Philadelphia – NY Rangers 4:0 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 4:2 (kon.) | Washington – Detroit 3:1 (kon.)
Buffalo – Montreal 3:2 (po pr.) | Anaheim – Edmonton 2:1 (po pr.) | New Jersey – NY Islanders 3:4 (po pr.)
po prodl.
Anaheim Ducks
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Edmonton Oilers
Pátek 23.11.2018, 22:10 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemnou dobrou noc. (00:42:34)
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) 0 bodů, 4 střely, 21:17 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Rickard Rakell (ANA) 1+1
    2. Nick Ritchie (ANA) 1+0
    3. John Gibson (ANA) 27 zákroků, 1 inkasovaný gól, 96,4% úspěšnost zákroků
     
    Sledovali jsme velmi vyrovnané utkání, které celkem spravedlivě došlo do prodloužení. Oba gólmani odchytali vydařené utkání, které bylo právě o nich. Jenže prodloužení skončilo po první akci, kterou proměnil se štěstím Rickard Rakell.
     
    Konec zápasu.
    60:14 Rickard RAKELL - 2:1
     
    60:14
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Prodloužení sotva začalo a už opět končí! Dlouhá přihrávka mířila na modrou čáru, kde byl najetý RICKARD RAKELL. Jemu puk ujel do betonu brankáře, kde zůstal ležet. Ovšem šikovný útočník Kačerů si ho opět našel a mezi nohama jej poslal za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Dlouho to vypadalo, že branka nepadne. Ovšem ani jeden z brankářů si čisté konto nepřipíše, naopak body se budou mezi oba týmy dělit. V prodloužení uvidíme, kdo si zapíše do tabulky ten bonusový.

    Střely na branku: 24:28.
    Střely na branku v této třetině: 11:10.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:44 Nick RITCHIE - 1:1
     
    59:44
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak to je závěr, který si snad každý fanoušek Kačerů přál! Pokus od modré čáry byl sražený na hranici brankoviště, kde se nejlépe zorientoval NICK RITCHIE, který černou gumu poslal po ledě za bezmocného Mikka Koskinena. Asistence: Rickard Rakell a Marcus Pettersson.
     
    58:54
    John Gibson opouští branku a Anaheim to zkusí se šesti bruslaři v poli!
     
    57:56
    Jakob Silfverberg viděl na levé kruhu osamocené spoluhráče, ale přes hokejku soupeře na něj kotouč nedostal. To vypadalo velice zajímavě.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    55:56
    Hlavní rozhodčí ztratil puk z dohledu a myslel si, že se nachází pod Johnem Gibsonem. Těžko říct, kde kotouč byl, ale Zack Kassian jej dopravil za brankovou čáru až po odpískání.
     
    54:27
    Kačeři kombinovali v útočném pásmu, kde vyprodukovali pokus od modré čáry. Ovšem ten byl zastaven a následně poslal Edmonton černou gumu do středního pásma.
     
    53:35
    Edmonton si nekomplikoval situaci ve vlastní třetině a raději posílá kotouč přes všechny čáry. Následuje vhazování po levé ruce Mikka Koskinena.
     
    51:57
    Ryan Getzlaf dlouho vymýšlel co udělá s pukem až viděl na kruhu pro vhazování Rickard Rakell. Jenže talentovaný útočník Anaheimu nasměřoval černou hmotu do bránícího hráče.
     
    50:25
    Na střílenou přihrávku od modré čáry si mezi kruhy najel Adam Henrique, jenž tečoval černou gumu. Ovšem jeho zakončení zamířilo jen těsně vedle pravé tyče, tady by hostující gólman těžko byl.
    48:55 Ryan NUGENT-HOPKINS - 0:1
     
    48:55
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři využívají početní výhodu a zároveň našli recept na Johna Gibsona! Connor McDavid přihrál na levý kruh, kam si najížděl RYAN NUGENT-HOPKINS. Ten na nic nečekal a střelou zápěstím nedal domácímu brankáři šanci. Asistence: Connor McDavid.
     
    48:00
    Connor McDavid přihrával mezi kruhy, kde už byl připravený vystřelit jeho spoluhráč. Ovšem Kačerům se podařilo přihrávku zachytit a také vyhodit.
     
    47:23
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Josh Mahura – 2 min., podrážení).
     
    47:10
    Ryan Nugent-Hopkins přihrál od mantinelu na osu hrací plochy, odkud okamžitě vystřelil Alex Chiasson. Jeho tvrdou ránu schoval do výstroje John Gibson.
     
