Washington – New Jersey 6:3 (kon.) | Florida – Buffalo 3:2 (po pr.) | Carolina – Anaheim 1:2 (po pr.)
Colorado – St. Louis 2:3 (po pr.) | Calgary – Los Angeles 4:1 (kon.) | Ottawa – San Jose 6:2 (kon.)
Vancouver – Dallas 1:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
6:2 (0:0, 3:1, 3:1)
San Jose Sharks
Sobota 01.12.2018, 19:15 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Zdravím všechny hokejové příznivce u americkokanadské NHL, která opět nabídne utkání, jenž se pro Evropany odehraje v příznivý čas. V našem střetnutí se představí Ottawa Senators a San Jose Sharks s Tomášem Hertlem v sestavě.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    SAN JOSE SHARKS

    San Jose se po šestadvaceti odehraných zápasech nachází na osmém místě Západní konference, když získalo devětadvacet bodů. Ovšem vypadá to, že Sharks trochu dochází dech nebo spíše se momentálně nepotýkají s nejlepší formou. Vždyť Žraloci v posledních pěti duelech hned čtyřikrát prohráli a zapsali do tabulky pouze čtyři body. Hostující celek má potíže hlavně s hrou do obrany, vždyť už inkasoval dvaaosmdesát branek, což je třetí nejvyšší číslo v celé konferenci. Do utkání nejspíše nezasáhne dvaadvacetiletý Timo Meier, jenž je na listině zraněných hráčů.

    Toronto – San Jose 5:3
    Buffalo – San Jose 3:2 po prodloužení¨
    Vegas – San Jose 6:0

    Nejproduktivnější hráči:

    Brent Burns 26 bodů (3+23)
    Logan Couture 25 bodů (8+17)
    Timo Meier 23 bodů (13+10)
     
    OTTAWA SENATORS

    Ottawa se soustředí na přestavbu týmu, a tak není asi překvapením, že se nahází až na třináctém místě Východní konference. Kanadský celek totiž získal pětadvacet bodů v šestadvaceti duelech. Ovšem tabulky NHL jsou tak vyrovnané, že vše se může během týdne přesypat. Jenže Senátoři mají nejhorší obranu v celé soutěži, když inkasovali 107 gólů. Ovšem zároveň má domácí celek třetí nejlepší útok v konferenci, když se prosadil dvaadevadesátkrát. Mezi zraněnými jsou Mark Borowiecki, Jean-Gabriel Pageau, ale také slovenský veterán Marián Gáborík.

    Ottawa – Rangers 3:0
    Philadelphia – Ottawa 3:4
    Rangers – Ottawa 4:2

    Nejproduktivnější hráči:

    Matt Duchene 33 bodů (12+21)
    Thomas Chabot 29 bodů (7+22)
    Mark Stone 28 bodů (11+17)
    Netřeba slov! Bývalý kapitán Senátorů se vrací, ovšem v dresu soupeře

     
    ERIK KARLSSON


    Největší trejd mezi sezónami předvedla právě Ottawa se San Jose. Hlavní příčinou byl ještě do té doby kapitán Senators Erik Karlsson.

    Ottawa za Erika Karlssona a útočníka Francise Perrona získala ze San Jose hned čtyři hráče. Jde o útočníky Chrise Tierneyho, Rudolfse Balcerse, Joshua Norrise a obránce Dylana DeMela. Dále také práva na výběry na draftu: 1. kolo 2020, 2. kolo 2019 a další dvě podmíněné volby.
     
    Československá stopa v utkání

    Christián Jaroš (OTT) 4 body (1+3), 20 odehraných zápasů
    Marián Gáborík (OTT) 7 bodů (4+3), 16 odehraných zápasů – zraněný

    Tomáš Hertl (SJS) 18 bodů (6+12), 21 odehraných zápasů
    Lukáš Radil (SJS) žádný bod, 3 odehrané zápasy
     
    Utkání, které bude hned pro několik hráčů emotivní startuje pár minut po sedmé hodině. Velice zajímavý duel prožije hlavně Erik Karlsson, jenž se vrátí na místo, kde několik let působil. Ze zápasu je pro vás připraven textový přenos, k němuž jste srdečně zváni.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: C. Anderson (McKenna) – Chabot, DeMelo, Ceci, Falk, Harpur, Jaroš – Dzingel, Duchene, Batherson – B. Tkachuk, White, Mark Stone – Bødker, Tierney, B. Ryan – Pyatt, Z. Smith, Pääjärvi.

