Düsseldorf – Mohuč 0:1 (kon.)
konec
Fortuna Düsseldorf
0:1 (0:0)
1. FSV Mohuč 05
Pátek 30.11.2018, 20:30 • Esprit Arena, Düsseldorf • Německá Bundesliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:45:45)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:7.
     
    Je dobojováno! V předehrávce třináctého kola německé Bundesligy se z vydřeného vítězství raduje Mohuč, která po gólu Matety z 67. minuty ubránila výsledek 1:0. Fortuna měla několik náznaků šancí, skutečně nebezpečná přesto byla až v úplném závěru, kdy hosty na několik minut zmákla, ale balón za záda výborně chytajícího Zentnera nedostala v ani jednom případě. Mohuč tedy vítězí ve třetím z předchozích čtyř zápasů a minimálně do zítřka ji bude patřit osmé místo s tříbodovou ztrátou na pátý Bayern. Düsseldorf naopak nenavázal na výhru nad Herthou a remízu s Mnichovem a v případě zítřejšího úspěchu Stuttgartu může klesnout zpět na úplný chvost tabulky.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Rozhodčí dali Düsseldorfu ještě pár vteřin na úplně poslední akci zápasu. Střela zpoza pokutového území však proletěla vedle levé tyče nedobyté Zentnerovy brány.
     
    90+6
    Donati odhlavičkoval domácí centr na Öztunaliho, který potáhl balón přes dobrých padesát metrů. Situaci tři na tři zpoza šestnáctky zakončoval Onisiwo a pořádně protáhl Rensinga, před kterým se Mateta nedostal k dorážce.
     
    90+5
    Latza chtěl se svým kolegou pošetřit pár vteřinek u rohového praporku, nicméně hráči Fortuny získali odkop od Rensingovy branky.
     
    90+4
    Faul u levé autové čáry umožnil Stögerovi centrovat. Zentner vyběhl z branky a před levou tyčkou balón vyboxoval do relativního bezpečí.
    90+3. Benito Raman (DSF)
     
    90+3
    Ani teď se domácím nepodařilo vyrovnat! Raman jako jediný skákal po centru z rohového kopu a skutečně jen o pár milimetrů minul ze svého pohledu pravou tyč!
     
    90+2
    Niko Gießelmann se opřel do střely z voleje z levého kraje velkého vápna. Rána to nebyla vůbec špatná, ovšem Zentner ji opět vyrazil s rukama nad hlavou!
     
    90+1
    Trochu času na vyrovnání Fortuně ještě zbývá. Nad rámec druhé půle je přidáno hned pět minut!
     
    90
    Robin Zentner hraje skvělý zápas a také v devadesáté minutě drží vedení Mohuče! Stöger posunul míč na osu hřiště, odkud napřáhl Raman a hostující gólman dalším pohotovým zákrokem zabránil všeobecnému veselí v Espirit Aréně.
     
    89
    Donati mimo hlavní dění strčil do některého z domácích hráčů. Rozhodčí s ním měli hodně shovívavosti a nedali mu nabízející se druhou žlutou kartu.
    88. Rouwen Hennings (DSF)
     
    88
    Asi největší šance Düsseldorfu! Hennings zpracoval nákop z půlící čáry. lehce dezorientovaný Bell mu dal trochu času na zakončení, jenže vyběhnutý Zentner šel velmi rychle na zem a střelu vyrazil!
     
    87
    Giulio Donati byl po odehrání balónu trefen skluzujícím Gießelmannem. Následně okatě zdržoval hru a vysloužil si za to žlutou kartu.
     
    86
    Jeden z domácích hráčů zády brance sklepával míč na Benita Ramana, Ten stál na hranici šestnáctky, ale soupeři ho velmi rychle odzbrojili.
     
    85
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Robin Quaison, přichází Karim Onisiwo.

    Michal Břuchanský

    Branky: 67. Mateta (Quaison)

    Karty:   44. Bormuth (DSF) – 87. Donati (MAI)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:7.
    Fortuna Düsseldorf: Rensing – Zimmermann, Bormuth, Kamiński, Gießelmann – Zimmer (80. Usami), Stöger, Bodzek, Fink (73. Karaman), Lukebakio (68. Raman) – Hennings.
    Náhradníci: Theissen – Ducksch, Nielsen, Karaman, Morales, Raman, Usami.

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Brosinski (59. Donati), Bell, Niakhaté, Aarón – Gbamin, Malong, Latza – Mateta, Boëtius (56. Öztunali), Quaison (85. Onisiwo).
    Náhradníci: Dahmen – Donati, Hack, Maxim, Onisiwo, Öztunali, Ujah.

    Rozhodčí: Gräfe – Sinn, Achmüller
    thejrc.org