Slavia – Jihlava 2:4 (kon.) | Kladno – Litoměřice 4:2 (kon.) | Kadaň – Frýdek-M. 1:8 (kon.)
Prostějov – Poruba 2011 5:2 (kon.) | Motor ČB – Vsetín 2:1 (kon.) | Přerov – Benátky n/J 4:0 (kon.)
Havířov – Třebíč 4:1 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
VHK ROBE Vsetín
Sobota 01.12.2018, 17:00 • Budvar aréna • Chance liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání je definitivně za námi! Byly to velké nervy, všechny tři body ale nakonec zůstávají na jihu Čech. Oba týmy se dnes prezentovaly velmi povedenými výkony, nakonec ale mohou být šťastnější domácí, kteří přeci jenom byli o něco lepším týmem. (19:24:17)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Do konce třetí třetiny zbývá posledních pět vteřin! Bude se vhazovat před českobudějovickým brankářem. Uvidíme, jak toto napínavé utkání tedy nakonec dopadne!
     
    59:33
    Jakub Babka nebyl vůbec daleko od toho, aby přidal druhou branku v zápase! Babka doslova letěl za odraženým kotoučem, na svou hůl ho ale dostal až téměř v nulovém střeleckém úhlu. Domácí útočník z této pozice pak trefil jen vnější část branky.
     
    58:25
    David Gilbert vystihl soupeřovu rozehrávku a hnal se dopředu. Ještě před modrou čárou ale kotouč jen nahodil do pásma, čímž nicméně ušetřil nyní tak potřebné vteřiny pro Motor!
     
    58:15
    Vsetínští hokejisté obstřelují českobudějovickou svatyni! Nyní to pro fanoušky obou táboru budou velké nervy! David Gába navíc zůstává na střídačce svého týmu!
     
    57:58
    Peter Mikuš si hledal prostor na modré čáře a nakonec jej našel. Na domácí branku nakonec zacílil ze zápěstí. Jan Strmeň se stihl přemístit a Mikušův pokus uschovat ve své výstroji! Následuje tedy vhazování.
     
    57:54
    Hostující střídačka si bere oddychový čas!
     
    57:38
    Miloslav Čermák vybojoval kotouč v obranném pásmu, načež nabral velkou rychlost a vydal se do útočné třetiny. Tam zkoušel rychlou zasekávačku, při které ale o kotouč přišel.
     
    56:48
    David Březina poslal nenápadný pokus na domácí branku. Střela ale neměla potřebnou razanci, ke Strmeňovi, který nakonec zasahovat nemusel, puk ani nedoklouzal.
     
    56:20
    Kvůli zakázanému uvolnění se hra přesune před Davida Gábu. Uvidíme, zda z českobudějovické strany dojde ještě k výraznějšímu ohrožení branky.
     
    55:37
    Jakub Babka velmi agilně napadal soupeřovu rozehrávku. Dokonce na chvíli udržel kotouč na své holi, ovšem o chvíli později se Vsetín do útoku přeci jen vydal. O střelu se pokusil Jenáček, nicméně clonu hráčů neprostřelil.
     
    54:51
    Žiga Pavlin přebral přihrávku ve středním pásmu. Následně vzal útočnou akci na sebe, čímž dal spoluhráčům čas k vystřídání. Pavlin pálil zblízka branky, nicméně jeho pokus nebyl z těch nejnebezpečnějších.
     
    53:52
    Hra se nám přesunula naopak do českobudějovické obranné třetiny. Jan Strmeň musel čelit střele, která šla z poměrně velké dálky. Proti ní ale včas zaklekl a za svá záda ji nepropustil.
     
    53:16
    Lukáš Endál vjel do útočné třetině velmi rychle. A následně poměrně nenápadně hledal bekhendovou přihrávkou spoluhráče před brankou. Bohužel pro něj ale neposlal přihrávku úplně ideálně.
     
