Tampa – New Jersey 5:2 (kon.) | Nashville – Anaheim 5:2 (kon.) | Los Angeles – Edmonton 5:2 (kon.)
konec
Nashville Predators
5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
Anaheim Ducks
Pondělí 26.11.2018, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    ANAHEIM DUCKS

    Anaheim tradičně patří mezi týmy, které se umísťují na vrcholku Pacifické divize. Začátek letošní sezony tomu ale moc nenapovídal. Mančaft z Honda Center často prohrával a nedokázal najít cestu k tomu, aby vyhrál více zápasů za sebou. Postupnou prací ale Kačeři výkony zlepšili a dostali se na dosah vrchním příčkám. Aktuálně jim v Pacifické divize náleží třetí pozice, tři body za prvními San Jose Sharks a dva body za druhými Calgary Flames. Jenže podobně jsou na tom i Vegas Golden Knights a Vancouver Canucks. Anaheim vyhrál dvě z předchozích tří utkání, když nejprve srazil po přestřelce 4:3 Vancouver. Pak si vyšlápl i na Edmonton, který udolal těsně 2:1 po prodloužení. Ducks zakončili sérii domácích duelů a teď je čeká pětice střetnutí venku.

    Kanadské bodování Anaheimu vede zkušený Ryan Getzlaf (6+11), následují ho Rickard Rakell (4+11) a Adam Henrique (5+6). Mezi obránci dominuje Brandon Montour (2+9). Zapíší Ducks třetí výhru v řadě?
     
    NASHVILLE PREDATORS

    Ještě před pár hodinami Predators vládli celé lize, pak je ale přeskočilo překvapení dosavadní sezony Buffalo Sabres. I tak jsou na tom hokejisté z města country muziky velmi dobře a prozatím splňují očekávání. Jeden z největších favoritů na zisk Stanley Cupu vede s třiatřiceti body Centrální divizi, dotírají na něj Minnesota Wild a Colorado Avalanche. Nashville dává hodně branek a zvítězil třikrát z uplynulých čtyř zápasů. Naposledy ale schytal vysokou porážku 2:6 na ledě rivala v St. Louis. Předtím Predátoři Blues sestřelili (4:1), zvládli také Tampu Bay (3:2) a Los Angeles Kings (5:3). Dnešní partií Nashville rozjede sérii pěti domácích střetnutí.

    Statistiky mančaftu táhne Ryan Johansen (4+17), kterého podporují Filip Forsberg (14+6), Kyle Turris (5+11) či Roman Josi (5+10). V brance si mezi sebe minuty poměrně spravedlivě dělí Finové Juuse Saros a Pekka Rinne.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy setkaly v polovině listopadu. Anaheim Ducks tenkrát doma přehráli Nashville Predators 2:1 po samostatných nájezdech.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (2+0)
     
    Vítejte u dalšího zápasu National Hockey League. Budeme sledovat dvou klání dvou celků ze Západní konference, které se pohybují na vrchních patrech svých divizí. Nashville Predators doma vyzvou Anaheim Ducks.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ellis, Hamhuis, Ekholm, Bitetto, Y. Weber – F. Forsberg, Johansen, Fiala – Järnkrok, Bonino, C. Smith – Sissons, Watson, Hartman – Salomäki, F. Gaudreau, Grimaldi.

    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Ja. Larsson, Manson, Mahura, Montour, M. Pettersson, Dotchin – Rakell, Getzlaf, O. Kaše – Åberg, Henrique, Silfverberg – Cogliano, Kesler, Sherwood – N. Ritchie, Kossila, Gibbons.

    Rozhodčí: Kozari, Rooney – Gibbs, Murray.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Za pár minut začneme.
     
    Už si jen poslechneme hymnu a budeme moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Jako první na vhazování ve středovém kruhu uspěli hosté, museli si ale rychle dávat pozor na zadní vrátka.
     
    00:25
    Nashville zavezl kotouč do útočného pásma. Z pravé strany se mu ale nepovedlo vystřelit na branku.
     
    00:43
    Poprvé sledujeme přerušenou hru, Ducks totiž vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    01:07
    Jarnkrök minul zakončením hned po vhazování, jinak to pro něj mohla být zajímavá možnost. Vypadá to, že Predators se doma ani tentokrát nebudou bát střílet.
     
