Sparta – Třinec 1:3 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Chomutov 3:1 (kon.)
Liberec – Mountfield HK 4:3 (po pr.) | Plzeň – Olomouc 1:2 (1:3 po s.n.) | Litvínov – Kometa Brno 2:3 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
4:3 (0:0, 2:2, 1:1 - 1:0)
Mountfield HK
Neděle 25.11.2018, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Tipsport extraliga plynule pokračuje a na programu má už své 22. kolo, jehož hlavním tahákem je jednoznačně souboj mezi týmy Bílí Tygři Liberec a Mountfield HK. Oba celky nasbíraly stejně bodů a okupují druhou, respektive třetí příčku. Sledujte tedy náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Svěřenci Filipa Pešána v pátek přenechali první místo Třinci, padli totiž v Olomouci. Jelikož se tak ale stalo až po samostatných nájezdech, odvezli si, z tohoto ledu poměrně cenný, bodík. Opírají se zejména o neskutečně našlapanou ofenzivu, což se projevuje také v přesilových hrách, ve kterých vstřelili už úctyhodných 32 branek! Na nich má zásadní podíl suverénní lídr kanadského bodování, Marek Kvapil. Ten bodoval osmnáctkrát v řadě, avšak do souboje s Olomoucí díky drobným zdravotním potížím nenastoupil. Malý otazníček se vznáší také nad jeho nedělním startem.

    I přes už tak velice silný útok Tygři neponechávají nic náhodě, a nadále významně posilují. Minulý týden oznámili návrat Tomáše Filippiho, který hned při své zápasové premiéře skóroval. Tuto středu se poté vrátil "domů" další velký forvard, a sice jeden ze strůjců titulu v roce 2016, Michal Birner. Útočník, jenž působil ve švýcarském klubu Fribourg-Gottéron, nastoupil poprvé v pátek, a hned uspěl při svém nájezdu. Proti Hradci se Severočechům v domácím prostředí dlouhodobě daří, v základní hrací době zde s tímto mužstvem prohráli pouze jednou, a to v loňském play-off.

    Liberecké hokejisty by měla hnát velice slušně zaplněná Home Credit Arena, možná bude i vyprodáno. Potvrdí svoji sílu s vlastními fanoušky za zády?
     
    MOUNTFIELD HK

    Východočeši před letošní sezónou navenek trošku snížili ambice, a prohlásili, že by útok na titul měl být aktuální až v horizontu několika let. Tým se výrazně omladil, ale možná právě to jim chybělo minulé roky! Ve 21 zápasech nasbírali 38 bodů, stejně jako Liberec. Kontakt s nejužší špičkou drží prakticky od prvního kola. Na rozdíl od Tygrů se spoléhají spíše na defenzivu, kterou mají čtvrtou nejlepší v soutěži.

    Také Hradec mohl hrdě oznámit velký návrat! Radek Smoleňák rychle ukončil své angažmá ve Švýcarsku a znovu přetáhl přes hlavu dres bývalého zaměstnavatele. V minulém kole měl Mountfield namále, s Litvínovem totiž doma dlouho prohrával Po skvělé třetí třetině bral nicméně všechny body za výhru 3:2. Pokud mají Východočeši někde problém, jsou to venkovní zápasy. V tomto ohledu je na tom hůře už pouze Chomutov! Z deseti utkání mimo vlastní arénu získali pouze devět bodů.

    Podaří se Hradeckým zaskočit Tygry, kteří pro změnu v domácím prostředí ztrácejí body pouze minimálně? Nechme se překvapit!
    Hradec Králové se může v tabulce posunout i na první místo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Doherty, Šmíd (A), Stříteský, Derner, T. Hanousek, Ševc, Maier – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, Ordoš – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Valský – M. Zachar, J. Vlach, Jeník.

    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Piché, Graňák (C), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, Lessio – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, M. Chalupa – Vopelka, Dragoun, Rákos (A).

    Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Kajínek, Zavřel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou týmů již vstupují na ledovou plochu velice slušně se zaplňující Home Credit Areny. Liberec oblékne tradiční bílé dresy, Mountfield se představí v černé barvě. Slavnostní buly vhodí německý fanoušek Tygrů Roman Jerns, který pravidelně dojíždí na domácí i venkovní zápasy až z Berlína!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Jdeme na to! Na úvodním vhazování získali kotouč hokejisté Liberce, kteří jej okamžitě nahodili za Maxwella. Při dalším postupu do pásma se píská postavení mimo hru.
     
    00:33
    Brandon Maxwell vyhodil puk po hrazení pryč z hostujícího obranného pásma. Posléze se k němu opět dostávají Tygři.
     
    00:59
    Lukáš Derner uhasil hradecký útok a vysunul vpřed Tomáše Filippiho. Ten zavezl puk za útočnou modrou čáru kde se Severočeši snaží usadit.
     
