Kunlun – Novosibirsk 5:6 (0:1 po s.n.) | Kazaň – N.Novgorod 5:1 (kon.) | Nižněkamsk – Jaroslavl 3:4 (0:2 po s.n.)
Minsk – Jokerit 1:4 (kon.) | Dynamo Moskva – HC Slovan 3:0 (kon.) | Viťaz – Petrohrad 0:6 (kon.)
Riga – CSKA Moskva 0:5 (kon.)
po s.n. (0:2)
Neftěchimik Nižněkamsk
3:4 (2:2, 0:0, 1:1 - 0:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Středa 28.11.2018, 17:00 • Neftěchim Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Nižněkamsk

    Nižněkamsk zatím v této sezóně nijak nezáří. Má za sebou již třicet dva zápasů, ve kterých získal dvacet devět bodů, které ho řadí až na deváté místo Východní konference. Z těchto dvaatřiceti utkání jich hokejisté domácího celku vyhráli třináct, třikrát padli v prodloužení nebo samostatných nájezdech a hned šestnáctkrát prohráli v základní hrací době. Neftěchimiku se celkem daří v přesilových hrách, jelikož mu patří osmé místo v celé KHL. Celkem v nich nasázel 31 branek a jeho úspěšnost činí 23%. Oslabení už taj dobrá nejsou , jelikož domácí hokejisté v nich dostali dvacet sedm branek a patří ke spodní třetině celé ligy.

    Posledních pět utkání:
    Nižněkamsk – CSKA 1:2
    Jekatěrinburg – Nižněkamsk 2:6
    Čeljabinsk – Nižněkamsk 3:2
    Magnitogorsk – Nižněkamsk 4:3p
    Kazaň – Nižněkamsk 3:1

    Nejproduktivnější hráči:
    Juuso Puustinen – 28 bodů (16+12)
    Mikael Ruohomaa – 23 bodů (5+18)
    Joonas Nattinen – 20 bodů (11+9)
     
    Jaroslavl

    To Lokomotiv je na tom o něco lépe. Zápasů má odehráno stejně jako jeho dnešní soupeř, tedy třicet dva. V těchto zápasech ovšem získal čtyřicet tři bodů, které je řadí na čtvrté místo Západní konference. Celkem hokejisté Jaroslavle vyhráli dvacet utkání za dva body, zatímco třikrát padli v prodloužení a devětkrát v šedesáti minutách. Hostující hráči jsou na tom o něco hůře, co se týče využití přesilovek. Ale ne o moc, jelikož jsou v jejich využívání hned za svým dnešním soupeřem. V oslabeních jsou však hráči Jaroslavle podstatně lepší! Ovládají totiž celou KHL, kdy mají parádní úspěšnost 93,5%, na druhé místo mají náskok skvělých 4%.

    Posledních pět zápasů:
    Soči – Jaroslavl 3:2p
    Spartak – Jaroslavl 1:3
    Jokerit – Jaroslavl 4:3
    Jaroslavl – Dynamo Moskva 2:0
    Jaroslavl – Astana – 5:3

    Nejproduktivnější hráči:
    Andrej Loktionov – 29 bodů (11+18)
    Brandon Kozun – 21 bodů (9+12)
    Danill Apalkov – 17 bodů (6+11)
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Nestrašil (NIZ) – 8 bodů (4+4)
    Adam Polášek (NIZ) – zranění

    Jakub Nakládal (JAR) – 13 bodů (7+6)
    Alexander Salák (JAR) – 13 zápasů, 8 výher, úspěšnost – 92,5%; průměr inkasovaných gólů – 1,79
     
    Úvodní sestavy:

    Neftěchimik Nižněkamsk: I. Ježov (Korotajev) – Šaripzjanov, D. Musin, Bryncev, Ogurcov, Volgin, Timašov, Semjonov – Ruohomaa, Padakin, Puustinen – Nestrašil, E. Galimov, Šafigullin – Šiksatdarov, P. Kulikov, Bikmullin – Arkalov, Zdunov, Chajrullin – Šarifjanov.