    01:28
    John Gibson raději po zákroku lapačkou přerušuje hru, nic neriskuje.
     
    01:58
    Jeden z obránců hostů nahodil puk od modré čáry, ale nikdo další už ho netečoval za Rinneho záda. Finský brankář v domácích službách na větší práce stále čeká.
     
    02:35
    Anaheim zase jen vyhodil a zamířil vystřídat, tentokrát se o zakázané uvolnění nejednalo.
     
    02:59
    Montour a jeho dobrá obranná práce u vlastní klece. Díky němu se hráči ve žlutém nedostali do zakončení a nemohli a pokračovat v kombinaci.
     
    03:23
    Pekka Rinne a jeho první důležitý zásah lapačkou. Předtím ještě na brankovišti řešil dorážky Ryana Keslera, všechno ale zvládl s přehledem.
     
    04:00
    Ekholm měl co dělat, aby zblokoval nahození soupeře z levé strany z dálky, ale nakonec to dokázal.
     
    04:09
    Anaheim si zahraje první přesilovou hru dnešního zápasu. Dvě minuty za hákování Getzlafa dostává Ryan Johansen, který bude doufat, že za katrem zůstane celou dobu trestu.
     
    04:41
    Opět se do kotouče opřel hostující obránce Montour, jeho pokus Rinne v klidu našel rukavicí a přerušil.
     
    04:50
    Nashvillu se poprvé daří vyhodit přes všechny čáry, zároveň má dostatek prostoru na to, aby na led poslal čerstvé síly.
     
    05:15
    Teď navíc domácí málem prchli ve vlastním oslabení. Moc nechybělo, aby dostali Anaheim do úzkých v jeho početní výhodě.
     
    05:38
    Roman Josi vytečoval kotouč do ochranné sítě, bude se znovu vhazovat.
     
    05:52
    Colton Sissons unikal hostující obraně po levém mantinelu. Když se pak pokoušel o kličku nebo zakončení, Ducks jeho nadějnou situaci stačili překazit.
     
    06:21
    Pekka Rinne přerušuje hru lapačkou, domácí jsou kompletní a my tu máme komerční pauzu. Hned po ní budeme pokračovat.
     
    06:36
    Predators až moc spěchali do útočného pásma, na modré čáře je zastavuje jednoznačné postavení mimo hru.
     
    06:36
    Zároveň je tu druhý trest v krátké dobře pro domácí. Tentokrát rozhodčí za katr poslali Craiga Smithe, který vrazil soupeři hokejku do obličeje. Další šance pro Ducks.
     
    07:05
    Hosté ale nezačali početní výhodu ideálně. Ve středním pásmu o kotouč přišli a museli dávat pozor, aby se sami nedostali do potíží.
     
    07:40
    Zatím se kalifornskému týmu nedaří usadit v útočném pásmu. Sice už s pukem přešel modré pásmo, ale Ducks nefunguje kombinace ze strany na stranu.
     
    08:07
    Většina domácího oslabení je pryč a Ducks se ještě vůbec k ničemu nedostali. Tohle vypadá pro Predátory hodně v pohodě.
     
    08:20
    Puk končí sražený mezi diváky a následuje nové vhazování ve středním pásmu.
     
    08:28
    Znovu se hra kouskuje, protože Kačeři vyhodili na další zakázané uvolnění. Za pár vteřin se vyloučený Craig Smith vrátí mezi mantinely a vyrovnání počet hokejistů ve hře.
     
    08:45
    Kossila ještě zakončil aspoň z dálky, to už je ale Nashville kompletní. Ani ve druhé početní výhodě Anaheim nic neukázal, Rinne nemusel vůbec zasahovat.
     
    09:09
    Ryana Johansena na modré čáře zastavuje ofsajd, ani domácí si tedy zatím větší šanci nevytvoří.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:30
    Dotchin se dobře vrátil od obrany a zabránil tak v šanci dotírající dvojici ve žlutých trikotech. Už by to chtělo nějakou velkou možnost na jedné nebo na druhé straně.
     
    10:20
    Jakob Silfvergberg dohnal jako první kotouč u zadního mantinelu. Když pak ale zadovkou hledal někoho volného ze spoluhráčů, nikdo se mu nenabídl a bylo po šanci.
     
