Buffalo – San Jose 3:2 (po pr.) | Philadelphia – Ottawa 3:4 (kon.) | Tampa – Anaheim 1:3 (kon.)
Montreal – Carolina 1:2 (kon.) | Nashville – Colorado 2:3 (kon.) | Minnesota – Arizona 3:4 (kon.)
Chicago – Vegas 3:8 (kon.) | Winnipeg – Pittsburgh 3:4 (kon.) | Edmonton – Dallas 1:0 (po pr.)
Vancouver – Los Angeles 1:2 (po pr.)
konec
Chicago Blackhawks
3:8 (0:3, 2:3, 1:2)
Vegas Golden Knights
Středa 28.11.2018, 02:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    55:15 Erik GUSTAFSSON - 3:8
     
    55:15
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Dylan Strome předvedl za bránou Hawks skvělý forčeking a po jeho bekhendové přihrávce zpoza ní si najel v mezikruží na puk ERIK GUSTAFSSON, který ho tvrdou střelou bez přípravy napálil nad vyrážečkou Marca-Andrého Fleuryho do levého horního rohu brány! Asistence: Dylan Strome.
     
    54:45
    Patrick Kane se ocitl před bránou ve velké šanci a z blízkosti mířil zápěstím do levého horního rohu brány, jenže Marc-André Fleury předvedl úchvatný semafor, po kterém dostává prostor reklamní přestávka!
     
    51:59
    Brandon Manning vystřelil puk z obranného pásma přes ochranné sklo a dostal dvě minuty za zdržování hry. Chicago dostalo typ toho trestu podruhé v zápase.
    49:52 Cody EAKIN - 2:8
     
    49:52
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    CODY EAKIN vstřelil svůj druhý gól v utkání, když z levého kruhu pro vhazování nahodil puk před bránu, kde se od brusle Duncana Keitha odrazil k pravé tyči brány bezmocného Warda! Asistence: Deryk Engelland a Max Pacioretty.
     
    48:01
    David Kämpf se ocitl u pravé tyče ve slibné šanci, jenže nakonec minul vzdálenější levou tyč brány!
    45:48 Shea THEODORE - 2:7
     
    45:48
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    SHEA THEODORE krásnou střelou zápěstím z vrcholu levého kruhu pro vhazování zamířil do pravého horního rohu brány a jeho střela byla tolik prudká, že gól muselo potvrdit video! Asistence: Ryan Carpenter a Nate Schmidt.
     
    45:38
    William Karlsson fauloval v útočném pásmu a usedl na trestnou lavici na dvě minuty za podražení.
     
    44:38
    Gustav Forsling vyhodil puk za obranného pásma přes ochranné sklo a dostal dvě minuty za zdržování hry.
     
    40:01
    Střídání v týmu Chicago Blackhawks: ze hřiště odchází Corey Crawford, přichází Cam Ward.
    39:55 Shea THEODORE - 2:6
     
    39:55
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    SHEA THEODORE na vrchlu levého kruhu zamíchal s pukem a nad pravým ramenem Coreyho Crawforda parádní střelou zápěstím vymetl přední levý horní roh brány! Vegas se střelecky daří a dnes už skórovalo pošesté. Asistence: Deryk Engelland a Tomáš Nosek.
    33:16 Deryk ENGELLAND - 2:5
     
    33:16
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    DERYK ENGELLAND v pravém kruhu tečoval nahození Ryana Reavese od modré čáry a puk nad lapačkou Coreyho Crawforda zamířil do pravého horního rohu brány! Vegas vede v United Center 5:2. Asistence: Ryan Reaves.
     
    32:48
    Vegas vyhrálo vhazování v útočném pásmu a před bránou se dostalo v rychlém sledu ke dvěma střelám, které Corey Crawford vyrazil shodně pravým betonem!
    31:16 Dylan STROME - 2:4
     
    31:16
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Patrick Kane se sice z blízkosti neprosadil, u pravé tyče se ale dostal k bekhendové dorážce DYLAN STROME a během debutu v dresu Chicaga vstřelil svůj první gól v organizaci! Asistence: Patrick Kane a Alex DeBrincat.
    26:27 William KARLSSON - 1:4
     
    26:27
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    WILLIAM KARLSSON na vrcholu levého kruhu napřáhl k nádherné střele zápěstím, která nad lapačkou Coreyho Crawforda zamířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Vegas využilo přesilovou hru a získalo zpět své vedení. Asistence: Shea Theodore a Cody Eakin.
     