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Dillon, E. Karlsson, Vlasic, Braun – E. Kane, Pavelski, Donskoi – Hertl, Couture, Labanc – Sörensen, J. Thornton, Goodrow – Radil, Suomela, M. Karlsson.

    Rozhodčí: Watson, O'Halloran – Miller, Nansen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování utkání vyhrál český útočník Tomáš Hertl, jenž našel švédského obránce Erika Karlssona. Žraloci vyslali první střelecký pokus z levé strany, jenž byl sražen do ochranné sítě.
     
    00:38
    Ottawa nepřesně rozehrála a kotouč dojel na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po levé ruce Craiga Andersona.
     
    00:49
    Další snažení San Jose končí ofsajdem, hra se přesune do neutrální zóny.
     
    01:09
    Evander Kane se s kotoučem dostal za branku, odkud o mantinel přihrál na modrou čáru. V tomto prostoru byl napřažený Brent Burns, jehož zakončení vykopl brankář betonem.
     
    01:30
    Po vyhraném vhazování vystřelil opět od modré čáry Marc-Édouard Vlasic, ovšem jeho střelecký pokus zamířil jen do zadního mantinelu. Hra se otáčí před druhou z branek.
     
    02:17
    Jenže Senators vůbec nic nevymysleli, a tak šli do útoku Žraloci. Jenže jejich snažení opět zastavuje čárový rozhodčí, ofsajd.
     
    02:31
    Od pravého mantinelu přihrával před branku Bobby Ryan, jenž hledal Bradyho Tkachuka. Ovšem druhý jmenovaný byl atakován a do koncovky se neprocpal.
     
    03:24
    Tomáš Hertl si stáhl rukavicí kotouč na led, který ale hokejkou nezpracoval. Pro další ofsajd se opět přerušuje, tentokrát na straně domácího celku.
     
    03:35
    Hra se v úvodu hodně kouskuje, další přerušení má na svědomí icing San Jose Sharks.
     
    03:54
    A další zakázané uvolnění, když přihrávka Ottawy na modrou čáru byla nepřesná. Po kotouči se ještě natahoval Brent Burns, ale marně.
     
    04:00
    Po vyhraném vhazování švihem zakončoval od modré čáry Erik Karlsson, jehož pokus vytěsnil Craig Anderson holí. Ovšem aktivita Žraloků dále pokračuje.
     
    04:59
    Ve středním pásmu získal černou gumu Brady Tkachuk, který vystřelil od levého mantinelu. Hostující gólman si připisuje snadný zákrok, po kterém se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    05:39
    Domácí hráči pro vysokou hůl nemohli hrát a výborně toho využil Logan Couture, jenž přihrál do levého kruhu. V tom se nacházel osamocený Tomáš Hertl, jehož pokus brankáři vypadl. K dorážce se dral opět prvně jmenovaný, ale obránci ho odstavili.
     
    06:45
    Středem hrací plochy vnikl do třetiny Evander Kane, který nebojácně vjel mezi tři bránící hráče. Jeho pokus přes beka, ale zamířil jen vedle branky.
     
    07:34
    Po chybě hostující obrany zůstal mezi kruhy osamocený Colin White, jenž mířil pod horní tyčku. Ovšem jeho zakončení letělo jen těsně nad branku San Jose. Aktivita Ottawy pokračovala, ale ta donutila jen gólmana k zákroku.
     
    07:34
    V přerušené hře aréna bouří! Na kostce totiž běží spot, v němž hlavní roli hraje Erik Karlsson. Všichni do posledního fanouška vstávají a švédský obránce se vydává na ledovou plochu, aby ochozům zamával.
     
    07:57
    Jeden z hostujících obráncům neměl komu přihrát, a tak raději vyhazuje na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po pravé ruce Martina Jonese.
     
    08:30
    Od modré čáry vystřelil Marc-Édouard Vlasic, jehož pokus zastavil první bránící hráč. Senators vyrazili do protiútoku, ale správně nepřekonali útočnou modrou čáru.
     