    01:29
    První zajímavá šance! Za kruhy dostal nabito Tomáš Filippi, jehož okamžitou ránu bez přípravy dokázal Brandon Maxwell vyrážečkou zpacifikovat. To se líbí také domácím fanouškům.
     
    01:56
    Jakub Valský ihned po buly v útočném pásmu zkusil štěstí z velice ostrého úhlu. Americký brankář ve službách Hradce snadno přerušuje hru, čeká nás buly.
     
    02:25
    Martin Ševc pěknou přihrávkou našel Krenželoka. Ten nastřeloval touš před branku, jenže nikdo jej netečoval a projel tak až do rohu ledové plochy.
     
    02:58
    Přihrávka Jana Janíka byla hokejkou Tomáše Linharta sražena vysoko do vzduchu. Puk se poté pozvolna snesl do rukavice Brandona Maxwella, hra je tedy přerušena.
     
    03:23
    Další postup Liberce přes modrou lajnu se nevydařil, píská se postavení mimo hru. Po buly se domácí snaží rychle probojovat kupředu.
     
    03:48
    Michal Birner se neproháčkoval přes střední třetinu. Kupředu se tak vydal Lukáš Cingel, jehož rána z levého kruhu byla Stříteským sražena mimo prostor Willovy klece.
     
    04:15
    Na druhé straně bránu zajímavě ohrozil Radan Lenc, jenž prudce vypálil z vrcholku levého kruhu. Brandon Maxwell si připisuje těžký, ale úspěšný zákrok.
     
    04:40
    Vyhození Martina Ševce bylo tečováno, icing se tedy napíská. Hradečtí mohou v poklidu rozehrávat zpoza vlastní branky, což řídí Petr Zámorský.
     
    05:19
    Jakub Valský byl ve středním pásmu atakován na hraně pravidel. Podle rozhodčích se jednalo o povolený zákrok, Východočeši mohou překlopit hru směrem k Willovi.
     
    05:57
    Taylor Doherty společně s Ladislavem Šmídem dlouho vyčkával za domácí svatyní. Rozehrávka se posléze úplně nevydařila, nicméně je z toho pouze ofsajd Hradce.
     
    Střely na branku – 3:1.
     
    06:35
    Nyní sledujeme na ledě spíše bramboračku, oba celky kupí mnoho nepřesností. Nakonec se do pásma dostává Mountfield a Matěj Chalupa úřaduje za brankou.
     
    07:20
    Právě Chalupa o chvilku později zkoušel své střelecké štěstí, leč z pravého kruhu vystřelil mimo vzdálenější tyčku.
     
    07:41
    Tyler Redenbach dostal na pravém křídle spoustu prostoru, s kotoučem si tedy pohrál a zápěstím jej poslal vstříc Maxwellovi. Střela prolétla na zadní hrazení.
     
    08:24
    Ve vřavě za hradeckou klecí je zapleteno hned několik hráčů. Kotouč stále zůstává schovaný, sudí se rozhodli hru zatím nepřerušit. Fanoušci už začínají pískat.
     
    09:03
    Liberečtí si zahrají první přesilovku! Michal Dragoun (HKM) si totiž pod tlakem pomohl za cenu podrážení.
     
    09:09
    Hned na úvod dostávají hosté puk daleko mimo prostor vlastní obranné třetiny. Tygři se do pásma pochopitelně snaží rychle vrátit nazpět.
     
    09:38
    Liberec kombinoval před Maxwellem, ale jako by s absencí Marke Kvapila chyběly nápady. Mountfield přidává další úspěšné vyhození, domácím se zatím přesilovka příliš nedaří.
     
    10:04
    Nyní černá guma vyletěla do ochranné sítě. Stalo se tak po kontaktu s jedním z Tygrů, vhazovat se tedy bude až v neutrální třetině.
     
    10:24
    Domácí to sehráli pěkně. Tomáš Filippi měl na pravém kruhu spoustu času, jenže nabídka na teč zůstala spoluhráči nevyslyšena.
     
    10:47
    Tomáš Filippi posílal na brankoviště další puk. Natahoval se po něm Tyler Redenbach, avšak v zámořském souboji byl mrštnější Brandon Maxwell. Hra je znovu přerušena.
     
    11:00
    Michal Birner oslovil Ševce nepřesnou přihrávkou. Puk se nachází ve středním pásmu, domácí přesilovka končí bez využití.
     
    11:35
    Michal Dragoun je zpátky na ledě a dal o sobě hned vědět. Zpoza levého kruhu pro vhazování pálil zápěstím, Roman Will ovšem dával pozor a poradil si.
     
    11:57
    Velká šance Mountfieldu! Hosté unikli do přečíslení tři na dva. Dragoun vytvořil střeleckou pozici pro Lukáše Vopelku, jenž z ideálního místa umístil ránu pouze do připraveného Willa.
     
