Atlanta United – New York RB 3:0 (kon.) | Portland – Kansas City 0:0 (kon.)
konec
Portland Timbers
0:0 (0:0)
Sporting Kansas City
Pondělí 26.11.2018, 01:45 • Providence Park, Portland • Americká MLS • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (04:11:59)
    Vyprodaný Providence Park se regulérního gólu nedočkal. O postupujícím rozhodně až odveta.

     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 16:15.
     
    Je dobojováno! Zatímco dvojzápas mezi Atlantou a New Yorkem Red Bulls je po dnešku s největší pravděpodobností rozhodnutý, tak postupujícího z dvojice Portland – Kansas City bude bude muset určit až odveta, jež je na programu v noci na pátek. Timbers svého domácího prostředí nevyužili, v součtu všech šancí sice byli nebezpečnější, ale když už to vypadalo nadějně, tak Meliovi pomohla levá tyč, anebo gól odvolal videorozhodčí, jak tomu bylo u trefy Guzmána. Sporting žádnou stoprocentní možnost neměl, ale i tak bude na svém hřišti výrazným favoritem na postup do velkého finále.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Až v úplném závěru přichází první střídání Sportingu. Ze hry hodně pomalu odchází Johnny Russel, jehož místo převezme Johnny Russell.
     
    90+2
    Diváci stojí na nohou a ženou domácí hráče kupředu. Za ohlušujícího rámusu zleva centroval Villafaña, nicméně obrana Kansasu odolala.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány dvě minuty. V první z nich se hosté dostali ke střele z delší vzdálenosti, ovšem před Attinellou ji zablokoval Ridgewell.
     
    90
    Sallóiova přihrávka pod sebe se stala kořistí pro domácí fotbalisty. Ti opět mohli promptně přejít do útoku, ale to by Asprilla nesměl přijít o balón.
     
    89
    Menší zámek Kansasu uťal Charou sražený centr z pravé strany. Portland se z něj vymanil a jen kvůli žlutě ohodnocenému taktickému faulu Sallóie se nedostal k rychlému protiútoku.
     
    88
    Daironu Asprillovi se dnes nedá upřít snaha. Velká část útoků Timbers jde právě přes něj, nicméně k ničemu vážnému do většinou nevede. Kolumbijskému hráči nyní hrubě nesedl centr a míč putoval do autu.
     
    87
    Pár nebezpečných balónů hned vzápětí přiletělo i před Meliu. Nikdo v zeleném se k zakončení ale nedostal a balón se na chvíli vrátil do středu pole.
     
    86
    Felipe Gutiérrez měl trochu času na ose hřiště. Míč si několikrát posunul a nakonec udělal to nejhorší co mohl, protože vystřelil do zad Tuilomy.
     
    85
    První ze dvou zápasů konferenčního finále je stále naprosto otevřený. Poslední vteřiny přece jenom patří Sportingu, kterému by vstřelená branka do odvety hodně pomohla.
     
    84
    Skotský útočník Russell se hezky uvolnil k finálnímu pasu z pravého konce pokutového území. Attinella ho v pádu lehce tečoval a zřejmě proto na něj Shelton před malým vápnem nedosáhl.
     
    83
    Přes jednadvacet tisíc fanoušků o sobě dává pořádně vědět. Ani teď slavit ale nemůžou, protože Guzmánova dalekonosná přízemní střela proletěla hodně vedle pravé tyče Meliovy brány.
     
    82
    Rychlonohý Argentinec Melano se hned zapojil do hry a zprava centroval na Asprilu. Gutiérrez odehrál balón na roh, jenž rozehrál Valeri, ovšem Bill Tuiloma neumístil hlavičku dostatečně k tyči, takže Melia si pro balón doskočil.
     
    81
    Střídání v týmu Portland Timbers: ze hřiště odchází Jeremy Ebobisse, přichází Lucas Melano.
    80. Johnny Russell (KAN)

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   36. Guzmán (POTS) – 45+1. Sinovic (KAN), 66. Besler (KAN), 89. Sallói (KAN)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 16:15.
    Portland Timbers: Attinella – Valentin, Mabiala (18. Tuiloma), Ridgewell, Villafaña – Chará, Guzmán – Asprilla, Valeri (C), Blanco – Ebobisse (81. Melano).
    Náhradníci: Clask – Conechny, Flores, Melano, Olum, Powell, Tuiloma.

    Sporting Kansas City: Melia – Zusi, Opara, Besler (C), Sinovic – Espinoza, Sánchez, Gutiérrez – Russell (90+2. Croizet), Shelton, Sallói.
    Náhradníci: Zendejas – Fontas, Evans, Croizet, Busio, Fernandes, Németh.

    Rozhodčí: Sibita – Morgante, Rockwell

    Diváci: 21 144
    Pátek 30.11.2018
    Kansas City - Portland 2:3

    Branky: 20. Sallói (Rubio), 81. Fernandes – 52. Blanco (Villafaña), 61. Valeri, 90+9. Valeri (Chará)

    Karty:   45+5. Guzmán (KAN), 47. Rubio (KAN) – 17. Valentin (POTS), 77. Chará (POTS), 90+6. Villafaña (POTS)

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 13:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 8:13.
    thejrc.org