    52:59
    Utkání na chvíli pozastaví další komerční přestávka. Vhazovat se bude v českobudějovické obranné třetině. Nepochybně nás čeká velmi napínavé rozuzlení dnešního duelu!
     
    52:45
    Luboš Rob je v zápase aktivní, zatím ale vychází gólově naprázdno. Ani teď se mu proti Strmeňovi skórovat nepodařilo. Českobudějovický strážce svatyně proti exbudějovickému útočníkovi zasahuje betonem.
     
    51:53
    Tomáš Pitule si najížděl do optimální palebné pozice! Do mezikruží následně také dostal přihrávku, nicméně střela mu vůbec nesedla. Puk prošel dokonce až za vsetínského hráče do středního pásma.
     
    50:39
    Opět Přikrylova formace v akci. Miloslav Čermák jel s kotoučem u hrazení, načež jej poslal na bližší tyčku. Až tam ale kotouč nedoplachtil, vsetínský hráč, jenž se včas vrátil, ho totiž srazil za Gábovu klec.
     
    50:16
    Roman Přikryl nabral skvělou rychlost a pokusil se nacpat před branku. Tam na něj ale čekal opět pozorný David Gába, který tentokrát Přikrylův pokus opět zneškodňuje za pomoci svých betonů.
     
    49:21
    Václav Karabáček nyní nebyl vůbec daleko od toho, aby si připsal druhou branku v motoráckém dresu! Karabáček dostal přihrávku do mezikruží, odkud střílel zřejmě mezi betony. David Gába je ale včas secvakl a tuto střelu zneškodnil.
     
    48:30
    Na dnešní utkání si našlo cestu přesně 6 421 diváků. V Budvar aréně je tedy vyprodáno! Na utkání dnes panuje velmi dobrá atmosféra, o kterou se starají tábory obou příznivců!
     
    48:20
    David Gilbert využil zaváhání jednoho z vsetínských obránců, který nepřebral kotouč na modré čáře úplně jistě. Gilbert protihráče donutil vrátit se až do obranného vsetínského pásma.
     
    47:32
    Zdeněk Kutlák se prezentoval velmi dobrou obranou prací na modré čáře jeho týmu. Protihráče přes sebe za žádnou cenu nechtěl pustit. Dokonce vybojoval i kotouč, který záhy posílá až ke Gábově svatyni.
     
    46:39
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Pavel Pýcha – 2 min., podrážení).
     
    46:36
    Na opačné straně musel po delší době zasahovat také Jan Strmeň. S pokusem si ale poradil. Po krátké komerční přestávce se tak bude vhazovat po Strmeňově pravici.
     
    46:10
    Miloslav Čermák využil toho, že se u něj zastavil kotouč a nahodil jej za vsetínskou svatyni. Tím pro svou formaci získal potřebný čas k střídání.
     
    45:22
    Vsetínští hráči nyní mají problémy s rozehrávkou a vůbec s přechodem do útočné zóny. Přejít do pásma se jim nepodařilo ani teď. Naopak opět pálil Motor! Konkrétně Jiří Šimánek z vrcholku kruhu, Gába ale opět připraven!
     
    44:45
    Další obrovská šance pro Motor! Lukáš Endál ujel do přečíslení, které nakonec vzal na sebe. Dlouho kvrdlal s kotoučem, snad aby Gábu zmátl. Vsetínský brankář se ale rozhodit nenechal a proti Endálově pokusu předvedl brilantní zákrok lapačkou!
     
    44:01
    Jiří Šimánek nedostal úplně ideální přihrávku do jízdy, a tak nemohl v poměrně velké rychlosti zakončovat. Motor ale udržel kotouč v pásmu. Nyní o něj svádí souboj u mantinelu.
     
    43:27
    Tak nakonec musel dávat pozor opět David Gába. Tentokrát chytil střelu, jež na něj šla z větší dálky, do své připravené lapačky. David Gába dnes zatím předvádí skvělý výkon!
     
