Ústí n/L – Kadaň 5:1 (kon.) | Poruba 2011 – Slavia 5:1 (kon.) | Frýdek-M. – Přerov 3:1 (kon.)
Litoměřice – Motor ČB 1:2 (po pr.) | Vsetín – Jihlava 9:2 (kon.) | Třebíč – Prostějov 3:4 (kon.)
Havířov – Kladno 1:3 (kon.)
po prodl.
HC Stadion Litoměřice
1:2 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Banes Motor České Budějovice
Sobota 24.11.2018, 17:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím Vás u 27. kola hokejové Chance ligy. Rozlosování určilo, že do Kalich Areny přijede svést souboj s domácím Stadionem Litoměřice druhý tým tabulky ČEZ Motor České Budějovice. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Pro oba týmy bude jistě důležité zvítězit. Stadion se chce odlepit z devátého místa, zatímco Motor chce jistě zpět svou pozici lídra tabulky. O tu přišel díky dvěma zkontumovaným utkáním a následné prohře v Třebíči. Jeho úkol bude ale daleko těžší než ten litoměřický. Stadion je totiž pouhé čtyři body od třetího místo, kdežto Motor od prvního hned osm. Snažení Motoru ještě komplikuje fakt, že Stadion doma a zvlášť na velké týmy umí, navíc v předchozím vzájemném utkání vyloupil i samotnou Budvar arenu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (D. Dvořák) – Pavlas (C), Marcel, Smetana (A), Gaspar, Jebavý (A), Buchtela, Dluhoš – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, M. Zadražil, Przybyla – Šik, M. Havelka, J. Dvořák – Machač, Jirásek.

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Da. Svoboda II) – Pýcha, Pavlin, Fillman, Kutlák (C), Vydarený (A), Plášil – Čermák (A), Heřman, Babka – P. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, Dančišin, Šimánek – Bradley, R. Přikryl, Z. Doležal.

    Rozhodčí: Pilný, Obadal – Lukš, Coubal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Úvodní buly získali hráči Českých Budějovic. Ti se hned začali konsolidovat k průniku do útočného pásma. První náznak šance ale dokázali domácí zmařit, neboť vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    01:23
    Přes několik hráčů obou barev se pokusil Zdeněk Kutlák od modré prověřit Michajlova. Množství hráčů clonících výhled litoměřickému gólmanovi se ale střele nakonec stalo osudným, kotouč totiž zbrzdili.
     
    02:41
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Filip Jirásek – 2 min., sekání).
     
    02:46
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (David Gilbert – 2 min., vysoká hůl).
     
    03:11
    Hráči Českých Budějovic se neustále tlačí před branku Martina Michajlova. K přímému zakončení z mezikruží se dostal Žiga Pavlin. Michajlov ale kotouč zastavil betony a následně přikryl lapačkou.
     
    04:01
    Tak dlouho čekal Pavel Pýcha na vhodný moment k vystřelení, pro které si navíc sjel do mezikruží, až si těsně před něj lehl Martin Havelka, který obětavě kotouč zablokoval tělem.
     
    04:41
    Domácí v plném počtu.
     
    04:46
    Hosté v plném počtu.
     
    05:57
    První vážnější akce litoměřického celku! Matěj Zadražil si rychle nabruslil středem ledové plochy před Strmeně, na něhož také vypálil kotouč. Budějovický gólman ale kotouč vyrazil, načež musel čelit několika dalším dorážkám. Vše dokázal pokrýt.
     
    06:43
    Už velmi brzy došlo na ledové ploše k pěstnímu souboji! Na přechodu do litoměřického obranného pásma se do sebe pustili Otakar Šik s Martinem Beránkem.
     
    06:43
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Otakar Šik – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Beránek – 2+2 min, hrubost).
     
    07:26
    Českobudějovičtí nadále pokračují ve větší aktivitě směrem na litoměřickou branku. K samotné střele na Martina Michajlova jim ale vždy nějaký kousek chybí, Nebo naopak přebývá, to když se při průniku ocitnou v postavení mimo hru.
     
    08:25
    Domácí se postupně sehrávají u vlastní branky. Díky tomu se postupně odhodlali k přesunu před Strmeně. Svůj prostor si ale obrana Motoru hájí celkem úspěšně.
     
