Třinec – Mountfield HK 3:1 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 4:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Mountfield HK
Úterý 20.11.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400 diváků) • Tipsport extraliga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:27 Martin ADAMSKÝ - 3:1
     
    59:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři skórují do prázdné branky a pečetí svou výhru! Šimon Hrubec rozehrál kotouč na Tomáše Marcinka, jenž mohl s MARTINEM ADAMSKÝM jít do přečíslení dvou proti jednomu, Marcinko za útočnou modrou předložil těžký puk pro MARTINA ADAMSKÉHO, který s notnou dávkou štěstí dokázal dopravit kotouč do hradecké branky! Asistence: Tomáš Marcinko, Šimon Hrubec.
     
    58:48
    Pavelka zůstává na střídačce, hosté to zkusí s prázdnou brankou a šesti bruslaři v poli!
     
    56:31
    Hradečtí získali kotouč a pokusili se o rychlý přechod do útočné třetiny. Ten ale skončil na modré čáře, kde David Musil dost nevybíravým způsobem k ledu poslal jednoho z hostujících hráčů. Přesilovka pro Mountfield.
     
    52:13
    Až v samotném závěru přesilovky se hosté dostali ke střele, šance to však byla veliká! Dominik Graňák se dostal k dorážce na pravé straně kluziště, Hrubec se ale dokázal včas přesunout! Druhou Graňákovu dorážku pak zastavil Galvinš!
     
    50:08
    Ethan Werek o chvíli později nedovoleným způsobem zastavil rodící se hradeckou protiakci, přesilovka tentokráte pro hosty.
     
    47:49
    Oceláři ve vlastním pásmu ubránili tlak Hradce, při jejich následném pokusu o protiútok byl Radkem Smoleňákem ve středním pásmu faulován Galvinš. Slezané si zahrají přesilovou hru.
     
    46:34
    Dlouho avizovaná přihrávka na čekajícího Růžičku byla sražená Koukalem do střední třetiny, kotouč se nakonec došoural až do útočné třetiny. Hrubec musel vyjet ze své branky, aby odehrál puk před dojíždějícím Koukalem. Třinecký brankář ale poslal puk jen do míst, kde najížděl Radek Smoleňák, kterému se povedlo kotouč zachytit a okamžitě poslat do prázdné třinecké branky. Smoleňák ale stál v ofsajdu!
     
    36:36
    Aron Chmielewski byl při rychlém přechodu do útočného pásma faulován Petrem Zámorský, který svou holí trefil Chmielewského obličej. Přesilovka pro Oceláře.
     
    31:48
    Gernát hodně lehkomyslně rozehrával kotouč pomalým pasem kolem vlastní branky, čehož mohli využít Tomáš Vincour s Radovanem Pavlíkem. Ani jeden z hostujících útočníků ale z bezprostřední blízkosti Hrubce nepřekonal!
     
    31:04
    Roberts Bukarts s Ethanem Werekem se dostali do přečíslení dvou proti jednomu, které po Bukartsově přihrávce zakončoval kanadský útočník! Werekovi ale střelu do ochranné sítě přizvedl Chalupa!
    26:31 Ondřej KOVAŘČÍK - 2:1
     
    26:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají tlaku v útočné třetině a podruhé v utkání jdou do vedení! David Cienciala se v rohu hostujícího pásma zmocnil kotouče, centr čtvrté třinecké formace si vybruslil do kruhu pro vhazování a pak přesným pasem našel nehlídaného ONDŘEJE KOVAŘČÍKA! Tomu sice kotouč napoprvé utekl, po zpracování ale útočník Ocelářů trefil mezírku mezi Pavelkovými betony! Asistence: David Cienciala.
     
    23:47
    Oceláři pokračovali v útočném pásmu a vybojovali si další přesilovku. Jiří Polanský se chtěl dostat od hrazení, v tom mu ale nedovoleným způsobem zabránil Petr Zámorský. Polanský ale i přes faul dokázal přihrát Krajíčkovi, který z blízka napálil připraveného Pavelku.
     
    20:50
    Přesilovka nakonec trvala pouhou jednu vteřinu. Ethan Werek při vhazování podrazil svého soka, hrát se tak bude ve třech na obou stranách. A to nejméně minutu a tři vteřiny.
     