    10:55
    Souboj o puk o mantinelu zvládli lépe obránci Ducks. Ti pak docela zbytečně vyhodili na zakázané uvolnění, přitom nebyli vůbec pod tlakem.
     
    11:04
    Nashville právě vstřelil branku!
    První velká šance zápasu a hned je z toho branka. Střelu z dálky si ještě hostující gólman John Gibson pohlídal a aspoň ji odrazil před sebe. Jenže pak se mu kotouč někam zatoulal, sám nevěděl kam. Vypadl nakonec před AUSTINA WATSONA, který jej z prostoru na brankovišti doklepl do sítě a poslal Nashville Predators do vedení. Tohle může být pro žluté barvy hodně dobrá vzpruha. Asistence: Nick Bonino, Colton Sissons.
    11:04 Austin WATSON - 1:0
     
    11:40
    Ducks se snaží odpovědět aktivním hokejem a hrou dopředu, ale zatím to nenese ovoce. Jejich zakončen totiž nejsou vůbec přesná.
     
    12:05
    Navíc se Nashville rychle vrátil do útoku. Byl to znovu Austin Watson, kdo z dálky prověřil pozornost Gibsona. Tentokrát si americký gólman situaci pohlídal a zasáhl.
     
    12:18
    Colton Sissons hned po buly zajímavě vypálil a těsně minul klec. Po něm s dorážkou neuspěl ani Hartman. Teď měli hosté docela štěstí.
     
    12:48
    Už několikáté zakázané uvolnění Kačerů v první třetině, hosté se těmito situacemi zbytečně dostávají pod tlak. I proto mají delší dobu problém opustit obranné pásmo.
     
    13:01
    Zase žádné riskování. Jen co se puk dostal ke Gibsonovi, hned po přikryl rukavicí a zařídil před sebou nové vhazování.
     
    13:08
    V první třetině si přesilovou hru zahrají také domácí. Jakob Silfverberg totiž vyfasoval menší trest za vysokou hůl a jeho celek se bude nějakou dobu bránit ve čtyřech.
     
    13:20
    Josiho pecka z dálky a z první vypadala zajímavě, nakonec však skončila jen na zadním mantinelu.
     
    13:48
    O první vyhození v oslabení Ducks se postaral Ryan Kesler. Poslal puk pryč přes všechny čáry, pak mohl odjet vystřídat.
     
    14:30
    Filip Forsberg vypálil z levého kruhu a ještě následovaly dorážky. Jen tak tak, že Gibson udržel klid a všechny pokusy vyrazil před sebe.
     
    14:50
    Vypadá to, že ani Nashvillu se nepodaří v přesilovce skórovat, švédský útočník bude za chvilku zpátky ve hře.
     
    15:08
    Anaheim je zpět v plném počtu, až na jednu větší šanci soupeře se do větších potíží nedostal. Pokračovat budeme ihned po konci reklamní přestávky.
     
    15:20
    Gaudreau se zajímavou kličkou protáhl do zakončení bekhendem. K jeho smůle ovšem trefil jen připravený Gibsonův beton.
     
    15:58
    Kačerům není souzeno dostat se do útočné třetiny. Když už to s nimi vypadalo nadějně, na modré čáře je opět zastavuje ofsajd.
     
    16:21
    Cogliano zpoza branky našel zadovku spoluhráče, který pálil z první. Ale pouze těsně nad ledem, takže Pekka Rinne pokus v klidu zlikvidoval.
     
    16:48
    Anaheim opět vsadil na nahozený kotouč po mantinelu, což nikam nevedlo. Nashville dokonce stihl v pohodě vystřídat.
     
    17:25
    Filip Forsberg se na pravé straně natahoval po nahrávce od Hartmana, těsně se mu nepovedlo přesměrovat touš na branku.
     
    17:50
    Závěr první části se dohrává v docela klidném tempu, ani jedna strana se vyloženě nikam nežene.
     
    18:19
    Ondřej Kaše šikovně kličkoval v rohu útočného pásma. Měl ale problém, že se mu nikdo rychle nenabídl do kombinace, ze které by hosté mohli zahrozit.
     
    18:49
    Dva zásahy po sobě pro Pekku Rinneho, ten nakonec přerušil hru. Byl to právě Ondřej Kaše, kdo ho zakončením těsně nad ledem prověřil.
     
    19:04
    Už běží poslední minuta zahajovací části. Kesler se ještě něco snaží vymyslet v útočném pásmu, ale i nadále bez úspěchu.
     