    09:30
    Z nejtěsnější hranice brankoviště se pokusil prostrčit kotouč za záda Michajlova Lukáš Endál. Litoměřický gólman ale zcela zakryl volný prostor, kterým by mohl propadnout puk do branky.
     
    10:23
    Domácí se stále více probouzejí k útočné aktivitě. Proti nim ale stojí sehraná obrana Jihočechů, které se daří dříve či později blokovat každou akci Litoměřic a následně vyhazovat kotouč z pásma.
     
    11:36
    Z tuhého boje o puk ve středním pásmu u mantinelu vyjel vítězně Matěj Zadražil. Ten posléze poslal kotouč na Voženílka. Před křídelníkem Stadionu se tak otevřela nelehká situace, proklestit se džunglí hráčů v žlutočerveném. Velmi brzy ale narazil.
     
    13:12
    Oba týmy v plném počtu.
     
    13:32
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jiří Šimánek – 2 min., posunutí hole).
     
    14:09
    Litoměřičtí se v přesilovce snaží o průniky před branku Motoru. Díky obrannému bloku na modré čáře ale velmi dlouho otálejí a drží se před Michajlovem.
     
    15:29
    Stadionu se stále nedaří proklestit se přes střední pásmo na opačný konec ledové plochy.
     
    15:32
    Hosté v plném počtu.
     
    17:02
    Po vyrovnání početních sil nastala přetahovaná o kotouč a o šance. Díky tomu se oba týmy často střetávají ve středním pásmu. Ani jeden z nich ale nedokáže puk podržet tak dlouho, aby se dostal do nějakého výraznějšího zakončení.
     
    18:23
    Vydařený obranný zákrok Martina Havelky! Martin Michajlov otevřel Zdeňku Doležalovi dost velký kus prostoru u levé tyče. Litoměřický forvard ale na poslední chvíli prostor zamkl.
     
    19:12
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion jde v závěru třetiny do vedení! MARTINU KADLECOVI se povedlo prostřelit velkou skupinku hráčů, která clonila výhled Strmeňovi, načež propadl kotouč horním růžkem za jeho záda. Bez asistence.
    19:12 Martin KADLEC - 1:0
     
    19:46
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Havelka – 2 min., podrážení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Tak to byla útočná smršť. Oba týmy vstoupily do utkání velmi aktivně a už od počátku se tlačili na branky. Byť měli hosté o něco málo více šancí, domácí ale měli více štěstí a dostali se do vedení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Filip Jirásek bleskurychle narušil rozehrávku Motoru a najel si s ukořistěným kotoučem proti brance Strmeně. Gólman Budějovic ale nakonec akci pokryl.
     
    21:13
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motoru se povedlo využít přesilovku a vrátit se do hry! V přečíslení se vydal proti brance Michajlova ZDENĚK DOLEŽAL, který neváhal ani vteřinu a poslal kotouč za záda litoměřického gólmana. Asistence: Cody Bradley.
    21:13 Zdeněk DOLEŽAL - 1:1
     
    21:13
    Domácí v plném počtu.
     
    21:35
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Kadlec – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
     
    22:24
    Motoru se daří tlačit před branku Litoměřic. Obrana Stadionu se tak musí velmi držet, přesto se jí zatím daří.
     
    22:50
    Úkol ale bude mít nyní ještě o něco těžší. Litoměřičtí totiž hráli v pěti, za což jdou nyní do třech. Trest odpyká Michal Machač.
     
    23:30
    Kombinace v útočném pásmu zatím Motoru vychází. Po delší souhře se navíc Budějovičtí dostanou ke střele. Litoměřická obrana je ale stále precizní a obětavě blokuje většinu šancí ještě před gólmanem.
     
    23:35
    Stadion pokračuje ve čtyřech.
     
    24:50
    Domácí v plném počtu.
     
    25:21
    Hráči Českých Budějovic se neustále drží před Michajlovem. Po celou dobu ale narážejí na litoměřický obranný blok, který ukazuje svoji nezdolnost.
     
    26:20
    Podél levého mantinelu se k samostatnému průniku odhodlal Jaroslav Dvořák. Ten posléze z kruhu vypálil, ovšem Strmeň bez větších potíží kotouč vyrazil.
     
    27:33
    Stadionu se povedlo částečně uvolnit napětí před vlastní brankou a vysunout útočníky Motoru ke střednímu pásmu.
     
