Ath. Bilbao – Getafe 1:1 (kon.) | Sevilla – Valladolid 1:0 (kon.) | Espanyol – Girona 1:3 (kon.)
Villarreal – Real Betis 2:1 (kon.)
konec
Villarreal CF
2:1 (0:0)
Real Betis
Neděle 25.11.2018, 20:45 • Estadio de la Cerámica • Španělská LaLiga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:13. (22:36:06)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Villarrealu, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Ačkoliv první poločas branku nenabídl, ten druhý nám v samotném úvodu nabídl hned dvě přesné trefy, přičemž se o obě postaral Villarreal. Postupem času se začal probouzet také Betis, který si rovněž připsal několik velice slibných příležitostí, avšak na Asenja si přišel až těsně před nastaveným časem. V koncovce utkání jsme sledovali celkem drtivý tlak v podání hostujícího celku, avšak Villarreal dokázal ustrážit jednobrankové vedení, čímž si zajistil teprve třetí letošní vítězství.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Betis se opět usadil na útočné polovině, avšak na vyrovnávací branku už nemá moc času.
     
    90+3
    Na druhé straně se k míči dostal Tello, který ale nevyzrál na Morlanese. Následný centr v podání Firpa skončil přesně na hlavě Moriho.
     
    90+2
    Chukwueze si chtěl vyměnit míč s Fornalsem, avšak druhý jmenovaný přihrával úplně někam jinam. López okamžitě založil akci svého celku.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
    90. Giovani Lo Celso - 2:1
     
    90
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Přeci jenom tu máme kontaktní branku! Hosté se rychlým útokem dostali až do pokutového území, tam měl dostatek času na zakončení GIOVANI LO CELSO, jehož nesmírně přesná střela skončil až v levé šibenici, Asenjo byl naprosto bez šance.
     
    89
    Tím dalším, kdo obdržel žlutou kartu byl hostující Canales, který možná trochu zbytečně dohrál Fornalse.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Víctor Ruiz (Villarreal CF).
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Vypadá to, že Villarreal konečně zvítězí, naopak hostujícímu celku se krátí čas.
     
    87
    Poslední desítky vteřin nám přinášejí územní převahu Betisu, který zkrátka musí začít hrát. Domácí se snaží vycházet ze zajištěné obrany, což se zatím daří.
     
    86
    Asenjo si připsal další slibný odkop od branky, tentokráte se do vzduchu dostal Bacca, který dokázal vybojovat autové vhazování.
     
    85
    Betis zahrával další z řady rohových kopů, avšak tentokráte dokázala obrana Villarrealu v poklidu zasáhnout. Naopak domácí zakládají protiakci.
     
    84
    Lo Celso se přeci jenom dostal ke zdánlivě ztracenému míči, který ihned přeposlal na Tella. Ten si nevěřil na průnik kolem protihráče, místo toho oslovil Carvalha.
     
    83
    Aby toho nebylo málo, tak to Cazorla zkoušel střelou zpoza pokutového území. Jeho rána se ale snesla vysoko nad branku, López nemusel zasahovat.
     
    82
    Cazorla se hezkým způsobem natlačil až do pokutového území, kde ho ale rychlostně předčil Firpo, který si navíc pomohl čistým způsobem.
     
    81
    Dalekonosná nabídka směřovala k pravé postranní čáře, kde se za míčem řítil Chukwueze. Střelec druhé branky si ale nepohlídal ofsajdové postavení.

    David Suchý

    Branky: 52. G. Moreno (Cazorla), 54. Chukweze (Cazorla) – 90. Lo Celso (León)

    Karty:   72. Morlanes (VLR), 89. V. Ruiz (VLR) – 89. Canales (RBE)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 3:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:13.
    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C) (67. Llambrich), Ra. Funes Mori, V. Ruiz, Pedraza – Cáseres, Trigueros (40. Morlanes) – Chukweze, Fornals, Cazorla – G. Moreno (79. Bacca).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Bacca, N. Sansone, Toko Ekambi, Morlanes, Llambrich, J. Costa.

    Real Betis: Pau López – Mandi, Bartra, Feddal (60. Tello) – Guerrero, Guardado (64. Lo Celso), W. Carvalho, Firpo – Joaquín (C) (69. León), Canales – Morón.
    Náhradníci: Robles – Boudebouz, Javi García, Inuj, León, Lo Celso, Tello.

    Rozhodčí: Prieto – Villate, Rubio
    thejrc.org