Třinec – Vítkovice 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 0:1 (kon.) | Zlín – Sparta 0:4 (kon.)
Chomutov – Pardubice 6:1 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 3:2 (kon.) | Olomouc – Liberec 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 23.11.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den z Třince! Tipsport extraliga pokračuje jednadvacátým kolem, v třinecké WERK ARENĚ svedou souboj krajští rivalové Oceláři Třinec a Vítkovice Ridera. Souboj druhého týmu tabulky se třetím startuje v sedmnáct hodin, ke sledování přenosu z tohoto utkání jste srdečně zváni!
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři pokračují na vítězné vlně. V úterní dohrávce osmnáctého kola sílu slezského celku poznal hradecký Mountfield, který se domů vracel s porážkou 1:3. Hráči s drakem na prsou tak stále úspěšně atakují první příčku tabulky, za vedoucím Libercem jsou svěřenci trenérského tria Varaďa – Zadina – Raszka pouze o horší skóre. V pátek Oceláři svedou přímý souboj s krajským rivalem z Vítkovic o postavení na čele tabulky, gólman Šimon Hrubec očekává parádní zápas.

    "Na derby se těším, ale zrovna tenhle zápas je specifický v tom, že ať jste první, před nebo za Vítkovicemi, tak v derby to je úplně jedno. To se hraje, jakoby nikdo neměl žádné body a ani o ně nešlo. Prostě na krev. Derby samo o sobě je hodně prestižní, teď ještě, když jsme nahoře tak namačkaní, o to víc to bude zajímavější pro diváky. O to víc bych je chtěl pozvat, aby udělali pořádnou kulisu," říká třinecký brankář.

    Poslední zápas Ocelářů

    20. listopadu 2018: HC Oceláři Třinec – Mountfield HK 3:1 (1:1, 1:0, 1:0).
    Branky a nahrávky:
    2. M. Doudera (Werek), 27. O. Kovařčík (Cienciala), 60. Adamský (Marcinko, Hrubec) – 6. Dragoun (Rákos).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – Krajíček, Gernát, D. Musil, Galviņš, Roth, M. Doudera – Martin Růžička, Marcinko, Hrňa – Svačina, Polanský, Adamský – Dravecký, Werek, Roberts Bukarts – O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski.
     
    HC Vítkovice Ridera

    Vítkovicím se v letošní sezoně zatím daří. Tým z moravské části Ostravy se dlouhodobě drží v horních patrech tabulky, kromě výpadku mezi osmým a jedenáctým kolem pak svěřenci hlavního trenéra Jakuba Petra pravidelně sbírají body. Ostravané se se ziskem sedmatřiceti bodů drží na třetím místě, první Liberec a druzí Oceláři ale jsou před Vítkovickými jen díky lepšímu skóre. Všechny tři celky jinak mají shodný počet odehraných zápasů, výher, výher v prodloužení, proher v prodloužení i proher.

    Vítkovice v posledním kole zdolaly Olomouc v poměru 4:1, vítězství pro ostravský tým představuje dobrou vzpruhu před pátečním derby. „Stačí se podívat na soupisku, Třinec má kvalitní, zkušené mužstvo. Jedno z nejlepších v současné extralize. Vnímáme i jeho vítěznou sérii a také to, jakým stylem vítězství vybojovali. Do toho se hraje opět na jejich ledě, takže znovu velice těžké prostředí pro nás, protože v Třinci zase tak často nevyhráváme, velice těžký zápas,“ řekl Jakub Petr na klubovém webu.

    Poslední zápas Vítkovic

    20. listopadu 2018: HC Vítkovice Ridera – HC Olomouc 4:1 (2:0, 1:0, 1:1).
    Branky a nahrávky:
    11. Lev (Roman), 14. Tybor (Roman), 29. Kucsera, 53. Baranka (Roman, Tybor) – 57. Holec.

    Sestava Vítkovic v posledním zápase: Bartošák – Výtisk, D. Krenželok, Hrbas, Baranka, Šidlík, Černý – Dej, Lev, Schleiss – D. Květoň, Roman, Tybor – Kucsera, Š. Stránský, Zdráhal – Toman, Pytlík, Baláž.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Výbornou podívanou nabídlo první a celkově sto sedmé derby mezi Třincem a Vítkovicemi. Slezané vyhráli 4:2 a navázali tak na výhru v Litvínově. První gól za Oceláře po loňském návratu do rodného kraje vstřelil Martynek, premiérovou branku ve třineckých barvách zaznamenal Gernát. Vítkovicím k zisku bodů nepomohly ani dvě trefy Patrika Zdráhala.