    19:46
    Ryan Getzlaf na modré čáře přizvedl puk nad mantinel, takže se bude ještě jednou vhazovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu utkání mezi Nashvillem a Anaheimem. Dlouho jsme čekali na úvodní šanci, ale když přišla, hned z ní padla branka. Po dorážce na brankovišti se prosadil Austin Watson, který určil podobu skóre 1:0. Ta aktuálně platí, výsledek je ale těsný a otevřený. Anaheim ale bude muset přidat, pokud chce dnes v Nashvillu bodovat.
     
    Střely na branku v první třetině

    Nashville Predators: 13

    Anaheim Ducks: 9
     
    Zanedlouho začne druhá třetina utkání. Dočkáme se v ní dalších branek?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí se hned dostávali do příležitosti, ale Fosbergovi na modré čáře ujel kotouč, takže nemohl rychle vyrazit dopředu.
     
    20:36
    Roman Josi si rovnal na modré kotouč. Rovnal si ho tam ale tak dlouho, že mu jej nakonec stačil soupeř pohotově vypíchnout.
     
    21:09
    I Ryan Hartman byl pohotový a po levém mantinelu si udělal výlet dopředu. Ale nepřesností skončil ještě na hranici útočného pásma.
     
    21:40
    Pekka Rinne si zahrál s kotoučem za brankou. Bylo to pro něj v pohodě, protože měl na rozehrávku dostatek času a nebyl pod tlakem.
     
    22:09
    Zatím na první větší možnost ve druhé části čekáme. Po dvou odehraných minutách nemají gólmani ještě ani zákrok.
     
    22:26
    Stejně jako první třetinu, i tu druhou začíná Nashville oslabením. Dvě minuty za podrážení vyfasoval Irwin, který si bude muset odpočinout na trestné lavici.
     
    22:38
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla hodně rychle využitá přesilovka. Jen pár vteřin stačilo Kačerům na to, aby poslali puk do sítě a vyrovnali skóre na kostce v Bridgestone Areně. Rickard Rakell z pravého kruhu naservíroval kotouč mezi kruhy, kde čekal připravený ADAM HENRIQUE. Ten vystřelil zápěstím a nemýlil se, Pekku Rinneho překonal. Ducks tedy tentokrát početní výhodu využívají a dávají důležitý gól. Asistence: Rickard Rakell, Brandon Montour.
    22:38 Adam HENRIQUE - 1:1
     
    23:46
    Kevin Fiala na druhé straně hned usiloval o vyrovnání. Obrana soupeře mu ale znemožnila lepší zakončení.
     
    24:22
    Nashville se inkasovanou brankou nenechal zaskočit a nadále útočí. John Gibson musel krýt střelu Craiga Smithe z dálky, ale zvládl to.
     
    24:56
    Jakob Silfverberg se střetl ve středním pásmu s Ellisem, ten ho ale srazil čistě. Útočník Kačerů má co dělat, aby se zvedl z ledu.
     
    25:20
    Hamhuisova pecka z dálky a bez přípravy. Vypadala podle toho, orazítkovala totiž jen zadní mantinel a k dorážce už se nikdo nedostal.
     
    25:38
    Nashville právě vstřelil branku!
    Vyrovnané skóre dlouho nevydrželo. Anaheim Ducks chybovali ve středním pásmu, a to je následně mrzelo. Po levém mantinelu se totiž ukázkově rozjel NICK BONINO, jenž střelou zápěstím vymetl pavučinky v pravé šibenici Johna Gibsona. Útočníka Nashvillu už při zakončení nikdo neobtěžoval, takže měl o to situaci jednodušší. Hosté tedy musí znovu dohánět. Asistence: Colton Sissons.
    25:38 Nick BONINO - 2:1
     
    26:55
    Dotchin se pokusil o vyrovnání, ale jeho střela skončila jen na zadním mantinelu.
     
    27:16
    Domácí pod menším tlakem vyhodili přes všechny čáry. Nebylo to ale zakázané uvolnění, protože puk ještě někdo tečoval.
     
    27:56
    Hraje se už delší dobu bez přerušení, to by mohlo teoreticky nahrávat většímu počtu šancí. Zatím se tak ale neděje.
     
    28:30
    Tentokrát byla hostující defenziva pozornější a dvojici domácích útočníků nepustila do přečíslení.
     
