Karviná – Slavia 1:3 (kon.) | Bohemians 1905 – Příbram 2:2 (kon.) | Zlín – Opava 2:0 (kon.)
Ostrava – Slovácko 0:3 (kon.)
konec
MFK Karviná
1:3 (1:2)
SK Slavia Praha
Sobota 24.11.2018, 14:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Druhá polovina základní části FORTUNA:LIGY začíná a v rámci 16. kola nabídne souboj dvou týmů v naprosto odlišné situaci. Domácí MFK Karviná se topí v problémech a v reprezentační přestávce proběhla výměna trenérské dvojice. Naopak hostující SK Slavia Praha vede ligu, velmi dobře si vede i v Evropě a do Slezska pojede v roli obrovského favorita. Potvrdí ji, nebo se potvrdí rčení o novém koštěti a dočkáme se překvapení týdne?
     
    MFK Karviná

    Po roce se Karviná nachází v úplně stejné situaci. Špatné výkony, neschopnost porážet týmy podobné úrovně a 11 bodů tabulce. Loni to po 15 kolech stačilo na 14. místo a dvoubodový náskok na posledního, letos je to předposlední pozice a od samotného dna ji dělí pouze lepší skóre. Přitom se zdálo, že by to letos mohlo být jiné. Po špatném startu a 5 porážkách s vesměs silnými soupeři se tým nadechl a v dalších 5 zápasech vybojoval 10 bodů. Jenže místo toho, aby v této jízdě pokračoval a definitivně se zařadil do středu tabulky, přišly dva domácí výbuchy a Slezané se opět plácají dole. S Duklou to bylo po vyloženě odfláknutém výkonu, s Olomoucí pak po totálním kolapsu v posledních 15 minutách. Obecně se jim vůbec nedaří na svém hřišti, ze sedmi zápasů dokázali pouze dvakrát bodovat! Na vítězství tak čeká Karviná už 6 kol a je dost možné, že se do konce podzimní části dalšího ani nedočká. Los je totiž vražedný. Doma Slavia, do Mladé Boleslavi, s Jabloncem a do Plzně. Vyhlídky nejsou dobré. Největší problém týmu je, jako ve všech předchozích ligových sezónách, ve hře směrem dozadu. Inkasuje průměrně 2 góly na zápas a z 15 možností pouze jednou v tomto ročníku udržel čisté konto. Jedním z důvodů je absence kvalitních čistokrevných stoperů. Na tomto postu totiž v základní sestavě obvykle hrají defenzívní záložník a přeškolený útočník. Na druhé straně se pak nemůže opřít o často nenápaditý útok, který stojí a padá s výkony dvojice Budínský – Wágner, přičemž Wágner už měsíc kvůli zranění prakticky nenastupuje a Budínskému po vyloučení se Spartou právě začíná třízápasový trest. Jak ve své první sezóně dokázala Karviná některé zápasy vyloženě ustřílet, tak to nyní neexistuje. Ve zbytku podzimu musí Slezané spoléhat hlavně na moment překvapení. Že se jim některý zápas vyloženě povede a soupeř nebude mít zrovna dobrý den. Zafungovat může také pověstný impuls, v právě skončené reprezentační přestávce se vedení rozhodlo vyměnit trenérskou dvojici a Romana Nádvorníka se Zdeňkem Koukalem nahradili Norbert Hrnčár a Richard Höger. Dokáží hráči proti vedoucí Slavii zařídit největší senzaci celého podzimu?

    Noví trenéři pracují s kádrem, ve kterém má zastoupení hned 8 národností. V této sezóně se dostalo na trávník už 25 různých hráčů, 4 z nich zasáhli do všech utkání a stále se ještě najdou hned 3 muži, kteří nechyběli ani minutu. Brankář Martin Berkovec, záložník na pozici stopera Marek Janečka a další záložník, který nyní hraje spíše na kraji obrany, Jan Moravec. Nejlepším střelcem je záložník Lukáš Budínský s 5 přesnými zásahy, celkově se v ročníku prosadilo 9 hráčů. Nejlepším nahrávačem je opět Lukáš Budínský se 4 asistencemi. Číslo 4 hraje roli také u nejtrestanějšího hráče týmu, právě tolik žlutých karet viděl záložník Adriel D'Avila Ba Loua. Kombinací tří žlutých a jedné červené se pak nemůžou příliš chlubit další záložníci Bojan Letić a Vojtěch Smrž. Třetím vyloučeným hráčem senaposledy stal Lukáš Budínský. Celkově již Karviná dostala 35 žlutých a 3 červené karty, což ji řadí mezi méně slušné celky soutěže. Vyloučených má dokonce nejvíce.