    Lokomotiv Jaroslavl: Salák (Konovalov) – Afanasjev, Nakládal, Kronwall, M. Osipov, N. Averin, Kutuzov, Čerepanov – Kontiola, Kajumov, Loktionov – Iljenko, J. Averin, Sannikov – Alexejev, Jurtajkin, Kartajev – Kovalenko, Apalkov, Kudrjavcev – Kraskovskij.

    Rozhodčí: Sidorenko, Kočetov – Maximovskij, Viljugin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Zápas nám odstartoval! Úvodní buly vyhrál hostující celek, který ihned poslal puk do útočné třetiny a dnes hraje v bílých dresech. Domácí nastupují v klasických bílých.
     
    00:40
    Nižněkamsk získal kotouč na své hokejky hodně rychle a dostal se až do útočné třetiny. Zde však probíhal jen boj o kotouč a střelu na bránu jsme ještě neviděli.
     
    01:35
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Wow, nenápadná akce a už je to o jednu branku, kdy do vedení jdou domácí. A to je hodně smolná branka pro hosty! RAFAEL BIKMULLIN nahodil kotouč na Saláka, který ho vyrazil před sebe. Bohužel pro hosty si ho Maxim Osipov srazil od branky. Bez asistence.
    01:35 Rafael BIKMULLIN - 1:0
     
    02:24
    Hokejisté Jaroslavle by se rádi dostali hned na remízový stav, ale nemohou se dostat do útočného pásma. Nižněkamsk zatím brání velmi slušně.
     
    02:45
    Dlouhá přihrávka domácího obránce šla přesně na hůl jeho spoluhráče, díky čemuž se Neftěchimik okamžitě dostal do útočného pásma. Hosté vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    03:45
    Obraz hry se zatím moc nemění. Nižněkamsk je zatím lepším týmem a drží se v útočné třetině. Jaroslavl se zatím brání, přesto musí být Salák na pozoru.
     
    04:14
    Jako třeba před malou chvilkou! přišla velmi svižná střela od modré v podání domácího obránce, která mířila na bránu. Saláka vyrazil vyrážečkou.
     
    04:38
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    A už je to o dvě branky, to není pro Lokomotiv vůbec dobrý vstup do utkání. DAMIR MUSIN si jako obránce najel do volného prostoru, kam také přihrávku dostal. Střílel z první do odkryté části brány a nemýlil se. Salák neměl šanci, přestože se hodně natahoval. Asistence: Pavel Padakin a Juuso Puustinen.
    04:38 Damir MUSIN - 2:0
     
    04:40
    Jenže ještě zde máme viderozhodčího v akci! Hostující trenér si na něco stěžoval a po krátké poradě všech čtyř sudí se volá videorozhodčímu. Nejspíše kvůli ofsajdovému postavení, ale podle opakovaných záběrů vpadá vše v pořádku.
     
    04:40
    Na rozhodnutí se stále čeká...
     
    04:40
    Konečně! Po opravdu dlouhém čekání je znám verdikt videorozhodčího! Ten žádný prohřešek proti pravidlům nenašel a gól je uznán!
     
    06:04
    Domácí tedy vedou o dvě branky, když máme za sebou něco málo přes šest minut hry. Jaroslavl je tímto začátkem hodně opařena a neví, kudy kam.
     
    06:51
    Nikolaj Timašov si raději sjel s kotoučem za vlastní branku, odkud bude začínat další útok Nižněkamsku. Ten ovšem neměl dlouhého trvání v útočné třetině.
     
    07:23
    Jenže to samé se dá říct i o útoku na druhé straně. Přesto to vypadalo, že hosté kotouč znovu vybojují, ale domácí tým ho má na svých hokejkách.
     
    08:17
    Po doteku jednoho z hráčů hostujícího celku bylo pískáno, nejspíše to byl ofsajd. Následuje první komerční přestávka dnešního utkání.
     
    08:38
    Obrovská šance hostujícího celku na snížení stavu! Ten se totiž objevil v protiútoku tři na jednoho, kdy finální přihrávku přes šíři hřiště dostal Vladislav Kartajev, jehož dobrou ránu do horních pater branky skvěle vychytal Ježov!
     