    28:18
    Po delší době museli i hráči Českých Budějovic čelit útočnému tažení domácích. I obrana Motoru ale pracovala bezchybně a dokázala zcela uhasit postupně více hořící akci Litoměřic.
     
    29:34
    Přesto musel Jan Strmeň zabránit obrovské šanci Otakara Šika. Tomu se povedlo vypálit z hranice kruhu. Hráčům Českých Budějovic se poté povedlo přejít na opačný konec ledové plochy.
     
    31:22
    Pro Reného Vydareného již bylo připravené místo na trestné lavici za zásah do oblasti hlavy nebo krku Filipa Jiráska. Dan Przybyla ale prokázal ducha fair play a přiznal se, že Jiráska vysokou holí zasáhl sám.
     
    31:47
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Jakub Babka – 2 min., podrážení).
     
    32:37
    Obrovská šance Markuse Korkiakoskiho! Zcela sám se vydal po levé straně do útočného pásma. Z hranice kruhu posléze Strmeně prověřil. Gólman Českých Budějovic mělo co dělat, ale puk nakonec nakonec zachytil.
     
    33:47
    Hosté v plném počtu.
     
    34:19
    Po vyrovnání početních sil se odhodlal Motor znovu k zakončení. První náznak šance ale nebyl příliš úspěšný, navíc se Litoměřice dostaly do protiútoku.
     
    35:09
    Martin Kadlec si najížděl křižmo pravou stranou směrem k budějovické brance. V klíčovém momentu před vystřelením mu ale dokázal kotouč vypíchnout Žiga Pavlin.
     
    36:32
    Budějovičtí se mohli dostat do vedení. Martin Michajlov se vydal rozehrát kotouč za svou branku. Jenomže si nevšiml hráče Motoru poblíž sebe, kterému se navíc podařilo zmocnit kotouče. Křižnou přihrávku ale nikdo z jeho spoluhráčů do prázdné branky nedostrčil.
     
    38:03
    Českobudějovičtí se ale stále drží v útočném pásmu. Byť na jeho okraji a prostor pro střely jim obrana Litoměřic spolehlivě zmenšuje.
     
    38:54
    Stadionu se povedlo uvolnit napětí před svou brankou a na čas přesunout hru před Strmeně.
     
    39:13
    Velká akce dua Kloz – Korkiakoski! Společně se vydali do přečíslení proti budějovické brance. Jan Kloz v mezikruží vyslal krátký pass doprava na Korkiakoskiho, který z první vypálil. Následně se pokusil o dorážku kotouče, který neměl Strmeň pevně sevřený mezi betony.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina ukázala, že dnes nás čeká ještě velmi dramatický další průběh utkání. Motoru se během ní povedlo brzy srovnat, načež se obě strany přetahovaly v šanci na získání vedení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hráči Stadionu se po vyhraném buly pokoušeli o průnik napříč středním pásmem. Tam ale narazili na pevný blok hráčů Českých Budějovic, kteří se ihned nastěhovali před Michajlova.
     
    41:24
    Velmi dlouhé ostřelování své branky Martin Michajlov ustál. Nějaký čas si musel se střelami poradit dokonce bez hokejky, která mu spadla za branku. Stadionu se posléze povedl přechod na opačný konec.
     
    42:19
    Klozovu nahrávku Martin Kadlec nestihl v ideálním momentu. Ovšem byť projel Kadlecovi kotouč těsně před hokejkou, dokázal poté překvapit Strmeně zakončením z otočky.
     
    43:18
    Po chvíli napadání branky Michajlova se Stadion odhodlal k další průnikovce. Českobudějovický gólman se tak musí držet na pozoru, byť k výraznější akci se nedostává.
     
    45:00
    Hosté se marně snaží vymanit ze sevření litoměřickými hokejisty. Svou sílu tak zaměřují především na bránění šancí domácího týmu. A v této činnosti už jsou daleko úspěšnější.
     
    47:02
    Zprvu nadějný průnik Codyho Bradleyho narazil ve středním pásmu na litoměřickou obranu. Pro hráče Stadionu se tak otevřela další příležitost k cestě za překonáním Strmeně. Tu také využili.
     