    26:20
    Max Pacioretty se ocitl v mezikruží ve velké šanci, jenže jeho střela se od horní tyče odrazila do ochranné sítě!
     
    25:22
    Patrick Kane byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl a Vegas si zahraje první přesilovou hru v zápase.
    20:29 Gustav FORSLING - 1:3
     
    20:29
    Chicago právě vstřelilo branku!
    GUSTAV FORSLING před bránou skvěle tečoval nahození Brandona Saada od modré čáry a Chicago vstoupilo do druhé třetiny utkání v domácím United Center pořádně zostra – 1:3! Asistence: Brandon Saad a Jonathan Toews.
     
    17:20
    Shea Theodore byl vyloučen krátce po gólu na 3:0, když dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
    16:14 Cody EAKIN - 0:3
     
    16:14
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    CODY EAKIN si najel v mezikruží na krásnou zpětnou bekhendovou přihrávku od Maxe Paciorettyho z levého křídla a po dvou nádherných stahovačkách puk zasunul bekhendem do prázdné sítě! Gólu Vegas ovšem předcházel fantastický zákrok Marca-Andrého Fleuryho, který lapačkou vytáhl střelu Gustava Forslinga mířící z mezikruží do pravého horního rohu. Asistence: Max Pacioretty a Alex Tuch.
     
    14:22
    Z pravého křídla přišlo před bránu Vegas nebezpečné nahození a po zákroku Marca-Andrého Fleuryho mohli Blackhawks dorážet puk na vzdálenější levé tyči do odkryté brány, jenže se jim to záhadným způsobem nepodařilo!
    12:14 Alex TUCH - 0:2
     
    12:14
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Corey Crawford špatně rozehrál zpoza vlastní brány a ALEX TUCH si na pravém křídle najel rychle na odražený puk od hrazení, který výstavní střelou zápěstím z pravého kruhu pro vhazování zápěstím poslal do vzdálenějšího levého horního rohu brány, kde se puk na cestě do sítě odrazil od horní tyče! Bez asistence.
     
    08:08
    Blackhawks na vrcholu pravého kruhu napřáhli k prudké střele a Marc-André Fleury na přední tyči puk vyrazil levým betonem, vzápětí se u pravé tyče dostal k dorážce David Kämpf, jenže brankář Vegas puk vleže zmrazil pod lapačkou!
     
    05:44
    Dominik Kahun se sice v blízkosti pravé tyče dostal k bekhendové dorážce po nepřesvědčivém zákroku Marca-Andrého Fleuryho a vyrovnal na 1:1, jenže gól Chicaga nebyl uznán kvůli postavení mimo hru a úspěšně Coach Challenge Vegas!
    02:10 Daniel CARR - 0:1
     
    02:10
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Tomáš Nosek na pravém křídle rychle zavezl puk do útočného pásma a krásnou přihrávkou přes šířku ledové plochy našel v levém kruhu pro vhazování najíždějícího DANIELA CARRA, který přesnou střelou zápěstím vymetl nad lapačkou Coreyho Crawforda vzdálenější pravý horní roh! Asistence: Tomáš Nosek a Ryan Carpenter.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 21. Forsling (Saad, J. Toews), 32. D. Strome (P. Kane, DeBrincat), 56. E. Gustafsson (D. Strome) – 3. Carr (Nosek, Carpenter), 13. Tuch, 17. Eakin (Pacioretty, Tuch), 27. W. Karlsson (Theodore, Eakin), 34. Engelland (Reaves), 40. Theodore (Engelland, Nosek), 46. Theodore (Carpenter, Schmidt), 50. Eakin (Engelland, Pacioretty)


    Chicago Blackhawks: Crawford (41. C. Ward) – Keith (A), Forsling, E. Gustafsson, Rutta, Manning, Seabrook (A) – Saad, J. Toews (C), Hayden – DeBrincat, Anisimov, P. Kane – Fortin, Kämpf, Kahun – Perlini, D. Strome, Krüger. Hlavní trenér: Jeremy Colliton.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt, Theodore, Engelland (A), Holden, C. Miller – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Pacioretty, Eakin, Tuch – Carr, Nosek, Carpenter – Carrier, Bellemare (A), Reaves. Hlavní trenér: Gerard Gallant.

    Rozhodčí: Peter MacDougall, Brad Watson. Čároví: Darren Gibbs, Derek Nansen

    Diváci: 21460
    ocianews.com