    Aktuální bilance Karviné:
    15 zápasů, 3 vítězství, 2 remízy, 10 porážek, skóre 19:30, 11 bodů a 15. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Karviná – Sparta 1:3
    Zlín – Karviná 2:1
    Karviná – Olomouc 2:3
    Baník – Karviná 1:1
    Karviná – Dukla 0:2
     
    SK Slavia Praha

    Slavia se poučila z loňských chyb a pro tuto sezónu poskládala ještě lepší tým. Úspěšně přežila také nejasnosti ohledně finanční situace majitele a jako jediný nesplněný podzimní cíl se dá označit vypadnutí z nemistrovské části Ligy mistrů ve 3. předkole. V české nejvyšší soutěži však obvykle šlape jako dobře namazaný stroj a z 15 zápasů nevyhrála pouze 3, což ji zaslouženě řadí na 1. místo tabulky. Sešívaní disponují nejproduktivnějším útokem i nejpevnější obranou a na české poměry nemají větší slabinu. Hned v 9 zápasech nastříleli aspoň 3 góly, k tomu 7x neinkasovali. Přesto nemají klasického útočníka – kanonýra. Jeho roli zatím zastupuje záložník Miroslav Stoch, který je dokonce druhým nejlepším střelcem ligy a třetí v bodování. Že to letos bude dobré, naznačil už úvod soutěže, kdy Slavia nastřílela 10 gólů ve 3 zápasech v Olomouci, s Karvinou a s Opavou. Jedinými klopýtnutími jsou dosud porážky s Jabloncem a v Ostravě. Jinak je velmi dobře znát rukopis trenéra Jindřicha Trpišovského, pod jehož vedením tým hraje minimálně na ligové úrovni pohledný nátlakový fotbal a každého soupeře přehrává. To se dá čekat také v Karviné, kterou sužuje velké množství problémů. Jediným slávistickým je početná marodka, na které jsou dlouhodobě zranění Jakub Jugas, Marko Alvir, Jakub Hromada, Muris Mešanović a Mick van Buren. Kvůli tomu klub na konci září předčasně stáhl z Příbrami Jana Matouška a ze Zlína přivedl Ibrahima Traorého. Jinak však sešívaní nemají žádné potíže a v Karviné by podle papírových předpokladů měli pouze splnit povinnost. Dokážou se proti oslabenému soupeři dostatečně namotivovat, aby divákům ukázali dobrý fotbal?

    Trenér Jindřich Trpišovský pracuje s velmi širokým kádrem, ve kterém má zastoupení hned 9 národností, ale také musí řešit velké množství dlouhodobě zraněných hráčů. Na hřiště dosud poslal 23 různých hráčů, z nichž pouze 4 zasáhli do všech zápasů a jediný záložník Tomáš Souček nechyběl ani minutu. Nejlepším střelcem je slovenský záložník Miroslav Stoch s 9 trefami a hned 12 jeho spoluhráčů se prosadilo aspoň jednou. Nejlepším nahrávačem je záložník Josef Hušbauer se 6 asistencemi a obrovskou kombinační sílu týmu dokazuje i skutečnost, že aspoň jednu gólovou asistenci zapsalo již celkem 11 hráčů. Nejtrestanějšími muži jsou obránce Jan Bořil a kamerunský záložník Michael Ngadeu s 5 žlutými kartami. Také Slávisté patří mezi pilnější sběratele žlutých karet, celkem jich viděli 35, stejně jako Karviná. Na druhou stranu ale jako jeden ze dvou týmů ligy dohráli zatím všechna utkání v plném počtu.

    Aktuální bilance Slavie:
    15 zápasů, 12 vítězství, 1 remíza, 2 porážky, skóre 37:11, 37 bodů a 1. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Slavia – Zlín 3:1
    Sparta – Slavia 2:2
    Slavia – Dukla 4:1
    Liberec – Slavia 0:1
    Slavia – Příbram 4:1
     
