Lipt. Mikuláš – Miskolc 0:3 (kon.) | Poprad – Zvolen 3:2 (po pr.) | Banská Bystrica – Košice 3:2 (po pr.)
Nitra – MAC Budapešť 6:2 (kon.) | Nové Zámky – Detva 3:2 (kon.)
konec
HK 32 Liptovský Mikuláš
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
DVTK Jegesmedvék Miškovec
Pátek 30.11.2018, 17:00 • ZŠ Spišská Nová Ves • Tipos Extraliga (SR) • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě z tohoto utkání vše. Děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký den. (19:13:59)
     
    Hosté z Miškovce úplně zaslouženě vítězí, když si svůj třígólový střelecký přídel rozdělili rovnoměrně do každé třetiny. Domácí dnes předvedli hodně slabý výkon a snad až na 10 minut druhé třetiny nebyli vůbec vyrovnaným soupeřem. Nula na jejich kontě vstřelených gólů a nula bodů z dnešního zápasu jsou tedy logickým výsledkem jejich dnešního výkonu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Zápas se už jen dohráva. Domácí už chtějí být v šatně a hosté nikam nespěchají a už ani nenapadají rozehrávku domácích.
     
    58:04
    Po dalším zákroku brankáře Vaye se bude opět vhazovat v obranném pásmu Miškovce. Domácí si ale navzdory přesilovce nevytvořili žádnou gólovou příležitost.
     
    57:43
    Další Števuliakovo nahození tečoval Kriška, Vay i jeho teč vyrazil. Maďarský brankář je dnes asi nejlepším hráčem zápasu.
     
    57:42
    Hosté v plném počtu.
     
    56:57
    Suchého bomba od modré byla tečována, naštěstí pro Vaye mimo. Milam následně nedokázal kotouč vyhodit.
     
    56:02
    Hned po prvním přesilovkovém vhazování zaútočil Harrison, Kislicyn jeho pokus vyrazil. Domácí se pořád nemohou usadit v útočném pásmu.
     
    55:42
    Vyloučení v týmu DVTK Jegesmedvék (Crawford – 2 min., sekání).
     
    55:01
    Trochu náhodně se puk od rozehrávajících hráču Miškovce odrazil před branku na Števuliaka. Tomu ale kotouč vůbec nesedl a zblízka ho poslal mimo Vayovu branku.
     
    54:22
    Domácí už prakticky rezignovali. Hosté si dělají v útočném pásmu, co chtějí, a pokud i domácí kotouč získají, tak ho bleskově ztratí.
     
    53:30
    Kulmala krásnou zadovkou posunul puk na Panceho, který z levého kruhu pálil. Mezovský jeho pokus zblokoval a následně i vyvezl do útočného pásma.
     
    52:50
    Suchý ztratil puk při rozehrávce a jen ho v podstatě posunul najíždějícímu útočníkovi Miškovce. Kislicyn musel opět zasahovat.
     
    52:17
    Uhrík dvakrát střílel z ostrého úhlu, ani tentokrát ale nebyl brankář Vay překonán. Ten už jasně směřuje za čistým kontem.
     
    51:46
    Na zemi zůstal ležet Kiss, který zblokoval střelu od modré vlastním stehnem. Spoluhráči mu teď pomáhájí z ledu.
     
    51:22
    Hosté s přehledem kontrolují střední pásmo a nepouštějí domácí svým napadáním ani za polovinu.
     
    50:46
    Po velmi dlouhé době se usadili v útočném pásmu i domácí. Celá kombinace ale byla bez střeleckých pokusů a nahození na branky. Až Bačův pokus od modré na konci této kombinaci končí nad brankou hostů.
     
    49:51
    Hosté už si zápas užívají. Kombinují v útočném pásmu, dávají si hezké přihrávky a snaží se vykombinovat domácí obranu až do prázdné branky.
     
    48:52
    Hajós dostal nádhernou kolmou přihrávku z vlastní obrany a sám před brankářem Kislicynem trefil tyčku!
     
    48:12
    Domácí hrají opět velmi špatnou třetinu a vypadá to, jakoby o vítězovi tohoto zápasu už bylo rozhodnuto a jedinou otázkou je, zda domácí vstřelí gól.
     
    47:46
    Robert Huna se uvolnil na levé straně a střílel z ostrého úhlu, Vay byl opět pozorný.
     
    46:52
    A v útoku Miškovce opět nahazoval puk na branku Kiss, Galanisz jeho nahození tečoval nad branku.
     
    46:12
    Dvakrát pálil Mezovský od modré, oba pokusy vyrazil dnes skvěle chytající Vay.
     