    7. října 2018: HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
    Branky a nahrávky:
    3. Martynek (Chmielewski), 34. Hrňa (M. Kovařčík, D. Musil), 45. Gernát, 60. Adamský (Dravecký, Marcinko) – 11. P. Zdráhal (D. Krenželok, Kucsera), 60. P. Zdráhal (Šidlík, D. Květoň).
    Aaron Chmielewski zatím přispěl Třinci sedmi kanadskými body.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kváča) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Roth – Hrňa, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Roberts Bukarts, Werek, Dravecký – Chmielewski, Cienciala, O. Kovařčík – Hladonik.

    HC Vítkovice Ridera: BBartošák (Dolejš) – Výtisk (C), D. Krenželok, Hrbas, Baranka, Gregorc, Šidlík, Černý – Dej, Lev (A), Schleiss – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal – Szturc (A), Pytlík, Baláž.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Frodl, Komárek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči jsou na ledě, 108. ocelářské derby začne za pár okamžiků!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Úvodní buly pro Vítkovice. Hosté se po rozehrávce ve středním pásmu dostali do útočné třetiny, Schleiss ale třineckou branku netrefil. O chvíli později pak z pravé strany pálil Lev, Hrubec byl připraven.
     
    00:45
    Svačina si nahodil kotouč za Bartošákovu branku a sám se vydal do hloubi vítkovické třetiny. Jeho postup ale zastavili čároví rozhodčí pro ofsajd.
     
    01:02
    Hrbas se ve středním pásmu marně natahoval po dlouhé přihrávce, Vítkovicím je pískán icing.
     
    01:15
    Werek vyhrál buly pro Bukartse, kanadský útočník následně mohl v předbrankovém prostoru dorážet Bartošákem vyražený kotouč. Gólman Vítkovic ale skvěle zasáhl betonem. Na druhé straně Hrubec zlikvidoval pokus Tybora.
     
    01:37
    Oceláři zvládli buly ve vlastním pásmu a velmi rychle přenesli hru na druhou stranu kluziště. Bartošák si připsal další dva zákroky proti střelám Wereka a Krajíčka.
     
    02:00
    Marcinko sice vyhrál buly, kotouč ale projel mezi třineckými obránci až do domácí třetiny.
     
    02:32
    Ocelářům se nepovedla rozehrávka a do hry se dostali hosté. Hrubec si musel dávat velký pozor proti skákavé střele Krenželoka, kterou nedokázal zachytit Gernát. Třinecký brankář vyrazil puk do rohu.
     
    03:03
    Oceláři přenesli hru do pásma Vítkovic, Chmielewski ale u hrazení neuspěl v souboji s Krenželokem. Kotouč opět míří k Hrubcově brance.
     
    03:30
    Ani Ostravanům se nepovedla jejich útočná akce, hra se tak vrací do středního pásma.
     
    03:49
    Polanský se po pravé straně natlačil do útočné třetiny, jeho přízemní střelu pak Bartošák vyrazil. Ke kotouči se následně dostal Adamský, jeho dorážka ale letěla příliš vysoko.
     
    04:21
    Martin Adamský v útočném pásmu tvrdě atakoval rozehrávajícího Šimona Stránského, kterého kolenem zasáhl do nohy. Stránský odkulhal na střídačku, Adamský zase odjel na trestnou lavici. Přesilovka pro hosty.
     
    04:41
    Werek s Gernátem vybojovali kotouč u hrazení a okamžitě jej odpálili za Bartošákovu branku. Ve vlastním pásmu si pak puk sebral Roman, který se nijak nerozpakoval, přebruslil celé kluziště a nastřelil Hrubce. Buly po pravé ruce třineckého brankáře.
     
    05:06
    Hosté kombinují v útočném pásmu. Střelu Lva od modré dokázal srazit Marcinko, kotouč zůstává na vítkovických holích.
     