    09:24
    Evander Kane od červené čáry nahodil puk do útočné třetiny a Žraloci jdou střídat. Zatím se hraje hodně opatrný hokej.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:06
    Erik Karlsson z vlastní třetiny přejel červenou čáru a nahodil černou gumu na Craiga Andersona. Švédský obránce celou situaci dojel a donutil brankáře k přerušení hry.
     
    10:19
    Při každém doteku Erika Karlssona s kotoučem aréna bouří. Je vidět, že v Ottawě se nezapomíná. Aktuálně je San Jose v útoku, ale střelecký pokus od modré nebyl přesný.
     
    11:10
    Ryan Dzingel se hnal do útočného pásma, ale do akce mu vstoupil bývalý švédský kapitán Senators. Poté se domácí hráč vystavil do ofsajdu.
     
    11:56
    Hostující hráči si nevěděli rady, jelikož Senators výborně napadali, a tak Žraloci poslali černou gumu z pásma o mantinel.
     
    13:05
    Po získání kotouče se hosté snažili o nastartování hráče do samostatného úniku. Ovšem je z toho jen další zakázané uvolnění, hra se vrací před Martina Jonese.
     
    13:44
    Hra se trochu zrychlila, ale ani jeden z celků se ke střele nedostal. Další akce Ottawy končí po dalším zakázaném uvolnění.
     
    13:56
    Erik Karlsson z modré čáry zamířil za branku, odkud přihrál na Joa Pavelskiho. Jeho pokus z voleje vyrazil Craig Anderson před sebe, ale akce San Jose pokračovala. Po dlouhé přihrávce se u pravé tyče ocitl Evander Kane, který mohl změnit skóre zápasu. Ovšem místo odkryté branky trefil jen přesouvajícího se brankáře.
     
    14:38
    Po chybě v rozehrávce se před brankou San Jose objevil zcela osamocený Zack Smith, jenž mířil k tyči. Jenže výborný zákrok si do statistik připsal Martin Jones, který drží bezbrankový stav.
     
    15:38
    Žraloci pouze nahodili černou gumu do útočné třetiny a všichni do jednoho se otočili ke střídačce, aby do hry pustili čerstvé síly.
     
    16:38
    Z rohu hrací plochy přihrával před branku Matt Duchene, jenž viděl najíždějícího Ryana Dzingela. Ten se nacházel v nadějné pozici pro skórování, ale jeho pokus zamířil jen do oblouku branky.
     
    17:10
    Na druhé straně vystřelil od modré čáry aktivní Erik Karlsson, jehož pokus viděl domácí brankář. Ovšem situaci se mu pokoušel znepříjemnit Tomáš Hertl, který se k dorážce nedostal.
     
    17:54
    Joe Pavelski zastavil útočnou akci soupeře ještě ve středním pásmu. Hostující kapitán nad ničím nepřemýšlel a opět jen nahazuje puk za branku Ottawy.
     
    18:56
    Senátoři zamkli soupeře před jeho brankou, ale Martina Jonese k zákroku nedonutili. Z rohu hrací plochy mířil kotouč na modrou čáru, kde byl Cody Ceci. Jeho pokus zastavil prví bránící hráč.
     
    19:55
    V samotném závěru úvodní dvacetiminutovky se hra ještě jednou přerušuje, jelikož se Ottawa vystavila do ofsajdového postavení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Utkání, které je oslavou pro Erika Karlssona zatím branku nezaznamenalo. V úvodní dvacetiminutovce se hra hodně kouskovala, což hezkému hokeji moc nesvědčí. O trochu více ale ze hry mělo San Jose, které si vypracovalo pár nadějných šancí. Ovšem Craig Anderson je zatím pevný jako skála a drží naději na čisté konto. Na druhé straně Žraloci předvedli dvě zaváhání při rozehrávce, jenže hráči Ottawy nabídek soupeře nevyužili.

    Střely na branku: 5:8.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody vyhrál Zack Smith, jenž dává domácímu mužstvu právo prvního útoku. Ovšem nahození na zadní mantinel uspěch neslavil.
     
    20:19
    Do útoku se tak mohlo vydat San Jose, které si pomohlo přihrávkou přes všechny čáry. Hra se rychle přerušuje pro zakázané uvolnění.
     
    21:01
    Žraloci už byli před brankou soupeře, ale po jednom prohraném souboji u hrazení se kotouč přesunul do neutrální zóny.
     
