Ústí n/L – Kadaň 5:1 (kon.) | Poruba 2011 – Slavia 5:1 (kon.) | Frýdek-M. – Přerov 3:1 (kon.)
Litoměřice – Motor ČB 1:2 (po pr.) | Vsetín – Jihlava 9:2 (kon.) | Třebíč – Prostějov 3:4 (kon.)
Havířov – Kladno 1:3 (kon.)
konec
HC RT TORAX Poruba 2011
5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
HC Slavia Praha
Sobota 24.11.2018, 17:00 • MFH Ostravar Aréna • Chance liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Sobota dvacátého čtvrtého listopadu se v ostravské malé hale Ostravar arény ponese ve znamení sedmadvacatého kola české druhé nejvyšší hokejové soutěže – Chance Ligy. Domácí borci z týmu HC RT TORAX Poruba 2011 přivítají ve svém dočasném vítkovickém azylu jeden z nejúspěšnějších týmů samostatné České republiky – HC Slavia Praha.
     
    Porubský RT TORAX sice svůj poslední domácí zápas proti Benátkám na Jizerou zvládl a zvítězil 3:1, hned v následujícím kole však padl na ledě loňského extraligisty z Jihlavy poměrem 4:1. Jediný úspěch Ostravanů v v srdci Vysočiny zaznamenal Jozef Baláž. Svěřenci Tomáše Sršně, Aleše Flašara a nově také konzultanta Františka Výborného tak v Chanceligové tabulce okupují s jednatřiceti body jedenáctou příčku. Na osmou Třebíč, devátou Slavii a desáté Litoměřice v této chvíli ztrácejí osm bodů, náskok na dvanáctý Frýdek – Místek se rovná bodům pěti. Motivace na Pražany je tedy více než velká.
     
    Lídry Poruby jsou s dvaceti kanadskými body útočníci Jakub Illéš (8+12) a Jan Káňa (9+11). Nejlepším střelcem je s jedenácti góly Petr Kanko (11+4). Nejproduktivnějším obráncem je potom osmibodový Marek Slavík(1+7). Nejtrestanějším hráčem ostravského celku je obránce Ctirad Ovčačík, který již stihl nasbírat plných čtyřiatřicet trestných minut. Nejúspěšnějším a také nejčastěji chytajícím z trojice gólmanů je Daniel Dolejš, jehož průměr obdržených branek po čtrnácti odchytaných zápasech činí 3,1 a úspěšnost zásahů 91,69%.
     
    Slávisté jsou na tom, jak už jsem předeslal, o trochu lépe. Pořád to ale není něco, co by si pražští fanoušci měli pochvalovat. Z posledních deseti zápasů uhráli svěřenci Miloše Říhy mladšího a Jana Srdínka pouhých třináct bodů. Celkově jich Sešívaní mají na svém kontě třicet devět a v tabulce zaujímají desátou pozici. Jen o skóre jim zatím uniká osmá příčka zaručující play-off.
     
    Lídrem Slavie je s devatenácti kanadskými body útočník Jan Veselý (12+7), který je zároveň i nejlepším střelcem týmu. Nejproduktivnějším obráncem je potom čtrnáctibodový Jan Novák (2+12). Nejtrestanějším hráčem Pražanů je obránce Martin Šagát, který již stihl nasbírat plných devětačtyřicet trestných minut. Nejčastěji chytajícím gólmanem je Dominik Šorf, jehož průměr obdržených branek po deseti odchytaných zápasech činí 2,6 a úspěšnost zásahů 91,7%. Do osmi střetnutí zatím v této sezóně naskočil David Honzík. Ten má taktéž průměr 2,6, ale úspěšnost zásahu trochu horší – 89,9%.
     
    V prvním vzájemném střetnutí této sezóny se radovali Slávisté, kteří na svém ledě zvítězili poměrně přesvědčivým výsledkem 7:4. I když Ostravané vždy pilně dotahovali, na Pražany to nakonec nestačili. Hattrickem se tehdy blýskl porubský Petr Kanko.
     
    Využijí Porubané domácího prostředí a porazí pražského favorita, kterému se příliš nedaří, anebo Sešívaní Multifunkční halu Ostravar arény vyrabují a kromě svého vybavení si do autobusu naloží i tři body za výhru? Na tyto a jistě i další otázky společně nalezneme odpovědi již tuto sobotu 24. listopadu od 17:00.