    43:01
    Jeden z vsetínských hráčů se pokusil zastavit kotouč, který si to klouzal po mantinelu. To se mu nepovedlo a kotouč vypadl do středního pásma, odkud mohou hosté začít svoji další akci.
     
    42:12
    Zdeněk Doležal dobře zakombinoval s Bradleym! První jmenovaný poslal přihrávku na Bradleyho, který stál z levé strany branky z gólmanova pohledu téměř sám. Českobudějovický útočník ale se svou střelou neuspěl, jeden z protihráčů se k němu totiž stihl včas vrátit.
     
    41:24
    Chviličku po vhazování dostal na modrou čáru nabito Žiga Pavlin. Slovinský obránce napřáhl a vystřelil. Bohužel pro něj ale jeho dělovka zaduněla jen o zadní mantinel.
     
    41:13
    Z přesilové hry Motoru zbývá odehrát čtyřicet čtyři vteřin. Přitom se bude vhazovat před Gábou. Martin Novák totiž z vrcholku kruhu našel připravenou lapačku vsetínského gólmana!
     
    40:29
    Vsetínští začali oslabení dobře. Tomáš Pitule vybojoval kotouč u modré čáry a následně jej vyhodil přes všechny čáry až ke Strmeňovi.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé periodě:

    Střely na branku – 30:13
    Střely mimo – 8:3
    Úspěšnost vhazování – 62% – 38%
    Trestné minuty – 4:8
     
    Druhá perioda je také za námi. Stále se hraje skvělé utkání, které zdobí šance na obou stranách. I Vsetín ukázal, že v zakončení není vůbec bezzubý. Čeká nás určitě zajímavé rozuzlení dnešního mače!

    Další perioda začne přibližně v 18:49.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Do další periody budou českobudějovičtí hokejisté vstupovat v početní výhodě! Dominik Rudl inkasuje dvouminutový trest za sekání, kterým se provinil ve středním pásmu.
     
    38:21
    Valaši se pokusili o velmi pohotovou odpověď! David Březina dostal zajímavou přihrávku mezi kruhy. Odsud se pokusil vystřelit, jenže dobře zareagoval Zdeněk Kutlák, který Březinovu střelu srazil vysoko do ochranné sítě.
    37:44 Jakub BABKA - 2:1
     
    37:44
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    To je něco! Českobudějovičtí si berou své vedení zpět, a to paradoxně v oslabení! JAKUB BABKA unikl vsetínské obraně, následně si položil Gábu a z bekhendu zavěsil přesně do horního růžku! Asistence: René Vydarený.
     
    37:23
    Ani napodruhé se vsetínští hokejisté neudrželi v pásmu. Motor se opět osvobozuje. Toto oslabení mu zatím vychází skvěle!
     
    36:53
    Budějovický Beránek si počínal dobře ve středním pásmu. Zde dokázal soupeři vypíchnout kotouč, což nakonec pozdrželo Vsetínské poměrně dost.
     
    36:06
    Nakonec je vyloučen pouze Zdeněk Doležal. To se nelíbí domácím fanouškům, kteří by zřejmě uvítali vyloučení na obou stranách. Domácí útočník se provinil sekáním.
     
    36:04
    Mitch Fillman vystřelil od modré čáry a vsetínští měli co dělat, aby nekapitulovali podruhé. David Gába ale naštěstí pro ně celou situaci stačil uhasit včas. Před brankou pak nastaly menší rozepře a vypadá to, že sudí bude vylučovat.
     
    35:01
    Českobudějovický brankář musel zasahovat i o chvíli později, když na něj vyletěla střela z levého kruhu. Jmenovitě pálil Tomáš Vávra, jenž ale trefil jen prostředek branky.
     
    34:43
    Vsetínští zatím nehrají přesilovou hru vůbec špatně! U levé tyče z gólmanova pohledu se pokusil prosadit Budějovickým dobře známý Luboš Rob. Strmeň ale zasáhl dobře a včas.
     
