Washington – New Jersey 6:3 (kon.) | Florida – Buffalo 3:2 (po pr.) | Carolina – Anaheim 1:2 (po pr.)
Colorado – St. Louis 2:3 (po pr.) | Calgary – Los Angeles 4:1 (kon.) | Ottawa – San Jose 6:2 (kon.)
Vancouver – Dallas 1:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
6:2 (0:0, 3:1, 3:1)
San Jose Sharks
Sobota 01.12.2018, 19:15 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:01 Bobby RYAN - 6:2
     
    59:01
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak ještě jedna branka v tomto krásném střetnutí! Mikkel Bødker si pohrál se soupeřem a poté přihrál na modrou čáru, odkud vypálil Cody Ceci. Jeho pokus těsně před brankářem tečoval BOBBY RYAN, jenž dává výsledku definitivní podobu. Asistence: Cody Ceci a Mikkel Bødker.
    58:00 Barclay GOODROW - 5:2
     
    58:00
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Po vyhraném vhazování přišla střela od modré čáry. Do té vložil mezi kruhy hůl BARCLAY GOODROW, jenž odčaroval kouzlo Craiga Andersona. Domácí brankář na změnu směru už nemohl reagovat. Asistence: Brenden Dillon a Joakim Ryan.
     
    56:24
    Přihrávku do druhé vlny dostal Mikkel Bødker, který z mezikruží vystřelil do horní části branky. Jenže Martin Jones si připsal skvělý zákrok ramenem.
    54:52 Magnus PÄÄJÄRVI - 5:1
     
    54:52
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Erik Karlsson nezvládl přihrávku od mantinelu a přihrál na MAGNUSE PÄÄJÄRVIHO. Ten z vlastní třetiny dává už pátou branku Senators. Bez asistence.
     
    54:39
    San Jose se v komerční přestávce rozhodlo k odvolání brankáře, a tak má šest bruslařů na ledové ploše.
     
    53:27
    Mezi kruhy si o puk poklepal Marc-Édouard Vlasic, jenž přihrávku také dostal. Ovšem kotouč do branky nedopravil, akce pokračovala dál. Craig Anderson už se v brankovišti převaloval, ale zakončení Anttiho Suomely se štěstím zlikvidoval.
     
    48:49
    Craig Anderson dostává Žraloky k zoufalství! Z úhlu přihrával před branku Joe Pavelski, který na hranici brankoviště našel hůl spoluhráče. Joe Thornton mířil po ledě doprostřed branky, kde byl připravený beton gólmana!
     
    47:17
    Neskutečný Craig Anderson! Přihrávka před branku skončila až u modré čáry, kde byl napřažený Erik Karlsson. Ovšem domácí brankář puk vykopl na druhou stranu. Tam zívala před Brendenem Dillonem odkrytá branka, ale Craig Anderson se famózně přesunul.
    44:03 Mark STONE - 4:1
     
    44:03
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Žraloci byli hladoví a chtěli snížit. Jenže místo toho propadli a přečíslení Ottawy už neuhlídali. Mikkel Bødker se rozhlédl a přihrál na volného MARKA STONA. Ten dlouho avizoval přihrávku, ale střelou našel místečko ve výstroji Martina Jonese. Asistence: Mikkel Bødker a Thomas Chabot.
     
    43:01
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    39:56
    Po zaváhání Tomáše Hertla se Ottawa dostala do přečíslení. Magnus Pääjärvi místo přihrávky volil střelu z levého kruhu, ale jeho pokus zneškodnil Martin Jones.
     
    39:33
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Mark Stone – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    33:45 Mikkel BØDKER - 3:1
     
    33:45
    Ottawa právě vstřelila branku!
    To je studená sprcha pro Žraloky! Bobby Ryan posunul puk do středního pásma, kde obránce prohodil Chris Tierney. Poté sám na brankáře uháněl MIKKEL BØDKER, jenž si roztáhl betony Martina Jonese a přesně mezi ně zamířil. Asistence: Chris Tierney a Bobby Ryan.
    32:56 Ben HARPUR - 2:1
     
    32:56
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Aktivita Senators je odměněna a kanadský celek se vrací do vedení! Zack Smith přihrál na levou stranu, kde si najížděl BEN HARPUR, jenž zakončením orazítkoval vzdálenější tyč, od které kotouč zamířil za brankovou čáru. Pro mladého útočníka je to první branka v NHL! Asistence: Zack Smith a Magnus Pääjärvi.
     
    32:20
    To snad ani není pravda, jakou má Ryan Dzingel smůlu! Domácí útočník na ose hřiště naznačil střelu a ještě si potáhl puk. Ovšem poté nasměřoval puk za bezmocného Martina Jonese, ale trefil Brenta Burnse.
     
