Kometa Brno – Olomouc 2:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
HC Olomouc
Středa 28.11.2018, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Čerstvá posila brněnské Komety brankář Libor Kašík
     
    Hezkou středu z Brna. Domácí Kometa přivítá v dohrávce 16. kola celek Olomouce. Pikantní moravské derby zpestří navíc 65. výročí Komety Brno, které klub slaví po celý průběh měsíce listopadu. Duel s Olomoucí tak přinese bohatý doprovodný program, v první řadě však půjde o další body do extraligové tabulky.
     
    HC Kometa Brno: Kometa v minulém týdnu absolvovala hned tři duely mimo svoje mantinely. Nejprve se v úterý úspěšně poprala o postup do čtvrtfinále Champions Hockey League ve finském Tampere, o víkendu se pak vydala na trip na severozápad Čech. Z těsných duelů v Karlových Varech a v Litvínově vybojovala tři body, debut v modrobílém si navíc odbyl brankář Libor Kašík. V tabulce nyní patří Kometě šesté místo se ziskem 35 bodů a jednobodovou ztrátou na pátou Spartu, která má ale odehrány o dva zápasy více.
     
    Vzájemná utkání v letošní sezoně:

    3.kolo HC Olomouc – HC Kometa Brno 1:2sn (0:1, 0:0, 1:0 – 0:0)
     
    HC Olomouc: Hanáci v sezóně střídají šňůry výher a proher, v současné době se ale vezou na vítězné vlně. V listopadu z šesti duelů prohráli jen jednou, za zmínku stojí výhra 6:4 na Spartě a také dosud poslední – nedělní výhra – 2:1 po nájezdech v Plzni.
    Mora se prezentuje urputným hokejem, který ale nese svoje ovoce. V tabulce jsou Hanáci na 7. místě, jak bylo řečeno, v těsném dvoubodovém závěsu právě za brněnskou Kometou. Bodově se daří zejména útočníku Zbyňku Irglovi, který se 12 zásahy (celkově 12+4) vládne aktivním střelcům celé extraligy! O jednu trefu více má jen liberecký Bulíř, ale ten už odešel do KHL. Mezi brankáři se Olomouc může tradičně spolehnout na výkony Branislava Konráda.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Kašík (Vejmelka) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Bartejs, Malec – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Dočekal, L. Čermák (C), R. Zohorna – Kašpar, Hruška, Mallet – L. Horký, Střondala, Köhler – Plášek ml..

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (A), J. Galvas, Švrček, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Dujsík, Staněk – Burian, Strapáč, Irgl – Ostřížek, J. Knotek (A), V. Tomeček – Holec, Nahodil, Jergl – Laš, Skladaný, Mráz.

    Rozhodčí: Pešina, Kika – Hlavatý, Tošenovjan.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hokejová Kometa slaví 65. narozeniny a před vypuknutím utkání budeme svědky slavnostního ceremoniálu, ve kterém budou oceněni představitelé brněnského klubu.
     
    Potemnělá DRFG aréna tleská představitelmů brněnské Komety, kteří v brněnské organizaci prožili neuvěřitelných 1000 zápasů a i díky jejich zásluze se Brno vrátilo opět mezi českou hokejovou elitu. Oceněnými jsou panové Leimberger, Zindorf, Medlík a samozřejmě Libor Zábranský.
     
    Slavnostní ceremoniál vyvrcholí úvodním vhazováním dlouholetého brněnského fanouška Marka Černého, jenž zároveň od brněnské Komety obdržel doživotní pernamentku.
     
    Slavnostní oficiality jsou za námi, nyní již nic nestojí v cestě k zahájení dohrávky 16. kola a zároveň moravského derby mezi celka Brna a Olomouce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Moravské derby odstartovalo, první přerušení hry vzniká po nahození olomouckého Strápáče, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    00:30
    O první střelu na branku kohoutů se pokoušel Zaťovič, ale bránící Galvas srazil jeho pokus do ochranné sítě.
     
    00:41
    Olomouc nepřesná v rozehrávce, píská se zakázané uvolnění.
     