    Střely na branku – 6:2.
     
    12:16
    Lucas Lessio se neúspěšně probíjel do útočného pásma. Kupředu tedy vyrazili domácí, jejichž akce skončila postavením mimo hru. Bude se vhazovat.
     
    12:42
    Rosandič vystavil stopku po levé straně pronikajícímu Ordošovi. Hradečtí se tedy dostávají z vlastní defenzivní třetiny a snaží se přenést těžítko hry.
     
    13:20
    Radan Lenc vtipnou přihrávkou zpoza brány oslovil Jana Ordoše. Ten se o zakončení v obležení protihráčů pokoušel marně, Brandon Maxwell nemusel zasahovat.
     
    13:58
    Nádherný hit! Petr Jelínek si ve středním pásmu počíhal na kličkujícího Lukáše Vopelku a důvěrně jej seznámil s místní ledovou plochou.
     
    14:43
    Ladislav Šmíd dostal přihrávku za kruhy. Měl spoustu času k zakončení, s pukem si trošku pohrál, poté jej ovšem zápěstím napálil těsně vedle prostor hostující branky!
     
    15:35
    V útočném pásmu se usadil taktéž Mountfield. Filip Pavlík rozdal kotouč na Michala Dragouna, jehož střela skončila z držení pozorného Romana Willa.
     
    15:49
    Jan Ordoš se proti přesile probil až za branku. Tam byl tvrdě zpracováván, leč opět se nepískalo. Hvizd se ozval až později, aby sudí oznámil domácí postavení mimo hru.
     
    16:19
    Hradec se na útočné modré čáře dostal malinko pod tlak. Matěj Chalupa nakonec posílal puk z otočky bekhendem na branku, ale nedonutil Willa k zákroku.
     
    16:53
    Hradec je v posledních chvílích aktivní. Severočeši tak vyhodili na zakázané uvolnění, vhazování proběhne po pravé ruce domácího gólmana.
     
    17:30
    Radek Smoleňák protečoval pryž do útočné třetiny. Tam jej hosté nezískali, Michal Birner tedy rozvíjí rychlou protiakci libereckých Bílých Tygrů.
     
    17:47
    Michal Birner nabil Liboru Hudáčkovi. Ten si najel až do oblasti kruhu, načež se mohutně napřáhl a pálil. Rána prosvištěla těsně nad Maxwellovým břevnem!
     
    18:40
    Ladislav Šmíd obloučkem vyprostil šelmy z menšího náporu soupeře. Hradečtí se rychle vrátili do ofenzivy a po pokusu Marise Bičevskise zasahuje Roman Will.
     
    19:16
    Lukáš Krenželok nebyl ve středním pásmu puštěn dále, Liberečtí se tedy musejí znovu soustředit na defenzivu. Také hosté se ale puku rychle zbavili.
     
    19:51
    V závěru třetiny ještě napřáhl na modré čáře Michal Dragoun. Prudkou ránu zblokoval blízko stojící kapitán Liberce Petr Jelínek. Puk je v rohu kluziště, čeká nás přestávka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi dvacet minut z dnešního utkání. Branka zatím nepadla, ačkoliv se nedá říct, že by k tomu nebyly příležitosti. Do zápasu vstoupili aktivněji Tygři, jenže od 10. minuty už nevyprodukovali ani jednu střelu na Maxwella. Otěží se chopili spíše Hradečtí, avšak Vopelka v největší šanci gólmana nepřekonal.

    Střely na branku po 1. třetině:
    Liberec 6:8 Hradec Králové.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:54.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Jdeme znovu na to! Petr Jelínek bojuje o puk v rohu útočného pásma, nicméně hosté jej k žádnému ohrožení své branky nepustili.
     
    20:52
    Tygři se usadili v ofenzivní zóně. Michal Birner nakonec vypálil zpoza levého kruhu, jenže svoji ránu umístil pouze do rukavice připraveného Brandona Maxwella. Další akci šelem zastavuje odpískaná přihrávka rukou.
     
    21:18
    Obrovská šance Hradce! Lukáš Cingel dovezl puk až na pravý kruh a nebezpečně vystřelil na betony. Od těch se rána odrazila přímo na hůl Sébastiana Pichého, jehož dorážku do poloodkryté klece senzačně vyškrábl Roman Will! Parádní zákrok.
     
    21:57
    Hradečtí si zkusí premiérovou početní výhodu. Martin Ševc (LIB) totiž hákoval soupeře.
     
    22:12
    Petr Zámorský nenechal Dohertyho vyhodit. Puk zůstává přišlápnutý u mantinelu, což pochopitelně vyhovuje více oslabeným Tygrům.
     