    29:03
    Ondřej Kaše dnes už ve druhé velké šanci. Jenže neproměnil svůj střelecký pokus, který skončil jen na betonech připraveného Pekky Rinneho.
     
    29:28
    Stále ještě rozhodčí nemuseli přerušit hru, hraje se nyní opravdu ve vysokém tempu.
     
    29:47
    Kossila byl na modré čáře hodně tvrdě sražen Mattem Irvinem. Vylučovat se za tento zákrok ale nebude. Následuje komerční pauza, hned po ní pokračujeme.
     
    30:10
    Ryan Johansen předvedl důraz v útočném pásmu a od levého mantinel vyslal zajímavé zakončení. Jeho pokus ale nakonec neletěl přímo na branku.
     
    30:30
    Na druhé straně Rinneho prověřil Ryan Getzlaf, na finského brankáře si ale nepřišel.
     
    30:48
    Nick Bonino je zpátky na ledě a hned hledal další místečko pro zakončení. Z prostor mezi kruhy zakončoval následně Sissons, jenže nemířil přesně.
     
    31:04
    Anaheim Ducks vyhazují na zakázané uvolnění, hra se vrací před jejich zařízení.
     
    31:16
    Ryan Ellis vypálil dvakrát po sobě, obě jeho střely John Gibson zastavil. Po přerušení hry tu máme další reklamní přestávku.
     
    31:42
    Chystá se vyloučení na obou stranách, jak ukazuje rozhodčí. Za hákování si z hostující strany míří sednout Adam Henrique, za Nashville jde pykat menší trest Filip Forsberg. Ten se provinil držením hole.
     
    32:20
    Při hře ve čtyřech jsou zatím aktivnější hosté, ale zatím se jim vůbec nedaří dostat do útočného pásma.
     
    32:33
    Máme tu další vyloučení. Nashville si zahraje přesilovku čtyři na tři, protože Ryan Getzlaf hákoval soupeře. To je zajímavá možnost pro Predátory.
     
    32:51
    Kevin Fiala si porovnal puk na hokejce a z pravého kruhu poslal střelu zápěstím. Švýcarský útočník jen těsně minul horní tyčku, Gibson toho moc neviděl.
     
    33:35
    Domácí mají Ducks sevřené před brankou, ale zatím se bojí zakončovat.
     
    33:42
    Tentokrát už vypálili Kevin Fiala i Roman Josi. Ale John Gibson nyní drží svůj tým nad vodou, všechny kotouče se mu daří zachycovat a likvidovat.
     
    33:52
    Hosté už jsou ve čtyřech a Predators tedy pokračují v klasické početní výhodě. Teď se ale musejí pokusit co nejdříve vrátit do útočného pásma.
     
    34:09
    S tresty se nám ve druhé třetině roztrhl pytel. Kossila podrazil soupeře a jde pykat. Anaheim tedy bude hrát zhruba půl minuty opět ve třech proti pěti.
     
    34:30
    Johansen se ale nechal v rohu snadno odstavit od kotouče a Kačeři vyhodili přes všechny čáry, důležitý okamžik tedy zvládli.
     
    34:54
    Kalifornský tým je zpátky ve čtyřech hráčích. Tato situace bude trvat ještě déle než minutu.
     
    35:04
    Hra přerušena ve středním pásmu, protože některý z domácích hokejistů vytečoval puk na střídačku.
     
    35:24
    Zajímavý Fialův pokus z dálky, jenže nikdo netečoval, takže skončil pouze na betonech Gibsona. Nashville každopádně nadále zůstává v útočné třetině.
     
    35:48
    Gólman hostů má puk v lapačce poté, co ho prověřil Järnkrok. Jestli si na něco Gibson nemůže stěžovat, tak je to nuda ve druhé části.
     
    35:56
    Po další střele a přerušení hry je tu menší strkanice. Na zem letěly hokejky i helmy. Ale vypadá to, že nic vážnějšího z toho nebude.
     
    35:56
    Menší tresty za hrubost v předchozí situaci jdou odpykat Nick Bonino a Brandon Montour, rozhodčí udělili dvě minuty spravedlivě na obou stranách.
     
    36:36
    Po delší době sledujeme hru ve stejném počtu hráčů na obou stranách. V útočném pásmu každopádně nadále zůstávají domácí, ti jsou aktuálně při chuti.
     