    05:27
    Další bomba Jakuba Lva od modré čáry, zasahovat tentokráte musel Hrubec. Ostravané stále drží útočné pásmo.
     
    06:03
    Hladonikovi ani Marcinkovi se nepovedlo vyhodit kotouč do středního pásma, od hrazení se pak drzým výpadem prezentoval Tybor. Hrubec byl připraven.
     
    06:33
    Adamský je na ledě, Oceláři první oslabení ubránili. Třinecký rychlík hned po návratu z trestné lavice zavezl puk do útočné třetiny.
     
    07:00
    Vítkovicím se povedlo zastavit třineckou akci a vydat se do soupeřova pásma. Dvěma střelami se prezentoval Patrik Zdráhal, který naposledy ve WERK ARENĚ vstřelil dvě branky. Hostující útočník si tentokráte na Hrubce nepřišel. Komerční přestávka.
     
    07:35
    Cienciala s Růžičkou připravili dobrou šanci pro Martina Gernáta, který se prosmýkl kolem bránících hráčů, zpětnou kličkou ale Bartošáka nepřekonal!
     
    08:01
    Oceláři se dvakrát radovali, pokaždé však zbytečně! Roberts Bukarts z dobré pozice trefil tyč, gólovou střelu Vladimíra Rotha od modré pak sudí neuznali pro ofsajd!
     
    08:46
    Werek s Draveckým v útočném pásmu posunuli kotouč Bukartsovi, ten ale byl odzbrojen Hrbasem.
     
    09:17
    Oceláři pokračují v aktivním napadání. Bukarts z mezikruží nechal vyniknout Bartošákův beton, o chvíli později pak hostující brankář vychytal z bezprostřední blízkosti zakončujícího Ondřeje Kovařčíka.
     
    09:53
    Hosté mohli jít do přečíslení dvou proti jednomu, Roth ale dobře držel pozici a vypíchl přihrávku do středního pásma. Na druhé straně pak Doudera nepřesně hledal Chmielewského.
     
    10:12
    Rychlá protiakce hostí končí sraženou střelou Květoně do ochranné sítě, vhazovat se bude po Hrubcově pravé ruce.
     
    11:08
    Krajíček ze středního pásma nahodil kotouč pro Růžičku, ten se ale s Marcinkem k zakončení nedostal. Na druhé straně po rychlé protiakci pálil Roman, Hrubec byl připraven.
     
    11:55
    Oceláři ustáli i další rychlý výpad Vítkovic, který měl na starost Stránský. Hostující útočník však místo střely ještě hledal své spoluhráče, přihrávka však nebyla přesná.
     
    12:22
    Jiří Polanský ve snaze zastavit další akci Vítkovic podrazil jednoho z protihráčů, hosté si po komerční přestávce zahrají svou druhou přesilovou hru.
     
    12:40
    Dravecký vyhrál buly na Adamského, ten okamžitě odpálil kotouč za Bartošákovu branku.
     
    12:53
    Hostům se nepovedl návrat do útočné třetiny, Musil od zadního mantinelu opět poslal kotouč na druhou stranu kluziště.
     
    13:17
    Ostravané se po rychlé kombinaci dostali do útočného pásma, Romanovu střelu z pravého kruhu pro vhazování ale Hrubec bez obtíží chytil.
     
    13:59
    Vítkovičtí kombinovali v útočném pásmu, akci hostujícího celku svou druhou střelou v této přesilovce zakončoval Roman. Hrubec byl opět úspěšný.
     
    14:30
    Oceláři jsou kompletní. V závěru přesilovky ještě své štěstí od modré zkoušel Lev, ani on ale na Hrubce nevyzrál.
     
    15:14
    Bukartsovi po rychlém přechodu do útočné třetiny nesedla střela, hosty pak na druhé straně zastavila signalizace ofsajdu.
     
    15:51
    Ondřej Kovařčík po levé straně zavezl kotouč do útočné třetiny, v rohu kluziště si ale nerozuměl s Hladonikem a pouze odevzdal kotouč hostům.
     
    16:15
    Nahození Galvinše ze středního pásma doskákalo k Bartošákovi, který raději ukryl puk do své lapačky.
     
    16:47
    Adamský se Svačinou několikrát ohrožovali hostujícího brankáře, Bartošák ale stále drží svou neprůstřelnost. Po rychlé protiakci Vítkovic zůstal na ledě ležet Rastislav Dej, sudí pro jistotu přerušili hru.
     