    22:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši se ujímají v přesilovce vedení! Radek Smoleňák zpoza branky povedeně našel volného TOMÁŠE VINCOURA, který si pro přihrávku sjel až mezi kruhy a z prvního dotyku poslal touš za bezmocného Romana Willa. 0:1! Asistence: Radek Smoleňák.
    22:43 Tomáš VINCOUR - 0:1
     
    23:35
    Domácí se mohou rychle pokusit o vyrovnání. Sébastian Piché (HKM) si vyšlápl na mladičkého Jana Jeníka a inkasuje menší trest za nedovolené bránění.
     
    23:53
    Liberec právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Tomáš Filippi dvakrát pálil z pravého kruhu, Birner v obou případech dorážel nepřesně. TOMÁŠ FILIPPI ovšem dostal ještě jednu šanci, zpoza pravého kruhu si připravil kotouč na zakončení a přes clonícího Michala Birnera nedal Maxwellovi příliš velkou šanci! Střela prolétla kolem bližší tyčky až do sítě. Asistence: Martin Ševc.
    23:53 Tomáš FILIPPI - 1:1
     
    24:31
    Domácí se nadále drží v útočném pásmu. Tyler Redenbach nicméně vystřelit nedokázal, načež se Hradečtí alespoň na chvíli dostali do neutrální zóny.
     
    24:59
    Puk skončil v ochranné síti za Maxwellem, bude se tedy vhazovat po jeho pravé ruce. Severočeši si budou moct pobyt ve třetině ještě prodloužit.
     
    25:37
    Kotouč se od zadního hrazení odrazil nevyzpytatelně přímo do brankoviště. Tam dojížděl pohotový Radan Lenc, ovšem Brandon Maxwell čapl černou gumu včas.
     
    25:52
    Jan Jeník se stal obětí dalšího tvrdého faulu. Nyní do něj před střídačkami vlétl Filip Pavlík (HKM) a od rozhodčích obdržel menší trest + osobní desetiminutový za zásah do oblasti hlavy a krku!
     
    25:57
    Jan Ordoš se z levého kruhu pokoušel dosáhnout svého prvního gólu v sezóně, ale nastřelil pouze připraveného brankáře Hradce Králové. Posléze hosté vyhazují.
     
    26:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři otáčejí stav utkání a vedou! Sraženou střelu od modré čáry zkrotil za brankou Tyler Redenbach a okamžitě poslal puk před Maxwella. Tam stál, hostující defenzivou zapomenutý, PETR JELÍNEK, jehož střela z bezprostřední skončila v hradecké kleci. 2:1! Asistence: Tyler Redenbach.
    26:38 Petr JELÍNEK - 2:1
     
    27:38
    Hradečtí se okamžitě snaží o odpověď, ale v pásmu se neudrželi. Tygři kotouč dostali do neutrální zóny, kde se o něj svádí tuhý souboj.
     
    27:55
    Na útočné modré čáře Liberce se strhla menší rozmíška, do které se vložil ještě Jaroslav Vlach. Rozhodčí vše vyřeší podle všeho pouze napomenutími.
     
    Střely na branku – 12:14.
     
    28:13
    Maris Bičevskis bojoval za domácí bránou, ale neúspěšně. Do rychlé protiakce se tedy vydaly šelmy, načež Martin Ševc z úhlu poslal touš do gólmanovy lapačky.
     
    28:38
    Jan Ordoš jemně lízl Dohertyho rozehrávku, Tygři se tedy uchytili v pásmu. O chvíli později se Tomáš Filippi zjevil sám před Maxwellem, snažil se jej rozhýbat, jenže betony nepřehodil!
     
    29:16
    Lukáš Derner se probil přes přesilu a přihrál na Hudáčka. Ten ztratil kontrolu nad pukem, hosté se tedy mohli vydat kupředu. Vše končí pouze ofsajdem v jejich podání.
     
    29:35
    Libor Hudáček se sám vydal do protiútoku. Měl už proti sobě pouze Mislava Rosandiće, avšak ten situaci skvěle zvládl a tělem jej vytlačil k mantinelu.
     
    30:15
    Brandon Maxwell v poklidu lapil nahození ze střední třetiny. Rychle jej dostupoval Radan Lenc, hostující brankář byl tedy nucen nechat hru přerušit.
     
    30:31
    Daniel Rákos se krásně protáhl kolem beků až do velké šance! Sám před Romanem Willem ovšem zamířil pouze do jeho rukavice. Následovala další strkanice, opět se obejde bez trestů.
     
    30:31
    Emoce nadále planou. Zejména Taylor Doherty s Radkem Smoleňákem nebyli daleko od vzájemné bitky. Nakonec k ničemu většímu nedošlo, jako by se hradecký hráč kanadského obra zalekl.
     
    30:40
    Liberečtí se prodírali do ofenzivy, přičemž si pomohli přihrávkou rukou. Hra je tak znovu přerušena, čeká se na buly přímo ve středovém kruhu.
     