    45:47
    Na druhé straně nahazoval puk od modré čáry Kiss, jeho pokus byl ale zblokován a do útočného pásma Mikuláše ho potáhl Števuliak. I on nahodil puk na brankáře, Vay ho ale viděl a bez problémů chytil.
     
    45:11
    Kriškova střela byla zblokovaná jen ke Kuralimu, do střely kterého se musel vrhnout obránce Slovák a ten pokus srazil nad bránu.
     
    44:16
    Domácí už otevřeli hru a tak mají hosté více možností na rychlé protiútoky. To zatím ve třetí třetině i náležitě využívají.
     
    43:36
    Hosté se opět dostali do protiútoku 2 na 1, tentokrát zakončoval Miskolczi, ale už byl v ostrém úhlu a branku minul.
     
    42:17
    Miskolc právě vstřelil branku!

    Hosté získali puk ve vlastním obranném pásmu a Magosi s Loiseauem vyrazili do protiútoku. V útočném pásmu pak našel Magosi přesnou přihrávkou z levé strany ALEXISE LOISEAUA a ten i s nechtěnou pomocí vracejícího se Heikkilu překonává Kislicyna potřetí. Asistence: Bálint Magosi, Ryan Harrison.
     
    42:09
    Heikkilä se prosadil mezi dvěmi obránci a vystřelil, Vay puk chytil.
     
    42:02
    Galanisz obkroužil s pukem celé pásmo a nahodil puk na branku domácích. Před ní tečoval puk ještě obránce Košecký, a tak musel Kislicyn zasáhnout betonem.
     
    41:17
    Suchý střílel od modré, Vay betonem jeho pokus vyráží. Pak raději puk podržel v lapačce před najíždějícím hráčem domácích.
     
    40:23
    Hosté hned na začátku třetiny podrželi kotouč a následné ho nahodili na zadní mantinel, tam si ale nedobruslil nikdo v červeném.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:40.
     
    V první polovině druhé třetiny pokračoval Liptovský Mikuláš v matném výkonu z té první, za což byl i po zásluze potrestán druhým inkasovaným gólem. Po něm se ale domácí v přesilovke trochu nakopli a v druhé polovině třetiny už byli hostům vyrovnaným soupeřem. Uvidíme, zda domácí budou schopni svou aktivitu směrem ke konci zápasu vygradovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Napokon ještě získal puk Uram a chtěl zaútočit. Zastavila ho ale siréna ohlašující konec třetiny.
     
    39:30
    Hosté už se snaží dohrát druhou třetinu s kotoučem na hokejkách a tak se s ním vrátili až za vlastní branku, odkud se snaží rozehrát další útok.
     
    39:05
    Po nahození od modré se puk odrazil od mantinelu za brankou přímo mezi kruhy, odkud se snažili dorazit Kulmala i Magosi. Domácí opět podržel skvělým zákrokem Kislicyn.
     
    38:11
    Na druhé straně pálil Robert Huna, Vay puk vyrazil. Jeho spoluhráči ale pořád nemají kotouč.
     
    37:23
    Ale teď mají hosté z ničeho nic tutovku! Vojtkó získal puk ve středním pásmu a vysunul do samostatného nájezdu Ritóa. Kislicyn proti němu trochu vystoupil z branky a Ritó napokon vystřelil nad branku domácích.
     
    36:40
    Domácí rozhodně převzali iniciativu v druhé polovině druhé třetiny a hosté mají teď problémy založit nějaký útok, proto jen nahazují kotouče na zadní mantinel a raději jdou střídat.
     
    35:41
    A právě Heikkilä obral o puk Milama a mířil sám na brankáře. Jeho blafák vystihl brankář Vay. To byla zatím největší šance domácích!
     
    34:52
    Domácí trenér dělá určité změny v sestavě a snaží se zareagovat na vývoj utkání. Heikkilä se posunul do prvního útoku místo Tamášiho.
     
    34:12
    Následně ale tečoval Hajós po vhazování bombu obránce od modré, jeho teč končí na levé tyčce!
     
    33:51
    Vojtkó se uvolnil na pravé straně, ale neměl rychlost na rychlejší průnik a tak vystřelil z pravého kruhu. Pro Kislicyna žádný problém.
     
    33:30
    Domácí se po druhém inkasovaném gólu přece jen trochu zvedli a vypracovali si několik slibných šancí. Zatím ale stále svítí na jejich kontě nula.
     
    32:44
    Po vyhraném vhazování pálil Kurali od modré a následně dorážel Richard Huna. Vay předvedl skvělý zákrok lapačkou.
     