    01:05
    Kometa bez většich problému odzbrojila olomocký protútok a na druhou stranu se s kotoučem vydal Dočekal, snažil se vytvořit ideální pozici pro Štencela, ale proti byla olomoucká obrana, která rodící se kombinaci překazila.
     
    01:54
    V signalizované výhodě to bekhendem z ostrého úhlu zkusil Holec, Kašík bez problému zachytil. Nicméně Kometa se bude nyní bránit, dvouminutovým trestem za podrážení potrestán Jan Hruška.
     
    02:12
    Nahodil vypálil z pravého kruhu a před brankou se ještě snažil dorážet Holec, Kašík nadvakrát dokázal vyrazit.
     
    02:56
    Nastávají krušné chvíle pro Kometu. Hlavní rozhodčí trestá dvouminutovým trestem Alexandera Malleta, dvě minuty za podrážení.
     
    03:19
    Olomouc dlouze kombinuje, ke střele od modré čáry se nakonec odhodlal Dujsík, Kašík vyrazil.
     
    03:57
    Galvas nyní nabil kotouč na střelu Irglovi, jeho projektil Kašík vyrazil do skrumáže před brankou, kde se k opětovnému pokusu dostal Irgl, brněnská obrana i napodruhé krušnou chvíli ustála a už hraje ve čtyrech.
     
    04:23
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci využívají přesilovou hru! Irgl nabil JAKUBU GALVASOVI na modrou čáru a jeho nahození prosvištělo až za záda brněnského brankáře Kašíka. Asistence: Zbyněk Irgl.
    04:23 Jakub GALVAS - 0:1
     
    05:02
    Olomouc se snaží těžit z náporu, do kterého se díky přesilové hře dostala a nadále se drží v útočném pásmu.
     
    05:48
    Střondala byl nyní při své snaze proniknout před Konráda odstaven Dujsíkem, Olomouc je v obranném pásmu důrazná.
     
    06:35
    Holík se snažil společně s Muellerem vyšachovat olomockou obranu, domácí útočníci si vyměnili kotouč a prvně jmenovaný jen těsně minul olomockou svatyni.
     
    07:38
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Rychlý protiútok kohoutů končí v brance brněnské Komety! ZBYNĚK IRGL vedl olomouckou akci a ve středním pásmu si narazil kotouč se Švrčkem, jenž prvně jmenovaného dokonale uvolnil a bekhendová koncovka se doplazila mezi betony brankáře Kašíka za brankovou čáru. Asistence: Jan Švrček.
    07:38 Zbyněk IRGL - 0:2
     
    08:21
    Kometa se marně pokouší o kombinaci v útočném pásmu, pozorní Hanáci okamžitě vyklízejí prostor před Konrádem a nepouštějí domácí do brankových příležitostí.
     
    09:08
    Plášek poslal kotouč Köhlerovi, jenž jej sice nahodil do útočného pásma, ale jako první se k němu dostal obránce Dujsík a posílá jej do středního pásma.
     
    09:26
    Nyní ovšem kohouti chybovali ve vlastním obranném pásmu a z toho se snažil těžit Mueller, jeho svižná střela zápěstím však narazil na vyrážečku brankáře Konráda a puk zamíři do ochranné sítě. Po komerční pauze se bude vhazovat před brankou Olomouce.
     
    09:50
    Slibná akce Komety, Mueller dovedl kotouč po pravém křídle až do útočného pásma, kde mu najížděl Holík, finální přihrávka všeka brněnskému útočníkovi nevyšla a zapletla se mezi bruslema bránícího Švrčka.
     
    10:19
    Kometa se začíná probouzet, svižnou střelu z mezikruží vyslal Zaťovič a Konrád musel pohotově vyrazit.
     
    10:57
    Nyní se ovšem Brňanům nepovedl přechod přes střední pásmo a zakázané uvolnění posílá hru před Kašíka.
     
    11:01
    Olomoucký náskok se zatím projevuje i do poměru střel na branku, Olomouc v tomto ohledu vede 10:3.
     
    11:29
    Hanáci se znovu snaží usadit v útočném pásmu, Jaroměřský nabil na střelu Švrčkovi, Kašík měl ztížený výhled, přesto dokázal zasáhnout svou vyrážečkou a puk končí v ochranné síti.
     