    30:58
    Taylor Doherty svoji dlouhou holí zastavil hradeckou šanci na přečíslení! Nedlouho poté střílel z mezikruží Petr Jelínek, jehož velkou šanci vyškrábl Brandon Maxwell do ochranné sítě.
     
    31:39
    Lukáš Vopelka zavezl kotouč do útočného pásma a prověřil Romana Willa. Poté se opět odehrála menší potyčka, vypadá to, že se to dnes postupem času pořádně popere!
     
    31:52
    Radan Lenc skvěle obehrál soupeře za bránou, ale poté mu puk při snaze o přihrávku sjel z hole, z čehož těží do brejku spěchající Hradec Králové.
     
    32:12
    Po křižné přihrávce mohl Maris Bičevskis pálit do poloodkryté svatyně, ovšem skvělým blokem se prezentoval Tomáš Hanousek! Ten svému týmu de facto zachránil hubený náskok.
     
    33:08
    Nyní se hra malinko zklidňuje. Na puku se více drží Liberec, ovšem v tuto chvíli se pohybuje spíše v blízkosti mantinelů.
     
    33:39
    Bude se volat! Brandon Maxwell si vybral slabší chvilku a střelu jednoho z Tygrů z nulového úhlu možná nechal projít za své betony. Fanoušci se za brankou už radovali, uvidíme, co prozradí video.
     
    33:39
    Kotouč podle videa brankovou čáru nepřešel! Jan Jeník si tedy na premiérový gól v nejvyšší soutěži bude muset ještě nějakou chvilku počkat.
     
    33:52
    Následuje komerční přestávka. Taylor Doherty s Radkem Smoleňákem svádějí další diskuzi. Liberečtí stále vedou 2:1, sledujeme parádní zápas!
     
    Střely na branku – 15:16.
     
    33:52
    Mountfield může vyrovnat, je tu totiž hostující přesilovka. Jakub Valský (LIB) míří zpytovat svědomí, dopustil se totiž nedovoleného zákroku v podobě hákování.
     
    33:59
    Taylor Doherty okamžitě posílá kotouč do bezpečí. Tygři tedy oslabení začínají tím nejlepším možným způsobem.
     
    34:25
    Michal Birner se dostal ke kotouči u mantinelu a okamžitě jej poslal až na druhý konec ledové plochy. Hradec se snaží rychle přesunout k Willově bráně.
     
    34:56
    Petr Zámorský nabil Mislau Rosandićovi, jehož rána bez přípravy zaplula do Willova břicha. Zklamaný obránce si celou situaci ještě opakovaně prohlíží na kostce nad ledem.
     
    35:20
    Mislav Rosandić neprocpal svou přihrávku přes Šmída, hosté přesto zůstávají nastěhováni v útočném pásmu a utahují šrouby.
     
    35:57
    Hradec právě vstřelil branku!
    Znovu je vyrovnáno! Lukáš Cingel vystřelil zpoza kruhů a RADOVAN PAVLÍK naprosto precizní tečí ze vzduchu přehodil zaskočeného Romana Willa! Stalo se tak těsně po skončení hradecké přesilové hry. Asistence: Lukáš Cingel.
    35:57 Radovan PAVLÍK - 2:2
     
    36:16
    Bílé šelmy se vydaly opět do útoku. Radan Lenc zkoušel štěstí, ovšem Brandon Maxwell jeho střelu dobře viděl a nepustil ji za svá záda. Vše se chystá ke vhazování.
     
    36:27
    Lukáš Derner už zachytil kotouč těsně za modrou čarou. Následný střelecký pokus byl tedy vypuštěn z ofsajdové pozice, Brandon Maxwell si stejně poradil.
     
    36:55
    Tygři se dostali do náznaku přečíslení. Libor Hudáček se jej snažil vzít na sebe, jenže jeden z hostujících hráčů mu při pokusu o střelu klepl do hokejky.
     
    37:40
    Martin Ševc si zkušeně poradil za vlastní brankou. Poté se vydal kupředu Radan Lenc, jenž nabízel puk na teč Tomáši Filippimu. Tomu k úspěšnému zakončení kousek scházel
     
    38:18
    Richard Nedomlel střílel po Pichého přihrávce přes clonu těl od modré čáry. Roman Will toho nemohl moc vidět, přesto úspěšně zasáhl. Jeho spoluhráči poté dostali touš pryč.
     
    38:48
    Opět se prohlíží video, nyní na druhé straně! Will na úrovni brankové čáry měl puk kdesi pod betony, o dorážku se snažil ještě Petr Zámorský. Uvidíme, jak to dopadne.
     
    38:48
    Kotouč brankovou čáru ani v tomto případě nepřešel celým objemem! Další infarktový moment tedy změnu skóre neznamená.
     
