Spišská N. Ves – Skalica 4:0 (kon.) | Michalovce – Prešov 4:2 (kon.) | Humenné – Topoľčany 3:6 (kon.)
Martin – Osmos Bratislava 1:4 (kon.) | Pov. Bystrica – Dubnica 4:3 (po pr.) | Nové Zámky B – Trnava 0:11 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
HC Osmos Bratislava
sk Pátek 23.11.2018, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Róbert Pukalovič (tréner HC Osmos Bratislava): "Očakávali sme veľký nápor zo strany domáceho tímu, čo sa potvrdilo. V búrlivom diváckom prostredí si hráči museli chvíľu zvykať, mnohí pred takýmto publikom nikdy nehrali. Do stretnutia sme vstupovali s rešpektom, o to som rád, že hráči pochopili a dodržali taktiku. Samozrejme, boli tu i náznaky paniky a chaosu, to je ale v takýchto zápasoch prirodzené s tým, že je potrebné pripomenúť skvelý výkon brankára Lakosila i šťatie, ktoré sme mali. Toto všetko prispelo k tomu, že sa domácim podarilo po prvýkrát skórovať až šesť minút pred koncom zápasu."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Celá naša snaha v tomto stretnutí stroskotala na gólmanovi hostí. Pochváliť ale treba i obetavú hru súpera, ktorý dokázal zblokovať veľmi veľa striel. Hráčov ale musím pochváliť za prístup, ak už máme prehrať zápas, tak podobným spôsobom. Jediné, čo sa dá z našej strany vytknúť, je nemohúcnosť v koncovke."

    Vlastimil Lakosil (brankár HC Osmos Bratislava): "Martin bol v zápase od úvodu aktívny, išiel jednoducho po nás. Mal viac príležitostí, z našej strany sme ale hrali obetavo a trpezlivo. Hrali sme z obrany na brejky, podarilo sa nám streliť góly a záver sme si už postrážili pozornou hrou v strednom pásme. Takto sa má hrať na klzisku súpera. Určite je to z môjho pohľadu výborný vstup do klubu, čo sa týka zápasov. Viac ako jediný inkasovaný gól ale tešia dve víťazstvá. Dnes to bol mimoriadne náročný zápas, úvodný bol ťažký, určite sme preto spokojní. Pred vstupom na martinské klzisko som ani veľmi nepremýšľal nad tým, čo bolo. Do Martina som cestoval s cieľom sústrediť sa vyslovene na zápas. Už od začiatku zápasu som veril, že môžeme vyhrať a to sa potvrdilo. Chcem sa však poďakovať fanúšikom, ktorí na mňa nezabudli. Kričali moje meno, zakývali mi z tribúny, pekné od nich, že si spomenuli. Veľmi im za to ďakujem."

    Jakub Burzík (obranca HK Martin): "Nehrali sme až tak zle, aký bol výsledok. Celých 60 minút sme chceli byť aktívni, čo sa nám darilo. Nechcelo nám to ale jednoducho padnúť do bránky. Brankár chytal nielen dobre, mal i kus šťastia, čo jednoducho patrí k hre. Náš gól prišiel neskoro, za stavu 0:4 kedy sa to ťažko otáča. Keby, že to bolo za stavu 0:3, vieme si ešte vytvoriť tlak a niečo skúsiť, takto to bolo naozaj zložité. Dnes sme mali dostatok priestoru na modrej, útočníci si puky posúvali, pričom sme sa snažili o častú streľbu. Nechceli sme sa tlačiť v rohoch, jednoducho sme chceli ísť priamočiaro za gólom. Dnes to tam ale nie a nie padnúť. Z gólu som sa určite potešil, po 21 stretnutiach mi to konečne padlo do bránky. Spadol mi kameň zo srdca, veľmi som v tej chvíli nevnímal, že brankárovi Lakosilo išlo o druhé čisté konto v rade. Chcel som predovšetkým pomôcť tímu. Pri góle som postupoval spolu s útokom. Langhammer pred bránkou urobil dobrú prácu s pukom, ktorý dokázal pretlačiť obranou. Išlo prakticky len o jeho odraz, puk sa dostal ku mne a mojou úlohou bolo už len dostať ho do bránky. Na dnešný zápas sme sa tešili, najmä z dôvodu kvalitnejšieho súpera. Vedeli sme, že by to neboli v prípade víťazstva ľahké body. Stretnutie žiadny z hráčov nepodcenil. Na zápas sme sa zodpovedne pripravovali, sú však aj takéto v sezóne. V kabíne sme si už predtým hovorili, že budú zápasy v ktorých sme lepší, avšak to nevyjde. Teraz bol jeden takýto, dúfam, že najbližší tak skoro nebude. Na zápasy doma sa vždy veľmi tešíme, najmä kvôli fanúšikom. Na niektoré stretnutia vonku síce chodia priaznivci, nie však toľko. S domácim prostredím sa to nedá porovnať a preto nás vždy poteší súboj na domácom ľade. V novembri sme si ich veľa neužili." (23:03:21)
     