    34:03
    René Vydarený vyhodil puk z obranného pásma. A to tak že dokonce musel zasahovat David Gába svou lapačkou. Velice dalekonosný pokus ale chytli a následně rozehrál.
     
    33:57
    Tomáš Vávra sice vybojoval kotouč na hole svého týmu, následně si ale nevšiml spoluhráče, který stál ještě v útočném pásmu. Vsetín se dostává do ofsajdu.
     
    33:24
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Žiga Pavlin – 2 min., krosček).
     
    33:24
    Pokračovat se ale bude až po krátké komerční přestávce. Po ní už se hra přesune před českobudějovickou branku.
     
    33:24
    David Gába upaloval na střídačku svého týmu. A to proto, že jeho spoluhráči vybojovali přesilovou hru také pro sebe. Uvidíme, zda s ní Vsetínští naloží o něco lépe než před chvíli Motor.
     
    32:28
    Ani tato přesilová hra svěřencům Václava Prospala příliš nevyšla. Největší šanci měl Lukáš Endál, nicméně to bylo ze strany domácích tak vše. Šilhavý je zpět na ledové ploše.
     
    31:55
    Domácí si mohli vzít vedení zpět na svou stranu! Lukáš Endál dostal přihrávku na pravý kruh, kde byl zcela sám! Nicméně nestřílel zkusil oslovit ještě spoluhráče na vzdálenější tyči. Ten byl ale tísněn obráncem, a tak se k zakončení ani nedostal.
     
    31:08
    Fillman nerozehrál ve středním pásmu úplně přesně, a proto nakonec musel puk nahodit jen za Gábovu branku. Tam se k puku dostal právě vsetínský brankář, který rozehrál na spoluhráče, a ten se pokusil o vyhození, leč neúspěšně.
     
    30:28
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Vojtěch Šilhavý – 2 min., sekání).
     
    30:24
    Uvidíme další přesilovou hru domácího celku! David Gilbert chtěl vyvézt kotouč minimálně do středního pásma, když v tom mu zezadu protihráč vyrazil hokejku z ruky.
     
    30:06
    Klímek se vrací zpět na ledovou plochu. Na trestné lavici mohl být téměř v klidu. Gábovu svatyni totiž domácí hráči příliš neohrozili, naopak mohli na druhé straně hřiště sami vstřelit branku.
     
    29:46
    Nyní to vypadalo, jakoby domácí hráči chtěli předešlá slova snad potvrdit. Nechali pláchnout Víta Jonáka, který se tak ocitl před Strmeněm zcela sám. Jonákův pokus se ale nakonec odrazil snad jen od horní tyčky!
     
    28:30
    Budvar arénou se nyní nese hlasité „My chceme gól!“, jenže přesilové hry domácích nejsou v poslední době tím nejsilnějším, co Motor může nabídnout. Vsetín se bez větších problémů osvobozuje.
     
    28:06
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Daniel Klímek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    28:02
    Zajímavá akce vsetínských hokejistů! David Vítek dostal přihrávku na pravé křídlo. Najížděli mu také dva spoluhráči, přesto vzal celou akci na sebe. Zamířil do bližšího horního růžku, domácí brankář si proti Vítkově pokusu připisuje další z úspěšných zákroků.
     
    27:26
    Valachům se nepodařilo usadit v pásmu, a tak se budou muset naopak bránit. Zdeněk Kutlák odpálil puk do středního pásma, kde se ho ujímají jeho spoluhráči.
     
    27:11
    Českobudějovičtí se dostali znovu k puku a znovu ohrozili vsetínskou svatyni! U pravé tyče z gólmanova pohledu se jeden z motoráků pokusil procpat puk až do branky, nicméně Gába byl připraven a puk opět drží ve své výstroji!
     