    32:23
    Hosté zavřeli domácí hráče do útočného pásma a kroužili s kotoučem kolem pásma. Tentokrát se ale k přímému ohrožení branky Kislicyna nedostali.
     
    31:32
    Hosté střídali dost hraničně, což umožnilo zaútočit po prázdné pravé straně Heikkilämu. Jeho pokus Vay vyrazil do rohu.
     
    30:42
    Loiseau střílel po ledě zpoza obránce, Kislicyn puk betonem vyrazil. Na druhé straně pálil Vybíral, k dorážce se už ale nikdo nedostal.
     
    29:46
    Števuliak nedokázal zastavit Ritóa, který si najel od mantinelu před Kislicynovu branku. Ruský brankář jeho pokus kryje.
     
    29:02
    Hosté v plném počtu.
     
    28:48
    Domácí si vytvořili několik nadějných příležitostí. Nedříve se snažil střelu od modré dorazit Rudolf Huna, následně pálil Kurali z levého kruhu do tyčky a pak ještě z bezprostřední blízkosti střílel Richard Huna. Brankář Vay skvělými zákroky udržel nulu.
     
    27:36
    I v oslabení jsou nebezpečnější hosté, Magosi se prosadil individuálne přes obránce a z bekhendu to zkoušel u pravé tyčky. Kislicyn předvedl skvělý zákrok.
     
    27:02
    Vyloučení v týmu MHk 32 Liptovský Mikuláš (Harrison – 2 min., hákování).
     
    26:03
    Miskolc právě vstřelil branku!

    Po přesilovkové kombinaci se puk dostal na modrou čáru, odkud pálil Milam. Jeho pokus se ještě odrazil od těla BÁLINTA MAGOSIHO, který clonil brankáři Kislicynovi, do branky. Asistence: Jameson Milam, Nicholas Crawford.
     
    25:36
    Po rychlé kombinace po vhazování střílel Milam z levého kruhu, střela byla sražena na ochrannou síť.
     
    25:29
    Kulmala se individuálně prosadil mezi všemi bránícími hráči, střela spomezi kruhů ale mířila přímo do lapačky brankáře Kislicyna.
     
    25:01
    Hostům tato přesilovka rozhodně nevychází jako jejich první. Zatím se neudrželi v útočném pásmu a hosté se docela v klidu brání.
     
    24:01
    Vyloučení v týmu MHk 32 Liptovský Mikuláš (Košecký – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    23:56
    Kulmala se tlačil podél mantinelu po levé straně dopředu, Košecký ho přitom zasáhl hokejkou do obličeje.
     
    22:58
    Magosi v útočném pásmu přihrál na modrou Slovákovi, jehož nahození vyrazil betonem brankář Kislicyn. Následně je odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    22:20
    Domácí nahadili puk na zadní mantinel, nepovedlo se jim ho ale dobruslit. Obránci hostů tak hrozně snadno získavají tyto kotouče.
     
    21:51
    Domácí měli dvakrát možnost na rychlý protiútok, ale pokaždé se zakázaným uvolněním o kotouč připravili. Liptovský Mikuláš dnes brzdí obrovské množství nepřesností.
     
    21:01
    Okolo dvou obránců domácích se prokličkoval Pance, pokus z bekhendu na dlouhou ruku už ale nezvedl a Kislicyn jeho pokus chytil.
     
    20:25
    Domácí sice vyhráli úvodní vhazování, okamžitě ale puk ztratili a musejí se rychle vrátit dozadu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:51.
     
    Domácím se první třetina vůbec nepovedla a prakticky k ničemu se nedostali, a to ani v přesilovkách. Naopak, hosté byli rychlejší, aktivnější a lépe kombinovali v útočném pásmu, a tak po zásluze vedou. Domácí budou muset v dalších třetinách pořádně přidat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Hosté i po konci přesilovky pokračují v tlaku. Z úhlu střílel Loiseau a následně chtěl dorážet Milam, puk minul branku.
     
    19:21
    Domácí v plném počtu.
     
    18:46
    Crawford střílel z pravé strany. Kislicynovi kotouč vypadl, ale dorážející Somogyi puk před prázdnou brankou netrefil.
     
    18:19
    Kurali se snažil vyhodit puk, ten ale zachytili hráči na modré a hosté nadále kombinují v útočném pásmu.
     