    Vzájemné zápasy

    Současný karvinský klub se s pražskou Slavií ve své historii utkal celkem 8x, z toho 3x v poháru a 5x v posledních 3 ročnících nejvyšší soutěže. Vyhrát dokázal pouze jednou, hned v historicky prvním utkání v osmifinále poháru, na domácí půdě 1:0. Tehdy se však tato fáze hrála formou dvojzápasu doma – venku a Slavia odvetu zvládla lépe a postoupila. S výjimkou již zmíněného pohárového utkání sešívaní vyhráli všechny vzájemné střety a v těch ligových vždy Slezanům vstřelili aspoň 2 branky. Úplně posledním střetnutím je pak zápas druhého kola této sezóny FORTUNA:LIGY, který Pražané v Edenu jasně ovládli 4:0, trefili se 2x Škoda, Hušbauer a Baluta.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: Berkovec – Čolić, Krivák, Janečka (C), Letić – Smrž, Dramé – Lingr, Jan Moravec, Galuška – Guba.
    Náhradníci: Pastornický – Piroch, Kocsis, Tusjak, Ramírez, Suchan, Mertelj.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Frydrych, Kúdela, Deli, Bořil – Stoch, Hušbauer, Sýkora, T. Souček, Zmrhal – Milan Škoda (C).
    Náhradníci: Kovář – Olayinka, Zelený, Ngadeu, Matoušek, Mešanović, Traoré.

    Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Kříž.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Nový trenér Karviné Norbert Hrnčár musel počítat s trestem pro špílmachra Budínského a zraněním Panáka, ale přidal i další změny v sestavě Karviné. Na Budínského místě nastupuje jinak stoper Dramé, jehož úkoly v záloze tak jsou zcela jasné. Moravec se z levého kraje obrany přesunul do středu zálohy, najeho místo se stáhl Letić a na levé straně pak bude hrát Galuška. Napravo Lingr.
    Také Slavia udělala proti poslednímu zápasu před reprezentační přestávkou několik změn. Ve stoperské dvojici nahradil Ngadea Kúdela, v záloze Balutu, který dnes není ani na lavičce, Sýkora a na hrotu se od první minuty objevuje Milan Škoda, který tím pádem také převzal kapitánskou pásku.
     
    V Karviné je trvale zataženo, drobně mrholí a teplota se pohybuje kolem 8°C. Vítr je neznatelný, ale trávník rozhodně není v nejlepším stavu. Otázkou je, jak moc je navlhlý, jestli to bude okolnost, která může nahrávat střelcům.
     
    Aktéři utkání právě nastoupili na hrací plochu. Domácí znovu v refleně zelených dresech, hosté ve své tradiční červenobílé kombinaci.
     
    Tentokrát je stadion ještě méně zaplněn než na utkání se Spartou. Karvinská divácká ostuda pokračuje.
     
    Výkop do prvního poločasu provede Karviná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První nákop dopředu a domácí ztrácí míč. Slavia zahajuje svoji kombinaci na vlastní polovině.
     
    2
    Stoch uvolnil Sýkoru, který předal míč do křídla Frydrychovi, ten udělal tři kroky a slabě vystřelil z úhlu. Zahřívací zákrok pro Berkovce.
     
    3
    Dramé chtěl skepnout míč do křídla Lingrovi, ale hlavičkový souboj prohrál. Znamenalo to sice vhazování pro domácí, jenže Moravec neustál souboj, takže míč skončil za brankovou čárou.
     
    4
    Lingr nezpracoval jednoudhcou přihrávku od Dramého, ale právě Dramé na půlce znovu míč vybojoval a Lingra poté složil k zemi Bořil.
     
    5
    Po rozehraném trestném kopu Slezané ničeho mnedosáhli a Slavia vhazuje na pravé straně.
     
    5
    Bořil pěkně hledal sbíhajícího Hušbauera, který chtěl z první odehrát míč do ulice, ale netrefil mezeru mezi hráči.
     
    6
    Bořil na zemi, je pískáno. Trestný kop z levé strany.
     
    6
    Rozehraný trestný kop, míč se poté vrátil doleva Hušbauerovi, který centroval na přední tyč, kde byl ale faulován Moravec, takže se nejedná o roh hostů, ale o trestný kop domácích.
     
    7
    Lingr zabojoval na pravé straně, Čolić si chystá dlouhý aut.
     
    7
    Míč propadl až na zem ke Galuškovi, který se však ke střele nedostal.
     
    8
    V pokračování akce přišel sražený centr z levé strany a následný střelecký pokus Letiće, který ale patří do kategorie totálně ukopnutých.
     
    8
    Slavia se tentokrát nedostala ani přes půlku, domácí vhazují.
     
    9
    Smrž nezpracoval aut Čoliće, ale Sýkora jen ukopl míč znovu do autu.
     
    9
    Dramé bojoval proti přesile protihráčů, ukázal celkem slušnou techniku, ale míč mu nakonec přeci jen utekl za boční lajnu.
     