    09:18
    Na druhé straně se něco snažil vymyslet Nižněkamsk, jenže vše ztroskotalo na velmi nepřesném pasu po mantinelu, který skončil až v obranné třetině domácích.
     
    10:00
    Máme za sebou první polovinu první třetiny, kterou zakončila střela od modré v podání hostujícího útočníka. Domácí gólman v pohodě zakročil betonem.
     
    10:32
    Denis Alexejev se snažil probít za kotoučem, který se nacházel za brankou Ježova. Domácí obránce ho ovšem odstavil čistě tělem.
     
    10:57
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Vypadá to, že bychom dneska mohli vidět hodně branek, jelikož hosté prohrávají již jen o gól! MAXIM AFANSJEV to zkusil od mantinelu a jeho nepříliš prudká střela překvapila Ježova a skončila za jeho zády. Asistence: Jakub Nakládal a Vladislav Kartajev.
    10:57 Maxim AFANASJEV - 2:1
     
    12:14
    Vypadá to, že vstřelená branka vlila hostujícímu celku novou krev do žil. Jsou to právě hokejisté hostí, kteří současně drží puk a pálí na branku.
     
    12:38
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    A další střela od modré, po které vidíme další branku v domácí síti! Tentokrát se do puku opřel druhý hráč z první obranné dvojice JAKUB NAKLÁDAL, jež propálil vše, co mu stálo v cestě. Bez asistence.
    12:38 Jakub NAKLÁDAL - 2:2
     
    Jenže znovu máme v akci video, které rozhodně o osudu právě dosažené branky v podání hostí.
     
    12:40
    Vypadá to, že dnešní zápas bude opravdu dlouhý. Rozhodnutí trvají videorozhodčímu opravdu dlouhou dobu a my stále nevíme, jestli bude stav vyrovnán, nebo bude domácí celek stále o gól vést.
     
    13:06
    Na druhé straně se ihned pokoušel útočit domácí celek, který se dostal do zajímavé pozice, kdy byl Salák mimo branku, ani toho domácí nevyužili.
     
    14:05
    Hra trochu ztratila na tempu, je vidět, že obrany ani jednomu z celků dnes moc nefungují. Tentokrát zastavil hostující hráče ofsajd. Následuje komerční pauza.
     
    14:39
    Hokejisté v bílých dresech se po vhazování okamžitě dostali do útočného pásma, jenže se z něj sami vyhnali nepřesným pasem po mantinelu.
     
    15:00
    Jenže tím útočná snaha hostujícího celku nekončí. Jeho hráči se snaží napadat vysoko v útočném pásmu, ale kotouč se jim získat nepodařilo.
     
    15:40
    Vladislav Kartajev udržel kotouč v útočném pásmu, i když to neměl vůbec jednoduché. Přesto zde Jaroslavl dlouho nevydržela a přišla o kotouč.
     
    16:28
    Na druhé straně napadal domácí celek, ale hostující obrana si s tím bez větších potíží poradila. Díky tomu mohou jít do útoku hráči Jaroslavle.
     
    17:09
    Dnešní utkání je navíc zatím velmi čisté! Ještě jsme neviděli ani jedno vyloučení. Uvidíme, jestli budou častější v dalších pasážích hry.
     
    17:40
    Domácí mohli jít znovu do vedení! Ildar Šiksatdarov si najel na křižnou přihrávku přes šíři hřiště, ale těsně před ním zakročil hostující obránce, který mu puk odpálil!
     
    18:22
    Domácí se snažili něco vymyslet v útočném pásmu, avšak přišli o kotouč v útočném rohu. Na druhé straně zastavilo hosty ofsajdové postavení.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny!
     
    19:26
    V té se dostali ke střele hráči v modrých dresech. Ta však nedolétla až k Salákovi, jelikož skončila v síti. Navíc byla tečována domácím hráčem, takže se vhazuje na útočné modré Nižněkamsku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi bláznivá první třetina dnešního utkání KHL! V té jsme totiž viděli hned čtyři branky, které padly v prvních třináct minutách. Nejprve se trochu šťastně dostali do vedení domácí, když si Osipov srazil puk do vlastní sítě. Navíc se Nižněkamsk prosadil ještě jednou, a tak vedl hned o dvě branky. Hostům ovšem poté stačily dvě dobré střely od obránců, které skončily brankou. České fanoušky jistě potěší, že jedním ze střelců gólů je Jakub Nakládal!
     