    27:05
    Nenápadná, přesto velmi nebezpečná střela! Zdeněk Doležal vybojoval proti soupeřovi kotouč a z pravého kruhu vyslal velmi štiplavou střelu. David Gába zareagoval včas a puk vyrazil mimo nebezpečí.
     
    26:03
    Miloslav Čermák nahodil kotouč od modré čáry. S tím nemohl mít David Gába výraznější obtíže. A také že ne. Puk v pohodě vyrazil betonem za svou svatyni.
     
    25:15
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu. Zatím ale spíše jen bez vážnějších ohrožení branek na obou stranách. České Budějovice se nyní chtěly probít přes útočnou modrou čáru zastavuje je ale čárový rozhodčí, kterému ofsajd neunikl.
     
    24:54
    Motor ale v útočné třetině před Gábou nevydrželi příliš dlouho. Vsetín hru otočil a Jan Strmeň opět musel být v permanenci. Střelu jednoho z protihráčů ale v pohodě drží ve své rukavici.
     
    24:29
    V útočném pásmu už se ale opět objevují českobudějovičtí hokejisté, kteří se tak mohou pokusit o případnou kombinaci a vzít si vedení na svou stranu zpět.
    24:12 Ondřej SLOVÁČEK - 1:1
     
    24:12
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Luboš Rob viděl rozjetého ONDŘEJE SLOVÁČKA a poslal mu přihrávku. Slováček se dostal zcela sám před Strmeně, kterého prostřelil nekompromisně nad vyrážečku! Asistence: Luboš Rob.
     
    23:48
    Cody Bradley to myslel dobře! Viděl rozjetého spoluhráče, jenž si rychle sjížděl ke vzdálenější tyči. Bradleyova přihrávka ale až na něj neprošla.
     
    22:47
    Motor se musel bránit, vsetínští se prezentovali hned několika zajímavými šancemi! Tomáš Frolo vypálil od modré čáry, Strmeň vyrazil jen před sebe, kde se málem dostal k dorážce jeden ze Vsetínských. Naštěstí pro domácí ale kotouč nakonec končí nad horní tyčkou.
     
    21:24
    Lukáš Endál se pokusil o střelu téměř z nulového úhlu. Kotouč se ale mezi tři tyče nedostal. Dostal se ale na modrou čáru, odkud zkusil své štěstí Zdeněk Kutlák. Protihráče ale neprostřelil.
     
    20:29
    Českobudějovičtí hokejisté se pokusili založit útočnou akci velmi rychle. Miloslav Čermák se ve středním pásmu natahoval po přihrávce, na kotouč ale nedosáhl. Ten tak skončil až za Gábovou svatyní. Hra se pro zakázané uvolnění tedy přesune do obranného pásma domácích.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely – 18:4
    Střely mimo – 2:1
    Zblokované střely – 3:5
    Úspěšnost vhazování – 65% – 35%
    Trestné minuty – 0:2
     
    První perioda je za námi! O něco více ze hry měl přeci jenom domácí tým, který svou převahu dokázal přetavit branku až chvíli před koncem prvních dvaceti minut. I Vsetínští si ale připsali pár dobrých šancí, leč ty zůstaly bez využití.

    Další perioda začne přibližně v 17:53.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Tak přeci jenom ještě musel David Gába před koncem periody vytáhnout jeden z těžších zákroků! Endál poslal přihrávku na pravý kruh, kde stál jeden z jeho spoluhráčů, jenž puk napálil z první, ovšem Gába na poslední chvíli za pomoci lapačky vyráží!
     
    19:11
    Domácí fanoušci si žádají ještě jeden přesný zásah. Tak uvidíme, zda jim českobudějovičtí hokejisté splní. Vhazovat se bude před vsetínskou brankou.
    18:48 Jiří ŠIMÁNEK - 1:0
     
    18:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Přeci jenom tady máme první branku utkání! Kotouč měl za brankou poměrně dlouho Miloslav Čermák, jenž vydoloval proti protihráči. Následně našel před branku najíždějícího JIŘÍHO ŠIMÁNKA, jenž napřáhl a z první rozvlnil síťku za Gábovými zády! Asistence: Miloslav Čermák.
     