    20:49
    Do další šance se dral Lukáš Krajíček, toho ale v předbrankovém prostoru hákoval Petr Koukal. Oceláři si v následujících šedesáti čtyřech vteřinách zahrají přesilovku čtyř proti třem.
     
    19:55
    Aron Chmielewski nahodil kotouč na Pavelku, hostující brankář ale kotouč ze své lapačky nepustil. Polského útočníka pak tvrdě dohrál Petr Zámorský, což se Chmielewskému nelíbilo a svou hůl namířil do obličeje hradeckého beka. Oba hráči si odpykají dvouminutový trest, hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    19:15
    Roberts Bukarts dostal od Růžičky exkluzivní pas přímo do prostoru mezi kruhy pro vhazování, lotyšský útočník si potáhl kotouč na bekhendovou stranu, položil si brankáře Pavelku, pak ale trestuhodně minul!
     
    17:44
    Vladimír Dravecký velmi dobře atakoval hostující rozehrávku a málem se z něj stal střelec branky! Dravecký ale nedokázal z mezikruží usměrnit puk za Pavelkova záda!
     
    16:23
    Početní výhoda tentokráte pro Hradec, na trestnou lavici usedá třinecký kapitán Lukáš Krajíček.
     
    16:01
    Mountfield mohl jít do vedení, proti střele Matěje Chalupy ale Hrubcovi již podruhé v zápase pomohla pravá tyč!
     
    13:34
    Hostům ale získaný puk nebyl k ničemu, když se držením v souboji provinil Mislav Rosandič. Komerční přestávka.
     
    09:56
    Hra se velmi rychle přesunula na druhou stranu kluziště a hosté málem slavili vedoucí branku! Tomáš Vincour dostal nabito do prostoru mezi kruhy, jeho rána ale pouze zacinkala na pravé tyč Hrubcovy branky!
    05:49 Michal DRAGOUN - 1:1
     
    05:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Oceláři se nedohodli ve vlastním pásmu a doslova darovali Hradci vyrovnávající branku! Daniel Rákos u hrazení zachytil kotouč, který před tím utekl Bukartsovi, a spolu s MICHALEM DRAGOUNEM se vydal ve dvou proti Hrubcovi! Rákos potáhl puk na pravou stranu a pak jej zpětným pasem předložil najíždějícímu MICHALU DRAGOUNOVI! Ten měl jednoduchou práci v podobě doklepnutí puku do prázdné branky! Asistence: Daniel Rákos.
     
    04:49
    Matěj Chalupa následně rozehrál protiakci Mountfieldu, ve které si nahodil puk na branku a sprintoval za ním. Chalupa však před Hrubcem tvrdě brzdil a na třineckého brankáře poslal pořádnou sprchu sněhu. Sudí Chalupu vyloučili na dvě minuty.
     
    04:41
    Tomáš Marcinko s Martinem Růžičkou šli do přečíslení dvou proti jednomu, Marcinkovu přihrávku na Růžičku ale v poslední chvíli srazil bránící Matěj Chalupa mimo dosah třineckého útočníka!
    01:45 Milan DOUDERA - 1:0
     
    01:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři rychle střílí první branku a jdou do vedení! Ethan Werek s MILANEM DOUDEROU začali útočnou akci u vlastní branky, po rychlém přechodu středního pásma se od modré čáry ke střele odhodlal MILAN DOUDERA, třinecký bek propálil Pavelku mezi jeho vyrážečkou a tělem! Asistence: Ethan Werek.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 2. M. Doudera (Werek), 27. O. Kovařčík (Cienciala), 60. Adamský (Marcinko, Hrubec) – 6. Dragoun (Rákos)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kváča) – Krajíček (C), Gernát, Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Roth, Adámek – Hrňa, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, Werek, Roberts Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski.
    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Linhart (A), Zámorský, Graňák (C), Piché, Rosandić, F. Pavlík, Nedomlel – Rákos (A), Koukal, Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Lessio, Bičevskis, Paulovič – M. Chalupa, Dragoun, Vopelka.

    Rozhodčí: Hodek, Pražák – Gerat, Hynek
    thejrc.org