    Statistiky po první části:

    Střely na bránu: 8 – 9
    Vhazování: 7 – 9
    Zblokované střely: 2 – 2
    Hity: 8 – 6
    Přesilové hry: 0/0 – 0/0
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Do prvního útoku se hnali hostující hráči, ale po vlastní chybě se připravili o puk, každopádně Nižněkamsk ho jen posunul do středního pásma.
     
    20:49
    Znovu v útoku hostující celek a znovu ani nevypálil. Neftěchimik poslal puk jen do svého útočného pásma, ale puk nedojel až za brankovou čáru, takže zakázané uvolnění se pískat nebude.
     
    21:37
    No, konečně se do útočné třetiny dostal také domácí celek a nebyla to vůbec špatná pozice! Salák ovšem všem dorážkám odolal.
     
    22:30
    Hra zatím nemá ani z daleka takové tempo jako v první třetině. Vypadá to, že oba trenéři mluvili svým svěřencům do duše, aby se soustředili také na obranu.
     
    23:00
    Přesto se hostující tým usadil v útočném pásmu. Nakonec přišla velmi tvrdá střela od mantinelu, kterou musel Ježov vyrazit svou vyrážečkou.
     
    24:18
    Tak to byla obrovská šance hostujícího celku, po které máme první přerušení v této třetině! Ježov vykopl střelu jen vedle sebe, kam to zkoušel rybičkou Danil Jurtajkin, jehož dorážka šla na branku. Domácí gólman ovšem stihl přesunout svůj levý beton.
     
    25:30
    Hra má zatím stále stejné tempo, kdy domácí celek hned dvakrát během chvíle vyhodil až na zakázané uvolnění. Vhazování po pravici Ježova.
     
    26:41
    Domácí útočník se snažil prosadit individuálně, ale proti dvojici protihráčů si neporadil. Následně Lokomotiv vyhodil přes všechny čáry.
     
    27:31
    Na puku se držel Nižněkamsk, ale tato třetina rozhodně není nějakou přehlídkou útočné aktivity. Navíc Jaroslavl celkem bez potíží získala puk.
     
    28:05
    Nakonec dokonce přišla střela v podání hostujícího celku, jenže na té si Ježov smlsl jako na malině. Měl dobrý výhled a puk bez potíží našel v lapačce.
     
    28:57
    Znovu jsou u kotouče hokejisté hostujícího celku, jenže musí začínat až od své branky, navíc domácí celek celkem dobře napadá a Jaroslavl s tím má problém.
     
    29:54
    Andrej Nestrašil byl snad poprvé trochu více k vidění v zápase. Přesto raději jen nahodil kotouč do útočného pásma, kde o něj musí Neftěchimik bojovat.
     
    30:14
    A musí se říct, že bojoval celkem úspěšně, na druhou stranu se domácí dlouho v útočné třetině neudrželi. To samé se však dá říct i o druhém týmu.
     
    30:15
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Maxim Afanasjev – 2 min., nedovolené bránění).
     
    30:28
    Domácí celek vyhrál vhazování v útočném pásmu a po krátké době se odhodlal ke střele. Ta však trefila jen prvního obránce hostí, která posléze vyhodil.
     
    31:00
    Domácímu celku nadále pokračuje přesilová hra, jenže ten se zatím nemůže dostat do útočného pásma. Lokomotiv se snažil dostat do útoku, ale zastavil ho ofsajd.
     
    31:26
    Jenže teď už jsou v něm nastěhovaní a snaží se kombinovat. Jenže hostující celek bez větších potíží znovu vyhodil, ale jen do středního pásma.
     
    32:15
    Hosté hrají v pěti!
     
    32:29
    Nutno dodat, že domácí celek toho zase tolik moc nepředvedl v početní výhodě. Salák snad ani nemusel zasahovat, obrana hostí fungovala perfektně.
     
    32:51
    Nikolaj Averin si sjel do útočného pásma, kdy dostal zadovkou přihrávku. Hostující obránce ovšem puk dobře nezpracoval a utekl mu od hole.
     
