Třinec – Mountfield HK 3:1 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 4:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Mountfield HK
Úterý 20.11.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400 diváků) • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:31
    Hradečtí získali kotouč a pokusili se o rychlý přechod do útočné třetiny. Ten ale skončil na modré čáře, kde David Musil dost nevybíravým způsobem k ledu poslal jednoho z hostujících hráčů. Přesilovka pro Mountfield.
     
    50:08
    Ethan Werek o chvíli později nedovoleným způsobem zastavil rodící se hradeckou protiakci, přesilovka tentokráte pro hosty.
     
    47:49
    Oceláři ve vlastním pásmu ubránili tlak Hradce, při jejich následném pokusu o protiútok byl Radkem Smoleňákem ve středním pásmu faulován Galvinš. Slezané si zahrají přesilovou hru.
     
    36:36
    Aron Chmielewski byl při rychlém přechodu do útočného pásma faulován Petrem Zámorský, který svou holí trefil Chmielewského obličej. Přesilovka pro Oceláře.
     
    23:47
    Oceláři pokračovali v útočném pásmu a vybojovali si další přesilovku. Jiří Polanský se chtěl dostat od hrazení, v tom mu ale nedovoleným způsobem zabránil Petr Zámorský. Polanský ale i přes faul dokázal přihrát Krajíčkovi, který z blízka napálil připraveného Pavelku.
     
    20:50
    Přesilovka nakonec trvala pouhou jednu vteřinu. Ethan Werek při vhazování podrazil svého soka, hrát se tak bude ve třech na obou stranách. A to nejméně minutu a tři vteřiny.
     
    20:49
    Do další šance se dral Lukáš Krajíček, toho ale v předbrankovém prostoru hákoval Petr Koukal. Oceláři si v následujících šedesáti čtyřech vteřinách zahrají přesilovku čtyř proti třem.
     
    19:55
    Aron Chmielewski nahodil kotouč na Pavelku, hostující brankář ale kotouč ze své lapačky nepustil. Polského útočníka pak tvrdě dohrál Petr Zámorský, což se Chmielewskému nelíbilo a svou hůl namířil do obličeje hradeckého beka. Oba hráči si odpykají dvouminutový trest, hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    16:23
    Početní výhoda tentokráte pro Hradec, na trestnou lavici usedá třinecký kapitán Lukáš Krajíček.
     
    13:34
    Hostům ale získaný puk nebyl k ničemu, když se držením v souboji provinil Mislav Rosandič. Komerční přestávka.
     
    04:49
    Matěj Chalupa následně rozehrál protiakci Mountfieldu, ve které si nahodil puk na branku a sprintoval za ním. Chalupa však před Hrubcem tvrdě brzdil a na třineckého brankáře poslal pořádnou sprchu sněhu. Sudí Chalupu vyloučili na dvě minuty.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 2. M. Doudera (Werek), 27. O. Kovařčík (Cienciala), 60. Adamský (Marcinko, Hrubec) – 6. Dragoun (Rákos)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kváča) – Krajíček (C), Gernát, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Roth, Adámek – Hrňa, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, Werek, Roberts Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski.
    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Linhart (A), Zámorský, Graňák (C), Piché, Rosandić, F. Pavlík, Nedomlel – Rákos (A), Koukal, Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Lessio, Bičevskis, Paulovič – M. Chalupa, Dragoun, Vopelka.

    Rozhodčí: Hodek, Pražák – Gerat, Hynek
    thejrc.org