    10
    Slavia sice po nákopu Hušbauera na Zmrhala a přihrávce do jasné pozice dostala Součkem míč do branky, ale je máván a pískán ofsajd Zmrhalovi.
     
    11
    Ale v akci je videorozhodčí!
     
    12
    Slavia právě vstřelila branku!
    Na základě informací od videorozhodčího sudí Franěk mění rozhodnutí a uznává gól Slavie, která tak vede 1:0! Dlouhý pas od půlky Josefa Hušbauera přesně našel naběhnutého Jaromíra Zmrhala, který tedy nebyl v ofsajdu a připravil jasnou pozici pro dobíhajícího TOMÁŠE SOUČKA, pro kterého nebyl problém uklidit míč pod břevno! Asistence: Jaromír Zmrhal.
    12. Tomáš SOUČEK - 0:1
     
    13
    Domácí jsou jako opaření tímto rozhodnutím a jejich hra rozehrání nestojí za řeč.
     
    14
    Janečka odkopl další míč mířící k šestnáctce a Slezané nakonec vybojovali vhazování na levé straně.
     
    15
    Před rozběhnutým Stochem uklízí míč ve skluzu na roh Letić.
     
    15
    Po rohu se sice ke slabé hlavičce dostal jeden ze Slávistů, ale míč nakonec odvrací Dramé.
     
    16
    A málem z toho byl brejk, jenže to by musel Galuška dostat mnohem rychlejší přihrávku na půlku. Pak už to bylo 2 na 4 a Galuška nedal přesnou přihrávku Lingrovi.
     
    16
    Následný protiútok Slavie po pravé straně skončil přetaženým centrem daleko za zadní tyč.
     
    17
    Karvinští hodně hídají Stocha, aby nemohl vyslat nějakou jedovku ze střední vzdálenosti.
     
    18
    Guba na pravé straně přetlačil Bořila, ale nedokázal pořádně přihrát na střed, čímž akce domácích skončila.
     
    19
    Hušbauer dostal míč k lajně na úplně volného Zmrhala, jehož centr ale v poklidu odhlavičkoval Letić.
     
    19
    Čolić poslal k zemi Bořila, trestný kop Slavie z levého křídla.
     
    20
    U míče Stoch a Sýkora.
     
    20
    Stoch to zkusil polovysokou střílenou přihrávkou do ohně, ale klubkem hráčů před přední tyčí míč neprošel a Berkovec bude odkopávat.
     
    21
    Hušbauer prošel domácí obranou jako nůž máslem a z 15 metrů vyslal tvrdou ránu po zemi, ale nikoliv přesnou, takže Berkovec zvládl v pádu míč vykopnout do bezpečí!
     
    22
    Guba na zemi po souboji s Bořile, ale rozhodčí nepíská. Slavia však po levé straně nedokázala zaútočit.
     
    23
    Úplně volný Bořil na levé straně dostal míč ze středu, ale poté se nedomluvil se Sýkorou a nedal mu míč tam, kam nabíhal.
     
    24
    Po jednom ze soubojů ve středu pole je pískán faul hostů, míč rozehraje Čolić.
     
    24
    Po Čolićově pasu se už už dostával do šance Smrž, ale jeden ze Slávistů dokázal míč na poslední chvíli ukopnout!
     
    25
    Pokus o kontr sešívaných zastavil Moravec na půlce taktickým faulem.
     
    26
    Karviná získala míč a Čolić vhazuje na pravé straně.
     
    26
    Dramé s Čolićem udrželi míč, ale Lingr se po průniku do šestnáctky nechal lehce přetlačit a Kolář bude odkopávat.
     
    27
    Po průniku Galušky po levé straně a pěkném předání na Moravce se tento hráč probíjel do šestnáctky a na její hraně byl faulován Kúdelou. Žlutá karta a trestný kop od rohu pokutového území.
     
    28
    Čolić to zkusil sříleným centrem na branku, míč nikdo nezasáhl a Kolář neměl problém zachytit míč do rukavic.
     
    29
    Domácí reklamovali ofsajd, ale nepískalo se a Bořilův centr dezoientovaný Letić hlavou poslal na roh, ačkoliv byl úplně sám.
     
    30
    Roh byly nakonec dva, po tom druhém se dostal ke slabé hlavičce o zem Škoda. S tímto míčem Berkovec neměl vůbec žádné problémy.
     