    16:47
    Dej se již zvedl a odjel na střídačku, pokračovat se bude vhazováním ve středním pásmu.
     
    17:36
    Oceláři se velmi rychle dostali do útočného pásma, první formace domácích ale prohrála souboj o kotouč v rohu kluziště. Protiakci Tybora s Květoněm pak zastavil ofsajd.
     
    18:21
    Cienciala u modré čáry zachytil hostující rozehrávku a připravil střeleckou pozici pro Musila. Ten pálil těsně nad ledem, Bartošák byl připraven. Hosté následně odehráli kotouč na icing.
     
    19:10
    Werekovi nesedla střela za levé strany, což hostům umožnilo jít do rychlé protiakce. Vítkovice se ale nakonec k zakončení nedostaly, akci hostujícího celku nedovoleným zákrokem zastavil Vladimír Roth. Třetí přesilovky pro Ostravany.
     
    19:35
    Střelu Lva od modré domácí k Hrubcovi nepustili, Gernát pak odpálil kotouč za Bartošákovu branku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, ve WERK ARENĚ branka zatím nepadla. K vidění ale byla spousta brankových příležitostí na obou stranách. Za domácí mohli skórovat Bukarts, Werek, či Roth, ani jeden ale na Bartošáka nevyzrál. Na druhé straně byl střelecky nejaktivnější Roman, který Hrubce ohrožoval ze všech pozic. Ani hráči rytíře Vítka ale síť soupeřovy branky nerozvlnili. Hosté nevyužili ani dvě kompletní přesilové hry, z té třetí do konce ještě zbývá minuta a devět vteřin.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Oceláři začali druhou dvacetiminutovku v početní nevýhodě. Marcinkovi se povedlo vyhrát buly na Krajíčka, který okamžitě poslal puk za Bartošákovu branku.
     
    20:32
    Vítkovicím se nepovedla rozehrávka do útočné třetiny. Gernát v rohu kluziště sebral kotouč a poslal jej do vítkovické třetiny.
     
    21:08
    Werek s Draverckým dobře napadali hostující rozehrávku, Vítkovice se do konce přesilovky do útočné třetiny nedostaly. Domácí jsou kompletní.
     
    21:48
    Bukarts získal kotouč v rohu hostující třetiny, po jeho přihrávce mohl z mezikruží pálit Hladonik. Bartošák byl připraven, stejně tak i o chvíli později proti střele Růžičky.
     
    22:28
    Oceláři se po ubráněném oslabení dostali do hry a jsou nebezpečnějším týmem. O další rozruch před hostující brankou se starali Polanský s Douderou, ani jeden z třineckých ale neuspěl.
     
    22:54
    Polanský chtěl u modré čáry protečovat kotouč do útočné třetiny, puk ale nakonec skončil na třinecké střídačce. Buly v neutrální zóně.
     
    23:23
    Adamský dostal průnikový pas od Musila, třinecký rychlík ale před Bartošákem nezakončil. Domácí akce nicméně pokračovala a po Draveckého přiťuknutí se Adamský již ke střele dostal. Bartošák byl připraven.
     
    23:47
    Bartošák vyrazil Krajíčkovu střelu jen k Ciencialovi, ten ale nedokázal dorazit skákající kotouč do branky. Hosté následně přenesli hru na druhou stranu kluziště, Hrubce ale neohrozili.
     
    24:06
    Domácím se nepovedla rozehrávka, prudký pas Gernáta skončil na zakázaném uvolnění.
     
    24:52
    Oceláři se po vyhraném buly ve vlastním pásmu rychle dostali do útočné třetiny, Chmielewski ale netrefil branku. Po protiakci hostí pak Zdráhalovu střelu do ochranné sítě přizvedl Roth.
     
    25:43
    Růžička z vlastního pásma zavezl kotouč až do útočné třetiny, v rohu kluziště ale spolu s Marcinkem prohrál souboj s vítkovickými obránci. Rozehrávka hostí se pak o Růžičkovu hůl dostala na třineckou střídačku.
     
    26:31
    Dravecký nahodil kotouč do útočné třetiny, tam se k němu dostal Bukarts, jehož střela z ostrého úhlu ale branku netrefila. Domácí pokračují v útočné aktivitě.
     