    33:26
    Nižněkamsk je možná ve druhé periodě o něco aktivnější, ale k ničemu to zatím nevede, jelikož ani jeden z týmů si nevypracoval dobrou příležitost.
     
    33:58
    No, nebezpečně dotíral jeden z domácích útočníků na obránce, který se nacházel hodně blízko Alexandra Saláka. Ten ovšem situaci nakonec ustál.
     
    34:11
    Nakonec si navíc musel připsat zákrok proti střele od modré, na druhou stranu na měl hodně dobrý výhled. Následuje druhá komerční přestávka.
     
    34:55
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Nikolaj Averin – 2 min., vražení na hrazení).
     
    35:04
    No, tentokrát se domácí celek neudržel hned v útočném pásmu. Jaroslavl bez větších potíží vyhodila přes všechny čáry a domácí musí začínat odtud.
     
    35:38
    No, toto rozhodně není přesilová hra snů v podání Nižněkamsku. Lokomotiv bez větších potíží vyhazuje jeden puk za druhým za Ježova a v pohodě brání.
     
    36:28
    Znovu se hokejisté v bílém dresu bez potíží dostali k puku, ušetřili cenné vteřinky a poslali znovu puk až za Ježova. Toto se domácímu celku opravdu nepodařilo.
     
    36:55
    Hosté hrají v pěti!
     
    37:18
    To nebyla vůbec špatná pozice pro hostující celek. Daniil Apalkov se dostal do dobré střelecké pozice, jenže jeho pokus byl sražen prvním obráncem.
     
    37:48
    Nižněkamsk se drží v útočném pásmu, ale nemůže zde vůbec nic zajímavého vymyslet. Tato třetina rozhodně není přehlídkou zajímavých útočných šancí.
     
    38:18
    Stále jsou to hokejisté v modrém, kteří se nadále drží v útočném pásmu, ale dobrá šance stále nepřichází.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:22
    Jaroslavl se hnala do útočné třetiny, jenže o puk zde přišla velmi rychle. Vypadá to, že tato třetina se odehraje bez branek a skončí v remízovém stavu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    No, co si budeme povídat. Tato perioda rozhodně nemohla diváky nadchnout. Zajímavé pozice bychom spočítaly na prstech jedné ruky, a ani tak bychom je nepotřebovaly všechny. Více ze hry měl domácí celek, který měl k dispozici rovnou dvě přesilové hry, ani jednu z nich ovšem využít nedokázal.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na bránu: 11 – 18
    Zblokované střely: 8 – 7
    Vhazování: 18 – 14
    Hity: 17 – 11
    Přesilové hry: 0/2 – 0/0
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Úvod první třetiny je hodně opatrný. Lokomotiv drží kotouč na svých hokejkách a Nižněkamsk se ani nesnaží napadat nějak vysoko.
     
    40:59
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Staffan Kronwall – 2 min., hákování).
     
    41:10
    Nižněkamsk vyhrál vhazování a kombinoval na útočné modré, ale jeden z hostujících hráčů dobře přistoupil a posunul kotouč o kousek za modrou čáru.
     
    41:47
    Z hlediště se ozývá pískat a ono se není co divit. Domácí celek se za boha nemůže dostat do útočného pásma. Jaroslavl brání hodně dobře.
     
    42:11
    A stále se tam nedostal. Neftěchimik se stále nemůže probojovat do útočného pásma, navíc hosté se dobře opravdu brání.
     
    42:59
    Hosté hrají v pěti!
     
    43:17
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Danil Jurtajkin.
     
    43:32
    Nižněkamsk má dobrou možnost na vstřelení vedoucí branky, i když dosud nehrál přesilovky dobře. Nyní ovšem přišla dobrá střela, kterou Salák vyrazil jen před sebe, kde se konalo hned několik dorážek. Ani jedna z nich nepřešla brankovou čáru.
     
    43:52
    Na druhou stranu vyhrál Lokomotiv hned další vhazování ve svém obranném pásmu a znovu vyhodil přes všechny čáry až za Ježova.
     