    46:54
    Connor McDavid se od mantinelu vydal před branku, kde přihrával na zadní tyč. Ovšem Jujhar Khaira kotouč v jasné pozici netrefil, a tak pokračujeme za bezbrankového stavu.
     
    46:17
    Hraje se velmi opatrný hokej, na obou týmech je vidět, že nechtějí udělat chybu a potřebují bodový přísun jako sůl.
    45:29 Adam Henrique (ANA)
     
    45:29
    Přihrávku mezi kruhy dostal Adam Henrique, jehož pumelice se už kutálelo do branky. Ovšem kotouč se zastavil na brankové čáře, odkud ho pod brankáře odpálil Kris Russell. Celou situaci posuzovalo také video v Torontu.
     
    44:29
    Snad poprvé se v utkání představil Connor McDavid, jenž se dostal za branku a přihrával zpátky na první tyč. Ovšem Leon Draisaitl v dobré pozici netrefil branku Anaheimu.
     
    43:54
    Čtyři minuty ze třetí části jsou pryč a oba celky znovu střídají.
     
    42:07
    Opět stejná situace, vyhrané vhazování mířilo na modrou čáru a poté z vrcholu kruhu vypálil Brandon Montour. Jenže Mikko Koskinen se opět skvěle přesunul.
     
    42:03
    Ryan Getzlaf si vyměnil přihrávku se spoluhráčem a poté zakončil. Jeho pokus byl tak tvrdý, že poslal finského gólmana k ledu.
     
    41:36
    Po vyhraném vhazování zamířila černá guma na vrchol levého kruhu, odkud vypálil Brandon Montour. Proti jeho pokusu se Mikko Koskinen výborně přesunul a hru přerušil.
     
    41:30
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Ty Rattie – 2 min., podrážení).
     
    40:38
    Z ostrého úhlu vypálil Kiefer Sherwood, jehož pokus vyrazil vedle branky hostující gólman. Hra se otočila na druhou stranu, kde bekhendem z mezikruží vystřelil Ryan Spooner. Ovšem John Gibson také puk vyrazil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:05
    Úvodní vhazování třetí třetiny vyhrál opět Ryan Kesler, a tak i v poslední dvacetiminutovce mají právo prvního útoku domácí. Ovšem opět jejich nahození úspěch neslavilo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I po čtyřiceti minutách je stav utkání bezbrankový a musíme říct, že se hraje opravdu vyrovnané utkání. Prostřední dvacetiminutovka byla mnohem méně zajímavější, nežli ta první. Oba brankáři si stále myslí na čisté konto a uvidíme, zda si ho jeden z nich do statistik zapíše. Na obou týmech je vidět, že nechtějí udělat první chybu, kterou by soupeře pustili do trháku.

    Střely na branku: 13:18.
    Střely na branku v této třetině: 5:11.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:27
    Až u modré čáry vyjel Connor McDavid, jenž se pokusil ohrozit branku soupeře. Jenže talentovaný kapitán nasměroval puk do hole prvního bránícího hráče.
     
    38:40
    Adam Larsson a Oscar Klefbom vyslali střelecké pokusy od modré čáry. Ovšem oba obránci Edmontonu trefili prvního bránícího hráče. Puk se poté odrazil do středního pásma, kde se ho po chvilce zmocnil Anaheim. Z levého kruhu pálil na zadní tyč Kiefer Sherwood, ale branku netrefil.
     
    37:01
    Do předbrankového prostoru mířil Jakob Silfverberg, který okamžitě vystřelil. Jenže finský brankář ve službách Edmontonu si připsal vydařený zákrok, a tak je stav zápasu stále bezbrankový.
     
    36:20
    Anaheim se nacházel pod tlakem, a tak Kiefer Sherwood posunul černou gumu do bezpečné vzdálenosti. Druhá dvacetiminutovka velmi rychle plyne ke svému konci.
     
    35:01
    Z modré čáry si podél pravého mantinelu sjel Kris Russell, který vystřelil z velkého úhlu. Ovšem John Gibson vyrazil kotouč před sebe, kde se ale nenacházel žádný hráč Oilers.
     
    33:50
    Na vrcholu kruhu naznačil zakončení Milan Lucic, jenž si najel do většího úhlu. Jeho pokus si domácí brankář pohlídal a vyrazil ho za branku.
     