    Cena vstupného na toto utkání činí 70 Kč, děti do 15 let mají dokonce vstup zdarma. Vstup zdarma je stanoven také pro osoby ZTP či ZTP/P i jejich doprovod.
     
    Hezký podvečer z Ostravy, kde se dnes souběžně odehrávají dvě sportovní klání. Pokud jste si zvolili osobní účast na fotbalovém zápase a hokejové utkání Poruby s pražskou Slavii z Multifunkční haly budete sledovat zde, bude jen rádi.

    Dnešní sestavy jsou takové:

    HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela (Tadeáš Dvořák) – Slavík, Ovčačík (C), Urbanec, Matějíček, Adam, Čypas – J. Káňa (A), Hudeček, Guman – Dufek, T. Jáchym, Kanko (A) – Toman, Vymazal, Václavek – Jankovský, Ollender, Tomi.

    HC Slavia Praha: Šorf (Sochůrek) – Duda, J. Novák (C), J. Drtina (A), Štibingr, Barák, Hejda, Steinocher – L. Krejčík, Šagát (A), M. Ondráček – Šmerha, Kverka, Kubica – J. Doležal, Vlček, J. Veselý – Panna, Furch, Tejral.

    Rozhodčí: Čech, Koziol – Konvička, Gančarčík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Slavík hned po vyhraném buly nahazoval za červenou čarou. Píská se icing.
     
    00:56
    Po Šagátově střele, kterou Kůdela zastavil a okamžitě rozehrál, měl šanci skórovat Jáchym po nahrávce Dufka. Šorf taktéž puk zklidnil a odpálil od brány do rohu.
     
    01:41
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Domantas Čypas – 2 min., sekání).
     
    02:12
    Kůdela odvrátil mimo brankoviště střelu Nováka. Betony nechal pro jistotu ještě na ledě, kdyby přišla případná dorážka. Novák se totiž po střele snažil puk dojet.
     
    03:23
    Domácí se zdárně brání. Poruba hrála poměrnou část času oslabení v pásmu Slavie.
     
    03:32
    Poruba právě vstřelila branku!
    Slavia se na moment dostala do útočné třetiny, kde dobře zapracovala porubská obrana a hru dostala opět před Šorfa. CTIRAD OVČAČÍK po nahrávce Hudečka napřáhl na modré a prostřelil vše před sebou. Kotouč se zastavil až v brankové síti. Asistence: Jan Hudeček.
    03:32 Ctirad OVČAČÍK - 1:0
     
    03:41
    Domácí v plném počtu.
     
    04:22
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Jan Dufek – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min., zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Jan Václavek.
     
    04:58
    Střelu Drtiny Kůdela kryje a přerušuje hru.
     
    05:01
    Domácí měli odkrytou bránu a mohli v oslabení opět skórovat. Proti byla pražská obrana. Kanko neprotlačil puk u levé Šorfovy tyče.
     
    06:22
    Domácí v plném počtu.
     
    07:09
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Domantas Čypas – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    08:10
    Kůdela vychytal střely Veselého, Nováka i Tejrala. Slavia se střelecky činila, ale stav je stále příznivější pro domácí borce.
     
    09:09
    Domácí přečkali i toto oslabení a jsou v plném počtu.
     
    10:43
    Šofer zasahoval proti střele Vymazala.
     
    11:48
    Týmy se prohání po ledě nahoru dolů. Oba si vypracovávají slušné šance, ale gólmani jsou momentálně klíčovými faktory na ledě.
     
    12:01
    Icing Slavie.
     
    13:00
    Hosté hledají vhodnou možnost rozehrání od své branky, ale Porubští vysunuli forčeking hluboko.
     
    13:56
    Šmerha vybojoval kotouč za Kůdelovou brankou a nahrál do brankoviště, kde stál Ondráček. Puk k němu ovšem nedoputoval. Kůdela jej hokejkou vypíchl ke kruhům.
     
    14:23
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tomáš Šmerha – 2 min., nedovolené bránění).
     
    15:00
    První přesilovku odehrávají Porubští v pásmu soupeře. Střelecky se neprosadili.
     