    26:49
    Snažení domácích končí střelou Krajíčka od modré a jistým Bartošákovým zákrokem. Vhazovat se bude po pravé ruce hostujícího brankáře po komerční přestávce.
     
    27:26
    Adamský přesprintoval střední pásmo, jeho zpětná přihrávka ale nenašla pochopení u najíždějícího Polanského. Do protiútoku tak mohli jít hosté, Květoň s Romanem ale Hrubce neohrozili.
     
    28:12
    Útoky se střídají na obou stranách. Bartošáka nejprve nepřesně ohrožoval Chmielewski, Hrubec na druhé straně pak musel likvidovat šanci Gregorce. Třinecký brankář drží puk v lapačce.
     
    28:44
    Marcinko zavezl puk do útočné třetiny, kde připravil střeleckou pozici pro Galvinše. Ten sice trefil jen Bartošákovu lapačku, od ní se ale puk odrazil k Hrňovi, který však svou dorážku poslal těsně vedle levé tyče vítkovické branky!
     
    29:00
    Hosté se pokusili o rychlý přechod do útočné třetiny. Stránského ale zastavil ofsajd.
     
    29:12
    Hosté se opět velmi rychle dostali do soupeřovy třetiny a málem slavili první branku! Výtiskovu střelu od modré před Hrubcem šikovně tečoval Roman Szturc, třineckého brankáře zachránila tyč!
     
    29:25
    Roman Szturc při následném vhazování vysokou holí zasáhl třineckého kapitána Krajíčka, Oceláři budou mít k dispozici první přesilovou hru.
     
    29:40
    Doudera zaváhal na modré čáře a pouze odevzdal kotouč Ostravanům, ti jej odpálili za Hrubcovu branku.
     
    30:30
    Hrňa v útočném pásmu nedokázal obejít Výtiska, Vítkovičtí se opět osvobodili.
     
    30:59
    Dvakrát tečovaná střela Rotha od modré nadělala Bartošákovi nemalé starosti, hostující brankář ale dokázal vyrazit puk mimo svou branku. Stejně tak i Růžičkovu dorážku, při které hostující brankář posunul svou branku. Vhazovat se bude po levici vítkovického brankáře.
     
    31:25
    Bartošák vyrazil další Rothův pokus, Květoň pak zavezl puk do třinecké třetiny. Hosté hrají v plném počtu.
     
    31:58
    Oceláři se dostali do útočného pásma, po několika přihrávkách skrz hostující třetinu se ke střele odhodlal Galvinš. Bartošák byl připraven.
     
    32:07
    Po vhazování se do dobré šance dostal Chmielewski, ani on ale na Bartošáka nevyzrál. Hostující brankář pak raději přikryl sraženou střelu Galvinše. Komerční přestávka.
     
    32:55
    Oceláři se z vlastního pásma dostali do rychlé akce tří proti dvěma, Cienciala ale Kovařčíkovu pobídku nevyužil. Důvodem byl faul Lukáše Kucsery, který hákoval zakončujícího Ciencialu.
     
    33:10
    Hrňa křižným pasem ke střele vyzval Růžičku, tomu ale zakončení nesedlo a Bartošák v pohodě vyrazil puk do středního pásma.
     
    33:46
    Oceláři se nemohou dostat do útočné třetiny. Hosté dobře brání své území, naposledy do blízkosti vlastní branky nepustili Hrňu.
     
    34:19
    Oceláři jsou zaparkováni v útočném pásmu. Po rychlé kombinaci na jeden dotek mohl pálit Gernát, jeho dělovka ale minula branku. Slezané jsou stále u kotouče.
     
    34:50
    Po nepřehledné situaci před Bartošákem, kdy neúspěšně doráželi Adamský s Werekem, se puk dostal k Rothovi, který ale netrefil branku.
     
    35:20
    Hosté se následně osvobodili a již hrají v plném počtu. Slezané ale velmi rychle našli cestu zpět do útočné třetiny, Chmielewski s Ciencialou ale Bartošáka neohrozili.
     
    35:56
    Po nepřesné Gernátově přihrávce musel s rozehrávkou pomoci i Hrubec, který založil akci Ciencialy s Kovařčíkem. Bartošák střelu druhého jmenovaného vyrazil do rohu kluziště.
     