    37:21
    Začíná se nám na ledě přiostřovat. Rvačku si střihli Josh Manson a Ryan Hartman, oba za to dostanou dvě minuty za hrubost. Montour navíc trest za stejný prohřešek ještě jednou . Oběma týmům nejspíš prospěje přestávka mezi druhou a třetí třetinou.
     
    38:21
    Ducks se zatím daří likvidovat i další přesilovku soupeře.
     
    38:36
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tento dlouhodobý tlak zákonitě musel vyústit ve vstřelenou branku domácích, Predators pobývali kolem klece Gibsona opravdu hodně dlouho. Roman Josi vypálil ještě během přesilovky od modré čáry a prostřelil brankáře Ducks. Ještě před ním ale puk tečoval AUSTIN WATSON, který tak skóruje podruhé v dnešním zápase. Hostům nepomohla reklamace pro nedovolené bránění gólmana. Asistence: Roman Josi, Kevin Fiala.
    38:36 Austin WATSON - 3:1
     
    39:05
    Je tu poslední minuta hodně zajímavé druhé třetiny. Obě strany budou jistě rády, že už si budou moci odpočinout v kabině.
     
    39:52
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hodně zbytečná chyba domácích pár okamžiků před druhou sirénou. Vše začalo u brankáře Pekky Rinneho, jenž špatně rozehrál kotouč zpoza klece. Ducks nevzdali boj a postupně dostali nahrávku na českého útočníka ONDŘEJE KAŠEHO. Ten překonal finského maskovaného mezi betony a dostal kalifornskou družinu zpátky na dostřel. Třetí perioda tak bude ještě hodně zajímavá. Asistence: Marcus Pettersson.
    39:52 Ondřej KAŠE - 3:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině daly oba týmy po dvou gólech, takže Nashville nadále vede o jednu branku. Kromě gólů jsme mohli sledovat i řadu vyloučení a strkanic, docela se mezi mantinely přiostřilo. O to zajímavější může být poslední dvacetiminutovka. Rozhodně si ji nenechte ujít.
     
    Střely na branku po dvou třetinách:

    Nashville Predators: 28

    Anaheim Ducks: 13
     
    Za pár okamžiků odstartuje třetí třetina duelu. Uhájí Predators své vedení, nebo Ducks získají v Bridgestone Areně nějaké body?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Na vhazování ve středovém kruhu se více dařilo Anaheimu, který hned hledá cestu dopředu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:28
    A Ducks začali opravdu aktivně. Se střeleckým pokusem ještě čekají, každopádně ukázkově zakombinovali kolem branky Pekky Rinneho.
     
    41:10
    Kesler nahodil puk na branku aspoň bekhendem, kdyby náhodou někdo v bílém dresu chtěl dorážet. To se ale nestalo, Predators pak vyhodili do středního pásma.
     
    41:42
    Nyní Kačeři zbytečně vyhodili na zakázané uvolnění, hra se přesune do jejich obranné třetiny.
     
    41:58
    Bonino chtěl dnes podruhé skórovat a u levé tyče se tlačil do zakončení. Na poslední chvíli jej ale obránce Anaheimu stačil odzbrojit.
     
    42:20
    Montourova pecka z dálky nebyla moc nebezpečná. Přesto Pekka Rinne musel dávat pozor, aby náhodou koutouč těsně před ním nezměnil směr.
     
    42:47
    Nashville si hned na startu poslední části zahraje další přesilovku. Kossila totiž dostal dvě minuty za podrážení a Anaheim se bude muset bránit.
     
    42:52
    Nashville právě vstřelil branku!
    Stejně jako svou přesilovku ve druhé třetině rychle využili hosté, prosazují se z početní výhody bleskově i Predators. Střelu z levého kruhu ještě John Gibson vyrazil před sebe. Když se ale k dorážce hned před brankovištěm dostal pohotový CRAIG SMITH, už neměl americký brankář šanci. Predators opět vedou o dva zásahy a Anaheim bude mít co dělat, aby ztrátu dohnal. Asistence: Filip Forsberg, Mattias Ekholm.
    42:52 Craig SMITH - 4:2
     
    43:34
    Je tu možnost pro Kačery. Matt Irwin totiž zahrál vysokou holí do obličeje soupeře a musí za to jít za katr. Takže hostující početní výhoda.
     