    21:34
    Dvakrát od modré čáry vystřelil Thomas Chabot, jehož první pokus byl zablokován a druhý byl nepřesný.
     
    22:09
    Obrovská šance Ottawy končí zákrokem Martina Jonese! Vedle levé tyče se objevil Colin White, který ale našel místo prostoru v brance jen beton gólmana. Poté přišla přihrávka před branku, kde byl Brady Tkachuk, ale střelu na branku si nepřipsal.
     
    23:06
    Po jednom ze zákroků v rohu shodil rukavice Marcus Sörensen, který se šel bít po nevybíravém zákroku Justina Falka. Pěstní souboj skončil asi nerozhodně, ale s Joe Thorntonem to nevypadá příliš dobře.
     
    23:06
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Justin Falk – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Marcus Sörensen – 5 min., bitka).
     
    23:56
    Český útočník mohl být prvním střelcem zápasu! Logan Couture přihrával před branku, kde se nacházel Lukáš Radil, jemuž k zasažení kotouče chybělo pár centimetrů. Akce pokračovala dále a ke střele se z mezikruží dostal opět aktivní Logan Couture. Ovšem Craig Anderson skvěle zasáhl.
     
    25:26
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Evander Kane – 2 min., podrážení).
     
    26:16
    Logan Couture vyvezl černou gumu až do útočného pásma, čímž dovolil spoluhráčům vystřídat a ušetřil pár vteřin.
     
    26:49
    Marc-Édouard Vlasic při střele zlomil hůl, čímž pustil soupeře do přečíslení. Drake Batherson dlouho naznačoval přihrávku, až opravdu přišla. Ovšem Matt Duchene z ostrého úhlu rozvlnil boční stranu sítě.
     
    27:30
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Krátce po vypršení trestu se Senators prosazují. Při střele Thomase Chabota před brankou výborně clonil Mikkel Bødker, a tak Martin Jones černou gumu neudržel. Ta se odrazila před RYANA DZINGELA, jenž je prvním střelcem zápasu. Asistence: Thomas Chabot a Matt Duchene.
    27:30 Ryan DZINGEL - 1:0
     
    27:47
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Cody Ceci – 2 min., hákování).
     
    28:25
    Cink! Před brankou Ottawy operoval Tomáš Hertl, když z pravé strany vystřelil Kevin Labanc. Jeho pokus byl tak přesný, že zazvonil na brankovou konstrukci.
     
    29:23
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Tom Pyatt – 2 min., podrážení).
     
    29:49
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Krásná přesilovková akce, která končí vyrovnáním! Brent Burns přihrál na levý kruh, kde byl Joe Pavelski. Hostující kapitán na nic nečekal a našel u druhé tyče JOA THORNTONA, jenž už věděl, kam má černou gumu poslat. Asistence: Joe Pavelski a Brent Burns.
    29:49 Joe THORNTON - 1:1
     
    31:04
    Žraloci nahodili puk na zadní mantinel, kde souboj vyhráli, ale po nepřesný přihrávce uháněl sám na brankáře Ryan Dzingel! Jeho pokus mířil nad lapačku Martina Jonese, ale zastavil se o brankovou konstrukci. Při brankáři Sharks nyní stáli všichni svatí.
     
    31:34
    Ottawa neudržela útočné pásmo, a tak zvolila alespoň nahození na zadní mantinel. Domácí hráči jsou nyní aktivnějším celkem na ledové ploše.
     
    32:20
    To snad ani není pravda, jakou má Ryan Dzingel smůlu! Domácí útočník na ose hřiště naznačil střelu a ještě si potáhl puk. Ovšem poté nasměřoval puk za bezmocného Martina Jonese, ale trefil Brenta Burnse.
     
    32:56
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Aktivita Senators je odměněna a kanadský celek se vrací do vedení! Zack Smith přihrál na levou stranu, kde si najížděl BEN HARPUR, jenž zakončením orazítkoval vzdálenější tyč, od které kotouč zamířil za brankovou čáru. Pro mladého útočníka je to první branka v NHL! Asistence: Zack Smith a Magnus Pääjärvi.
    32:56 Ben HARPUR - 2:1
     
    33:45
    Ottawa právě vstřelila branku!
    To je studená sprcha pro Žraloky! Bobby Ryan posunul puk do středního pásma, kde obránce prohodil Chris Tierney. Poté sám na brankáře uháněl MIKKEL BØDKER, jenž si roztáhl betony Martina Jonese a přesně mezi ně zamířil. Asistence: Chris Tierney a Bobby Ryan.
    33:45 Mikkel BØDKER - 3:1
     
    34:11
    San Jose je hodně zaskočené a lehké přihrávka ze středního pásma končí na dalším zakázaném uvolnění. Hra se vrátí před hostujícího brankáře.
     