    33:05
    Nahození od modré čáry schoval do lapačky John Gibson, který si po přerušení hry cosi vysvětluje s Milanem Lucicem. Následuje vhazování po levé ruce brankáře Kačerů.
     
    31:36
    Už to vypadalo, že Ondřej Kaše a Rickard Rakell půjdou do přečíslení. Ovšem druhý jmenovaný hráč situaci vypustil a českého rodáka dobruslil soupeř.
     
    30:32
    V krátkém sledu vidíme další ofsajd, do kterého se tentokrát dostal Edmonton. Hra se tedy vrací zpátky do neutrální zóny.
     
    30:16
    Do útočného pásma vletěl Ryan Getzlaf, jehož pokus mířil na brankáře. Ovšem je odpískán ofsajd, do kterého se dostal právě kapitán Ducks.
     
    29:18
    Blíží se polovina zápasu, ale ještě před ní vyhazuje domácí mužstvo na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po levici Johna Gibsona.
     
    28:13
    Od modré čáry se napřáhl Kiefer Sherwood, jehož pokus skončil v lapačce Mikka Koskinena. Před ním sice ještě operoval Andrew Cogliano, ale finský gólman si našel výhled.
     
    27:58
    John Gibson chtěl spoluhráčům pomoci s rozehrávkou, jenže puk poslal jen mimo hrací plochu. Hlavní sudí ukazuje, že to bylo s odrazem o tvrzené sklo.
     
    27:18
    Před brankou se ocitl zcela osamocený Ryan Getzlaf, jemuž černá guma přeskočila čepel hole. Anaheim tak finského brankáře k dalšímu zákroku nedonutil.
     
    26:01
    Connor McDavid se snažil dostat z pravé strany před branku. Jenže bránící hráč jeho kličku vystihl a kotouč mu sebral. Ve druhé části je vidět hodně nepřesností.
     
    25:10
    Po nepovedené střele českého hráče se hra otočila. Do pásma vjel Leon Draisaitl, který na ose hrací plochy viděl Ryana Spoonera. Jeho pokus zamířil jen do hrudi domácího gólmana.
     
    23:54
    Hostující celek se nemohl dostat přes střední pásmo, a tak zvolil nahození po prknech. Puku se zmocnili Kačeři, kteří se v útočném pásmu také dlouho neohřáli.
     
    22:14
    Alex Chiasson se dostal k odraženému kotouči a už byl sám před brankářem. Ovšem John Gibson celou situaci ustál a černou gumu zblízka vyrazil.
     
    21:37
    Connor McDavid se od mantinelu dostal na pravý kruh, odkud přihrál k druhému mantinelu. Tam si od modré čáry sjížděl Leon Draisaitl, jehož zakončení srazil obránce do ochranné sítě.
     
    21:13
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    20:31
    Podél levého mantinelu vlétl do útočného pásma Andrew Cogliano, na kterého také mířil kotouč. Domácí hráč se s tím nepáral, ale na první tyči zakročil Mikko Koskinen.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé dvacetiminutovky vyhrál Ryan Kesler, a tak má Anaheim právo prvního útoku také nyní. Ovšem nahození na zadní mantinel zachytil Adam Larsson.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali vyrovnanou podívanou, i když více nebezpeční byli Kačeři. Ovšem duelu zatím vládnou oba brankáři. Více práce musel předvést Mikko Koskinen, který čelil třem nebezpečným situacím. Edmontonu se zatím do hry moc nedostává elitní formace, ale zatím to Olejáře moc mrzet nemusí. Uvidíme, co si pro nás oba týmy připraví v následujícím dějství.

    Střely na branku: 8:7.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:23
    Ještě jednou se v úvodní dvacetiminutovce přerušuje, když kotouč z hokejek Kačerů doklouzal na zakázané uvolnění.
     
    18:32
    Do levého kruhu pro vhazování si z modré čáry najel debutant Jake Dotchin, jehož pokus zamířil jen těsně nad břevno. To by byl start do NHL, když by se tento obránce při premiéře prosadil.
     
    17:16
    Krásná akce domácího hráče! Kalle Kossila byl sice atakován, ale i tak se dostal ke střele z mezikruží. Jeho pokus zamířil do protipohybu brankáře, ovšem Mikko Koskinen vytasil parádní zákrok betonem.
     
    16:41
    Do útočné třetiny vnikl středem Adam Henrique , který si kotouč velmi rychle připravil a zakončil po ledě. Jeho pokus vyrazil finský brankář betonem do ochranné sítě.
     