    44:11
    Artur Kajumov odvedl dobrou práci v útočném pásmu, když byl u puk jako první a ušetřil cenné vteřinky. Ani tato přesilová hra není úplně nejlepší.
     
    44:48
    To je zmar, co dnes předvádí Nižněkamsk v početní výhodě. Znovu se Lokomotiv dostal k puku ve vlastním obranném pásmu a vyhodil přes všechny čáry.
     
    45:17
    Hosté hrají v pěti!
     
    45:54
    Alexandr Salák dobře viděl nahození od mantinelu, a tak ho bez potíží ztlumil. Navíc viděl svého spoluhráče, díky čemuž rovnou rozehrál.
     
    46:05
    Následuje první komerční pauza v této třetině.
     
    46:44
    Další nepříliš prudké nahození, které mířilo na českého gólmana. Salák znovu dobře viděl a bez potíží schoval puk v lapačce. Vhazování po jeho levici.
     
    47:57
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Dmitrij Ogurcov – 2 min., vysoká hůl).
     
    48:02
    Máme možnost vidět první přesilovou hru hostujícího celku, ale ani ta nezačala dobře, Nižněkamsk hned vyhodil a Nakládal musel pro puk až k Salákovi.
     
    48:47
    Teď už je ovšem hostující celek nastěhovaný v útočném pásmu, kde se snaží kombinovat. Nakonec přišla dobrá střela, ale Ježov jí dokázal lapit.
     
    49:00
    To nebyla vůbec dobrá přihrávka v podání hostujícího hráče! Ten chtěl jen přihrát puk na svého spoluhráče, jenž byl na obranné modré, ale místo toho našel jen soupeře, který se nakonec do útoku nedostal.
     
    49:31
    Tak početní výhoda hostí, je rozhodně koukatelnější než ta domácího celku. Ke střele z první se dostal Jakub Nakládal, jenž mířil na zadní tyč. Ježov zasáhl.
     
    49:57
    Domácí hrají v pěti!
     
    50:25
    Pokud bude hra takto nadále pokračovat, tak je dost možné, že se dostaneme až do prodloužení. Ani jeden z týmů ještě nic nepředvedl.
     
    51:05
    To se snažil změnit jeden z domácích obránců, který vyslal prudkou ránu z první od modré, ale ta byla sražena prvním hostujícím hráčem, jenž byl před ním.
     
    51:59
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Rychlá akce hostujícího celku končí brankou, díky které jde Lokomotiv poprvé v zápase do vedení! Petri Kontiola našel šikovnou žabičkou ANDREJE LOKTIONOVA, který dokázal usměrnit puk do sítě. Asistence: Petri Kontiola a Maxim Afansjev.
    51:59 Andrej LOKTIONOV - 2:3
     
    52:49
    Nižněkamsk bude muset hodně přidat, pokud chce dnes získat na domácím ledě body. Zatím toho rozhodně moc nepředvedl a nemůže být spokojen s výkonem.
     
    53:16
    Zatím je to jen nahazování za branku Saláka, který si pro puk bez potíží sjede a v pohodě rozehraje. Takto to rozhodně dále nepůjde.
     
    53:49
    První zajímavější střela v podání domácího celku, ale ani ta nebyla nějak nebezpečná. Salák jí viděl a stihl sklapnout své betony naprosto včas.
     
    54:24
    Neftěchimik měl obrovskou šanci, když se objevil v přečíslení tři na jednoho! Mikael Ruohomaa to vzal celé na sebe, sjel si na střed, jenže jeho ránu dokázal Salák vyrazit!
     
    54:47
    Vypadá to, že Nižněkamsk se snaží stupňovat svůj tlak. Tentokrát přišla střela z úhlu, kterou Salák chytil a raději podržel. Buly po jeho pravici.
     
    55:19
    Domácí obránce se hodně snažil zastavit puk na modré čáře, jenže se mu to nepovedlo. Navíc se kotouč dostal až na střídačku hostujícího celku.
     
    55:41
    Artur Kajumov se parádní prací dostal k puku, když obral domácího obránce v rohu jeho obranného pásma. Následně posílal puk před branku, ale žádného ze svých spoluhráčů tam najít nedokázal.
     
