Sparta – Třinec 1:3 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Chomutov 3:1 (kon.)
Liberec – Mountfield HK 4:3 (po pr.) | Plzeň – Olomouc 1:2 (1:3 po s.n.) | Litvínov – Kometa Brno 2:3 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
4:3 (0:0, 2:2, 1:1 - 1:0)
Mountfield HK
Neděle 25.11.2018, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:48 Libor HUDÁČEK - 4:3
     
    64:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Home Credit Arena se otřásla v základech. Liberečtí totiž dokonávají obrat a vítězí! Michal Birner vyslal do šance LIBORA HUDÁČKA, který vzal celou situaci na sebe, dojel až na pravý kruh a exkluzivní ranou přišpendlil gumový nesmysl pod horní tyčku. Je hotovo! Asistence: Michal Birner.
     
    63:15
    Tak to je reklama na hokej! Radan Lenc se po pravé straně protáhl až do obrovské šance, roztáhl si Brandona Maxwella, ten ovšem senzačně zasahuje!
     
    62:27
    Obrovská šance Hradce! Radek Smoleňák se utrhl na levé straně a pěknou střelou zazvonil na tyčku branky překonaného Romana Willa.
     
    61:57
    Liberečtí malinko kostrbatě rozehrávali z vlastního pásma. Nakonec ovšem Filippi připravil tutovku Ševcovi, jenž z mezikruží nepropálil gólmana.
     
    61:25
    Libor Hudáček na první pohled vycházkovým tempem projel prakticky přes celé kluziště. Poté si položil Maxwella a zpoza branky chtěl zasunout kotouč za čáru, ale nepovedlo se!
     
    60:31
    Radovan Pavlík mohl ukončit zápas! Táhl totiž přečíslení dvou na jednoho, nicméně z pravé strany napálil pouze vyrážečku Romana Willa.
    57:45 Tomáš FILIPPI - 3:3
     
    57:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Neskutečná minela Brandona Maxwella dostává Home Credit Arenu do varu! Hostující gólman nepochopitelně rozehrával naslepo a našel pouze Libora Hudáčka. Ten ještě přihrál přes brankoviště na TOMÁŠE FILIPPIHO, který moc jednodušších tref nezaznamenal! Asistence: Libor Hudáček.
     
    57:32
    Roman Will zůstává na střídačce, domácí se na led vrací s šesti hráči do pole!
     
    56:46
    Jakub Valský měl na holi vyrovnání! Objevil se totiž v parádní pozici na pravém kruhu. Kotouč si potáhl na osu kluziště, ale trefil se pouze do břicha Maxwella.
     
    49:03
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Dominik Graňák – 2 min., sekání).
    48:43 Lukáš CINGEL - 2:3
     
    48:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši se dostávají do vedení! LUKÁŠ CINGEL to udělal parádně. Z levého křídla se protlačil až před Romana Willa. Z první snahy o bekhendovou kličku jeho beton nepřekonal, ale z dorážky, kterou vyslal nezištně z otočky, se již nemýlil. 2:3! Bez asistence.
     
    46:27
    Přízemní rána Petra Koukala byla Willem vyražena před branku. Tam se několik hráčů snažilo o dorážku, jenže touš si nakonec našel Taylor Doherty a vysvobodil Tygry z prekérní situace!
     
    44:33
    Libor Hudáček (LIB) podrazil soupeře, přesilovka pro hosty.
     
    43:23
    Tomáš Linhart dostal zpoza klece nabito na levý kruh a okamžitě vystřelil! Roman Will přízemní pokus vykopl betonem, musel zareagovat skutečně rychle!
     
    39:59
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (2 min. Ševc – hrubost).
     
    38:48
    Kotouč brankovou čáru ani v tomto případě nepřešel celým objemem! Další infarktový moment tedy změnu skóre neznamená.
     
    38:48
    Opět se prohlíží video, nyní na druhé straně! Will na úrovni brankové čáry měl puk kdesi pod betony, o dorážku se snažil ještě Petr Zámorský. Uvidíme, jak to dopadne.
    35:57 Radovan PAVLÍK - 2:2
     
    35:57
    Hradec právě vstřelil branku!
    Znovu je vyrovnáno! Lukáš Cingel vystřelil zpoza kruhů a RADOVAN PAVLÍK naprosto precizní tečí ze vzduchu přehodil zaskočeného Romana Willa! Stalo se tak těsně po skončení hradecké přesilové hry. Asistence: Lukáš Cingel.
     
    33:52
    Mountfield může vyrovnat, je tu totiž hostující přesilovka. Jakub Valský (LIB) míří zpytovat svědomí, dopustil se totiž nedovoleného zákroku v podobě hákování.
     
    33:39
    Kotouč podle videa brankovou čáru nepřešel! Jan Jeník si tedy na premiérový gól v nejvyšší soutěži bude muset ještě nějakou chvilku počkat.
     
    33:39
    Bude se volat! Brandon Maxwell si vybral slabší chvilku a střelu jednoho z Tygrů z nulového úhlu možná nechal projít za své betony. Fanoušci se za brankou už radovali, uvidíme, co prozradí video.
     
