Columbus – Minnesota 4:2 (kon.) | Ottawa – NY Rangers 3:0 (kon.) | Tampa – Buffalo 5:4 (kon.)
Boston – NY Islanders 2:1 (1:0 po s.n.) | Nashville – Arizona 0:3 (kon.) | Winnipeg – Chicago 6:5 (kon.)
Edmonton – Los Angeles 3:2 (kon.) | Vancouver – Vegas 3:4 (kon.)
konec
Ottawa Senators
3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
New York Rangers
Pátek 30.11.2018, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:01
    Magnus Pääjärvi se ocitl v mezikruží ve velké šanci, jeho rána ale skončila na pravém betonu Henrika Lundqvista, který předvedl rozštěp!
     
    55:06
    Mika Zibanejad vystihl přihrávku Senators z pravého kruhu pro vhazování a na levém křídle vyrazil v oslabení do přečíslení dva na jednoho, v jehož závěru parádní žabičkou oslovil na vzdálenější pravé tyči Jimmyho Veseyho a puk skončil po teči těsně vedle domácí brány!
     
    54:48
    Anthony DeAngelo se snažil dostat do zakončení až příliš horlivě a v závěru zápasu budeme svědky první přesilové hry, kterou si zahrají domácí Senators. Obránce Rangers byl vyloučen na dvě minuty za hrubost.
    37:00 Matt DUCHENE - 3:0
     
    37:00
    Ottawa právě vstřelila branku!
    MATT DUCHENE krásnou diagonální přihrávkou z vrcholu levého kruhu pro vhazování oslovil na vzdálenější pravé tyči Ryan Dzingela, který ve vzduchu zázračně dokázal zpracovat puk a zpětnou přihrávkou zpoza brány našel Drakea Bathersona, který se neukvapil u pravé tyče s zakončením a poslal puk na vzdálenější levou tyč, kde první jmenovaný muž Ottawy zakončil nádhernou akci střelou do prázdné brány! Asistence: Drake Batherson a Ryan Dzingel.
     
    33:13
    Ryan Dzingel si najel na vrcholu mezikruží na přihrávku Matta Duchenea z levého křídla a pěknou střelou mířil do levého horního rohu brány, Henrik Lundqvist ale vyrážečkou puk vyrazil! Další úspěšný zákrok švédského krále.
     
    31:34
    Magnus Pääjärvi se ocitl u levé tyče ve velké šanci, jenže Henrik Lundqvist puk vyrazil! Senators vzápětí mohli uklízet puk do prázdné brány, když Henrik Lundqvist ležel na ledě, jenže nakonec se k dorážce nedostali. Velká šance!
    29:15 Colin White krásnou střelou orazítkoval levou tyč brány!
     
    29:15
    Colin White si na vnitřním oblouku pravého kruhu pro vhazování najel na krásnou přihrávku Marka Stonea z levého křídla a střelou zápěstím orazítkoval vzdálenější levou tyč brány hostí!
    28:59 Mark Stone vystihl rozehrávku Rangers a ihned vystřelil
     
    28:59
    Mark Stone v pravém kruhu vystihl rozehrávku Rangers a rychlou střelou zápěstím mířil pod horní tyč, Henrik Lundqvist ale pravým ramenem výborně puk vyrazil před sebe a vleže ho poté zmrazil pod lapačkou! Chyba byla napravena.
    27:47 Neuznaný gól Rangers v podání útočníka Jespera Fasta
     
    27:47
    Jesper Fast udělal u pravé tyče rychlý pohyb a poté se snažil nadvakrát překonat Craiga Andersona, což se mu sice podařilo, jenže nepříjemně atakoval brankáře Ottawy, kterého natlačil i s pukem do brány. Komerční přestávka.
     
    17:52
    Útočník Kevin Hayes se protáhl před bránu a bekhendem minul po rychlém zamíchání s pukem pravou tyč. Po jeho přihrávce se vzápětí dostal na vrcholu mezikruží ke střele zápěstím Jimmy Vesey a Craig Anderson podržel puk v náručí.
     
    16:23
    Tom Pyatt krásnou střelou z pravého kruhu pro vhazování mířil do předního horního rohu brány nad levé rameno Henrika Lundqvista, jenže švédského krále tentokrát zachránila dobře postavená branková konstrukce! Málem 3:0!
    14:35 Magnus PÄÄJÄRVI - 2:0
     
    14:35
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Zack Smith na vrcholu mezikruží zamíchal s pukem a krátkou diagonální přihrávkou mezi dvojicí hráčů Rangers oslovil útočníka MAGNUSE PÄÄJÄRVIHO, který rychlou střelou zápěstím kolem vyrážečky Henrika Lundqvista zamířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Sens vedou 2:0. Asistence: Zack Smith a Tom Pyatt.

     
    08:39
    Lias Andersson se po nahození z pravého křídla a ostrého úhlu ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže na Craiga Andersona nevyzrál!
     
    06:15
    Bobby Ryan se u pravé tyče neukvapil se zakončením, vybruslil si před bránu Rangers a bekhendem se snažil puk zasunout mezi betony brankáře Henrika Lundqvista, jenže neuspěl!
    02:05 Drake BATHERSON - 1:0
     
    02:05
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Matt Duchene bekhendovou přihrávkou z levého rohu útočného pásma Ottawy našel na vzdálenější pravé tyči DRAKEA BATHERSONA, který do ní vložil hůl a vymetl pravý horní roh brány! Ottawa udeřila z první střely na bránu. Asistence: Matt Duchene a Maxime Lajoie.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 3. Batherson (Duchene, Lajoie), 15. Pääjärvi (Z. Smith, Pyatt), 37. Duchene (Batherson, Dzingel)


    Ottawa Senators: C. Anderson (McKenna) – Chabot, DeMelo, Lajoie, Ceci, Harpur, Jaroš – Dzingel, Duchene (A), Batherson – B. Tkachuk, White, Mark Stone (A) – Bødker, Tierney, B. Ryan – Pyatt, Z. Smith (A), Pääjärvi. Hlavní trenér: Guy Boucher.
    New York Rangers: H. Lundqvist (Georgijev) – M. Staal (A), Pionk, Claesson, Shattenkirk, Skjei, DeAngelo, Br. Smith – Kreider (A), Zibanejad, R. Strome – Vesey, K. Hayes, L. Andersson – B. Howden, Fast (A), Chytil – Gettinger, Fogarty. Hlavní trenér: David Quinn.

    Rozhodčí: Justin StPierre, Steve Kozari. Čároví: Pierre Racicot, Greg Devorski

    Diváci: 10921
    thejrc.org