Litvínov – Liberec 6:2 (kon.) | Zlín – Chomutov 3:2 (3:1 po s.n.) | Mountfield HK – Plzeň 2:4 (kon.)
Kometa Brno – Vítkovice 3:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
6:2 (2:0, 3:2, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 30.11.2018, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:32 Ondřej JURČÍK - 6:2
     
    51:32
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A hned je z toho další branka v liberecké síti, která dost možná uhasila i ty poslední naděje. ONDŘEJ JURČÍK dostal přihrávku mezi kruhy a jeho prudká střela končí za Schwarzovými zády – 6:2. Asistence: Jakub Petružálek a František Gerhát.
    38:38 Michal BIRNER - 5:2
     
    38:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    A hosté se podruhé v utkání trefují. MICHAL BIRNER si sjel před Januse, stáhl si kotouč do bekhendu a poté blafákem zakončuje do odkryté klece – 5:2. Hosté se tak pomalu vrací do hry. Asistence: Tyler Redenbach a Ladislav Šmíd.
    37:08 Marek KVAPIL - 5:1
     
    37:08
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí využívají svou přesilovou hru v jejím samotném závěru a berou Janusovi čisté konto. K odraženému puku se na levém kruhu dostal MAREK KVAPIL, který pak nedal domácímu brankáři šanci – 5:1. Bez asistence.
    34:48 Ondřej JURČÍK - 5:0
     
    34:48
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Destrukce libereckých Tygrů pokračuje i nadále. Kloz šikovně našel najíždějícího ONDŘEJE JURČÍKA, který poté zblízka nedal Willovi šanci – 5:0. A následně také vyhnal libereckého brankáře z brankoviště. Asistence: Jan Kloz a David Tůma.
    33:44 Jan ŠČOTKA - 4:0
     
    33:44
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A Litvínovští svou přesilovou hru využívají po pěkně sehrané kombinaci. Na jejím konci byl JAN ŠČOTKA, jenž z prostoru mezi kruhy propálil Romana Willa – 4:0. Ten tak musí lovit puk ze své sítě dnes už počtvrté. Asistence: Mathias Porseland a Jakub Petružálek.
    30:19 Lukáš KAŠPAR - 3:0
     
    30:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak to je úvod pro litvínovského útočníka jako hrom. V prvním utkání za Vervu se prosazuje LUKÁŠ KAŠPAR, který si sjel před Willa, poté potáhl puk a zleva už zakončoval do jeho odkryté klece – 3:0. Asistence: Juraj Mikúš a Jakub Petružálek.
    18:30 František LUKEŠ - 2:0
     
    18:30
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hned z dalšího protiútoku jde Verva do dvoubrankového náskoku. Lukáš Válek poslal puk na pravý kruh, kde k pořádně tvrdé ráně napřáhl FRANTIŠEK LUKEŠ a svou dělovkou pak propálil Willa. Puk umístil pod víko jeho branky – 2:0. Asistence: Lukáš Válek.
    06:30 Lukáš VÁLEK - 1:0
     
    06:30
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Nyní se to už domácímu týmu povedlo a Litvínov jde do vedení. Z levé strany našel přihrávkou Gerhát LUKÁŠE VÁLKA v prostoru mezi kruhy. A ač před ním byl Ladislav Šmíd, dokázal nakonec propálit Romana Willa – 1:0. Asistence: František Gerhát a Jakub Březák.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 7. Válek (Gerhát, Březák), 19. F. Lukeš (Válek), 31. Kašpar (J. Mikúš, Petružálek), 34. Ščotka (Porseland, Petružálek), 35. Jurčík (J. Kloz, D. Tůma), 52. Jurčík (Petružálek, Gerhát) – 38. M. Kvapil, 39. Birner (Redenbach, Šmíd)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Hanuljak) – Porseland, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Romančík, Suchánek, Březák – Petružálek, J. Mikúš, Kašpar – Válek, V. Hübl, F. Lukeš – Myšák, Gerhát, Jurčík – D. Tůma, J. Kloz, Matoušek.
    Bílí Tygři Liberec: Will (35. Schwarz) – Šmíd (A), Doherty, Derner, Stříteský, Ševc, T. Hanousek, Maier – Birner, Redenbach, L. Hudáček – M. Kvapil, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), Valský – M. Zachar, J. Vlach, Ordoš.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Adam Kika – Jakub Frodl, Vít Komárek
    thejrc.org