    56:28
    Pavel Kraskovskij vypadá, že pro dnešek dohrál! Rozhodčí raději přerušil hru, když viděl, jak se tento domácí hráč snaží dostat po čtyřech na střídačku. Z opakovaného záběrů bylo vidět, že si nejspíše poranil koleno, když se dostal omylem do již konaného souboje. Navíc jde rovnou do šaten, snad to nebude nic vážného.
     
    56:48
    Lokomotiv se snažil získat puk v útočném pásmu, ale jediné co udělal bylo, že fauloval. To je hodně dobrá šance pro domácí celek na srovnání.
     
    57:03
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Stěpan Sannikov – 2 min., držení).
     
    57:10
    Ke střele krátce po vhazování se dostal domácí obránce. Vyslal opravdu velkou ránu, jenže trefil prvního hráče, který se před něj postavil.
     
    57:30
    Nižněkamsk to navíc rovnou zkouší v šesti! Hosté mohou vyhazovat, jak chtějí, jelikož hrají v oslabení. Jedno z těchto vyhození skončil těsně vedle branky!
     
    58:02
    Domácí tým mačká svého soupeře v jeho obranném pásmu, kterému se mu nedaří vyhodit puk ani do středního pásma. Bránící čtyřka už je unavená.
     
    58:53
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Obrovský tlak nakonec končí brankou! Škoda pro hosty, že Salák nedokázal ani jednou udržet kotouč ve své moci. JUUSO PUUSTINEN dostal přihrávku na vrchol kruhu a jeho parádní rána skončila v horním růžku. Asistence: Mikael Ruhomaa a Musin Damir.
    58:53 Juuso PUUSTINEN - 3:3
     
    58:53
    Jenže znovu se volá videorozhodčímu! Hostující kouč si nejspíše vzal výzvu na postavení útočícího hráče v brankovišti. Máme zde tedy další prodlevu.
     
    59:00
    Branka je ovšem uznána a do konce třetí třetiny nám chybí poslední minuta. Vypadá to, že se bude hrát prodloužení!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Jsou za námi tři třetiny dnešního utkání, avšak ani ty nepřinesly vítěze dnešního utkání. Lokomotiv se sice ve třetí části dostal do vedení, ale domácí celek dokázal vyrovnat minutu a sedm vteřin před koncem základní hrací doby. Před námi je tedy prodloužení, přinese nám vítěze nebo půjdeme do samostatných nájezdů?
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:22
    Trochu to vypadalo, že domácí celek ztratí kotouč, což by vedlo k hodně rychlému protiútoku hostí. Nakonec ovšem Nižněkamsk situaci ustál.
     
    60:44
    Přesto mohl jít Lokomotiv do vedení! Dostal se do rychlého protiútoku, kdy již přišel pas na volného najíždějícího hráče. Ten tuto situaci nevyužil.
     
    61:01
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Emil Galimov.
     
    61:28
    Hosté mají k dispozici přesilovou hru čtyři na tři, ale trochu zbrkle se obránce Jaroslavle zbavil puku, jelikož v té době už na něj nikdo nedotíral.
     
    62:00
    Další dobrá práce obranné trojky domácího celku. Jeden z těchto hráčů totiž dokázal vyhodit přes všechny čáry až za Alexandra Saláka.
     
    62:15
    Za Ježovem se rozezvučela tyč!
     
    62:39
    Hosté mají opravdu velký tlak v útočném pásmu, jenže toho zatím nedokázali využít. Navíc je při dalším přechodu do útoku zastavil ofsajd.
     
    63:01
    Domácí hrají v plném počtu, navíc mohli klidně dnešní utkání vyhrát! Emil Galimov se totiž dostal do samostatného úniku, jenže puk dobře nezpracoval, a nakonec ani nezakončil.
     
    63:28
    Hokejisté v bílém dresu drží kotouč na svých hokejkách, ovšem dopředu se nehrnou.
     
    64:02
    To zkoušeli naopak domácí hokejisté, kteří se hnali do rychlé akce. Ovšem i je zastavil v jejich útočném snažení ofsajd. Nejspíše se půjde do nájezdů.
     