    31:04
    Žraloci nahodili puk na zadní mantinel, kde souboj vyhráli, ale po nepřesný přihrávce uháněl sám na brankáře Ryan Dzingel! Jeho pokus mířil nad lapačku Martina Jonese, ale zastavil se o brankovou konstrukci. Při brankáři Sharks nyní stáli všichni svatí.
    29:49 Joe THORNTON - 1:1
     
    29:49
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Krásná přesilovková akce, která končí vyrovnáním! Brent Burns přihrál na levý kruh, kde byl Joe Pavelski. Hostující kapitán na nic nečekal a našel u druhé tyče JOA THORNTONA, jenž už věděl, kam má černou gumu poslat. Asistence: Joe Pavelski a Brent Burns.
     
    29:23
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Tom Pyatt – 2 min., podrážení).
     
    27:47
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Cody Ceci – 2 min., hákování).
    27:30 Ryan DZINGEL - 1:0
     
    27:30
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Krátce po vypršení trestu se Senators prosazují. Při střele Thomase Chabota před brankou výborně clonil Mikkel Bødker, a tak Martin Jones černou gumu neudržel. Ta se odrazila před RYANA DZINGELA, jenž je prvním střelcem zápasu. Asistence: Thomas Chabot a Matt Duchene.
     
    26:49
    Marc-Édouard Vlasic při střele zlomil hůl, čímž pustil soupeře do přečíslení. Drake Batherson dlouho naznačoval přihrávku, až opravdu přišla. Ovšem Matt Duchene z ostrého úhlu rozvlnil boční stranu sítě.
     
    25:26
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Evander Kane – 2 min., podrážení).
     
    23:56
    Český útočník mohl být prvním střelcem zápasu! Logan Couture přihrával před branku, kde se nacházel Lukáš Radil, jemuž k zasažení kotouče chybělo pár centimetrů. Akce pokračovala dále a ke střele se z mezikruží dostal opět aktivní Logan Couture. Ovšem Craig Anderson skvěle zasáhl.
     
    23:06
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Justin Falk – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Marcus Sörensen – 5 min., bitka).
     
    23:06
    Po jednom ze zákroků v rohu shodil rukavice Marcus Sörensen, který se šel bít po nevybíravém zákroku Justina Falka. Pěstní souboj skončil asi nerozhodně, ale s Joe Thorntonem to nevypadá příliš dobře.
     
    16:38
    Z rohu hrací plochy přihrával před branku Matt Duchene, jenž viděl najíždějícího Ryana Dzingela. Ten se nacházel v nadějné pozici pro skórování, ale jeho pokus zamířil jen do oblouku branky.
     
    14:38
    Po chybě v rozehrávce se před brankou San Jose objevil zcela osamocený Zack Smith, jenž mířil k tyči. Jenže výborný zákrok si do statistik připsal Martin Jones, který drží bezbrankový stav.
     
    13:56
    Erik Karlsson z modré čáry zamířil za branku, odkud přihrál na Joa Pavelskiho. Jeho pokus z voleje vyrazil Craig Anderson před sebe, ale akce San Jose pokračovala. Po dlouhé přihrávce se u pravé tyče ocitl Evander Kane, který mohl změnit skóre zápasu. Ovšem místo odkryté branky trefil jen přesouvajícího se brankáře.
     
    07:34
    V přerušené hře aréna bouří! Na kostce totiž běží spot, v němž hlavní roli hraje Erik Karlsson. Všichni do posledního fanouška vstávají a švédský obránce se vydává na ledovou plochu, aby ochozům zamával.
     
    05:39
    Domácí hráči pro vysokou hůl nemohli hrát a výborně toho využil Logan Couture, jenž přihrál do levého kruhu. V tom se nacházel osamocený Tomáš Hertl, jehož pokus brankáři vypadl. K dorážce se dral opět prvně jmenovaný, ale obránci ho odstavili.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 28. Dzingel (Chabot, Duchene), 33. Harpur (Z. Smith, Pääjärvi), 34. Bødker (Tierney, B. Ryan), 45. Mark Stone (Bødker, Chabot), 55. Pääjärvi, 60. B. Ryan (Ceci, Bødker) – 30. J. Thornton (Pavelski, Burns), 58. Goodrow (Dillon, J. Ryan)


    Ottawa Senators: C. Anderson (McKenna) – Chabot, DeMelo, Ceci, Falk, Harpur, Jaroš – Dzingel, Duchene, Batherson – B. Tkachuk, White, Mark Stone – Bødker, Tierney, B. Ryan – Pyatt, Z. Smith, Pääjärvi.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Dillon, E. Karlsson, Vlasic, Braun – E. Kane, Pavelski, Donskoi – Hertl, Couture, Labanc – Sörensen, J. Thornton, Goodrow – Radil, Suomela, M. Karlsson.

    Rozhodčí: Watson, O'Halloran – Miller, Nansen

    Diváci: 17 531
    thejrc.org