    44:39
    Domácí však početní nevýhodu zvládají s bravurou. Podruhé za sebou vyhodili přes všechny čáry a ještě Anaheim nepustili do zakončení.
     
    45:10
    Až nyní se Manson pokusil aspoň o nahození od modré čáry. Jenže marně, nikdo v bílém dresu mu nepomohl a bylo z toho jen další domácí vyhození.
     
    45:40
    Nashville je kompletní, tohle byla jedna z nejhorších dnešních přesilovek Anaheimu.
     
    46:04
    Yannick Weber zahrál kotouč dostatečně daleko na to, aby mohl jeho tým vystřídat.
     
    46:09
    Právě Yannick Weber bude muset pykat za hákování, takže pro změnu příležitost pro Ducks. Dnes je to opravdu jeden trest za druhým na obou stranách.
     
    46:24
    Ducks se sami připravili o útočné pásmo, když jejich obránci pokazili nahrávky na modré čáře. Přesilovky jsou něco, na čem musí hosté zapracovat.
     
    46:48
    Lindholm trefil tyčku branky z venkovní strany, pak se na puk ještě dostal Getzlaf. Ani kapitán Ahaheimu ale kotouč do sítě nedostal.
     
    47:03
    Další pohotový zákrok Pekky Rinneho, který zastavil střelu Ryana Getzlafa z pravého kruhu. Teď budou domácí potřebovat podporu svého gólmana.
     
    47:20
    Až nyní Nashville vyhazuje přes všechny čáry a má šanci vystřídat celou bránící čtveřici.
     
    47:37
    Rozhodčí přerušují hru, protože si všimli přihrávky rukou.
     
    48:10
    Weber je zpátky na ledové ploše, takže Ducks nevyužili ani další přesilovku. Je ale pravda, že tentokrát už si vytvořili aspoň nějaké šance.
     
    48:30
    Hostům začíná čas do konce základní hrací doby hodně rychle utíkat, Ducks by pomalu měli otevírat zadní vrátka a více riskovat, pokud dnes chtějí bodovat.
     
    48:49
    Místo toho je tu ale pouze další zakázané uvolnění Kačerů.
     
    49:15
    Aberg vyjel z levého rohu a mohl zakončovat. Jenže nejlepší moment prováhal a potom už ho obrana Nashvillu připravila o další možnost zakončit.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:04
    Watson jen nahodil ze středního pásma kotouč, aby hlavně neudělal chybu směrem dozadu. Je zjevné, že Predators už se nikam za každou cenu tlačit nebudou.
     
    50:32
    Teď ale přišla hodně dobrá střela obránce Josiho od modré čáry. Gibson měl co dělat, aby ji aspoň vyrazil před sebe.
     
    51:06
    Trochu to vypadá, že Anaheimu docházejí síly. Když totiž mohl vyhodit do středního pásma, nechal se zbytečně obrat o kotouč.
     
    51:28
    Po střele z dálky od Fialy raději hostující gólman přerušil hru. Na řadě je komerční přestávka, po jejím konci budeme pokračovat.
     
    52:02
    Anaheim dělá co může, aby aspoň chvíli udržel puk v útočném pásmu. Ale marně, domácí jsou směrem dozadu hodně jistí a nevypadá to, že by chtěli povolit.
     
    52:25
    Oba týmy střídají a posílají na led čerstvé síly. Je zjevné, že se intervaly střídání před koncem zápasu zkracují.
     
    52:32
    Pekka Rinne dostává od publika potlesk za další povedený zákrok lapačkou. Nebylo to nic těžkého, ale skvěle zásah prodal divákům.
     
    53:06
    Filip Forsberg zkusil projet po pravém mantinelu sám, ale dvojice bránících hráčů Ducks jej zavčas zachytila. To mu ale moc vadit nemuselo.
     
    53:37
    Ondřej Kaše se šikovně tlačil po pravé straně do zakončení. Pak mu ovšem kotouč přeskočil a český útočník tedy Pekku Rinneho ohrozit nemohl.
     
    54:15
    Domácí to dělají chytře. Zůstávají zatažení vzadu a z obranné třetiny nahazují puky do středního pásma. To se zdá jako účinná taktika.
     