    34:15
    Po vyhraném vhazování Ottawy musel Martin Jones pokrýt střelecký pokus od modré čáry. Ovšem díky dálnici předním se nejednalo o složitou práci.
     
    34:39
    Hra se otočila před domácí svatyní, kde tvrdě pálil Erik Karlsson. Jenže bývalého spoluhráče vychytal Craig Anderson, jenž si vysloužil bouřlivý potlesk.
     
    34:59
    Evander Kane se natlačil před branku, odkud zakončil. Ovšem domácí brankář je zatím rozdílovým mužem zápasu a opět si připisuje zákrok do statistik.
     
    35:43
    Od modré čáry zakončoval Justin Braun, jehož pokus byl v předbrankovém prostoru tečován. Ovšem černá guma zamířila jen vedle domácí svatyně.
     
    36:32
    Po nepřesné přihrávce Tomáše Hertla se Ottawa osvobozuje vyhozením do středního pásma. Ovšem hra se opět rychle otáčí před branku kanadského celku. Craig Anderson si musel počíhat na střelu Kevina Labanca.
     
    37:37
    Lukáš Radil si v souboji u mantinelu vyšťoural puk, ale do akce mohla jít Ottawa. Jenže přihrávka na Mikkela Bødkera byla nepřesná a končí na icingu.
     
    38:16
    O tom, že Matt Duchene je šikovným hráčem, který se ničeho nebojí, se ví. Ovšem domácí útočník si nyní vzal velké sousto, když přes Brent Burns nepřešel.
     
    39:03
    Do útočné třetiny vletěl Evander Kane, který střelou přes obránce chtěl překvapit brankáře. Ovšem Craig Anderson si výhled na puk našel a zakročil betonem.
     
    39:31
    Hra se přerušuje, jelikož po souboji před brankou skončil za brankovou čárou Craig Anderson.
     
    39:33
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Mark Stone – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    39:56
    Po zaváhání Tomáše Hertla se Ottawa dostala do přečíslení. Magnus Pääjärvi místo přihrávky volil střelu z levého kruhu, ale jeho pokus zneškodnil Martin Jones.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá dvacetiminutovka byla daleko zajímavější, nežli první. Ottawu poslal do vedení Ryan Dzingel, ovšem v přesilové hře vyrovnal Joe Thornton. Člověk by čekal, že vyrovnávací gól Žraloky nakopne, ale opak se stal pravdou. V krátké době po sobě se radovali Senators, když se prosadili Ben Harpur a Mikkel Bødker. Pokud chce San Jose myslet na bodový příděl, musí v poslední části hodně přidat.

    Střely na branku: 17:24.
    Střely na branku v této třetině: 12:16.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Po vyhraném vhazování Ottawa okamžitě vyhazuje. Početní výhoda Sharks musí začít až za vlastní brankou.
     
    41:08
    Joe Thornton prohrál souboj u mantinelu, ale Žraloci pokračovali v akci. Z vrcholu levého kruhu střílel Marc-Édouard Vlasic, jehož pokus se mezi tři tyče nevešel.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:30
    A opět Marc-Édouard Vlasic, který číhal v kruhu pro vhazování na přihrávku od zadního mantinelu. Jenže Craig Anderson podává opravdu podařený výkon a drží svůj tým ve dvoubrankovém vedení.
     
    41:48
    Ottawa se hnala do protiútoku, když zleva vystřelil Brady Tkachuk. Jeho zakončení Martin Jones udržel, a tak se hra opět přerušuje.
     
    41:55
    Další pokus zaznamenal Mark Stone, jehož pokus tečoval ještě Brady Tkachuk. Jenže po teči se puk téměř zatavil a skončil pod lapačkou hostujícího gólmana.
     