    48:21
    Martin Michajlov nyní musí čelit několikerému ostřelování své branky. Po celou dobu ale zůstal absolutně ve střehu a všechny akce dokázal zlikvidovat.
     
    50:07
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Beránek – 2 min., podrážení).
     
    50:23
    Ve své další přesilovce rozehrává Stadion pozvolna od vlastní branky. Za střední pásmo je ale hráči Českých Budějovic nepustí.
     
    51:40
    Motor je v oslabení velmi aktivní! Martin Michajlov tudíž musel čelit hned několika výpadům a mezihře těsně před svým zrakem.
     
    52:07
    Hosté v plném počtu.
     
    52:23
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Havelka – 2 min., sekání).
     
    52:54
    V přesilovce zatím nedokáže Motor navázat na aktivitu z vlastního oslabení. velmi pomalu se sehrává ve svém pásmu, z něhož se postupně probíjí blíže směrem k litoměřické brance.
     
    53:39
    Budějovickým se nakonec přesun před Michajlova zadařil. Kombinaci a následné zakončení ale dokázali domácí definitivně vyhodit přes všechny tři čáry.
     
    55:03
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Roman Přikryl – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká Zdeněk Doležal.
     
    55:11
    Zápas v závěru ve velkém graduje! Navíc Stadion má před sebou téměř dvě minut přesilovku pět na tři díky vyloučení Zdeňka Kutláka za sekání.
     
    55:21
    Litoměřičtí brzy rozehráli přesilovkový čtverec, po jehož obvodu kombinují.
     
    56:01
    Motoru se povedlo vyhodit kotouč až k litoměřické brance. Naproti kotouči ale vyjel Michajlov, který jej stejnou rychlostí vrátil zpět.
     
    56:55
    Litoměřicím se stále nedaří přesně zakončit. Střeleckých pokusů mají dostatek, žádný z nich ale nedokáže prudce překonat Strmeně.
     
    57:11
    Hosté v plném počtu.
     
    58:21
    Obrovská šance Filipa Jiráska! V klíčovém momentu ale byl zblokován hokejisty Českých Budějovic. Litoměřičtí ale v nátlaku stále pokračují.
     
    59:25
    V závěru se ještě Motor dostal do kombinace. Povedenou střelu Beránka ale dokázal Michajlov vyrazit nad sebe.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Velmi dramatická třetí třetina rozzuzlení nepřinesla. Oba celky se tak stále drží za vyrovnaného stavu a vstupují do prodloužení. V jedné věci jsou ale českobudějovičtí úspěšní. Po minulém domácím zápase bez vstřeleného gólu dokázali skórovat, navíc budou mít alespoň bod.
     
    Dnešní utkání sleduje 1420 diváků.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:32
    Do první akce se sice dostali litoměřičtí hokejisté, ovšem hráči Motoru je záhy obrali o kotouč. Na druhé straně posléze zakončoval David Gilbert, jehož prudkou střelu z mezikruží Michajlov přikryl k tělu.
     
    61:01
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hostům se povedlo po dlouhé kombinaci využít náporu na litoměřickou branku! Z pravé strany tečoval odražený kotouč MITCHELL FILLMAN. Asistence: Zdeněk Doležal, Cody Bradley
    61:01 Mitchell FILLMAN - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Velmi dramatické utkání! Jen malý kousek chyběl po celou dobu ke skórování na jedné či druhé straně. Českobudějovičtí si ale vedli o něco málo lépe a zaslouženě odváží z Kalich Areny dva body.
     
    Pro dnešek je to odsud z Kalich Areny vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera. (19:22:56)
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 20. M. Kadlec – 22. Z. Doležal (Bradley), 62. Fillman (Z. Doležal, Bradley)


    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (D. Dvořák) – Pavlas (C), Marcel, Smetana (A), Gaspar, Jebavý (A), Buchtela, Dluhoš – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, M. Zadražil, Przybyla – Šik, M. Havelka, J. Dvořák – Machač, Jirásek.
    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Da. Svoboda II) – Pýcha, Pavlin, Fillman, Kutlák (C), Vydarený (A), Plášil – Čermák (A), Heřman, Babka – P. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, Dančišin, Šimánek – Bradley, R. Přikryl, Z. Doležal.

    Rozhodčí: Pilný, Obadal – Lukš, Coubal

    Diváci: 1420
    bahis siteleri