    31
    Karviná právě vstřelila branku!
    V Karviné je zničehonic vyrovnáno! Centr Soufiane Dramého na malé vápno nezasáhl ani jeden z hráčů na přední tyči, ani brankář Kolář, až od překvapeného JANA BOŘILA se odrazil do sítě! Vlastní gól Slavie! Bez asistence.
    31. Jan BOŘIL - 1:1
     
    33
    Byla nařízena penalta pro Slavii! Janečka hokejovým bodyčekem poslal na trávník Sýkoru a opět zaúřadoval videorozhodčí, po jehož radě se sudí Franěk podíval na video a nařídil pokutový kop!
     
    34
    Slavia právě vstřelila branku!
    MIROSLAV STOCH zachoval při penaltě pevné nervy a kopl polovysoký míč po brankářově levé ruce, zatímco Berkovec skákal doprava! Slavia si ihned bere vedení zpět!
    34. Miroslav STOCH - 1:2
     
    35
    Rychlá akce hostů, Zmrhal byl na levém křídle úplně sám, ale jeho centr přeletěl všechny hráče ve vápně.
     
    36
    Další centr přilétl z pravé strany, Hušbauer v souboji sice dokázal hlavičkovat, ale zároveň při tom upadl. Slabý oblouček v pohodě stáhl ze vzduchu Berkovec a diváci posměšně skandují "Video, video!"
     
    37
    Sešívaní kombinovali na levém křídle, Hušbauer vyslal krátkou kolmici na Bořila, jehož centr sice spoluhráči nezakončili, ale aspoň připravili střeleckou pozici z velké dálky pro dobíhajícího Kúdelu, který se sice do míče pořádně opřel, ale ohrozil pouze diváky 20 metrů vedle pravé tyče domácí branky.
     
    38
    Karviná po delší době má míč nějakou dobu ve své moci a snaží se o kombinaci.
     
    39
    Lingr na zemi před vápnem, ale nepíská se. Čolićův centr zakopává do autu Deli.
     
    40
    Tentokrát se už zákrok na Lingra píská, trestný kop domácích z pravé strany. U míče Čolić a Letić.
     
    40
    Čolić posílal míč před branku levačkou, ale obrana odvrátila do zámezí.
     
    41
    Nyní se už hosté definitivně osvobodili a v přechodu do útoku byl faulován Škoda.
     
    42
    Stochovo přenesení hry na Bořila vystihl Čolić, ale Slávisté nadále kombinují na útočné polovině.
     
    42
    Hosté nikam nespěchají a čekají na příležitost.
     
    43
    Čím dál více se přibližují k šestnáctce, ale po pravé sztraně to nešlo, tak se zase vrací k půlce a zkusí to znovu.
     
    43
    Karviná se nakonec ubránila a bude vhazovat.
     
    44
    Smržův oblouček za obranu stihl zastavit Bořil, hosté si poté sice trochu zavařili nepřesnou malou domů, ale už zase útočí.
     
    44
    A byla z toho zajímavá šance! Hušbauer napřáhl zpoza půlkruhu a tvrdou ránu pod břevno Berkovec s námahou vyráží nad!
    44. Hušbauerovu dělovku musel Berkovec vytáhnout nad břevno
     
    45
    První rohový kop srazili domácí hráči na další.
     
    45
    Pro druhý roh si došel Berkovec a byl při tom faulován, je pískáno.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    45+1
    Domácí reklamují ruku a rozhodčí Franěk si opět dal pravou ruku na ucho! Čeká se na verdikt.
     
    45+2
    Podle videorozhodčího se nic nestalo a domácí vhazují.
     
    45+2
    Lingr neuspěl na pravém křídle a Pražané rychle přebíhají na útočnou polovinu.
     
    45+3
    Domácí jsou už ale zkonsolidovaní, takže Slávisté dohrávají poločas kombinací na půlce.
     
    45+3
    Hušbauer to nevydržel, pas dopředu ale zastavila domácí obrana a Karviná má ještě jednu šanci na útok.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Nakonec ji už neměla, ale za první poločas se nemusí moc stydět. Slavia sice byla herně lepší a dokazovala, proč je v tabulce úplně někde jinde než Karviná, ale domácí předvedli docela sympatický výkon. Přesto z první šance prohrávali, podle rozhodnutí videa nešlo v případě náběhu Škody o ofsajd a Tomáš Souček zakončoval do prázdné branky. Sešívaní pokračovali v aktivitě, Hušbauerovu střelu po průniku středem vykopl Berkovec. Po půlhodině hry dokázali Slezané zuničehonic vyrovnat, Dramého centr si srazil do vlastní branky Jan Bořil. Jenže prakticky ihned po rozehrání srazil Janečka ve vápně Sýkoru a opět bylo v akci video, na jehož základě se pískala penalta, kterou bezpečně proměnil Miroslav Stoch. Těsně před poločasem ještě vyslal tvrdou ránu ze střední vzdálenosti Hušbauer a v nastaveném čase se dožadovali penalty i domácí, ale video tentokrát rozhodlo, že se o nedovolené hraní rukou nejednalo. Favorizovaná Slavia tak odchází do kabin s jednobrankovým vedením, ačkoliv zatím střílí góly pouze ona.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 45%-55%
    Střely na branku: 2-7
    Střely mimo: 0-2
    Rohové kopy: 0-5
    Ofsajdy: 0-0
    Fauly: 6-7
    Žluté karty: 0-1
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:04.
     
