Sparta – Třinec 1:3 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Chomutov 3:1 (kon.)
Liberec – Mountfield HK 4:3 (po pr.) | Plzeň – Olomouc 1:2 (1:3 po s.n.) | Litvínov – Kometa Brno 2:3 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
HC Kometa Brno
Neděle 25.11.2018, 17:20 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Čermák nakonec ještě dostal menší trest za neúmyslné seknutí Mikúše po buly mezi nohy.
     
    58:15
    Litvínov jde do šesti hráčů v poli!
     
    57:55
    Lukeš našel zpoza branky mezi kruhy volného Hübla, ten ale z první posílá nad branku! Verva má teď pech.
    57:21 Leoš ČERMÁK - 2:3
     
    57:21
    Kometa právě vstřelila branku!
    Totální šok pro Chemopetrol! Ten měl totiž tutovou šanci na třetí gól, ale tyč zachránila hosty od pohromy. A tak z toho vzniklo přečíslení 2 na 1, které táhl Dočekal, v poslední chvíli přehrál na LEOŠE ČERMÁKA, který procedil puk pod Janusovými betony! Asistence: Martin Dočekal.
     
    55:48
    Lukeš mohl rozhodnout! Ze skrumáže těl vyplaval puk mezi kruhy přímo na jeho hůl, ležící Kašík by gólu rozhodně nezabránil, domácí hráč však přestřeluje branku. A nepovedlo se ani dorazit Douderovi přesně, ten pro změnu promáchl.
     
    53:37
    Čtyři sekundy po vypršení Lukešova trestu přichází trest další, tentokrát na straně druhé. Vyloučeným hráčem je Nicolas Schaus, který zasáhl Petružálkův obličej. Opakované záběry však ukázaly, že zase tak horké to se zásahem do obličeje nebylo...
     
    51:33
    Lukeš je dnes potřetí na trestné, podruhé za zdržování hry. Nemá na to dnes litvínovský špílmachr jednoduché...
     
    51:28
    Propad Suchánka na obranné modré a Zohorna mohl důrazně překlopit zápas na brněnskou stranu, jeho klička do forhendu přinesla pouze zatlačení Januse do branky a žádný gól!
     
    46:57
    Další přesilovka přijde pro Litvínov po komerční přestávce. Mallet zezadu podsekl Korkiakoskiho, sudí Úlehla to měl přímo před sebou a kanadského štírka posílá na dvě minuty za katr.
     
    39:58
    Závěrečný tlak Litvínova mohl přinést vedoucí gól! Válek rozdal dvě přesné přihrávky a z obou hráči těžili, Petružálek se dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti, avšak Kašík stále drží!
     
    38:04
    Mueller zasáhl Suchánka holí do obličeje a dostává tak dvě minuty.
     
    37:10
    Petružálek vyhrál souboj a našel v předbrankovém prostoru Válka, který chtěl zasunout za pololežícího Kašíka, ale puk mu sjel z hole!
    34:51 Lukáš KAŠPAR - 2:2
     
    34:51
    Kometa právě vstřelila branku!
    Druhá brněnská využitá přesilovka = 2:2! A byla to opět krásná přesilovková souhra. Němec od modré přistrčil napravo k Holíkovi, který využil ohromné Zaťovičovy práce, když brněnská #26 výborně navázala obránce Vervy, pro LUKÁŠE KAŠPARA u levé tyče už to tak bylo jednoduché, stejně jako pro Holíka. Přihrávce neměl kdo zabránit, stejně tak jako gólu. Máme srovnáno! Asistence: Petr Holík, Ondřej Němec.
     
    33:36
    Kloz to bude mít v kabině možná trochu dražší. Ve svém historicky prvním extraligovém startu je po souboji s Horkým v obranném pásmu vyloučen za podrážení. Početní výhoda Brna se rozehraje až po komerční přestávce.
     
    31:18
    A jedeme dál! Kloz předvedl velice dobrou hru s pukem, od mantinelu si stáhl puk mezi kruhy a přenechal ho dojíždějícímu Douderovi, litvínovský obránce ale z první trefuje nad branku!
     
    30:31
    Tohle střídání bylo velmi výživné! Litvínov se totiž zamotal do vlastního střídání, čehož využil ideálně Schaus, který měl mnoho času na zakončení, Janus však situaci ustál a výborně zasáhl. Z toho těžil na druhé straně Petružálek, jenže ani on z levé strany Kašíka neprostřelil. A tak šla hra na druhou stranu, zde už zasáhl Janus a přerušil hru!
     
    29:44
    Zpoza branky přesnou nahrávkou našel Čermák Dočekala, který z mezikruží pálil natvrdo na branku, ale trefil se nad!
     
    29:06
    Mohlo zapršet na druhé straně! Hruška se na modré přenesl přes tři obránce a nahrál do otevřeného prostoru Malletovi, kanadský útočník mu puk před prázdnou brankou vrátil, Hruškovi však ve finální fázi ujel puk z hole!
     