    36:20
    Hra se velmi rychle obrací na druhou stranu, Hrubec musel dávat pozor proti nahození Květoně. Třinecký brankář drží puk v lapačce.
     
    36:45
    Po kostrbaté rozehrávce domácích se do velmi dobré šance dostal Jan Schleiss, který mohl zakončovat z bezprostřední blízkosti! Schleiss ale trefil jen Hrubcovo rameno!
     
    37:21
    Na druhé straně mohl po protiakci dvou proti jednomu udeřit Hrňa, třinecký útočník ale z kruhu pro vhazování netrefil branku.
     
    37:49
    Třinec právě vstřelil branku!
    Větší aktivita domácích v této třetině je po zásluze odměněna vedoucí brankou! Vladimír Dravecký v útočném pásmu držel kotouč za Bartošákovou brankou, slovenský útočník poté žabičkou poslal puk ETHANU WEREKOVI, který si vybruslil kousek před brankovou čáru a střelou z velmi ostrého úhlu našel mezírku v Bartošákově postoji! Asistence: Vladimír Dravecký.
    37:49 Ethan WEREK - 1:0
     
    37:49
    Hrát se nyní chvíli nebude. Fanoušci Třince po první brance zasypali ledovou plochu plyšovými hračkami, které v rámci akce Teddy Bear Toss pomohou nemocné pětileté Terezce z Třince.
     
    37:49
    Led je uklizen, hra může pokračovat.
     
    38:33
    Oceláři jsou stále při chuti. Polanského formace kombinovala v útočném pásmu, Bartošáka ale Oceláři neohrozili.
     
    38:41
    Na druhé straně se po rychlém výpadu do útočné třetiny střelecky prezentoval Zdráhal, který ale trefil jen Hrubcovu lapačku.
     
    39:08
    Tomáš Marcinko ve středním pásmu fauloval jednoho z hostujících hráčů, Vítkovice si v závěru periody zahrají přesilovou hru.
     
    39:28
    Werek vyhrál buly pro Galvinše, ten okamžitě odpálil puk za Bartošákovu branku. Pokus hostí o návrat do útočné třetiny pak zastavil ofsajd.
     
    39:46
    Doudera ve středním pásmu vystihl Tyborovu rozehrávku a nahodil puk za hostující branku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je minulostí, atraktivní a napínavé utkání zatím nabídlo jedinou branku. Tu vsítili domácí Oceláři v osmatřicáté minutě, kdy Ethan Werek z ostrého úhlu přesně trefil horní růžek Bartošákovy branky. O další šance ale nebyla nouze, více práce jednoznačně měl hostující brankář, který musel likvidovat celkem šestnáct pokusů Ocelářů. To Hrubec měl jen sedm zákroků, proti Szturcově teči Výtiskovy střely mu však pomohla tyč.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Hosté začínají třetí třetinu s převahou jednoho muže v poli. Vítkovice ještě mají k dispozici minutu a sedm vteřin přesilovky, úvodní buly ale dopadlo lépe pro Oceláře, kdy Adamský odpálil kotouč za Bartošákovu branku.
     
    40:39
    Ostravanům se dvakrát za sebou nepovedlo proniknout do útočné třetiny, Vítkovičtí musí začít od vlastní branky.
     
    41:06
    Werek dobře napadal hostující rozehrávku a po zbytek oslabení nepustil hosty z jejich třetiny.
     
    41:29
    Po ubráněném oslabení se do dobré šance řítil Hrňa, který na Bartošáka najížděl z pravé strany. Hrňa ale nakonec nezakončil.
     
    41:57
    Středem kluziště se do útočné třetiny prosmýkl Bukarts, po jeho přihrávce mohl z první pálit Dravecký. Jeho střela ale netrefila branku.
     
    42:27
    Oceláři se drží v útočném pásmu. Gernátovo nahození branku netrefilo, o chvíli později se nevedlo ani Růžičkovi.
     
    42:55
    Oceláři stále jsou v útočné třetině. Růžička křižným pasem hledal Bukartse, hosté ale dokázali tečovat kotouč do rohu kluziště. Tam o něj domácí přišli, Vítkovičtí poslali hru do středního pásma.
     