    54:54
    Montourovu pecku od modré čáry někdo přizvedl do ochranné sítě. Je tu poslední komerční přestávka zápasu, pak budeme pokračovat v jeho zbytku.
     
    55:03
    A zase jednoduše. Nashvillští obránci opět počkali, až se uklidní situace a pak v klidu nahodili puk do středního pásma. Odtud mají Ducks problém se dostat.
     
    55:36
    Co je pro Anaheim problém, zatím netvoří žádný závěrečný tlak, brankář Rinne je poslední okamžiky prakticky bez práce.
     
    56:14
    Ryan Getzlaf se pokusil rozehrát na Ritchieho, ale jeho pas nebyl vůbec přesný. Skončil sražený na střídačce, vhazovat se bude v hostujícím obranném pásmu.
     
    56:32
    A zase špatná rozehrávka Ducks, která končí zakázaným uvolněním. Takhle se hosté k možnosti vyrovnat výsledek dostanou jen těžko.
     
    57:04
    Po dlouhé době dobrá možnost pro Ducks. Ritchie se najednou zjevil sám před Rinnem. Jeho pokus ale neprošel na branku, na poslední chvíli ho zblokoval domácí obránce.
     
    57:30
    Možná to nebude už dlouho trvat a hosté zkusí hru bez brankáře.
     
    58:05
    Jsou tu poslední dvě minuty základní hrací doby. Stejně jako několikrát předtím, Predators odpálili puk od své klece do bezpečí.
     
    58:26
    John Gibson odjel na střídačku a Anaheim Ducks zkoušejí hru se šesti hráči v poli.
     
    58:45
    Getzlaf se s pukem dostal do útočného pásma a vystřelil. Zakončení hostující kapitána ale minulo klec. Predators potom vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    58:54
    Nashville právě vstřelil branku!
    Čepice letí na led a je jich hodně. Domácí hokejista AUSTIN WATSON totiž pečetí trefou do prázdné branky hattrick a pojišťuje svému týmu vítězství v základní hrací době. Waston vyhrál bruslařský souboj se svým soupeřem ve středním pásmu a už neměl moc velký problém prázdnou klec trefit. Asistence: Ryan Ellis, Roman Josi.
    58:54 Austin WATSON - 5:2
     
    59:08
    Ještě jedno přerušení pro ofsajd, to už se hraje poslední minuta zápasu. Nic velkého už se asi nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Po druhé třetině to ještě vypadalo na dramatický závěr, ale ten se nekonal. Nashville Predators uhájili své vedení, které ještě během třetího dějství o dvě branky navýšili. Dá se říci, že domácí vyhráli spravedlivě. Měli totiž celý zápas herně navrch a až na výjimky Ducks do moc šancí nepouštěli. Duel mimochodem poznamenala řada trestů, však taky padly tři branky z přesilových her. Dva body za výhru 5:2 zůstávají Predátorům, kteří tím pádem zůstávají na špici Západní konference. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek týdne.
     
    Utkání v Bridgestone Areně sledovalo 17 167 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Nashville Predators: 33

    Anaheim Ducks: 19
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (1+0, 2 střely, čas na ledě 16:07)
    Andrej Šustr (ANA) (0+0, 0 střel, čas na ledě 11:05)
     
    Tři hvězdy utkání

    Austin Watson (NSH) (3+0)
    Nick Bonino (NSH) (1+1)
    Colton Sissons (NSH) (0+2) (04:57:18)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 12. Watson (Bonino, Sissons), 26. Bonino (Sissons), 39. Watson (Josi, Fiala), 43. C. Smith (F. Forsberg, Ekholm), 59. Watson (Ellis, Josi) – 23. Henrique (Rakell, Montour), 40. O. Kaše (M. Pettersson)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ellis, Hamhuis, Ekholm, Y. Weber, Irwin – F. Forsberg, Johansen, Fiala – Järnkrok, Bonino, C. Smith – Sissons, Watson, Hartman – Salomäki, F. Gaudreau, Grimaldi.
    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Ja. Larsson, Manson, Montour, M. Pettersson, Dotchin, Šustr – Rakell, Getzlaf, O. Kaše – Åberg, Henrique, Silfverberg – Cogliano, Kesler, Sherwood – N. Ritchie, Kossila, Gibbons.

    Rozhodčí: Kozari, Rooney – Gibbs, Murray

    Diváci: 17 167
    bahis siteleri