    11:49
    Mallet už se dostával před Konráda, na poslední chvíli však musel za záchrannou brzdu zatáhnout Jiří Ondrušek a je potrestán menším trestem za sekání.
     
    12:17
    Němcovi střela z voleje vůbec nesedla, Irgl tak mohl osvobodit kohouty.
     
    13:13
    Kometě se zatím v početní výhodě nedaří, další úspěšné vyhození Olomouce obstaral Knotek.
     
    13:49
    Olomouc hraje v plném počtu.
     
    14:17
    Slibný protiútok Olomouce vedl Holec, v mezikruží našel přihrávkou Nahodila, jenž se snažil Kašíka prostřelit, ale brněnský brankář tentokrát zachoval klid a bez problému jeho pokus vyrazil.
     
    15:10
    Kometa se stále nemůže chytit, její rozehrávka končí zakázaným uvolněním.
     
    15:43
    Čermák nyní dokázal udržet útočné pásmo a připravil možnost Dočekalovi, ten pálil z levého kruhu, Kašík jeho střelu v lapačce neudržel, ale olomoucká obrana nepřipustila další dorážky směrem ke své brance.
     
    16:22
    Tomeček nyní vyslal skákavou střelu od modré čáry a Kašík se musel hodně soustředit, aby nepříjemný pokus olomouckého útočníka vyrazil.
     
    16:51
    Olomouc se bude nyní bránit početní výhodě Komety. Dvě minuty za zdržování hry fasuje Jan Švrček, když kotouč obloučkem vyhodil z vlastního pásma mimo ledovou plochu.
     
    17:32
    Holík nyní skvělou přihrávkou přes šíři pásma našel Kašpara, ten nastavoval hokejku tak, aby kotouč usměrnil do branky, ale rychlý přesun předvedl i brankář Konrád, jenž teď podržel olomoucký tým!
     
    18:19
    Kometa je ve své druhé početní výhodě mnohem aktivnější, olomocká obrana zatím odolává.
     
    18:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nyní už však olomoucká obrana kapituluje! Holík zvládl v rohu útočného pásma vydolovat kotouč a přesnou přihrávkou vyzval v mezikruží ke skórování PETERA MUELLERA, brněnský kanonýr zachoval klid a obstaral kontaktní branku Komety. Asistence: Petr Holík.
    18:31 Peter MUELLER - 1:2
     
    19:23
    Olomouc si komplikuje závěr první třetiny, dvouminutový trest za podrážení obdržel Jakub Galvas. Kometa může ještě před odchodem do kabin vyrovnat.
     
    19:42
    Kombinace až do prázdné branky začala u Zohorny, Zaťoviš už mohl z mezikruží zakončit, ale chtěl ještě korunovat pozici pro Muellera, který však kotouč tentokrát promáchl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Po první třetině moravského derby je zatím spokojenějším týmem host z Olomouce. Hanáci se dostali do zápasu díky dvojnásobné početní výhodě, kterou zahrávali v úvodu utkání. Kometa ubránila oslabení tří proti pěti, ale do plného počtu se Brno bez inkasované branky neubránilo. Chvíli poté zchladil Kometu bekhedovou koncovkou Zbyněk Irgl. Brňané se dlouze nemohli dostat do útočného tempa, ale v závěru první třetiny se přeci jen Kometa prosadila v početní výhodě, kterou využil Peter Mueller. V závěru se Olomouc znovu provinila faulem a druhou třetinu odstartují domácí v početní výhodě. Stane se tak v 18:57.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Holy úspěšný na úvodním vhazování ve druhé třetině, Kometa pokračuje v početní výhodě.
     
    20:32
    Petr Strapáč vystihl kombinaci Brna a osvobozuje Olomouc.
     
    21:09
    Holík okamžitě směřoval kotouč do předbrnakového prostoru, kam si najížděl Zaťovič, druhý jmenovaný však kotouč nedokázal ideálně trefit.
     
    21:23
    Olomouc hraje v plném počtu.
     
    22:47
    Brno je v úvodu druhé třetiny mimořádně aktivní a snaží se o okamžité srovnání stavu.
     