    43:42
    Chmielewski se ve středním pásmu zmocnil kotouče, nabruslil si do útočné třetiny, zakončit ale nedokázal. Hostující protiakci zastavil ofsajd.
     
    44:08
    Polanský v útočném pásmu protečoval kotouč Adamskému, ten ale nedokázal zakončit. V protiakci pak Stránského pobídku nevyužil Zdráhal. Po souboji Polanského s Krenželokem byla posunuta třinecká branka, vhazovat se bude před Hrubcem.
     
    44:46
    Růžička ve středním pásmu posunul kotouč Marcinkovi, ten ale v souboji s Barankou neměl rychlost a hostující obránce sebral kotouč. V rohu kluziště ale dobře zapracoval Hrňa, který se vymotal do předbrankového prostoru a nabídl střelu Růžičkovi. Bartošák vyrazil.
     
    45:27
    Hostující brankář si poradil i s nájezdem Wereka, který dostal dobrý pas mezi vítkovické beky. Na druhé straně pak Roman netrefil Hrubcovu branku.
     
    46:04
    Chmielewski si na útočné modré počíhal na Rothovu přihrávku, polský útočník se následně natlačil před hostujícího brankáře, bekhendem ale Bartošáka nepřekvapil. Hosté následně posunuli svou vlastní branku, vhazovat se tak po komerční přestávce bude poblíž Bartošáka.
     
    46:55
    Oceláři drželi kotouč v útočném pásmu. Bartošáka dvakrát ohrožoval Růžička, třinecký snajpr při prvním pokusu trefil Výtiska, druhý pak Bartošák vyrazil ramenem.
     
    47:26
    Hosté si nepohlídali střídání a hráli v šesti. Trest pro hráčskou lavici odpyká Šimon Stránský.
     
    47:31
    Hned po buly se ke střele od modré dostal Gernát, jehož bombu před Bartošákem ještě tečoval Werek. Puk skončil v ochranné síti.
     
    47:47
    Werek s Adamským neuspěli v rohu hostujícího pásma, Vítkovice se osvobodily.
     
    48:04
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se po levé straně kluziště dostali do útočné třetiny, domácí pak velmi rychle přesunuli kotouč na druhou stranu, odkud pálil zcela nehlídán ETHAN WEREK! Kanadský útočník zamířil mezi Bartošákovy betony a svou druhou brankou v utkání využil přesilovou hru! Asistence: Martin Gernát, Martin Adamský.
    48:04 Ethan WEREK - 2:0
     
    48:25
    Šidlík ze středního pásma nahodil kotouč na Hrubce a sám se za ním vydal. Třinecký brankář raději podržel puk v lapačce.
     
    48:54
    Oceláři se dostali do útočné třetiny, Bukarts to ale z levého kruhu pro vhazování zkoušel marně. Lotyšský útočník pak po Douderově výpadu dostal druhou šanci, Bukarts tentokráte netrefil branku.
     
    49:19
    Oceláři pokračovali v aktivní hře v útočném pásmu, Galvinš ale od modré poslal puk jen do Bartošákovy lapačky.
     
    49:36
    Vítkovičtí po vyhraném vhazování přenesli hru na druhou stranu kluziště, Lvova střela od modré ale Hrubce nijak nepřekvapila.
     
    50:15
    Marcinko za hostující brankou vybojoval puk pro Růžičku, ten zkusil křižným pasem najít najíždějícího Rotha. Hosté ale tento úmysl vystihli a zmocnili se kotouče.
     
    51:00
    Ostravané se po menších peripetiích při rozehrávce dostali do útočné třetiny, Výtisk ale od modré napálil jen Hrubcovy betony.
     
    51:23
    O chvíli později se do dobré šance na levé straně kluziště dostal Kucsera, jeho dorážku Hrubcem vyražené střely ale třinečtí obránci odrazili do rohu kluziště.
     
    51:49
    Slezané získali kotouč a poslali jej do středního pásma. Do vítkovické třetiny už se ale domácí nepodívali.
     
    52:30
    Dravecký s Werekem v útočném pásmu sebrali Bukartsovo nahození, kanadský forvard pak s Rothem připravil střeleckou pozici pro Douderu. Jeho pokus ale byl sražen do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    53:09
    Chmielewski u vlastní modré čáry zastavil postup Tybora a s Ciencialou se následně vydal do protiakce. Polský útočník ji sám zakončil, trefil ale jen Bartošákovu lapačku.
     
