Atlético – Monaco 2:0 (kon.) | Lok. Moskva – Galatasaray 2:0 (kon.) | Dortmund – Club Brugge 0:0 (kon.)
Porto – Schalke 3:1 (kon.) | Neapol – CZ Bělehrad 3:1 (kon.) | PSG – Liverpool 2:1 (kon.)
Eindhoven – Barcelona 1:2 (kon.) | Tottenham – Inter 1:0 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
2:1 (2:1)
Liverpool FC
Středa 28.11.2018, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 13:20. (23:05:35)
     
    Hlavní rozhodčí Szymon Marciniak dnes naposledy pískl do píšťalky a zápas končí! PSG dokázalo v Parku princů porazit Liverpool 2:1!

    Střetnutí dvou gigantů začalo pořádně divoce. PSG vlétlo na poslední finalisty a bylo velmi rychle odměněno, když se ve třinácté minutě prosadil po odraženém balonu Juan Bernat, který tak navázal na gól proti Neapoli. Postupem času se hra vyrovnávala a ke slovu se hlásili také hosté. Zničehonic však udeřili podruhé svěřenci Thomase Tuchela. Po souhře Neymara, Mbappého s Cavanim se prosadil po dorážce právě první jmenovaný. Těsně před koncem poločasu odpískal Szymon Marciniak pokutový kop po tom co Di María sestřelil v šestnáctce Maného. Nabídnutou šanci s klidem proměnil James Milner. Po změně stran už tolik šancí k vidění nebylo. Marquinhos sice těsně po přestávce dopravil míč do sítě, ale byl pískán ofsajd. Přestože bylo PSG pod mírným tlakem, tak nedovolilo Reds ani jednou pořádně prověřit Gianluigiho Buffona. V úplném závěru už anglický tým neměl potřebnou trpělivost.

    Situace v základní skupině C se tak výrazně mění! Neapol jasně zvítězila nad Crvenou Zvezdou 3:1 a italský celek se tak posunul na první pozici. Pouze jeden bod ztrácí PSG, které v závěrečném kole zajíždí právě do Bělehradu k "nejslabšímu" týmu. Liverpool musí v souboji s Neapolí bezpodmínečně vyhrát, jinak v Lize mistrů končí!
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Domácím se stále daří držet soupeře daleko do branky italského veterána. Tentokrát se postaral o obranný odkop sám kapitán Silva. Navíc za protesty vidí žlutou kartu Keïta.
     
    90+4
    A potrestán je i Neymar. Domácí ztratili míč u středové čáry a Neymar chtěl chybu spoluhráče napravit, ale místo toho sesunul k zemi Hendersona.
     
    90+3
    Robertson následně sestřelil u postranní lajny právě Neymara. Nejenom, že si vykoledoval žlutý trest, ale výrazně zdržuje svůj tým od tlaku na vyrovnání.
     
    90+3
    Alisson musel zasahovat! Neymarova střela přes zeď zapadala k bližší tyči, ale jeho kolega z brazilské reprezentace dokázal míč vyrazit mimo tři tyče.
     
    90+1
    PSG se dostalo po delším čase na útočnou polovinu a jen tak jí neopustí. Virgil Van Dijk se totiž provinil faulem za žlutou kartu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned pět minut.
     
    90
    Mohamed Salah byl až příliš okatě držen Kimpembem a hlavní rozhodčí odpískal faul na třiceti metrech od Buffonovy branky. U balonu byl Henderson a Shaqiri, ale všechno vzrušení ve vápnu je zbytečné, protože byl faulován Silva.
     
    89
    Neymar nebyl dlouho u balonu a ani teď si ho příliš dlouho neužil. Při postupu přes Gomeze byl ubráněn a poté po lehkém kontaktu skončil na trávníku. Domácí se rychle stahují zpět na vlastní polovinu.
     
    88
    Marquinhos se Silvou se následně hecují po ubránění Salaha. Brazilské duo navíc dokázalo otřít míč o útočníka Liverpoolu a získat tak rozehrávku pro Buffona.
     
    87
    Mané neměl příliš na výběr, na levé straně neměl komu nahrávat, tak kličkou k ose trávníku prošel do vápna, ale jeho tvrdá střela skončila pouze na bránícím Marquinhosovi.
     
    86
    Rabiot se plný sil vrhl do souboje hned s trojicí protihráčů. Přesto, že šel do souboje hodně tvrdě, tak míč nedokázal udržet. Liverpool se opět přesouvá před Buffona.
     
    85
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Kylian Mbappé, přichází Adrien Rabiot.
     
    84
    Shaqiri nerozehrával od rohového praporku ideálně, domácí se bleskově dostali k balonu, ale Mbappého akce skončila pouze nepřesnou střelou v náběhu. Sturridge je následně potrestán za zatažení za dres.
     
    83
    Právě po Neymarově faulu rozehrávali hosté jeden z mála volných přímých kopů. Sturridge se ocitl po kontaktu na trávníku, ale ani tentokrát se penalta nepískala.
     
    82
    Hosté si snaží vytvořit závěrečný tlak, ale nemohou se dostat ani k balonu. Shaqiri společně se Salahem napadali hluboko na polovině Pařížanů, ale míč dokázal získat až Henderson po faulu Neymara.
     
    81
    Robertson spolupracoval znovu se Maném. A znovu se předvedl v obraně Alves. Hlavní rozhodčí nepískal faul na Maného a PSG mohlo pokračovat do útoku. Neymar upadl v pokutovém území, ale ani nyní se rozhodčí píšťalky ani nedotkl.

    Vít Schück

    Branky: 13. Bernat, 37. Neymar – 45+1. Milner (pen.)

    Karty:   24. Verratti (PSG), 90+4. Neymar (PSG) – 17. Wijnaldum (LIV), 34. Joe. Gomez (LIV), 84. Sturridge (LIV), 90+1. V. van Dijk (LIV), 90+3. Robertson (LIV), 90+5. Keïta (LIV)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 13:20.
    Paris Saint-Germain: Buffon – Kehrer, Silva (C), Kimpembe, Bernat – Verratti, Marquinhos – Mbappé (85. Rabiot), Neymar, Di María (65. Dani Alves) – Cavani (65. Choupo-Moting).
    Náhradníci: Aréola – Dani Alves, Choupo-Moting, Draxler, Rabiot, Diaby, Nsoki.

    Liverpool FC: Alisson – Joe. Gomez, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Milner (77. Shaqiri), Henderson (C), Wijnaldum (66. Keïta) – M. Salah, Firmino (71. Sturridge), Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Fabinho, Keïta, Sturridge, Shaqiri, Matip, Alexander-Arnold.

    Rozhodčí: Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (vš. POL)
    thejrc.org