    17:21
    Vyloučení v týmu MHk 32 Liptovský Mikuláš (Nádašdi – osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
     
    17:21
    Vyloučení v týmu MHk 32 Liptovský Mikuláš (Nádašdi – 2 min., podrážení + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    16:11
    Další obrovská šance hostů. Loiseau našel krásnou zadovkou úplně volného Harrisona, který se pokusil o blafák. Brankář Kislicyn jeho úmysl vystihl.
     
    15:07
    Miskolc právě vstřelil branku!

    Aktivita hostů je odměněna přesilovkovým gólem! Loiseau podržel kotouč za brankou, počkal si, až se před brankou uvolní obránce JAMESON MILAM a ten pak jeho přihrávku nekompromisně napálil do sítě. Asistence: Alexis Loiseau, Bálint Magosi.
     
    14:42
    Mezovský zblokoval pokus z levé strany a nekompromisně puk vyhodil přes všechny čáry. Okamžitě ale zaútočil individuálně Kulmala, jeho pokus z levého kruhu končí mimo.
     
    13:58
    Přesilovka hostů vypadá mnohem lépe než přesilovka domácích. Hned na začátku vyhráli vhazování a usadili se v útočném pásmu.
     
    13:32
    Vyloučení v týmu MHk 32 Liptovský Mikuláš (Števuliak – 2 min., hákování).
     
    13:22
    Lištiak vybojoval kotouč za soupeřovou brankou a založil útočnou akci domácích, ta se ale postupně skončila v soubojích u mantinelu.
     
    12:31
    Heikkilä už to zkoušel trochu ze zoufalství z ostrého úhlu, Vay byl pozorný. Na druhé straně přihrával Loiseau před branku domácích na najíždějícího Milam, který však přihrávku nezachytil.
     
    11:24
    Hosté v plném počtu.
     
    10:59
    Domácí už začali puky jednoduše nastřelovat na mantinel, i tyto kotouče ale zachytávají bez problémů hosté.
     
    10:12
    Domácím se vstup do utkání vůbec nepovedl a i tato přesilovka je zatím trápení. Jeden napadající hráč hostů je schopen držet domácí u jejich branky.
     
    09:24
    Vyloučení v týmu DVTK Jegesmedvék (Pance – 2 min., podrážení).
     
    08:31
    Brankář Kislicyn se opět zaskvěl. Po přihrávce spoza branky střílel spomezi kruhů úplně volný Galanisz, ruský brankář domácích jeho pokus vyrazil.
     
    07:56
    Oško zavezl kotouč do útočného pásma, obkroužil branku a následně střílel spomezi kruhů. Vay byl pozorný a střelu chytá.
     
    07:25
    Hosté v plném počtu.
     
    07:10
    Hosté dokonca i zaútočili. Harrison potáhl puk po levé straně a ještě ho přihrával na pravou stranu. Tam se ale k němu jeho spoluhráč už nedostal.
     
    06:55
    Teď to už vypadalo lépe, ale asi po 15 sekundách kombinace získal puk Crawford, který ho vyhodil až za Kislicynovu branku.
     
    06:20
    Domácím úvod přesilovky vůbec nevyšel. Zatím se nedostali do útočného pásma a hosté každý jejich pokus zachytili už ve středním pásmu.
     
    05:25
    Vyloučení v týmu DVTK Jegesmedvék (Göz – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:19
    Števuliak podržel puk v útočném pásmu a od modré přišlo další nahození Bači. Vay jeho pokus viděl a v pohodě ho chytil.
     
    05:11
    Až teď přišel první pokus domácích. Bača nahazoval od modré a před brankovištěm tečoval Števuliak. Jeho teč končí na hrudi brankáře Vaye.
     
    04:25
    Domácí se za prvních pět minut zápasu téměř nedostali ke kotouči a brankáře Vaye vůbec neohrozili.
     
    03:56
    Branka už je ve svém postavení a zápas může pokračovat. Domácí ztratili kotouč ve středním pásmu a hosté se dostali do přečíslení 2 na 1. Hráč vpravo poslal krásnou přihrávkou Harrisonovi na levé straně, kterého střelu skvěle vyrazil brankář Kislicyn.
     
    03:35
    Kislicyn během svého zákroku posunul branku a tak tady máme technickou přestávku.
     
    03:22
    Odrazený kotouč se dostal na levou stranu, odkud pálil hráč hostů, Kislicyn jeho pokus vyrazil. Následná dorážka Miskolcziho už končí mimo.
     
    02:42
    Hosté teď zatlačili domácí tým do obrany a spomezi kruhů zakončoval Ritó. Branku přestřelil. Hosté ale pokračují v nátlakové hře.
     
    01:30
    Hosté puk rychle získali a hned se pokusili o rychlý protiútok, útočníci se ale dostali do ofsajdového postavení.
     