    23:52
    Olomouc se nýní s kotoučem nedostane dál než do středního pásma.
     
    24:40
    Konrád nyní musí být ve střehu, Kometa se snaží střílet z každé pozice.
     
    25:37
    Olomouci se momentálně nedaří dostat kotouč ani z vlastního pásma.
     
    25:49
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí tým srovnává stav zápasu! Kometě se daří využít svůj enormní tlak. Od modré čáry vypálil na olomouckou branku Malec, Konrád kotouč pouze vyrazil a LEOŠ ČERMÁK předvedl před dostatek důrazu, díky čemuž srovnal aktuální stav moravského derby. Asistence: Tomáš Malec, Karel Plášek.
    25:49 Leoš ČERMÁK - 2:2
     
    26:50
    Kometa je na koni a cítí šanci na obrat.
     
    26:56
    Köhler nyní předvedl svou dravost, když se ihned po buly dostal ke kotouči a snažil se zakončit zpoza branky, u bližší tyče byl však dřív brankář Konrád a zabránil obratu ve skóre.
     
    28:03
    Brňané teď nedovolují Hanákům úspěšný přechod přes střední pásmo, jejich náznaky akcí se rozbíjejí o dobře organizovanou obranu Brna a modrobílí při každé možnosti okamžitě vracejí hru zpět do útočného pásma.
     
    28:36
    Mueller vyhrál na vhazování a ihned dostal ke kotouči, zkoušel Konráda zaskočit zakončením z ostrého úhlu, ale na to je olomoucký brankář dostatečně zkušený a ukryl kotouč ve své výstroji.
     
    29:00
    Olomouc po delší době před Kašíkem, Jergl připravoval možnost pro Nahodila, jeho střela však zamířila mimo brněnskou branku.
     
    30:28
    Kometa znovu usazena v útočném pásmu, ale tentokrát ji Hanáci nepouštějí k přímému ohrožení Konrádovy brány.
     
    31:09
    Kometa nyní dokázal rozebrat olomockou obranu, ke střele se odhodlal Štencel, do dráhy puku vložil svou hůl Hruška a kotouč si nakonec našel cestu do ochranné sítě, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    31:50
    Olomouc momentálně nemá v útočném pásmu nárok, jakékoliv náznaky hráči Komety okamžitě odbrojují a vrací hru směrem k olomoucké bráně.
     
    32:30
    Mueller nyní přihrávkou na slepo našel mezi kruhy Zaťoviče, tomu se však kotouč nepodařilo ideálně zpracovat.
     
    32:46
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Jako blesk z čistého nebe nyní udeřila Olomouc. Jergl zavážel kotouč po pravém křídle do obranného pásma Komety a přesnou přihrávkou našel před brankou MIROSLAVA HOLCE, jenž jeho nabídkou nepohrdl a do prázdné branky uklidi třetí puk v podání Olomouce. Asistence: Aleš Jergl.
    32:46 Miroslav HOLEC - 2:3
     
    33:42
    Kometa se snaží o okmžitou odpověď a operuje v útočném pásmu.
     
    33:49
    Brněnský nápor nyní brzdí postavení útočícího hráče v brankovišti, což nelibě nesou domácí fanoušci, po komerční pauze bude hra pokračovat vhazováním ve středním pásmu.
     
    34:30
    Kometa ztrácí lehkost ve svých kombinacíh, Olomouc se uchýlila k zodpovědné obraně hubeného náskoku.
     
    35:16
    Náhození v podání Tomečka Kašík raději přikryl a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    35:41
    Zaťovič nyní dojížděl kotouč na pravém křídle a servíroval před brankou Muellerovi, ten byl v možnosti zakočit včas odstaven Švrčkem.
     
    36:45
    Momentálně se příliš atraktivní hokej nehraje, akce obou týmu se přelevájí ze strany na stranu, ale obvykle skončí ještě před přechodem přes modrou čáru. K vidění jsou tak souboje o kotouče ve středním pásmu.
     
    37:52
    Mueller se snažil znovu servírovat Zaťovičovi, do jeho přihrávky se však pohotově položil bránící hráč Olomouce.
     
