Buffalo – San Jose 3:2 (po pr.) | Philadelphia – Ottawa 3:4 (kon.) | Tampa – Anaheim 1:3 (kon.)
Montreal – Carolina 1:2 (kon.) | Nashville – Colorado 2:3 (kon.) | Minnesota – Arizona 3:4 (kon.)
Chicago – Vegas 3:8 (kon.) | Winnipeg – Pittsburgh 3:4 (kon.) | Edmonton – Dallas 1:0 (po pr.)
Vancouver – Los Angeles 1:2 (po pr.)
konec
Winnipeg Jets
3:4 (1:1, 2:1, 0:2)
Pittsburgh Penguins
Středa 28.11.2018, 02:10 • Bell MTS Place, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Domácí trenér využije oddechového času k tomu, aby si jeho nejlepší hráči odpočinuli a mohli jim na závěrečné vteřiny udělat další taktické pokyny.
     
    57:52
    Connor Hellebuyck míří z brankoviště na střídačku a Winnipeg bude hrát se šesti bruslaři v poli!
    54:48 Zach ASTON-REESE - 3:4
     
    54:48
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci poprvé v utkání vedou! Phil Kessel dobruslil situaci za brankou Tryskáčů a následně přihrál mezi kruhy. V tomto prostoru se nacházel Blake Wheeler, jenž ukázkově narazil kotouč na ZACHA ASTONA-REESEHO. Jeho zakončení bylo přesné a zamířilo do šibenice. Asistence: Phil Kessel a Kris Letang.
     
    45:45
    A stav zápasu mohl být opět jiný! Z pravé strany zakončoval Jake Guentzel, jehož svižná střela zápěstím opět orazítkovala brankovou konstrukci Winnipegu.
    45:08 Derek GRANT - 3:3
     
    45:08
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Connor Hellebuyck se pod maskou musí červenat, jelikož Pittsburghu daroval vyrovnání! Garrett Wilson přihrál na pravou stranu, odkud od mantinelu vystřelil DEREK GRANT. Jeho pokus propadl brankáři až za brankovou čáru. Asistence: Garrett Wilson a Olli Määttä.
     
    42:13
    Po střele z mezikruží měl Casey DeSmith obrovské štěstí. jím vyražený kotouč proletěl jen těsně vedle levé tyčky.
     
    38:14
    To je smůla, která se lepí na hokejky Tučňáků! Kris Letang z modré čáry přihrál na levý kruh pro vhazování, odkud okamžitě vypálil Bryan Rust. Jeho zakončení znovu orazítkovalo brankovou konstrukci Jets.
     
    37:01
    Po rychlé souhře si před branku najel Mathieu Perreault, jenž dostal kotouč daleko od sebe, a tak do něj jen píchl. Puk po ledě mířil do branky, ale Casey DeSmith betony výborně zasáhl.
    36:00 Mark SCHEIFELE - 3:2
     
    36:00
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Opět se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš! Před malou chvilkou selhal v jasné pozici Phil Kessel, a tak se hra otočila. Přihrávku do pásma dostal MARK SCHEIFELE, jehož zakončení se otřelo o levou tyčku a zamířilo do branky. Asistence: Blake Wheeler a Nikolaj Ehlers.
     
    35:50
    Cink! Tanner Pearson přihrál do pravého kruhu pro vhazování, odkud Phil Kessel trefil brankovou konstrukci.
    24:40 Riley SHEAHAN - 2:2
     
    24:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Šťastná, ale zasloužená branka, která znamená vyrovnání! Derek Grant přihrál od zadního mantinelu před branku, kde se nacházel RILEY SHEAHAN. Jeho pokus Connor Hellebuyck zlikvidoval, ale černá guma zůstala ležet před brankovou čárou, kam si jako první došťoural autor předchozího zakončení. Asistence: Derek Grant a Jamie Oleksiak.
     
    22:33
    Český útočník jen protečoval hru do útočného pásma, kde Tučňáci zachytili rozehrávku. Ke střele z mezikruží se dostal Jake Guentzel, jenž mířil k pravé tyči, ale branku Jets minul.
    20:39 Mark SCHEIFELE - 2:1
     
    20:39
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hned na začátku druhé dvacetiminutovky Tryškáči soupeři odskakují. Blake Wheeler našel napřaženého MARKA SCHEIFELEHO, jehož pumelice končí v hodní části branky. Asistence: Blake Wheeler a Nikolaj Ehlers.
    18:13 Sidney CROSBY - 1:1
     
    18:13
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jake Guentzel posunul puk do třetiny, kam se za ním rozjel Dominik Simon. Český útočník pak skvělou přihrávkou naslepo našel mezi kruhy najíždějícího SIDNEYE CROSBYho, jenž bekhendem uklidil puk k levé tyčce. Asistence: Dominik Simon a Jake Guentzel.
     
    16:49
    Patrik Laine vystřelil od modré čáry, ale jeho pokus brankáři vypadl. V předbrankovém prostoru se nacházel Kyle Connor, jehož pokus směřoval opět do gólmana. Akce pokračovala dál a po křižné přihrávce střílel z kruhu pro vhazování Mark Scheifele, jenže Casey DeSmith se skvěle přesunul a vykopl černou gumu betonem.
     
    15:24
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Brian Dumoulin – 2 min., podrážení).
     
    10:46
    Do zakončení od modré čáry vložil hůl Dominik Simon, který změnil směr dráhy letu kotouče. Ovšem Connor Hellebuyck předvedl rychlý reflex a černou gumu vyrazil.
    07:01 Brandon TANEV - 1:0
     
    07:01
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tryskáči se prosazují ve vlastním oslabení a aréna poprvé bouří! BRANDON TANEV objel branku a dostal se do střelecké pozice, ze které střelou po ledě prostřelil mezi betony Caseye DeSmitha. Asistence: Ben Chiarot a Adam Lowry.
     
    06:47
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Bryan Little – 2 min., hákování).
     
    02:29
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Brian Dumoulin – 2 min., podrážení).
     
    01:20
    Kyle Connor od levého mantinelu viděl před branku najíždějícího Patrika Laineho, jenž zblízka směřoval puk do protipohybu gólmana. Casey DeSmith si připsal první velký zákrok dnešního večera.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 8. B. Tanev (Chiarot, Lowry), 21. Scheifele (Wheeler, Ehlers), 36. Scheifele (Wheeler, Ehlers) – 19. Crosby (Simon, Guentzel), 25. Sheahan (D. Grant, Oleksiak), 46. D. Grant (G. Wilson, Määttä), 55. Aston-Reese (Kessel, Letang)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Trouba, Morrissey, Byfuglien (A), Chiarot, T. Myers, Morrow – Wheeler (C), Scheifele (A), Ehlers – Laine, Little, Connor – B. Tanev, Lowry, Perreault – Petan, Roslovic, Lemieux.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Riikola, Määttä, Oleksiak, J. Johnson – Simon, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Pearson – Rust, Brassard, Aston-Reese – G. Wilson, D. Grant, Sheahan.

    Rozhodčí: L’Ecuyer, Rooney – Pancich, Mach

    Diváci: 15 321
    ocianews.com