    39:02
    Téměř souběžně se startem poslední minuty druhé třetiny poslali domácí gumový předmět až na zakázané uvolnění. Hra se tedy vrací před jejich svatyni.
     
    39:23
    Maris Bičevskis sváděl sprinterský souboj s Matějem Stříteským. Ten byl nakonec o kousíček rychlejší a puk před hradeckým forvardem vypíchl k mantinelu.
     
    39:50
    Radan Lenc protečoval puk do útočného pásma. Tam se libereckým hokejistům daří závěrečné sekundy kontrolovat, druhá perioda je u svého konce.
     
    39:59
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (2 min. Ševc – hrubost).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dvacetiminutovka nabídla parádní podívanou! Hradečtí se nejprve ujali vedení zásluhou zblízka zakončujícího Tomáše Vincoura, jenž zužitkoval početní výhodu. Právě v přesilovkách ovšem úřadovali také domácí. Tomáš Filippi zakrytou střelou vyrovnal a Petr Jelínek sám před Maxwellem otočil skóre. Mountfield nicméně našel odpověď, když předvedl prvotřídní teč Radovan Pavlík. Na obou stranách se navíc prohlíželo video, byť branka nebyla ani jednou uznána. Kdo bude nakonec šťastnější?

    Střely na branku po 2. třetině:
    Liberec 18:22 Hradec Králové.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:02.
     
    Do třetí části si Východočeši přenášejí přesilovou hru, která započne souběžně s úvodním vhazováním.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Hradecká přesilovka nezapočala ideálně, okamžitě se totiž píská zakázané uvolnění. Bude se vhazovat před hostující klecí.
     
    40:27
    Nyní probíhá buly ve středním pásmu. Lukáš Krenželok se poté dostal k puku, plácl do něj, a poslal ho k Brandonu Maxwellovi.
     
    40:53
    Hradečtí se stále nemohou dostat do pásma. Domácí se brání s obdivuhodnou lehkostí, což se pochopitelně zamlouvá také fanouškům.
     
    41:33
    Tomáš Vincour si zastavil puk na pravém kruhu a tvrdě vypálil. Roman Will zasáhl vyrážečkou, načež následuje další liberecké vyhození.
     
    42:00
    Tygři už jsou kompletní! Matěj Chalupa se dostal k nebezpečné teči před brankou, kotouč projel těsně kolem tyčky. Hradec pokračuje v náporu.
     
    42:42
    Roman Will si nyní připisuje zásah z kategorie snazších a hra je přerušena. Následovala další strkanice za brankou, leč k ničemu většímu v tomto případě nedošlo.
     
    42:50
    Michal Dragoun se vydal na sólo přes velkou část kluziště. Poté předal puk doprava Tomáši Vincourovi, jehož střela zápěstím skončila v držení domácího brankáře.
     
    43:23
    Tomáš Linhart dostal zpoza klece nabito na levý kruh a okamžitě vystřelil! Roman Will přízemní pokus vykopl betonem, musel zareagovat skutečně rychle!
     
    43:59
    Michal Birner přebíral kotouč od Radana Lence v těsném ofsajdu, hra je tedy přerušena. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    Dnešní utkání sleduje 7 135 diváků.
     
    44:28
    Maris Bičevskis obdržel přihrávku do jízdy, jenže ani jemu se přechod přes modrou lajnu nevydařil dle vlastních představ. Po ofsajdu nás čeká buly ve středu pole.
     
    44:33
    Libor Hudáček (LIB) podrazil soupeře, přesilovka pro hosty.
     
    44:55
    Petr Zámorský vypustil dělovku od modré čáry. Roman Will si ji úspěšně našel a s pomocí svého betonu vykopl kotouč mimo prostor brankoviště.
     
    45:25
    Dominik Graňák dlouho míchal s pukem na pravém kruhu. Následně hosté vypálili od modré čáry, pokus prolétl až na zadní mantinel.
     
    45:50
    Liberec už byl pod tlakem, ale dokázal se osvobodit. Mountfield se snaží co možná nejrychleji dostat zpět před domácí klec.
     
    46:27
    Přízemní rána Petra Koukala byla Willem vyražena před branku. Tam se několik hráčů snažilo o dorážku, jenže touš si nakonec našel Taylor Doherty a vysvobodil Tygry z prekérní situace!
     
    Střely na branku – 19:29.
     
    47:10
    Michal Birner mohl zachytit nepřesnou rozehrávku hostujícího brankáře, ale puk nedokázal zpracovat. Posléze Hradec obrátil hru, Roman Will si poradil i přes snahu Lucase Lessia o teč.
     
    47:39
    Tomáš Hanousek poslal černou gumu pouze na zakázané uvolnění, bude se tedy vhazovat před brankou Libereckých. Stále platí nerozhodné skóre.
     