    64:51
    Dobrou individuální předvedl Padakin, ale poté neměl komu přihrát a je to jasné. Dnešní utkání rozhodne až dovednostní disciplína, samostatné nájezdy!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení tohoto utkání nerozhodlo o vítězi, a tak uvidíme samostatné nájezdy. Kdo získá druhý bod je dnes naprosto otevřené a současná remíza je naprosto zasloužená. Ani jeden z celků nijak nevyčníval.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se představil Loktionov. Ten si přehodil puk na bekhend, ale trefil jen spojnici tyčí.
     
    1. série
    0:0
    Bikmullin to zkoušel mezi betony Saláka, ale ten si zde skulinku pohlídal.
     
    2. série
    0:0
    Petri KONTIOLA neproměňuje.
     
    2. série
    0:0
    Andrej NESTRAŠIL neproměňuje.
     
    3. série
    0:0
    Pavel KUDRJAVCEV neproměňuje.
     
    3. série
    0:0
    Juuso PUUSTINEN neproměňuje.
     
    4. série
    0:1
    Nikolaj KOVALENKO proměňuje.
     
    4. série
    0:1
    Mikael RUOHOMAA neproměňuje.
     
    5. série
    0:2
    Staffan KRONWALL proměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Lokomotiv Jaroslavl.
    Je konec! Hostující celek se prosadil dvakrát, zatímco ten domácí ani jednou. Rozhodující branku si připisuje STAFAN KRONWALL, jenž se prosadil parádní křižnou střelou pod horní tyčku.
    Staffan KRONWALL - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Bonusový bod si z tohoto utkání nakonec odveze hostující tým, který si ho přece jen zasloužil o malinko více. Za hosty se v samostatných nájezdech prosadili Nikolaj Kovalenko a Staffan Kronwall. zatímco za domácí celek se neprosadil nikdo.
     
    Statistiky celého zápasu:

    Střely na bránu: 22 – 28
    Zblokované střely: 11 – 13
    Vhazování: 29 – 29
    Hity: 22 – 14
    Přesilové hry: 1/5 – 0/2
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Nestrašil (NIZ) – 0+0, čas na ledě 23:37, vhazování – 5/14, 2 střely na branku.

    Jakub Nakládal (JAR) – 2 body (1+1), čas na ledě 21:30, 1 zblokovaná střela, 4 střely.
    Alexandr Salák (JAR) – 65 minut, tři inkasované branky, úspěšnost zákroků – 86,36%
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:02:01)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 2. Bikmullin, 5. D. Musin (Padakin, Puustinen), 59. Puustinen (Ruohomaa, D. Musin) – 11. Afanasjev (Nakládal, Kartajev), 13. Nakládal, 52. Loktionov (Kontiola, Afanasjev), rozh. náj. Kronwall

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Andrej Loktionov (JAR)
    0:0   Rafael Bikmullin (NIZ)
    2. série:
    0:0   Petri Kontiola (JAR)
    0:0   Andrej Nestrašil (NIZ)
    3. série:
    0:0   Pavel Kudrjavcev (JAR)
    0:0   Juuso Puustinen (NIZ)
    4. série:
    0:1   Nikolaj Kovalenko (JAR)
    0:1   Mikael Ruohomaa (NIZ)
    5. série:
    0:2   Staffan Kronwall (JAR)


    Neftěchimik Nižněkamsk: I. Ježov (Korotajev) – Šaripzjanov, D. Musin, Bryncev, Ogurcov, Volgin, Timašov, Semjonov – Ruohomaa, Padakin, Puustinen – Nestrašil, E. Galimov, Šafigullin – Šiksatdarov, P. Kulikov, Bikmullin – Arkalov, Zdunov, Chajrullin – Šarifjanov.
    Lokomotiv Jaroslavl: Salák (Konovalov) – Afanasjev, Nakládal, Kronwall, M. Osipov, N. Averin, Kutuzov, Čerepanov – Kontiola, Kajumov, Loktionov – Iljenko, J. Averin, Sannikov – Alexejev, Jurtajkin, Kartajev – Kovalenko, Apalkov, Kudrjavcev – Kraskovskij.

    Rozhodčí: Sidorenko, Kočetov – Maximovskij, Viljugin
    ocianews.com