    Vše připraveno, výkop provede Slavia.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Slavia dlouho u míče nepobyla a domácí se hned vrhli vpřed. Z levého křídla přišla přihrávka na přední tyč, kterou ale obránci dokázali odkopnout.
     
    47
    Přerušená hra, Dramé klečí na pravé straně.
     
    47
    Pokračuje se. Hosté sice ihned po vhazování přišli o míč, ale Slezané si nedokázali dát dvě přesné přihrávky.
     
    48
    Sešívaní na útočné polovině, ale zatím nic z toho.
     
    49
    Stoch si kryl míč tělem a ocitl se na zemi. Vzteká se, ale pískáno není.
     
    49
    Hosté ale pokračovali ve hře a tvrdou ránu Zmrhala Berkovec vyráží na roh!
    49. Zmrhal po rychlém sešívaném brejku protáhl Berkovce
     
    50
    Rohový kop už neznamenal pro domácí branku žádné nebezpečí.
     
    50
    Domácím je pískán ofsajd, ale diváci si myslí, že důvodem k přerušení byl souboj jednoho z domácích s Kúdelou, který zůstává klečet a drží se za břicho. Opět se skanduje o videu.
     
    51
    Centr z levé strany raději odhlavičkoval Letić na roh.
     
    52
    Ani z tohoto rohu se Slavia k ničemu nedostala, ačkoliv ho aspoň dokázala zakončit. Do odraženého míče se na pravé straně opřel Stoch, ale vůbec mu to nesedlo.
     
    53
    Letić přetlačil v souboji Stocha, který se opět strašně diví, že není pískáno. Diváci mu to dávají docela sežrat.
     
    53
    Po rychle vhozeném autu se hosté dostali k přízemnímu centru z levé strany, který si Krivák srazil na ruku u těla. Hraje se dál.
     
    54
    Sýkora v ofsajdu na levém křídle.
     
    55
    Proti kolmici na Gubu dobře vystoupil Deli, následně se domácí trochu nedohodli v rozehrávce, ale nikdo je zrovna nenapadal.
     
    55
    Frydrych hraje s Hušbauerem na pravém křídle.
     
    56
    Nakonec se rozhodl pro střelu z nějakých 20 metrů Souček, ale také netrefil míč dobře a minul branku.
     
    56
    Galuška se po souboji s Frydrychem dožaduje odpískání faulu, neděje se tak.
     
    57
    Smrž vysal do pravé strany Lingra, který ale nedokázal obejít křižujícího Deliho.
     
    58
    Dramé na pravé straně musel sklepávat nákop po lajně Lingrovi ve výskoku patami a neudělal to ideálně, takže Slavia odkopává.
     
    58
    Odkopem se ale dostala jen na půlku, kde hned sebrali míč znovu Slezané a snaží se rozehrát další postupný útok.
     
    59
    Jenže se na levé straně vyhnali do zámezí.
     
    59
    Galuška pomohl Lingrovi a společnými silami obrali o míč Součka.
     
    60
    Karviná se však osvobozuje pouze odkopem za půlku a Pražané hrají dál.
     
    60
    Zmrhal skluzem udržel míč na hřišti a zvládl i odcentrovat od rohového praporku, vysoký kopec ale padal moc dlouho na to, aby se na místo nedostal včas Berkovec.
     
    61
    Dramé fauluje na půlce, znovu hraje Slavia.
     
    62
    Hušbauer dostal míč do volného prostoru na levé straně a jeho centr srazil Krivák na roh.
     
    62
    Centr z rohu odrazila obrana před vápno ke Zmrhalovi, který si ale míč hodil na ruku a je pískáno.
     
    63
    Domácí se v útoku nedokázali dostat z obklíčení na levé straně a Frydrych vhazuje.
     
    64
    Škoda poté, co míč z jeho souboje s Janečkou odletěl za brankovu čáru, chtěl roh, rozhodčí mají jiný názor.
     
