosadili Justin Williams a Micheal Ferland. V tu dobu ale asi nikdo netušil, že to bude na výhru stačit. Pavel Zacha sice brzy zkorigoval, ale zbytek duelu nám již branku nenabídl, a tak se Carolina raduje.

    Střely na branku: 25:34
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Hráči Caroliny se dostali do útoku a Sebastian Aho trefoval prázdnou branku. Jordan Staal celou situaci kontroloval, ale puk nakonec do branky nedostal! Taylor Hall následně zboural nešikovně branku a vhazovat se bude před brankou Devils, Canes vyhrají.
     
    59:34
    Will Butcher dostal kotouč před branku a u pravé tyčky zakončoval bekhendově. Curtis McElhinney se ovšem přilepil k tyčce a pokus amerického beka skvěle vyrazil!
     
    59:10
    Hosté již kombinují v útoku a hrají v šesti hráčích na ledové ploše! Cory Schneider je na střídačce a Devils mají na využití necelou minutku.
     
    58:38
    Devils by se potřebovali dostat do útoku, ale hráči Canes vysoce napadají a nepouštějí hostující celek vůbec do ničeho. Zbývají poslední sekundy třetí třetiny.
     
    57:39
    Jegor Jakovlev následně od levého mantinelu nahazoval do útočné třetiny, ale nic z toho nakonec nebylo. Píská se hra vysokou holí a pokračuje se po pravici McElhinneyho.
     
    56:50
    Na druhé straně to zkoušel dnes velice aktivní Andy Greene. Kapitán Devils vyslal dělovou ránu, ale opět se kotouč nedostal na branku a byl zablokován obranou.
     
    56:11
    Dougie Hamilton byl na konci přečíslení svého celku. Obránce Canes zakončoval mezi kruhy po ledě, ale branku Schneidera nakonec minul.
     
    55:27
    Kombinaci zpoza branky se pokoušel rozjet Will Butcher, kterému ale přihrávka do útoku nevyšla a píská se icing. Hra bude pokračovat po levici Schneidera.
     
    55:03
    Kyle Palmieri se pokoušel rozjet akci svého celku přihrávkou od pravého mantinelu. Puk ovšem netrefil ideálně a ten skončil na střídačce, hra bude pokračovat po poslední komerční přestávce.
     
    54:12
    Mezi kruhy si nyní sjel Micheal Ferland, jenž se po stahovačce chystal ke střele. Byl sám před Schneiderem, ale kotouč mu z hokejky nakonec pouze sjel.
     
    53:19
    Taylor Hall následně dostával puk do útoku. U pravého mantinelu ovšem při zasekávačce upadl a puk jen poslal k brance Caroliny, kde se bude vhazovat.
     
    52:43
    Nyní se zpoza branky pokoušel dostat do zakončení Kyle Palmieri, ale ten byl zezadu krosčekován. Curtis McElhinney následně puk ukryl v lapačce a bude se vhazovat.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:20
    Carolina nyní hodně vysoko napadá a Devils se pokoušejí dostat do útoku dlouhými přihrávky. Ani jedna ovšem nevyšla a Canes zůstávají u kotouče.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 1. Williams (J. Staal, B. McGinn), 1. Ferland (T. Teräväinen, D. Hamilton) – 7. Zacha (Bratt)


    Carolina Hurricanes: McElhinney (Darling) – Slavin, D. Hamilton, de Haan, Faulk, H. Fleury, T. van Riemsdyk – B. McGinn, J. Staal, Williams – Ferland, Aho, T. Teräväinen – Svečnikov, Wallmark, Martinook – Foegele, C. Bishop, Di Giuseppe.
    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – A. Greene, Severson, J. Jakovlev, Müller, Butcher, Lovejoy – Hall, Zajac, Palmieri – Ma. Johansson, Zacha, Bratt – Coleman, Seney, J. Anderson – Wood, Dea, Noesen.

    Rozhodčí: O’Halloran, St. Pierre – Amell, Murray
    thejrc.org