    32:12
    Po křižné přihrávce mohl Maris Bičevskis pálit do poloodkryté svatyně, ovšem skvělým blokem se prezentoval Tomáš Hanousek! Ten svému týmu de facto zachránil hubený náskok.
     
    30:58
    Taylor Doherty svoji dlouhou holí zastavil hradeckou šanci na přečíslení! Nedlouho poté střílel z mezikruží Petr Jelínek, jehož velkou šanci vyškrábl Brandon Maxwell do ochranné sítě.
     
    30:31
    Daniel Rákos se krásně protáhl kolem beků až do velké šance! Sám před Romanem Willem ovšem zamířil pouze do jeho rukavice. Následovala další strkanice, opět se obejde bez trestů.
     
    28:38
    Jan Ordoš jemně lízl Dohertyho rozehrávku, Tygři se tedy uchytili v pásmu. O chvíli později se Tomáš Filippi zjevil sám před Maxwellem, snažil se jej rozhýbat, jenže betony nepřehodil!
    26:38 Petr JELÍNEK - 2:1
     
    26:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři otáčejí stav utkání a vedou! Sraženou střelu od modré čáry zkrotil za brankou Tyler Redenbach a okamžitě poslal puk před Maxwella. Tam stál, hostující defenzivou zapomenutý, PETR JELÍNEK, jehož střela z bezprostřední skončila v hradecké kleci. 2:1! Asistence: Tyler Redenbach.
     
    25:52
    Jan Jeník se stal obětí dalšího tvrdého faulu. Nyní do něj před střídačkami vlétl Filip Pavlík (HKM) a od rozhodčích obdržel menší trest + osobní desetiminutový za zásah do oblasti hlavy a krku!
    23:53 Tomáš FILIPPI - 1:1
     
    23:53
    Liberec právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Tomáš Filippi dvakrát pálil z pravého kruhu, Birner v obou případech dorážel nepřesně. TOMÁŠ FILIPPI ovšem dostal ještě jednu šanci, zpoza pravého kruhu si připravil kotouč na zakončení a přes clonícího Michala Birnera nedal Maxwellovi příliš velkou šanci! Střela prolétla kolem bližší tyčky až do sítě. Asistence: Martin Ševc.
     
    23:35
    Domácí se mohou rychle pokusit o vyrovnání. Sébastian Piché (HKM) si vyšlápl na mladičkého Jana Jeníka a inkasuje menší trest za nedovolené bránění.
    22:43 Tomáš VINCOUR - 0:1
     
    22:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši se ujímají v přesilovce vedení! Radek Smoleňák zpoza branky povedeně našel volného TOMÁŠE VINCOURA, který si pro přihrávku sjel až mezi kruhy a z prvního dotyku poslal touš za bezmocného Romana Willa. 0:1! Asistence: Radek Smoleňák.
     
    21:57
    Hradečtí si zkusí premiérovou početní výhodu. Martin Ševc (LIB) totiž hákoval soupeře.
     
    21:18
    Obrovská šance Hradce! Lukáš Cingel dovezl puk až na pravý kruh a nebezpečně vystřelil na betony. Od těch se rána odrazila přímo na hůl Sébastiana Pichého, jehož dorážku do poloodkryté klece senzačně vyškrábl Roman Will! Parádní zákrok.
     
    17:47
    Michal Birner nabil Liboru Hudáčkovi. Ten si najel až do oblasti kruhu, načež se mohutně napřáhl a pálil. Rána prosvištěla těsně nad Maxwellovým břevnem!
     
    14:43
    Ladislav Šmíd dostal přihrávku za kruhy. Měl spoustu času k zakončení, s pukem si trošku pohrál, poté jej ovšem zápěstím napálil těsně vedle prostor hostující branky!
     
    11:57
    Velká šance Mountfieldu! Hosté unikli do přečíslení tři na dva. Dragoun vytvořil střeleckou pozici pro Lukáše Vopelku, jenž z ideálního místa umístil ránu pouze do připraveného Willa.
     
    09:03
    Liberečtí si zahrají první přesilovku! Michal Dragoun (HKM) si totiž pod tlakem pomohl za cenu podrážení.
     
    01:29
    První zajímavá šance! Za kruhy dostal nabito Tomáš Filippi, jehož okamžitou ránu bez přípravy dokázal Brandon Maxwell vyrážečkou zpacifikovat. To se líbí také domácím fanouškům.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 24. Filippi (Ševc), 27. P. Jelínek (Redenbach), 58. Filippi (L. Hudáček), 65. L. Hudáček (Birner) – 23. Vincour (Smoleňák), 36. R. Pavlík (Cingel), 49. Cingel


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Doherty, Šmíd (A), Stříteský, Derner, T. Hanousek, Ševc, Maier – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, Ordoš – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Valský – M. Zachar, J. Vlach, Jeník.
    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Piché, Graňák (C), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, Lessio – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, M. Chalupa – Vopelka, Dragoun, Rákos (A).

    Rozhodčí: Lacina, Hejduk – Kajínek, Zavřel.

    Diváci: 7 135
    thejrc.org