    42:24
    Švédský obránce si najel na osu hrací plochy, odkud zakončil jen do soupeře. Poté ještě Erik Karlsson střílel z ostrého úhlu, ale recept na domácího brankáře nenašel.
     
    43:00
    Chris Tierney zadovkou přenechal černou gumu na Bobbyho Ryana, který okamžitě střílel, ale trefil jen nohu soupeře.
     
    43:01
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    43:26
    Nejprve se před brankou nacházel Logan Couture, ale přihrávku nedostal. Místo toho putoval puk na modrou čáru, odkud zakončil Marc-Édouard Vlasic. Ovšem Craig Anderson opět zasahuje a hru přerušuje.
     
    44:03
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Žraloci byli hladoví a chtěli snížit. Jenže místo toho propadli a přečíslení Ottawy už neuhlídali. Mikkel Bødker se rozhlédl a přihrál na volného MARKA STONA. Ten dlouho avizoval přihrávku, ale střelou našel místečko ve výstroji Martina Jonese. Asistence: Mikkel Bødker a Thomas Chabot.
    44:03 Mark STONE - 4:1
     
    44:40
    San Jose se hnalo do útoku, jenže nastřelilo pouze čárového rozhodčího. Píská se ofsajd, a tak se hra pochopitelně vrací do neutrální zóny.
     
    45:41
    Zpoza branky přihrával mezi kruhy Justin Braun, ale puk z jeho hole nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    46:18
    Senators už se soustředí na obranu a je vidět, že nikam spěchat nebudou. Naopak Žraloci jsou na tahu, ale moc se jim překonání obrany soupeře nedaří.
     
    47:17
    Neskutečný Craig Anderson! Přihrávka před branku skončila až u modré čáry, kde byl napřažený Erik Karlsson. Ovšem domácí brankář puk vykopl na druhou stranu. Tam zívala před Brendenem Dillonem odkrytá branka, ale Craig Anderson se famózně přesunul.
     
    48:05
    Na pravé straně byl rozjetý Mark Stone, který přihrávkou před branku hledal spoluhráče. Místo toho ale poslal puk na branku, kde se nenechal překvapit Martin Jones.
     
    48:49
    Craig Anderson dostává Žraloky k zoufalství! Z úhlu přihrával před branku Joe Pavelski, který na hranici brankoviště našel hůl spoluhráče. Joe Thornton mířil po ledě doprostřed branky, kde byl připravený beton gólmana!
     
    50:11
    Erik Karlsson hledal přes celou šířku spoluhráče, ale přihrál jen na soupeře. Hráčům Ottawy už scházely síly, a tak po nahození jdou domácí střídat.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:46
    Joonas Donskoi přihrával před branku, kam si sjížděl Antti Suomela. Ovšem přihrávka na paty moc úspěchu slavit nemohla, a tak se hra otáčí před branku, kterou hájí Martin Jones.
     
    51:11
    Po jednom ze zákroků odjížděl s bolestivou grimasou Brent Burns. Pokud by mělo San Jose přijít o tohoto borce, bylo by to citelné oslabení. Vousatý obránce je stále ošetřován na střídačce.
     
    51:44
    Po zbytečném zakončení, před nímž následovalo přerušení hry pro ofsajd, se strhla na ledové ploše mela. Do té se zapojily cele pětky, ale rozhodčí situaci zvládli a vylučovat se tentokrát nebude.
     
    52:12
    Žraloci opět nepřekonali střední pásmo a Ottawa po přechodu přes červenou čáru puk jen nahazuje za branku San Jose.
     
    52:38
    Celá akce se opakuje, ovšem s rozdílem, že tentokrát Senators vyhodili na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po pravé ruce Craiga Andersona.
     
    53:27
    Mezi kruhy si o puk poklepal Marc-Édouard Vlasic, jenž přihrávku také dostal. Ovšem kotouč do branky nedopravil, akce pokračovala dál. Craig Anderson už se v brankovišti převaloval, ale zakončení Anttiho Suomely se štěstím zlikvidoval.
     
    54:39
    Před branku Ottawy si najížděl Joe Pavelski, který byl atakován, a tak se k zakončení neprocpal. Brankář Senators hru raději přerušuje a nabízí spoluhráčům šanci k vystřídání.
     
    54:39
    San Jose se v komerční přestávce rozhodlo k odvolání brankáře, a tak má šest bruslařů na ledové ploše.
     