    47:57
    Tomáš Hanousek se prokličkoval až do neutrální zóny a nahodil za branku. Tam bez úspěchu bojoval o kotouč Tyler Redenbach, Tygři se tak v útoku neusadili.
     
    48:30
    Radan Lenc se i přes lehký háček od jednoho z protihráčů natlačil až k tyčce hradecké klece, Brandon Maxwell měl ovšem situaci pod kontrolou a puk zachytil.
     
    48:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši se dostávají do vedení! LUKÁŠ CINGEL to udělal parádně. Z levého křídla se protlačil až před Romana Willa. Z první snahy o bekhendovou kličku jeho beton nepřekonal, ale z dorážky, kterou vyslal nezištně z otočky, se již nemýlil. 2:3! Bez asistence.
    48:43 Lukáš CINGEL - 2:3
     
    49:03
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Dominik Graňák – 2 min., sekání).
     
    49:08
    Mountfield se okamžitě osvobozuje. Liberečtí se pro kotouč rychle vrátili, načež Radan Lenc donutil z pravé strany Brandona Maxwella k dobrému zákroku.
     
    49:43
    Jan Ordoš se dostal do úzkých na levém kruhu. Liberečtí přesto zůstali v útočném pásmu a nadále pokračují v obléhání branky.
     
    50:18
    Tomáš Filippi pěkně napřáhl na pravém kruhu. Tyler Redenbach se před branku snažil o teč a následně také o dorážku. Brandon Maxwell byl opět sebejistý.
     
    50:45
    Matěj Stříteský přihrával na modré čáře Ševcovi nepřesně, puk tedy opustil hostující obranné pásmo. Mountfield už bude zanedlouho opět kompletní.
     
    51:23
    Libor Hudáček podnikl okružní jízdu hostující třetinou. Poté vystřelil z osy hřiště, jenže Maxwellův chrám minul. Hradečtí následně obracejí hru.
     
    52:04
    Lukáš Derner dovezl kotouč až za bránu. Tím akce skončila, a na druhé straně střílel Zámorský. Rána byla tečovaná, ale Roman Will vykopl beton včas!
     
    52:53
    Maris Bičevskis výborně drží puk v ofenzivní zóně. Libereckým poměrně dlouho trvalo, než se zvládli ke gumovému předmětu dostat a vyvézt jej.
     
    53:43
    Michal Dragoun řídil protiútok Hradce Králové. Bekhendem předal touš do mezikruží na Daniela Rákose, který se pokoušel vystřelit bekhendem. Kotouč pozvolna dojel až k brankáři, který přerušuje hru. Čeká nás komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 23:33.
     
    53:57
    Martin Ševc se dostal k puku ve středním pásmu, Liberec tedy vyráží vpřed. K zakončení se tlačil Jan Ordoš, ale puk netrefil, jak by bylo třeba.
     
    54:45
    Šavlovačka v hradeckém mezikruží dopadla lépe pro hosty. Ti dostali puk pryč ze svého obranného pásma, Tygrům už začíná pomalu ubíhat čas.
     
    55:26
    Bičevskisova střela z pravého kruhu až k brance neprošla. Tygři se rychle vydávají vpřed, jenže v těchto chvílích působí trošku bezradným dojmem.
     
    55:59
    Marek Zachar nakopl motory a po pravém křídle se dostal až k brankovišti. V tísni už nedokázal pořádně zakončit, přesto se kotouč povaloval v brankovišti. První u něj ovšem byl jeden z beků.
     
    56:35
    Následuje ofsajd Hradce Králové. Do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes tři minuty, Východočeši stále vedou o jednu branku.
     
    56:46
    Jakub Valský měl na holi vyrovnání! Objevil se totiž v parádní pozici na pravém kruhu. Kotouč si potáhl na osu kluziště, ale trefil se pouze do břicha Maxwella.
     
    57:32
    Tyler Redenbach po přerušení hry zapadl do hostující branky. Liberečtí hokejisté by tam ovšem určitě raději dostali kotouč. Filip Pešán si nyní bere oddechový čas, jehož tématem bude zcela jistě odvolání Romana Willa.
     
    57:32
    Roman Will zůstává na střídačce, domácí se na led vrací s šesti hráči do pole!
     
    57:41
    Matěj Stříteský poměrně dobře vypálil od modré čáry, ránu letící těsně nad ledem nicméně Brandon Maxwell za své betony projít nenechal. Hra je přerušena.
     
    57:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Neskutečná minela Brandona Maxwella dostává Home Credit Arenu do varu! Hostující gólman nepochopitelně rozehrával naslepo a našel pouze Libora Hudáčka. Ten ještě přihrál přes brankoviště na TOMÁŠE FILIPPIHO, který moc jednodušších tref nezaznamenal! Asistence: Libor Hudáček.
    57:45 Tomáš FILIPPI - 3:3
     
    57:59
    Tečovaná rána Martina Ševce skončila na zadním hrazení. Liberec zůstává v pásmu, fanoušci mohutně ženou svůj tým za dalším gólem.
     