    64
    V protiakci utekl po levé straně Galuška, ve vápně předával míč na střed, kam dobíhal Moravec, ale těsně před ním skluzem skvěle zasáhl pravděpodobně Bořil.
     
    65
    Zmrhal si připravil míč před půlkruhem na levačku, ale trefil míč slabě a Berkovec neměl žádné potíže zasáhnout.
     
    66
    Karviná teď zadrbala zajímavý brejk. Moravec v situaci 2 na 2 předal míč na středu přibíhajícímu Dramému, který sice sutál souboj s jedním protihráčem, ale druhého neobešel.
     
    66
    A málem za to domácí tvrdě pykali! Protiakce Slavie šla po pravé straně a po přihrávce z křídla trefil z 8 metrů Souček z první pravou tyč za zkoprnělým Berkovcem!
     
    68
    Zajímavá příležitost Karviné, ale Guba zůstal ve vápně sám a neměl z levé strany komu přihrát.
     
    68
    Vzápětí pronikl opět z levé strany do šestnáctky Galuška a centroval na Lingra, který však byl výborně pohlídán svým strážcem. Z pravé strany pak přiletěl ještě jeden centr, ale Kolář vyhrál souboj s Dramém a nadvakrát míč zpacifikoval.
     
    69
    Škoda se dostal k hlavičce zhruba na penaltě, ale přestřelil.
    69. Škoda byl v obrovské šanci, ale nehlavičkoval ideálně
     
    69
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází David Guba, přichází Eric Ramírez.
     
    70
    Centr Stocha z pravé strany po delším obléhání branky přeletěl až daleko za zadní tyč a budou hrát domácí.
     
    71
    Postupným útokem se ale přibližují k brance hodně pomalu.
     
    72
    Sešívaní dobře brání a soupeře k ničemu nepouští.
     
    73
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Milan Škoda, přichází Peter Olayinka.
     
    73
    Po souboji Dramého se Sýkorou je pískán faul domácímu hráči a Sýkora se zvedá jen velmi pomalu.
     
    74
    Dva centry z pravé strany před domácí branku, oba pacifikuje Janečka. Ale Slavia hraje dál.
     
    75
    Slavia právě vstřelila branku!
    Perfektní tah trenéra Trpišovského, PETER OLAYINKA dává gól po třech minutách na hřišti a pravděpodobně rozhoduje zápas! Naběhl si mezi stopery do šestnáctky na míč, který se odrazil od Čoliće z jeho souboje se Sýkorou, a trefil se mezi nohy vybíhajícího Berkovce! Bez asistence.
    75. Peter OLAYINKA - 1:3
     
    76
    Trestný kop Karviné z pravé strany, do vápna jde osm jejích hráčů.
     
    77
    Jenže Čolić všechny překopl a míč skončil v rukavicích Koláře. Ten se snažil založit brejk, ale Karviná to pohlídala.
     
    78
    V další akci utekl míč Slávistům za brankovou čáru a Berkovec bude odkopávat.
     
    78
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jan Sýkora, přichází Ibrahim Benjamin Traoré.
     
    79
    Slavia se po domácím odkopu rychle dostala do útoku a má z toho rohový kop z levé strany.
     
    79
    Souček se po rohovém kopu dostal do zakončení, ale minul.
     
    80
    Po průniku Olayinky a skluzu Janečky je tu další roh pro hosty.
     
    80
    Centr Hušbauera proskákal vápnem až k Moravcovi a Karviná jde do brejku.
     
    81
    Ten však skončil ještě ve středovém kruhu.
     
    81
    Slavia v poklidu kombinuje na půlce a nikam nespěchá.
     
    82
    Dlouhý míč doprava na nabíhajícího Frydrycha byl opravdu příliš dlouhý. Frydrych se ho sice snažil zpracovat nohou daleko před obličejem, ale dokázal ho jen posunout před sebe, kde byl první Berkovec.
     
    82
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Petr Galuška, přichází Jiří Piroch.
     
    83
    Lingr složil Součka, je pískáno a hosté budou opět tahat čas pomalou kombinací.
     
    84
    Nakonec ne. Zmrhal se rozběhl z levé strany, ale přes obránce se nedostal ani k centru, ani ke střele.
     
    84
    Nově příchozí piroch zastavoval hrozbu faulem necelých 30 metrů od branky a dostává žlutou kartu.
     
    85
    Stoch pouze přeběhl míč a střílel Hušbauer, ale vysoko nad.
     
    85
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Bojan Letić, přichází Luboš Tusjak.
     