    54:52
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Erik Karlsson nezvládl přihrávku od mantinelu a přihrál na MAGNUSE PÄÄJÄRVIHO. Ten z vlastní třetiny dává už pátou branku Senators. Bez asistence.
    54:52 Magnus PÄÄJÄRVI - 5:1
     
    55:24
    Od levého mantinelu si mezi kruhy najel Kevin Labanc, jenž se po drzé kličce dostal k zakončení. Ovšem Craig Anderson proti němu skvěle vyjel a opět zasáhl.
     
    55:59
    Ottawa byla opět pod tlakem a raději obloučkem vyhodila do středního pásma. Troufám si říct, že o osudu zápasu je rozhodnuto.
     
    56:24
    Přihrávku do druhé vlny dostal Mikkel Bødker, který z mezikruží vystřelil do horní části branky. Jenže Martin Jones si připsal skvělý zákrok ramenem.
     
    57:55
    Kevin Labanc se obtočil u mantinelu kolem svého strážce a přihrával před branku. Tam se nacházel Lukáš Radil, jehož teč zamířila jen vysoko nad bránu.
     
    58:00
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Po vyhraném vhazování přišla střela od modré čáry. Do té vložil mezi kruhy hůl BARCLAY GOODROW, jenž odčaroval kouzlo Craiga Andersona. Domácí brankář na změnu směru už nemohl reagovat. Asistence: Brenden Dillon a Joakim Ryan.
    58:00 Barclay GOODROW - 5:2
     
    59:01
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak ještě jedna branka v tomto krásném střetnutí! Mikkel Bødker si pohrál se soupeřem a poté přihrál na modrou čáru, odkud vypálil Cody Ceci. Jeho pokus těsně před brankářem tečoval BOBBY RYAN, jenž dává výsledku definitivní podobu. Asistence: Cody Ceci a Mikkel Bødker.
    59:01 Bobby RYAN - 6:2
     
    Konec zápasu.
     
    Návrat do Ottawy si určitě Erik Karlsson představoval jinak, ale opak je pravdou a z vítězství se radují Sens. Ve třetí části se Žraloci snažili snížit na rozdíl jediné branky, ale místo toho přišel čtvrtý gól Senators, jenž definitivně rozhodl o tom, že dva body zůstanou v Kanadě. Výborné střetnutí odchytal Craig Anderson jenž střelce San Jose mnohdy dostával k zoufalství. Utkání se dá taky popsat slovy, že Sharks dostali lekci z produktivity.

    Střely na branku: 27:38
    Střely na branku v této třetině: 10:14.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Mikkel Bødker (OTT) 1+2
    2. Craig Anderson (OTT) 36 zákroků, 2 inkas. góly
    3. Thomas Chabot (OTT) 0+2
     
    Československá stopa v utkání

    Christián Jaroš (OTT) žádný bod, žádná střela, 13:09 čas na ledě

    Tomáš Hertl (SJS) žádný bod, 2 střely, 16:42 čas na ledě
    Lukáš Radil (SJS) žádný bod, 1 střela, 9:07 čas na ledě
     
    Tímto se s vámi loučím a zároveň vás srdečně zvu k dalším zápasům NHL, které se odehrají ještě dnes v noci. (22:05:23)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 28. Dzingel (Chabot, Duchene), 33. Harpur (Z. Smith, Pääjärvi), 34. Bødker (Tierney, B. Ryan), 45. Mark Stone (Bødker, Chabot), 55. Pääjärvi, 60. B. Ryan (Ceci, Bødker) – 30. J. Thornton (Pavelski, Burns), 58. Goodrow (Dillon, J. Ryan)


    Ottawa Senators: C. Anderson (McKenna) – Chabot, DeMelo, Ceci, Falk, Harpur, Jaroš – Dzingel, Duchene, Batherson – B. Tkachuk, White, Mark Stone – Bødker, Tierney, B. Ryan – Pyatt, Z. Smith, Pääjärvi.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Dillon, E. Karlsson, Vlasic, Braun – E. Kane, Pavelski, Donskoi – Hertl, Couture, Labanc – Sörensen, J. Thornton, Goodrow – Radil, Suomela, M. Karlsson.

    Rozhodčí: Watson, O'Halloran – Miller, Nansen

    Diváci: 17 531
    thejrc.org