    53:44
    Růžička dlouho míchal s kotoučem, v útočném pásmu o něj ale nakonec přišel. Toho mohl využít hostující Výtisk, který ale po rychlém přechodu do útočné třetiny trefil jen boční síť třinecké branky.
     
    53:52
    Oceláři se následně dostali pod menší tlak, Slezané se proto raději brání za cenu zakázaného uvolnění. Hlavní trenér domácích Václav Varaďa reaguje oddechovým časem.
     
    54:34
    O kotouč se dlouho bojovalo v rohu třineckého pásma, ze souboje nakonec vítězně vyšli domácí hokejisté, kteří následně poslali hru do neutrální zóny.
     
    54:52
    Hosté se chtěli do útočné třetiny vrátit rychlým pasem přes střední třetinu, kotouč ale skončil jen na domácí střídačce.
     
    55:33
    Bukarts dlouho držel kotouč v útočném pásmu, jeho přihrávka na Wereka ale byla hosty sražená. Tybor v protiakci pak napálil Krajíčkovy brusle.
     
    55:42
    Oceláři odpalují puk na icing, vhazovat se bude poblíž Hrubcovy branky.
     
    56:15
    Oceláři se hostujícímu tlaku ubránili a po rychlém kontru mohl Cienciala narazit najíždějícímu Rothovi. Hosté ale přihrávku zachytili a sami se vydali na druhou stranu kluziště. Zdráhal ale napálil jen Hrubcovu lapačku.
     
    56:41
    Lev držel kotouč v rohu třineckého pásma, po jeho pobídce se ke střele odhodlal Hrbas. Hrubec má puk v lapačce.
     
    56:41
    Dnešní utkání sleduje 5 400 diváků, ve WERK ARENĚ je vyprodáno!
     
    57:15
    S kotoučem hrají hosté, Vítkovičtí si ale musejí přihrávat v hloubi vlastního pásma.
     
    58:00
    Ostravané dostali hru do třinecké třetiny, o kotouč museli hosté svést souboj v rohu třinecké třetiny. Vítkovice hrají v šesti, Bartošák je na střídačce!
     
    58:30
    Hosté drží hru v blízkosti Hrubcovy branky, třinecký brankář ale zatím nemusel zasahovat.
     
    58:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zachytili vítkovickou rozehrávku ve vlastním pásmu, Roberts Bukarts pak vyvezl kotouč do střední třetiny, svou střelu ale poslal vedle prázdné vítkovické branky. V rohu kluziště pak ale dobře zabojoval Ethan Werek, který získal puk pro VLADIMÍRA DRAVECKÉHO, jemuž stačilo z předbrankového prostoru uklidit puk do branky! Asistence: Ethan Werek.
    58:57 Vladimír DRAVECKÝ - 3:0
     
    59:25
    Vítkovice se ještě pokoušejí o čestný úspěch, Oceláři ale velmi dobře brání své území a svého soka nikam nepouštějí.
     
    Konec zápasu.
     
    Sto osmé ocelářské derby mezi Oceláři a Vítkovicemi je u konce, z tříbodové výhry se radují domácí Oceláři Třinec! Hráči s drakem na prsou svému soupeři nepovolili ani jeden gól, sami naopak tři vstřelili a berou plný počet bodů! Ústředními postavami třinecké výhry byli Ethan Werek, který dvě branky vstřelil a na jednu přihrál, Šimon Hrubec pak vychytal své třetí čisté konto sezony.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Ethan Werek (2+1) – Patrik Bartošák.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký páteční večer. Na shledanou! (19:31:19)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 38. Werek (Dravecký), 49. Werek (Gernát, Adamský), 59. Dravecký (Werek)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kváča) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Roth – Hrňa, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Roberts Bukarts, Werek, Dravecký – Chmielewski, Cienciala, O. Kovařčík – Hladonik.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Výtisk (C), D. Krenželok, Hrbas, Baranka, Gregorc, Šidlík, Černý – Dej, Lev (A), Schleiss – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Š. Stránský, P. Zdráhal – Szturc (A), Pytlík, Baláž.

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Frodl, Komárek
    thejrc.org