    86
    Ramírez se uvolnil na levém křídle a zpětným centrem vybízel k zakončení Lingra, ten však dokázal míč pouze líznout.
     
    87
    Po dlouhém autu Čoliće sice domácí bojovali o míč, ale nakonec z toho byla hlavičková malá domů a Kolář uklidňuje situaci.
     
    87
    Olayinka na pravé straně utekl Tusjakovi, ale přihrávku na malé vápno poslal příliš brzy. Nikdo tam nedoběhl.
     
    88
    Frydrych fauloval na pravém křídle jednoho z protihráčů.
     
    89
    Opět Frydrych, tentokrát povalil Ramíreze. Trestný kop domácích z levé strany.
     
    89
    Který kopl Tusjak mizerně a vysokým centrem poslal míč přímo do rukavic Koláře, kterému stačilo udělat dva kroky k zadí tyči.
     
    90
    Po rychlé akci, ve které Janečka přenechal míč Tusjakovi, a centru tohoto hráče z levé strany, chtěli domácí penaltu za hraní rukou, ale místo toho je pískán útočný faul.
     
    90
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Miroslav Stoch, přichází Jan Matoušek.
     
    90
    Nastavují se 3 minuty.
     
    90+1
    Přetažený centr Slezanů z levé strany se nakonec dostal před šestnáctku k Dramému, který si musel skákavý míč nachystat a stejně ho napálil vysoko nad.
     
    90+2
    Lingr se hnal za nákopem do vápna, Kolář ze souboje raději včas uhnul a udělal dobře. Odkop od branky.
    90+2. Další kalamita v obraně sešívaných, tentokrát ji domácí nepotrestali
     
    90+3
    Tusjak školáckou chybou hrál míč ještě na hřišti, stejně mu utekl a vhazuje tak Slavia.
     
    90+3
    Pokus Ramíreze o kolmici do lajny na Janečku nebyl přesný a tím zápas také končí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Slavia odehrála druhý poločas zkušeně. Sice to nebylo příliš pohledné, ale splnilo to účel. Karvinou totiž nepustila do jediné větší šance. Sama mohla náskok několikrát navýšit, ale Zmrhalovu ránu vytáhl Berkovec, Souček zblízka napálil tyč a Škoda hlavičkoval nad. Definitivně tak rozhodl až střídající Peter Olayinka, který po 3 minutách na hřišti poslal míč mezi nohy Berkovce. V tom okamžiku zápas prakticky skončil, už se víceméně pouze dohrával. Slavia tak poráží Karvinou i podruhé v sezóně, pošesté v historii ligových vzájemných zápasů a i tentokrát splnila normu minimálně dvou vstřelených branek tomuto soupeři.
     
    To vše se odehrálo před zraky pouhých 3 612 diváků. Ačkoliv je Karviná na dně tabulky, její návštěvnost je nejen v této sezóně vyloženě ostudná.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 44%-56%
    Střely na branku: 2-10
    Střely mimo: 1-8
    Rohové kopy: 0-10
    Ofsajdy: 1-1
    Fauly: 12-12
    Žluté karty: 1-1
     
    Slavia tímto vítězstvím využila pátečního zakolísání Plzně v Liberci a odskočila na čele již do čtyřbodového náskoku. Karviná se naopak po taktéž páteční výhře Dukly definitivně propadá na poslední místo tabulky, na čemž nic nezmění ani zbytek 16. kola.
     
    Z Karviné je to vše, děkuji za pozornost. (16:11:44)

    Libor Štěpán

    Branky: 31. Bořil (vla.) – 12. T. Souček (Zmrhal), 34. Stoch (pen.), 75. Olayinka (Sýkora)

    Karty:   84. Piroch (KAR) – 27. Kúdela (SLA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 1:8. Rohy: 0:10. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:12.
    MFK Karviná: Berkovec – Čolić, Krivák, Janečka (C), Letić (85. Tusjak) – Smrž, Dramé – Lingr, Jan Moravec, Galuška (82. Piroch) – Guba (69. Ramírez).
    Náhradníci: Pastornický – Piroch, Kocsis, Tusjak, Ramírez, Suchan, Mertelj.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Frydrych, Kúdela, Deli, Bořil – Stoch (90. Matoušek), Hušbauer, Sýkora (78. Traoré), T. Souček, Zmrhal – Milan Škoda (C) (73. Olayinka).
    Náhradníci: Kovář – Olayinka, Zelený, Ngadeu, Matoušek, Mešanović, Traoré.

    Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Kříž

    Diváci: 3 612
    thejrc.org