    15:56
    Poruba právě vstřelila branku!
    CTIRAD OVČAČÍK se prosazuje i v přesilovce! Nabídku Hudečka nemohl promarnit a svou dělovkou posílá tým do klidnějších vln. Asistence: Jan Hudeček a Marek Slavík.
    15:56 Ctirad OVČAČÍK - 2:0
     
    17:47
    RT TORAX vyvíjí tlak a Šofer se musí otáčet, stejně tak i Slavistická obrana. Jankovskému střela do sítě nepadla.
     
    19:01
    Hosté už zvedali ruce nad hlavu, když prokličkoval kolem ležícího Kůdely Šagát a zakončoval do odkryté brány podporován Ondráčkem, který mu odstavil porubského obránce. Puk se ale za brankovou čáru nedostal. Včas se vrátili domácí obránci a gól do šatny nepřipustili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou třetinu snů. Snů pro porubský tým i fanoušky. Hráči HC RT TORAX Poruba 2011 se prosadili v oslabení i v přesilovce. Obě gólové tečky dokončil Ctirad Ovčačík, který nosí za zraněného Jiřího Zdeňka kapitánské céčko.
    Slavia se nedokázala prosadit v dalších dvou nabídnutých početních výhodách. Dokonce mohla v jedné z nich dostat další příděl.
    Na konci třetiny Kůdelu přeci jen překonali, ale puk za brankovou čáru nakonec nedostali. Do kabin šli s klidnějšími pocity domácí.

    Podaří se dál držet nastavený scénář nebo se hosté zkoordinují a domácí obranu spolu s zatím bezchybným Kůdelou překonají a dostanou hru do dramatu?
     
    To vše se dovíme v následující třetině, která začne přibližně v 17:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Za porubskou brankou zabojovaly o puk obě "pětky." Souboj vyhrál Slavík před Krejčíkem.
     
    21:46
    Po vyhraném buly před Kůdelou se střelecky činil Guman s Káňou. Šorf puku vytěsnil pravým betonem. Nakonec Slávisti vytahují hru do středního pásma.
     
    23:14
    Kubica se prohnal kolem střídaček a tvrdě zakončil. Kůdela si vyjetím pohlídal vzdálenější tyč a kotouč skrývá ve výstroji. Bude se vhazovat po jeho levici.
     
    23:40
    Hosté se proviňuji ofsajdem.
     
    23:59
    Kůdela raději přerušuje hru. Krejčík s Šagátem si počínali v pásmu nebezpečně. Gól z toho ovšem nevznikl.
     
    24:14
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tomáš Duda – 2 min., vysoká hůl).
     
    25:50
    Porubským se druhá přesilovka moc nedaří. Sice byli na začátku v pásmu, ale Slávistická obrana funguje taky dobře a dokázala hráče v červeném vytěsnit až k jejich brance.
     
    26:14
    Hosté v plném počtu.
     
    27:45
    Opatrná hra a hledání receptů na obou stranách. Střední pásmo zhušťují obě pětky na ledě.
     
    28:20
    Kůdela kontroluje rozehrávku Adama.
     
    29:02
    Další vstup Slavie do útočné třetiny mohl být zakončen radostí. Nebyl! Furch namířil puk po objetí brány vysoko nad horní tyč.
     
    29:29
    Na druhé straně se o pozdvižení postaral Jáchym, když přesnou nahrávkou našel Kanka. Zcela nekrytý porubský útočník se tak dostal před Šorfa a souboj s ním prohrál. Nevěděl, kudy puk za gólmanova záda dostat a přemíláním kotouče na čepeli se připravil o okamžik překvapení. Šorf kotouč nakonec přikryl lapačkou.
     
    30:07
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Marek Slavík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Zdeněk Kubica – 2 min., hrubost).
    Po odpískání se oba do sebe pustili před porubskou brankou. hraje se 4/4.
     
    31:40
    Dvě střely Hejdy. jedna byla zblokovaná, druhou chytá Kůdela. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    32:07
    Oba bijci jsou již na ledě.
     
    32:36
    Střela Ovčačíka končí v ochranné síti.
     
    32:42
    Kanko vyhrává buly na Ovčačíka, který okamžitě pálí. Hattrick mu Šorf nehodlá dopřát. Kotouč má ve výstroji a buly se bude opakovat.
     