    58:44
    Kotouč se schoval pod tělem ležícího Ladislava Šmída. Rozhodčí přerušují hru, čeká nás buly ve středním pásmu, kam už se sjíždějí hokejisté obou celků.
     
    59:05
    Lukáš Derner ze středního pásma poslal vysoký oblouček až za hostující branku. Hradečtí rychle rozehrávají a snaží se také dát o sobě ještě vědět.
     
    59:39
    Brandon Maxwell bezpečně schoval puk u své tyčky. Celou situaci ještě dostupoval Jan Ordoš, nicméně k žádné dorážce americkým gólmanem vpuštěn nebyl.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Třetí perioda nabídla dva góly. Hradec poslal do vedení dorážkou vlastní akce Lukáš Cingel, jenže domácí po obrovské chybě Brandona Maxwella vyrovnali. Puk do prázdné klece zametl Tomáš Filippi. Čeká nás tedy prodloužení!
     
    Střely na branku – 29:33.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:14
    Tomáš Filippi se pokoušel o hattrick, avšak zpoza kruhů poslal svoji střelu pouze mimo prostor branky.
     
    60:31
    Radovan Pavlík mohl ukončit zápas! Táhl totiž přečíslení dvou na jednoho, nicméně z pravé strany napálil pouze vyrážečku Romana Willa.
     
    61:25
    Libor Hudáček na první pohled vycházkovým tempem projel prakticky přes celé kluziště. Poté si položil Maxwella a zpoza branky chtěl zasunout kotouč za čáru, ale nepovedlo se!
     
    61:57
    Liberečtí malinko kostrbatě rozehrávali z vlastního pásma. Nakonec ovšem Filippi připravil tutovku Ševcovi, jenž z mezikruží nepropálil gólmana.
     
    62:27
    Obrovská šance Hradce! Radek Smoleňák se utrhl na levé straně a pěknou střelou zazvonil na tyčku branky překonaného Romana Willa.
     
    63:15
    Tak to je reklama na hokej! Radan Lenc se po pravé straně protáhl až do obrovské šance, roztáhl si Brandona Maxwella, ten ovšem senzačně zasahuje!
     
    63:26
    Libor Hudáček kroužil kolem soupeřovy klece. Nakonec vystřelil z otočky a obohatil statistiky amerického gólmana. Východočeši vzápětí obracejí hru.
     
    64:14
    Michal Birner trošku ležérně odevzdal touš v útočné třetině. Mountfield se nyní nikam zvlášť nežene, vypadá to, že by mu možná stačily nájezdy.
     
    64:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Home Credit Arena se otřásla v základech. Liberečtí totiž dokonávají obrat a vítězí! Michal Birner vyslal do šance LIBORA HUDÁČKA, který vzal celou situaci na sebe, dojel až na pravý kruh a exkluzivní ranou přišpendlil gumový nesmysl pod horní tyčku. Je hotovo! Asistence: Michal Birner.
    64:48 Libor HUDÁČEK - 4:3
     
    64:48
    Konec zápasu.
     
    V naprosto parádním utkání nakonec vítězí Liberec, který si tak upevnil postavení na druhé příčce tabulky! Rozhodlo až prodloužení.

    Mountfield byl na dobré cestě ke třem bodům. Tygři v závěru základní hrací doby zkusili paní štěstěnu v power-play a bylo jim přáno. Díky minele Maxwella totiž snadno vyrovnal Tomáš Filippi, zápas tak dospěl do prodloužení. V tom měly oba celky několik velkých příležitostí, jenže rozhodnutí přišlo až v závěru nastavené pětiminutovky. To se totiž do úniku dostal Libor Hudáček, jenž poslal touš pod horní tyčku a dostal zaplněné tribuny do extáze.

    Střely na branku v zápase:
    Liberec 35:36 Hradec Králové.
     
    To už je ode mne z Liberce vše. Přeji příjemný závěr víkendu, někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (19:02:52)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 24. Filippi (Ševc), 27. P. Jelínek (Redenbach), 58. Filippi (L. Hudáček), 65. L. Hudáček (Birner) – 23. Vincour (Smoleňák), 36. R. Pavlík (Cingel), 49. Cingel


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Doherty, Šmíd (A), Stříteský, Derner, T. Hanousek, Ševc, Maier – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, Ordoš – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Valský – M. Zachar, J. Vlach, Jeník.
    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Piché, Graňák (C), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, Lessio – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, M. Chalupa – Vopelka, Dragoun, Rákos (A).

    Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Kajínek, Zavřel.

    Diváci: 7 135
    thejrc.org