Philadelphia – NY Rangers 4:0 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 4:2 (kon.) | Washington – Detroit 3:1 (kon.)
Buffalo – Montreal 3:2 (po pr.) | Anaheim – Edmonton 2:1 (po pr.) | New Jersey – NY Islanders 3:4 (po pr.)
konec
Washington Capitals
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Detroit Red Wings
Pátek 23.11.2018, 22:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:40
    Detroit už riskuje a zkouší to s prázdnou brankou a šesti hráči v poli.
     
    51:12
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Mike Green – 2 min., hákování).
    48:34 Alexandr OVEČKIN - 3:1
     
    48:34
    Washington právě vstřelil branku!
    Druhý gól během krátké chvíle a Capitals už jsou ve vedení 3:1. ALEXANDR OVEČKIN si na pravém křídle klepl o led, dostal puk do jízdy a trefil se střelou zápěstím z pravého kruhu přesně pod vyrážečku brankáře Berniera. Asistence: Nic Dowd, Tom Wilson.
    46:38 Michal KEMPNÝ - 2:1
     
    46:38
    Washington právě vstřelil branku!
    Je to gól! Washinton otáčí vývoj zápasu a prosazuje se český obránce MICHAL KEMPNÝ! Bývalý obránce Chicaga dostal kotouč na vrcholek levého kruhu, odkud se pořádně napřáhl a pak tvrdě vypálil. Jeho projektil proletěl čistě až do sítě, Bernier si může stěžovat, že toho moc neviděl přes dva hráče před sebou. Asistence: Travis Boyd, André Burakovsky.
     
    40:20
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Alexandr Ovečkin – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:26
    Detroit se ovšem ubránil a poté jel sám na branku Holtbyho Andreas Athanasiou. Druhou branku ale nepřidal, jeho zakončení bekhendem na brankáře Capitals neplatilo.
     
    33:12
    Andreas Athanasiou přihrál před branku na Luka Glendeninga a ten měl obrovskou šanci vrátit Detroitu vedení. Jenže přihrávku už asi nečekal, a proto minul prázdnou branku.
    32:13 Tom WILSON - 1:1
     
    32:13
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí jsou oceněni za snahu a je vyrovnáno, 1:1! Po jednoduché akci dostal TOM WILSON přihrávku mezi kruhy, ještě si puk potáhl a pak zápěstím vystřelil. Zamířil na stranu, kde drží Bernier vyrážečku a trefil se přesně nad jeho ramena do růžku branky. Asistence: Nicklas Bäckström, Alexandr Ovečkin.
     
    25:57
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Thomas Vanek.
     
    23:14
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Nick Jensen – 2 min., hákování).
     
    20:42
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Michal Kempný – 2 min., držení).
     
    18:16
    Dalším, kdo mohl vyrovnat byl Michal Kempný, ale ani jeho střela se neujala. Český obránce minul z blízka odkrytou branku.
    17:03 Bowey napálil břevno.
     
    17:03
    Domácí byli kousíček od vyrovnání. Přihrávku do druhé vlny dostal Madison Bowey a svou střelou trefil břevno. Byl by to první gól tohoto mladého hráče v jeho kariéře v NHL.
     
    14:53
    Gustav Nyquist se po chybě obrany Washingtonu dostal do samostatného úniku, ale ten proměnit nedokázal. Holtby zůstal v klidu a jeho střelu zneškodnil.
    08:46 Andreas ATHANASIOU - 0:1
     
    08:46
    Detroit právě vstřelil branku!
    Přesilovku sice hosté nevyužili, ale krátce poté jdou do vedení. A byl to opravdu pěkný gól, Detroit to sehrál skvěle. Velký podíl na této brance má Vanek, který naznačil, že objede branku, ale místo toho našel před brankou ANDREASE ATHANASIOUA, který překonal Holtbyho střelou na bližší tyč. Brankář Washingtonu byl dezorientovaný, vůbec netušil, kde je puk. Asistence: Thomas Vanek, Danny DeKeyser.
     
    06:38
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Madison Bowey – 2 min., podrážení).

    Petr Sumbal

    Branky a nahrávky: 33. T. Wilson (Bäckström, Ovečkin), 47. Kempný (Boyd, Burakovsky), 49. Ovečkin (Dowd, T. Wilson) – 9. Athanasiou (Vanek, DeKeyser)


    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Carlson (A), Kempný, Niskanen, Orlov, Bowey, Djoos – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Connolly, Eller, J. Vrána – Smith-Pelly, Boyd, Burakovsky – Stephenson, Dowd, Jaškin.
    Detroit Red Wings: J. Bernier (Howard) – Green, Daley, Cholowski, Kronwall (A), Jensen, DeKeyser – Mantha, D. Larkin, Abdelkader (A) – Athanasiou, Nielsen (A), Nyquist – Rasmussen, Glendening, Bertuzzi – Vanek, J. de La Rose, Ehn.

    Rozhodčí: Mclsaac, Luxmore – Nowak, Alphonso

    Diváci: 18 506
    thejrc.org