    15:45
    Ryan Getzlaf přihrával mezi kruhy, kde byl osamocený český útočník. Ondřej Kaše ale na puk v nadějné příležitosti nedosáhl.
     
    14:51
    Edmonton se nyní dostal k zajímavým příležitostem, ale John Gibson si připsal do statistik dva zajímavé zákroky. Poté se hra přesunula do středního pásma, kde po souboji zamířil touš mezi diváky.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    13:55
    Talentovaný Connor McDavid objel celé pásmo a poté přenechal kotouč na spoluhráče. Kevin Gravel přihrával před branku, kde hledal spoluhráče, ale od jeho brusle zamířil puk od branky.
     
    12:22
    Anaheim dlouho kombinoval v útočné třetině, ale místo střely byly k vidění jen přihrávky podél mantinelu. Jakob Silfverberg poté o černou gumu přišel v souboji za brankou.
     
    11:27
    V krátkém sledu vyhazují Olejáři na další zakázané uvolnění, bude se vhazovat po pravé ruce Mikka Koskinena.
     
    11:12
    Edmonton Oilers nerozehrál přesně, a tak se hra přesouvá před finského brankáře v jeho službách.
     
    10:16
    Milan Lucic dojel puk za brankou soupeře a hned ho posílal na hranici brankoviště, kde byl už připravený Kyle Brodziak. Jeho pokus v nesnadné pozici zamířil jen vedle brány Anaheimu.
     
    10:03
    Jakob Silfverberg se dostal k odraženému kotouči, do kterého jen tak plácl. Puk mířil do oblouku branky, kde jej pod lapačku raději schoval hostující maskovaný muž.
     
    09:16
    Přihrávku na levou stranu dostal Ondřej Kaše, jenž puk nezpracoval, a tak Edmonton uklidňuje hru a oba celky střídají.
     
    08:42
    Od modré čáry vypálil nepřesně Brandon Montour, jehož zakončení zamířilo do zadního mantinelu. Puk se poté odrážel do brankoviště, kde ho pod lapačku schoval Mikko Koskinen.
     
    07:15
    Jakob Silfverberg od pravého mantinelu našel před branou Rickarda Rakella, jenž se rychlým manévrem dostal ke střele, kterou orazítkoval levou tyčku hostující svatyně.
     
    06:12
    Po rychlé kombinaci se mezi kruhy ocitl Adam Henrique, jehož svižná střela zamířila do finského brankáře ve službách Edmontonu. Poté se hostům podařilo vyhodit.
     
    05:43
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Milan Lucic – 2 min., nesportovní chování).
     
    05:27
    Brandon Montour přenechal do tandemu na Jakoba Silfverberga, který nepřemýšlel a zakončoval na zadní tyč. Ovšem kotouč branku soupeře minul.
     
    04:16
    Darnell Nurse vjel do útočného pásma po levé straně a ač atakován, dostal se k zakončení. Ovšem domácí brankář byl u první tyče připravený.
     
    03:41
    Přihrávku do druhé vlny neodmítl Ryan Kesler, jehož bomba zamířila jen těsně nad horní tyč. Následně se hra otočila a John Gibson si připsal zákrok po slabé střele Leona Draisaitla.
     
    03:00
    Leon Draisaitl přihrával ze středního pásma na útočnou modrou čáru, kde byl ze hry odstaven jeho spoluhráč. Hra se v těchto chvílích přelévá ze strany na stranu.
     
    02:11
    Kačerům utekl kotouč do brankoviště, kde byl pozorný Mikko Koskinen, jenž hru raději přerušil. Edmonton je zatím jako na kolotoči a doufá, že z něj brzy sleze bez ztráty kytičky.
     
    01:32
    Od mantinelu až na vrchol kruhů si najel Ondřej Kaše, jehož pokus mířil k levé tyči. Ovšem bývalý Pirát branku minul. Poté se před brankou ocitl Ryan Getzlaf, jenž si šikovně položil brankáře, ale nasměřoval černou gumu jen do jeho lapačky.
     
    00:46
    Domácí celek se snažil zakončit od levého mantinelu, ale Mikko Koskinen kotouč vyrazil. Následně přihrával na druhé straně Milan Lucic, ale puk z jeho hole skončil v rohu.
     
