Jekatěrinburg – Kazaň 3:4 (kon.) | Magnitogorsk – Nižněkamsk 4:3 (po pr.) | Čeljabinsk – N.Novgorod 3:5 (kon.)
CSKA Moskva – Petrohrad 3:1 (kon.) | Čerepovec – Dynamo Moskva 1:2 (kon.)
konec
CSKA Moskva
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
SKA Petrohrad
Sobota 24.11.2018, 15:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. Na počtenou! (17:52:47)
    CSKA se po prohře Avtomobilistu posouvá do čela ligy!

     
    Neuvěřitelná podívaná je u konce. CSKA otočil průběh utkání, úhlavního rivala z Petrohradu porazil i potřetí v letošní sezóně a pojistil si svou pozici na čele Západní konference! Hosté dnes v Moskvě předvedli excelentní výkon, rozhodně však ne bezchybný. Kamenem úrazu pro Dacjukovu partu byly hlavně nevyužité přesilovky – ty měla ve třetí části rovnou tři, přičemž v jedné z nich dokonce inkasovala rozhodující gól. Domácí si tak po zásluze do tabulky připisují dva body.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 26 – 26
    Zblokované střely: 14 – 7
    Vhazování: 26 – 22
    Trestné minuty: 10 – 4
    Využití přesilovek: 0/1 – 0/4
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Petrohradští nehodlají skládat zbraně, jejich gólman míří na střídačku! Třicet sekund před koncem zkusí štěstí v power-play!
    58:30 Ivan TĚLEGIN - 3:1
     
    58:30
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Dovolím si říct, že je rozhodnuto – domácí porazí rivala i potřetí v sezóně a prodlouží svou vítěznou šňůru na dvanáct utkání! IVAN TĚLEGIN se teď řídil pořekadlem "když to nevyjde napoprvé, zkus to znovu", z dorážky poslal kotouč přímo za záda bezmocného Šesťorkina a pojistil tak dvoubodovou výhru svého výběru! Bez asistence.
     
    57:24
    Kuzmenko mohl svůj kiks z úvodu třetiny napravit gólem, z ideální pozice ale nakonec trefil jenom tyč moskevské klece!
     
    56:18
    SKA kuje pikle před Sorokinem, dlouhá kombinace ve střelecký pokus ještě vygradovala. Strážce moskevské branky musí být ve střehu.
     
    55:33
    Teď, nebo nikdy! Michail Pašnin (MOS) hákováním naprosto zbytečně oslabuje svůj celek a naděluje tak Petrohradu další dvouminutovou přesilovku.
     
    54:57
    Mohlo být rozhodnuto, výborný gólman hostujícího celku ale na poslední chvíli vykryl dorážku Alexandra Popova. K brance opravdu nechybělo mnoho!
     
    54:43
    Zakončení jednoho z Petrohradských těsně minulo bližší tyč moskevské klece, následně se do útoku přesunuli Moskvané a trochu Šesťorkina potrápili.
     
    53:38
    Rukavišnikov rozehrál kotouč dopředu a odjel střídat, následný výpad Petrohradu skončil nebezpečnou ranou Plotnikova z prostoru mezi kruhy.
     
    52:52
    Nikým nehlídaný Jakupov chtěl na Sorokina poslat ránu z mezikruží, nemířil ale úplně přesně a domácí gólman tak nakonec nebyl nucen zasahovat.
     
    51:40
    Hraje se nahoru dolu, po konci moskevského oslabení nemá ani jeden celek na ledě jasnou převahu. Uvidíme, co nabídne další průběh hry.
     
    50:29
    Nějakou dobu to trvalo, ale CSKA se opět dostalo ke kotouči a aspoň na pár sekund se vymanilo zpod hostujícího náporu. SKA musí ven z pásma.
     
    49:50
    Poprvé v zápase je viděl Pavel Dacjuk, který si s kotoučem na holi zajel za branku. Hokejisté Petrohradu se pomalu rozestavují kolem Sorokina.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 40. Slepyšev (Marčenko, Tělegin), 45. Grigorenko, 59. Tělegin – 8. Prochorkin (Karpov, Gavrikov)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Blažijevskij, Nestěrov, Pašnin, M. Robinson, Romanov, Marčenko, Naumenkov – Vey, Grigorenko, Kaprizov – Al. Popov, Okulov, Šalunov – Tělegin, Slepyšev, Světlakov – Hansen, P. Karnauchov, Scott – Rtiščev.
    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Hellberg) – Rundblad, Gavrikov, Chafizullin, Rukavišnikov, Tokranov, A. Bělov, Sjomin, Morozov – Prochorkin, Karpov, N. Gusev – Byvalcev, Barabanov, Kuzmenko – Dacjuk, S. Plotnikov, Jakupov – Koskiranta, Kablukov, Ketov.

    Rozhodčí: Gusev, Ravodin – Lazarev, Otmachov.

    Diváci: 11 017
    bahis siteleri