    38:54
    Olomouci se nyní daří držet Kometu na uzdě, cílem Hanáků bude bez pochyby udržet jednobrankový náskok do druhé sírény.
     
    39:05
    To se nyní snažil Hanákům znemožnit Plášek, ale jeho střelecký pokus postrádal přesné parametry.
     
    39:35
    Na druhé straně musel nyní zákrok vytáhnout Kašík, když likvdoval střelecký pokus v podání Knotka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině jsme byli svědky progresu ve hře brněnské Komety. Domácí i díky početní výhodě, kterou začínáli druhou třetinu, uzamkli Olomouc ve vlastním obranném pásmu a bušili na vyrovnání. To se Kometě podařilo v čase 25:49 dokázal kotouč za záda Konráda procpat Čermák. Brňané byli ve větším čase druhé periody v neustálém náporu, ale třetí branku se jim zatím vstřelit nepodařilo. Naopak Olomouc udělovala lekci z produktivity a z nenápadné útočné akce šla zásluhou Miroslava Holce zpět do vedení. Kometa bude ve třetí třetině usilovat znovu o vyrovnávací branku, její počínání započne v 19:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    V úvodu třetí třetiny se do útočného pásma nastěhovala Olomouc, střela v podání Buriana je však sražena do ochranné sítě.
     
    40:40
    Zakázané uvolnění Komety vrací hru zpět před Kašíka.
     
    41:03
    Nyní se k útočné akci dostala brněnská Kometa, Plášek nabil na modrou čáru Štencelovi, jeho dělovku krotí Konrád ve své lapačce.
     
    41:09
    Bartejs se po buly dostal ke kotouč a okamžitě jej nahazoval na Konrádovu bránu, olomoucký brankář úspěšně vyrazil a jeho spolurháči odehráli kotouč do středního pásma.
     
    42:23
    Olomouc rozhodně ve třetí třetině nehodlá urputně bránit a čekat na vyrovnání, naopak Hanáci jsou momentálně aktivnějším týmem a vyrážejí do nebezpečných brejků.
     
    42:59
    Kometě se nedaří zformovat protiútok, puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    43:49
    Kometa se nyní snaží usadit v útočném pámu.
     
    44:13
    Holík s Muellerem v útočném pásmu slibně kombinovali, ale tutová příležitost z toho nebyla.
     
    45:05
    Štencel nyní dokázal z vlastního pásma zavést kotouč až k brankce Konráda, v předbrankovém prostoru, kam brněnský obránce směřoval kotouč, však nikdo nebyl.
     
    45:40
    Kometa se snaží dostat Olomouc pod tlak, Hanáci nyní odpalují kotouč na zakázané uvolnění.
     
    45:56
    Mallet se dokázal v rohu útočného pásma zbavit bránící stráže a připravil střeleckou pozici pro Hrušku, ten okamžitě pálil, ale Konráda se mu prostřelit nepodařilo.
     
    46:50
    Olomouce teď znovu zpevnila svůj obranný val a Kometě se nedaří proniknout na obranné území kohoutů.
     
    47:21
    Jergl dokázal zastavit rodící se akci Brna a a ze středního pásma vyrazil vstříc Kašíkovi, mohl ještě vylepšit pozici pro Ondruška, nakonec se však odhodlal vypálit, Kašík jeho pokus vyrazil, Olomouc pak pokračovala ve zmatku před brněnskou brankou, ale čtvrtou uklidňující branku nepřidala.
     
    48:31
    Další pokus olomoucké rozehrávky končí zakázaným uvolněním.
     
    49:25
    Kometa se snaží navázat na útočnou hru, kterou předváděla v prostředním dějství, ale olomoucká defenzíva je v maximální pohotovosti a neumožňuje dlouhodobější pobyty Brňanů před Konrádem.
     
    50:49
    Olomouc drží útočné pásmo a snaží se najít cestu vedoucí k uklidňující čvrté brance.
     
    51:20
    Kohouti likvidují další přechod Komety přes střední pásmo a nahozením kotouče do útočného pásma sbírají další vteřinky, které utíkají k závěru třetiny.
     