    28:36
    Třetí gól Litvínova byl na cestě! Prohraný souboj na středové čáře přinesl výhodu 2 na 1, Tůma přistrčil Březákovi, který z pravého kruhu vypálil na Kašíka z první, hostující gólman následně zalehl kotouč a přerušil hru.
    28:09 František LUKEŠ - 2:1
     
    28:09
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Devět zápasů čekal FRANTIŠEK LUKEŠ na gól! Povedlo se mu to zlomit až teď, v signalizované výhodě. Lukeš si od vlastní branky potáhl puk až před Kašíka, z vrcholků kruhů se napřáhl a přes obránce zaskočil Kašíka střelou k levé tyči – 2:1! Bez asistence.
     
    24:14
    Köhler byl v souboji u střídačky důraznější a dal šanci Horkému, ten se ale neukázal nejlépe, Hunkes mu puk sebral a přihrál Ščotkovi, který se z úhlu protlačila až před branku, ve finální fázi mířil na bližší tyč, Kašík mu tam ale nechal beton!
     
    21:21
    Hostující #77 je nakonec vyloučena na dvě minuty za zdržování hry. Pravdou je, že to bylo velice těsné, naší kompetencí ale není rozhodovat o trestech. Štencel jde tak jako druhý hráč Komety na trestnou.
     
    17:13
    Köhler se opět vydal do předbrankového prostoru na výlet a Horký mu tam z modré poslal dáreček, Janus přes jeho clonu úplně neviděl a Köhler se dostal k dorážce, Kometu však do vedení znovu neposlal! Brněnská devítka ještě reklamuje rozseklou bradu, trestat se ale nic nebude.
    15:29 Lukáš VÁLEK - 1:1
     
    15:29
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Svoji první přesilovku Litvínov zhodnotil velice kvalitně a dorovnává stav zápasu! Střela Ščotky od modré udělala Kašíkovi menší problémy, respektive nedokázal udržet puk ve výstroji, čehož využil Petružálek, z dorážky sice neskóroval, ale LUKÁŠ VÁLEK si našel ve skrumáži odražený puk a zametl ho nad ležícího Kašíka! Asistence: Jakub Petružálek, Jan Ščotka.
     
    14:43
    Březák velice dobře prodal nedovolenou hru od hostujícího Čermáka, čehož si všimli i sudí a posílají dlouholetého brněnského kapitána na trestnou lavici za sekání.
    10:26 Peter MUELLER - 0:1
     
    10:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa využívá druhou přesilovku v zápase a jde do vedení! Parádní přesunutí hry předvedl z oblasti pravého kruhu Holík, napříč brankovištěm poslal puk na PETERA MUELLERA, ktrý se neunáhlil, počkal si a přesnou střelou nad Janusovo rameno rozjásal početný hostující kotel! Asistence: Petr Holík, Martin Zaťovič.
     
    09:27
    Lukeš míří opět na trestnou lavici. Při vybojování kotouče v rohu vlastního pásma poslal puk přímo do ochranné sítě a po krátké diskuzi se sudími je vyloučen za zdržování hry.
     
    08:39
    Horký na pravé straně zavezl do útočného pásma a nahrál na Köhlera, který měl hodně prostoru zblízka před Janusem. Měl snad čtyři pokusy na dorážku, zatímco litvínovská obrana obhlížela situaci, Janus se pořádně zapotil. Ale zvládl to a uchránil domácí od gólu!
     
    05:56
    V oslabení Kometa propadla a vepředu si vyměnili puk Mikúš s Válkem, na druhého jmenovaného zívala od pravého kruhu prázdná branka a puk tam i mířil, nicméně Němec výborným obranným zákrokem holí poslal touš do ochranné sítě!
     
    05:20
    První vyloučení v dnešním zápase. Lukeš lehce mimo hru podrazil nohama hostujícího Holíka a dostává dvě trestné minuty za podrážení. Kometa má tak první přesilovku, celkem 78. v této sezoně.
     
    03:01
    Suchánek zpoza branky Kašíka nahrával na modrou, ale jeho přihrávku zachytila brněnská obrana a Kašpar prokličkoval na druhé straně přes dva hráče, rázem se dostal sám před Januse, ale trefil střed branky!
     
    02:18
    Ščotka nahazoval na hostující branku a zdánlivě snadný zákrok pro Kašíka se změnil v hotové peklo, když mu puk šel přes lapačku a usadil se na vrchní síti brány! K prvnímu gólu moc nechybělo.
     
    01:35
    Souboj u mantinelu v útočném pásmu vyšel lépe pro hosty a Mallet se dostal sám před Januse, v tísni ale zakončil přímo do domácího brankáře!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 16. Válek (Petružálek, Ščotka), 29. F. Lukeš – 11. Mueller (P. Holík, Zaťovič), 35. Kašpar (P. Holík, O. Němec), 58. L. Čermák (Dočekal)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Hanuljak) – Ščotka, Porseland, L. Doudera, Hunkes, Suchánek, Březák, Romančík – Válek, J. Mikúš, Petružálek (C) – F. Lukeš, V. Hübl (A), Myšák – Korkiakoski, J. Kloz, D. Tůma – Matoušek, M. Hanzl, M. Havelka.
    HC Kometa Brno: Kašík – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Schaus – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – Kašpar, L. Čermák (C), R. Zohorna – Mallet, Hruška, Dočekal – Köhler, Střondala, L. Horký.

    Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Gerát, Hynek

    Diváci: 5 345
    thejrc.org