    Martin si pripisuje prvú domácu prehru v sezóne. Dnes nestačil na Bratislavu, ktorej podľahol 1:4. Góly: 55. Burzík (Langhammer, Poliaček) – 5. Kratochvíla (Pék, Juriga), 29. Danišovský (Guoth), 47. Ondris (Ficel), 49. Brodek (Pék, Kratochvíla).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Pék ešte v závere tečoval puk. Nič sa ale nemení na skóre.
     
    59:35
    Zakázané uvoľnenie na strane hostí. Je to však už len úplný záver zápasu.
     
    59:09
    Brodek sa snažil vysoko napádať. Domáci ešte môžu ísť dopredu.
     
    58:48
    Pokrivčák zadovkou hľadal Dírera. Skôr mohol zakončovať.
     
    58:23
    Langhammer v súboji s Jurigom. Ani v závere si títo dvaja nič nedarujú.
     
    57:58
    Vhadzovanie v útočnom pásme. Valjent teraz tečoval puk mimo klziska.
     
    57:22
    Lednický zrazil pokus súpera. Puk končí za bránkou.
     
    56:40
    Klučiar v nájazde. Nepochopiteľne ale nezvládol záver akcie.
     
    55:49
    Dírer išiel sám na brankára. Zvolil ale nesprávny spôsob zakončenia keď to skúšal nad rameno.
     
    55:17
    Rudzan vedľa bránky. Domáci sa ale aspoň na chvíľku v tejto tretine prebudili.
     
    54:56
    Oddychový čas hostí.
     
    54:56
    Martin dal gól!
    Domáci sa napokon dočkali gólu. JAKUB BURZÍK zmazal Lakosilovi čisté konto po tom ako si František Poliaček so strelcom gólu vymenili pred bránkou puk. Do akcie sa ešte pred strelením gólu zapojil Jakub Langhammer, ktorý pomýlil brankára.
     
    54:30
    Šálka si urobil z domácich obrancov slalomové bránky. Zakončenie už bolo slabšie.
     
    54:07
    Domáci hráči v plnom počte. Prečkali 5-minútové oslabenie.
     
    53:38
    Kratochvíla z pravej strany. Veľmi pekne si pripravil pozíciu, strele chýbali centimetre.
     
    52:52
    Domáci kapitán si naďalej musí niečo vysvetľovať s rozhodcami. Tí sú zatiaľ trpezliví.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 55. Burzík (Langhammer, Poliaček) – 5. Kratochvíla (Pék, Juriga), 29. Danišovský (Guoth), 47. Ondris (Ficel), 49. Brodek (Pék, Kratochvíla)


    HK VITAR Martin: Gavalier (Bernát) – Tabaček, Themár – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Lednický – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Brveník, Barto, Rešetár
    HC Osmos Bratislava: Lakosil (Mega) – Vidovič, Guoth – Juriga, Valjent – Figel, Pavešic – Čech – Müsliu, Prokop, Danišovský – Brodek, Kratochvíla, Pék – Klučiar, Bednarič, Šálka – Puš, Ondris, Mikolášek

    Rozhodčí: Vido – Durmis, Holienka, Kramár (video)

    Diváci: 1500
    thejrc.org