    00:05
    Úvodní vhazování vyhrál Ryan Kesler, a tak Kačeři půjdou do prvního útoku. Ovšem nahození k zadnímu mantinelu sebral Adam Larsson a hra se otáčí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou na střídačkách a zahajovací formace na ledové ploše. Na řadu přicházejí hymny a poté už vše bude směřovat k úvodnímu vhazování.
     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Manson, Ja. Larsson, Montour, Mahura, Welinski, M. Pettersson, Dotchin – O. Kaše, Getzlaf (C), Rakell – Silfverberg, Henrique, Åberg – Sherwood, Kesler, Cogliano – Gibbons, Kossila, N. Ritchie.

    Edmonton Oilers: Koskinen (Talbot) – Klefbom, A. Larsson, Nurse, K. Russell, Gravel, Benning – Caggiula, McDavid (C), Draisaitl – Spooner, Nugent-Hopkins, Chiasson – Lucic, Brodziak, Kassian – Khaira, Marody, Rattie.

    Rozhodčí: Hanson, South – Shewchyk, Gawryletz.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Šustr (ANA) žádný bod, 4 odehrané zápasy, hráč je aktuálně na farmě
    Ondřej Kaše (ANA) 2 body (2+0), 5 odehraných zápasů
     
    ANAHEIM DUCKS

    Jestli někoho zužují zdravotní problémy, tak Anaheim mezi takové týmy patří. Kačeři mají na listině zraněných hned šest hráčů. Mezi nejcitelnější patří absence Hampuse Lindholma, Patricka Eavese a střelce Coreye Perryho. Teprve nedávno se vrátil do sestavy kadaňský rodák Ondřej Kaše, jenž v posledních dvou zápasech zaznamenal dva góly. V Západní konferenci získali Ducks třiadvacet bodů, díky čemuž jim patří osmá příčka. Domácí celek získal v posledních pěti duelech šest bodů. Anaheim má hlavní problém se střílením branek, když zaznamenal jen dvaapadesát zásahů.

    Poslední odehrané zápasy:

    Anaheim – Vancouver 4:3
    Anaheim – Colorado 3:4 po prodloužení
    Anaheim – Toronto 1:2 po prodloužení

    Nejproduktivnější hráči:

    Ryan Getzlaf 16 bodů (6+10)
    Rickard Rakell 13 bodů (3+10)
    Adam Henrique 11 bodů (5+6)
     
    EDMONTON OILERS

    Olejáři jsou zatím na desátém místě Západní konference, když získali jednadvacet bodů. Ovšem v posledních pěti zápasech hned třikrát odešli poraženi. Tým sestavený kolem Connora McDavida vsítil jednašedesát branek, ale o osm více jich inkasoval. Už od začátku sezóny se Edmonton nemůže spolehnout na služby slovenského obránce Andreje Sekeru, jenž podstupuje léčbu po zranění achillovy šlachy. Jeho na listině zraněných doplnil ještě Němec Tobias Rieder, který laboruje se zraněním v horní části těla.

    Poslední odehrané zápasy:

    San Jose – Edmonton 3:4 po prodloužení
    Edmonton – Vegas 3:6
    Calgary – Edmonton 4:2

    Nejproduktivnější hráči:

    Connor McDavid 31 bodů (13+18)
    Leon Draisaitl 26 bodů (13+13)
    Ryan Nugent-Hopkins 20 bodů (5+15)
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Zatímco utkání extraligy končí, tak zápasy kanadskoamerické NHL začínají. Vítám vás tedy u podrobného přenosu ze zápasu, v němž se představí Anaheim Ducks a Edmonton Oilers. Duel pro Evropany začíná v příznivý čas a vy jste k němu srdečně zváni.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 60. N. Ritchie (Rakell, M. Pettersson), 61. Rakell – 49. Nugent-Hopkins (McDavid, Chiasson)


    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Manson, Ja. Larsson, Montour, Mahura, M. Pettersson, Dotchin – O. Kaše (C), Getzlaf, Rakell – Silfverberg, Henrique, Åberg – Sherwood, Kesler, Cogliano – Gibbons, Kossila, N. Ritchie.
    Edmonton Oilers: Koskinen (Talbot) – Klefbom, A. Larsson, Nurse, K. Russell, Gravel, Benning – Caggiula, McDavid (C), Draisaitl – Spooner, Nugent-Hopkins, Chiasson – Lucic, Brodziak, Kassian – Khaira, Marody, Rattie.

    Rozhodčí: Hanson, South – Shewchyk, Gawryletz

    Diváci: 16 497
    thejrc.org