    52:12
    Na levém křídle se do prudké rány opřel Holík, brankář Konrád musel zasáhnout svým ramenem.
     
    52:18
    Zakázané uvolnění Olomouce, Kometa získává možnost vhazování před Konrádem.
     
    52:43
    Dnešní utkání sleduje 7231 diváků.
     
    53:06
    Kometě se dařilo držet v útočném pásmu, ale pozorná obrana Olomouce nepřipustila vážnější ohrožení brankáře Konráda.
     
    53:13
    Komplikace pro Kometu, dvouminutový trest za hrubost obdržel Alexandre Mallet
     
    53:36
    Nahození v podání Strapáče Kašík posílá do ochranné sítě, Olomouc získává vhazování v obranném pásmu Komety.
     
    54:05
    Do rány od modré čáry se opřel Nahodil, ale trefil pouze zadní plexisklo.
     
    54:25
    K dalšímu střeleckému pokusu se odhodlával Irgl, jeho snahu však vyrazil obranným zákrokem Malec.
     
    54:37
    Kometa se osvobozuje.
     
    55:02
    Znovu je kotouč ve středním pásmu a olomoucká přesilovka se chýlí ke konci.
     
    55:13
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    56:07
    Holík se s kotoučem dostal za obranné linie Olomouce, střelu si nastavil na bekhend, který však Konrád bez problému od své branky odrazil.
     
    56:50
    Olomouc zabezpečila střední pásmo a skrz černobílý val jsou cesty Komety trnité.
     
    57:34
    Olomouc se dostala do slibné akce, Knotek dojel odražený kotouč v útočném pásmu a nasměroval jej Tomečkovi, ten se však už nedokázal po kotouči natáhnout a octl se v souboji s brankářem Kašíkem, ze kterého vyšel vítězně brankář Brna.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:30
    Kometa to zkusí bez brankáře!
     
    58:44
    Slibná možnost pro Brno, hostující Jiří Ondrušek se dopustil prohřešku proti pravidlům konkrétně podrážením. Domácím se tak naskýtá možnost hry v šesti proti čtyřem.
     
    58:44
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:58
    Do prudké rány se opřel Mueller, Konrád jeho ránu neudržel, ale obráníce Švrček odpálil kotouč do bezpečí.
     
    59:23
    Rozhodnutí utkání měl na holi Strapáč, ale Němec mu zakončení do prázdné branky znemožnil.
     
    59:53
    Poslední příležitost pro Kometu, po souboji o kotouč v rohu ledové plochy se vhazuje před Konrádem.
     
    Konec zápasu.
     
    Olomouc brněnskou power-play ubránila a z DRFG arény si odváží cenný tříbodový zisk. Kohouti ve třetí třetině předvedli taktický výkon a trpělivě krůček po krůčku kráčeli k hubenému vítězství. Brňané měli velmi těžké pronikat přes výbornou organizaci obrany středního pásma v podání kohoutů. Kometa to zkusila ještě v závěrečné power-play, kdy se jí naskytla početní výhoda v šesti proti čtyřem, ale srovnat už se ji nepodařilo. S konstatováním, že Olomouc se díky dnešnímu vítězství posouvá do první šestky se s vámi loučím a z Brna přeji příjemný zbytek středečního večera.
     

    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:

    Zbyněk Irgl (OLO)

    Leoš Čermák (KOM) (20:21:14)

    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 19. Mueller (P. Holík), 26. L. Čermák (Malec, Plášek ml.) – 5. J. Galvas (Irgl), 8. Irgl (Švrček), 33. Holec (Jergl)


    HC Kometa Brno: Kašík (Vejmelka) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Štencel, Bartejs, Malec – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Dočekal, L. Čermák (C), R. Zohorna – Kašpar, Hruška, Mallet – L. Horký, Střondala, Köhler – Plášek ml..
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (A), J. Galvas, Švrček, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Dujsík, Staněk – Burian, Strapáč, Irgl – Ostřížek, J. Knotek (A), V. Tomeček – Holec, Nahodil, Jergl – Laš, Skladaný, Mráz.

    Rozhodčí: Pešina, Kika – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 7231
    thejrc.org