    01:09
    Pance hledal křížnou přihrávkou přes celé pásmo svého spoluhráče, přihrávku ale zachytil obránce Suchý.
     
    00:24
    Úvodní buly vyhráli hosté a okamžitě podnikají první útok. Kissovo nahození od modré čáry končí v lapačce brankáře Kislicyna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou připravené na ledové ploše a po hymnách Maďarska a Slovenska se zápas začne. Domácí budou hrát v bílých dresech, hosté v červených.
     
    Úvodní sestavy:

    MHk 32 Liptovský Mikuláš: Kislicyn (Hollý) – Mezovský, Nádašdi, Suchý, Kurali, Bača, Fereta, Nemec, Košecký – Oško, Tamáši, Uram – Ro. Huna, Ri. Huna, Kriška – Lištiak, Piatka, Števuliak – Vybiral, Uhrík, Heikkilä

    DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) – Kiss, Crawford, Slovák, Szirányi, Milam, Göz, Láda – Kulmala, Vas, Pance – Magosi, Loiseau, Harrison – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Vojtkó, Hajós, Ritó

    Rozhodčí: Lokšík, Snášel – Šoltés, Krajčík.
     
    Dnešní utkání bude třetím vzájemným zápasem těchto soupeřů. V prvních dvou se vždy z vítězství radovali hosté. Nejdříve zvítězilo DVTK v Liptovském Mikuláši 3:1 a následně zvítězili v Miškovci Liptáci 4:2.
     
    DVTK Jegesmedvék

    Hosté jsou na tom prakticky úplně stejně jako domácí. I oni totiž bojují o předkolo play-off a v tabulce jsou o jedno místo výše, na osmém míste se ziskem 38 bodů (o tři body více než máý Liptovský Mikuláš). Forma týmu z Miškovce vykazuje jasné zlepšení, z posledních čtyř utkání získali hosté deset bodů a tak se ve vyrovnané spodní části tabulky poměrně rychle posunuli nahoru. Hlavní hvězdou mužstva je maďarský útočník János Vas, který je pátým nejproduktivnějším hráčem soutěže s bilancí 9+21. Následován je v týmové produktivitě Balintem Magosim (13+10), Žigou Pancem (11+12) a Rasmusem Kulmalou (8+14).

    Posledních 5 zápasů:
    Nitra – DVTK Jegesmedvék 3:0
    DVTK Jegesmedvék – Žilina 4:2
    DVTK Jegesmedvék – Košice 1:2 po nájezdech
    DVTK Jegesmedvék – Zvolen 4:0
    Detva – DVTK Jegesmedvék 2:3
     
    MHk 32 Liptovský Mikuláš

    Domácí tým bojuje o předkolo play-off. Aktuálně se nachází na 9. místě se ziskem 35 bodů. Forma Liptovského Mikuláše je poměrně kolísavá, v průběhu týdne dokázal tento tým porazit doma lídra ze Zvolena a pak schytal debakl 2:8 v Budapešti. Z týmu vyčnívají jako lídři akorát bratři Hunovci – Robert má bilanci 11+8 a Richard 7+10. Jinak se tým spoléhá především na týmovou souhru.

    Posledních 5 zápasů:
    Banská Bystrica – Liptovský Mikuláš 4:2
    Liptovský Mikuláš – Zvolen 2:1
    Trenčín – Liptovský Mikuláš 4:3
    Liptovský Mikuláš – Detva 5:4
    MAC Budapešť – Liptovský Mikuláš 8:2
     
    Vítejte u zápasu 28. kolo slovenské hokejové Tipsport ligy mezi týmy MHk 32 Liptovský Mikuláš a DVTK Jegesmedvék.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Sadlek

    Branky a nahrávky: 16. Milam (Loiseau, Magosi), 27. Magosi (Milam, Crawford), 43. Loiseau (Magosi, Harrison)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kislicyn (Hollý) – Mezovský, Nádašdi, Suchý, Kurali, Bača, Fereta, Nemec, Košecký – Oško, Tamáši, Uram – Ro. Huna, Ri. Huna, Kriška – Lištiak, Piatka, Števuliak – Vybiral, Uhrík, Heikkilä
    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Vay (Adorján) – Kiss, Crawford, Slovák, Szirányi, Milam, Göz, Láda – Kulmala, Vas, Pance – Magosi, Loiseau, Harrison – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Vojtkó, Hajós, Ritó

    Rozhodčí: Lokšík, Snášel – Šoltés, Krajčík

    Diváci: 160
    thejrc.org