    32:59
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Tomáš Jáchym – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:37
    Hosté se neudrželi v pásmu. Domácí nahodili na gólmana a donutili jej přerušit hru.
     
    34:50
    Domácí se musí rychle vracet do obrany. Kůdela ale zasahovat nemusí.
     
    34:59
    Jáchym je na ledě a Poruba již v plném počtu útočí. Nahrávka přes pásmo právě na Jáchyma byla přesná, ale porubskému útočníkovi puk prošel pod hokejkou a se zakončení nebylo nic.
     
    36:14
    Poruba právě vstřelila branku!
    MICHAL VYMAZAL si puk stáhl ze vzduchu dovoleným způsobem a z otočky překvapil Šorfa. Asistence: Radim Toman a Jan Dufek.
    36:14 Michal VYMAZAL - 3:0
     
    36:30
    Icing Poruby.
     
    37:27
    Teď se provinila Slavia ofsajem.
     
    38:05
    Slavia dostala soupeře pod tlak. Až zásah holí Kůdely zastavuje Nováka, Šagáta i Krejčíka v odstřelování. Kotouč je v ochranné síti.
     
    38:43
    Domácí se provinili hrou vysokou holí, vhazuje se před Kůdelou.
     
    39:05
    Po nezdárném pokusu Poruby se do přečíslení dostává Slavia. Krejčík umístil střelu doprostřed brány. Puk porubský gólman vyráží na zadní mantinel.
     
    39:53
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Ctirad Ovčačík – 2 min., držení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Domácí se drží trendu, ale toho nepříznivého. Jsou často na trestné lavici! Slavia se šance nechopila a ani tehdy, když hrály týmy ve čtyřech na obou stranách.
    RT TORAX přetavil herní tlak v gól až na konci druhé poloviny právě skončené třetiny. Michal Vymazal si lišácky sklepl kotouč na led a z otočky zakončil.
    Slavia nic nevzdává. To předvedla v závěru třetiny, kdy si vynutila faul porubského kapitána a střelecký tlak. Puk v brankové síti ji ale nebyl přán.
    Do třetí třetiny se Pražené přenáší minutu a padesát tři vteřin přesilovky. Podaří se po nabytí sil Kůdelu obrat o čisté konto?
    Nebo se dnes skvěle hrající skvadra trenérů Flašara a Sršně pokusí o druhý gól v oslabení?
     
    Odpovědi budou známy na začátku další třetiny, který začne přibližně v 18:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Doležal s Vlčkem se snažili přelstít porubské obránce a kličkami se jich zbavit. Nakonec museli vybídnout ke střelám obránce. Ale ani zde se Slávisté nepotkali se vzájemným pochopením. Puky odskakovaly až se jedna nahrávka dostala za modrou a hosté museli vyklidit pásmo.
     
    41:53
    Domácí v plném počtu.
     
    42:27
    Štibingr nahrál rozjetému Šagátovi, ten se sám zastavil nezpracováním kotouče.
     
    43:50
    Slavia má kotouč na holích, ale moc prostoru na zakončení nemá. Domácí forčekují a aktivně napadají hráče pukem, což soupeři dělá evidentní problém.
     
    44:25
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tadeáš Hejda – 2 min., podrážení).
     
    45:29
    Hudeček se rozjel od vlastní brány a jelikož nemohl zakončit, Šorf si hlídal prostor, objela porubská sedmnáctka bránu a zakončil zpoza ni. Puk se od betonu sice neodrazil, ale byl volný pro Slavíka. Tomu scházel krůček, aby byl připraven zakončit.
     
    46:25
    Hosté v plném počtu.
     
    47:17
    Střela Dufka končí odražena Šorfem v ochranné síti.
     
    47:44
    Vlček dravě vjel do pásma, kde jej podpořil Doležal. Střela Slavisty skončila mimo bránu. V rohu jej vybojovával Veselý, ale ani ten nedokázal udržet puk a celá trojka se musí rychle vracet do obrany.
     
    48:01
    Domácí se ale neprobili přes střední pásmo.
     
    48:50
    Šmerha vzal zodpovědnost na sebe a nebezpečně vystřelil. Puk pak dorážel Kverka. I tentokrát byl vítězem Kůdela.
     
    50:17
    Začíná zřejmě posledních deset minut hry. Podaří se Slavii zázrak? Což je v hokeji možné.
     
    50:46
    Nebezpečný počin vykonal obránce Barák, když chtěl puk postrčit Šorfovi. Ten šel v tu chvíli ale na led, reagoval na střelu Vymazala. Kotouč se jen těsně otřel o levou tyč.
     
    52:19
    Porubští jsou v tlaku. Slavia nemá co ztratit a jde tvrdě do těla. Což asi měla dělat od začátku utkání. Střela Dudy končí sražena v ochranné síti.
     
    53:08
    Šorf likviduje smršť střel. bude se vhazovat po jeho levici.
     
    53:40
    Hosté se dokázali osvobodit a poslat na led čerstvé síly. Ondráček zůstal ve hře jako poslední a vybídl nahrávkou Pannu získat pásmo.
     
    54:43
    Poruba právě vstřelila branku!
    Vyhrané buly v útočné třetině a střela Jáchyma do betonů, to bylo na začátku čtvrtého gólu. Pak přijel PETR KANKO se svou stahovačkou a zakončením kolem betonu. Asistence: Tomáš Jáchym.
    54:43 Petr KANKO - 4:0
     
    55:08
    Poruba právě vstřelila branku!
    Tentokrát vyhraná bule v obranném pásmu a vyslání RADIMA TOMANA na steč. Střelu namířil na lapačku, kterou Šorf nestihl dostat dost vysoko. Asistence: Michal Vymazal a Jan Dufek.
    55:08 Radim TOMAN - 5:0
     
    57:00
    Slavia okupuje třetinu a točí s porubskou pětkou jako na kolotoči.
     
    Dnešní utkání sleduje 328 diváků.
     
    57:09
    Slavia docílila gólu, ale v nepřehledné situaci. Brankový rozhodčí červené světlo rozsvítil, ale protesty domácích hráčů docílily toho, že sudí o dosažení gólu diskutují.
     
    57:09
    Slavia právě vstřelila branku!
    Doležal dvakrát střílel na bránu a podruhé odražený puk sklepl JAROMÍR KVERKA přímo za záda Kůdely. Protesty byly proto, že mohlo jít o vysokou hůl nebo dosažení gólu rukou. Asistence: Jiří Doležal a Jan Veselý.
    57:09 Jaromír KVERKA - 5:1
     
    58:52
    Icing hostů.
     
    59:30
    Domácí vyhráli buly v útočné třetině a snaha o vybojování puku u mantinelu zašlápnout puk nedopadla dle představ. Hosté kotouč vyváží do středního pásma.
     
    59:30
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tadeáš Hejda – 2 min., vysoká hůl + 2 min., vysoká hůl).
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání skončilo v prospěch domácích, kteří si de facto výhru s klidem a přehledem pohlídali. Gólově se prosadil Petr Kanko a Radim Jáchym. A i když Kůdela přišel o čisté konto doklepnutím Jaromíra Kverka, tak to nic neměnilo na tom, že Poruba získala cenné vítězství a cenné tři body.
     
    S Multifunkční haly Ostravar Arény se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. Děkuji za pozornost. (19:35:38)
    Marken.cz

    Gabriela Juříková

    Branky a nahrávky: 4. Ovčačík (Hudeček), 16. Ovčačík (Hudeček, Slavík), 37. Vymazal (Toman, Dufek), 55. Kanko (T. Jáchym), 56. Toman (Vymazal, Dufek) – 58. Kverka (J. Doležal, J. Veselý)


    HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela (Tadeáš Dvořák) – Slavík, Ovčačík (C), Urbanec, Matějíček, Adam, Čypas – J. Káňa (A), Hudeček, Guman – Dufek, T. Jáchym, Kanko (A) – Toman, Vymazal, Václavek – Jankovský, Ollender, Tomi.
    HC Slavia Praha: Šorf (Sochůrek) – Duda, J. Novák (C), J. Drtina (A), Štibingr, Barák, Hejda, Steinocher – L. Krejčík, Šagát (A), M. Ondráček – Šmerha, Kverka, Kubica – J. Doležal, Vlček, J. Veselý – Panna, Furch, Tejral.

    Rozhodčí: Čech, Koziol – Konvička, Gančarčík

    Diváci: 328
    ocianews.com