    18:17
    Tomáš Pitule je zpět na ledové ploše, přesilovou hru Motoru ale mohl sledovat celkem v klidu. Domácí se totiž k žádné větší příležitosti nedostali.
     
    18:04
    Cody Bradley se pokusil najít přes celou šířku středního pásma nelézt Jiřího Šimánka. Ten už ale byl za modrou čárou, tudíž se hra pro ofsajd vrací di středního pásma.
     
    17:15
    Fillman dostal puk na modrou čáru, na střelu se ale zřejmě ještě necítil. Kotouč tak posunul na Davida Gilberta, který se o střelecký pokus již pokusil. Bohužel pro něj ale trefil jen prvního clonícího hráče. Následně se Vsetín osvobozuje.
     
    16:17
    Hra tedy nakonec nebyl přerušena z toho důvodu, že by se kotouče dotkla vsetínská střídačka. Dvě minuty za krosček inkasuje Tomáš Pitule.
     
    16:17
    Roman Přikryl nabral dobrou rychlost ve středním pásmu. Byl v držení kotouče. Právě puk si chtěl obhodit do pásma o mantinel. Vsetínská střídačka ale kotouč zasáhla, a tak se hra i tak přemístí před vsetínskou klec.
     
    15:20
    A vzápětí přichází další zákrok hostujícího brankáře! Jiří Šimánek vybojoval kotouč na vhazování a poslal jej na Pavlina. Slovinský obránce hájící barvy Motoru vystřelil. Bohužel pro něj ale jen někam doprostřed branky, kde už opět úřaduje Gába.
     
    15:15
    A další úspěšný Gábův zákrok. Tentokrát ale neměl nikterak obtížnou práci. Puk se k němu jen stěží dokutálel ihned po vhazování. Vsetínský brankář puk přikryl pod rukavicí.
     
    15:02
    Mitch Fillman dobře zachytil soupeřovu rozehrávku. Následně byl pod tlakem, ale udělal otočku, díky čemuž se agilního protihráče zbavil. Motor se pak dostává opět do pásma, když nahození z větší vzdálenosti opět kryje pozorný Gába.
     
    14:29
    Českobudějovičtí ale opět na kotouči. Celé střední pásmo projel s pukem na holi Zdeněk Doležal, aby následně zacílil na Gábu od hrazení. Střelu zpoza hráče vsetínský brankář bez větších problému drží na své výstroji.
     
    13:33
    Vsetínští se ale nenechávají v útku zahanbit a i oni se pokusili o ohrožení svatyně. Na pravém kruhu se pokusil o obhození protihráče Luboš Rob. To se mu sice povedlo, následnou střelu až na branku ale neprocpal.
     
    12:48
    Žiga Pavlin měl kotouč na holi za Gábovou svatyní. Zpoza branky se vymotal a poslal puk před ní. K puku se dostal přijíždějící Roman Přikryl. Jeho pokus ale nakonec jen velmi těsně proplachtil mimo pravou tyč.
     
    12:21
    Martin Heřman se hnal za kotoučem, přičemž se ale dostal do ofsajdového postavení. Poté, co se opřel do jednoho z protihráčů, tak sudí píská postavení mimo hru.
     
    12:00
    Tempo hry je zatím poměrně vysoké. Utkání prozatím doprovází skvělá kulisa, o kterou se starají oba tábory fanoušků. Po krátké komerční přestávce bude hra opět pokračovat.
     
    11:38
    Nakonec je z jejich akce i střelecký pokus! Na pravém křídle bruslil Ondřej Kopta. Využil trochu volného prostoru a zacílil na vzdálenější tyč. Strmeň se včas přemístil a Koptův pokus dokázal srazit mimo nebezpečí.
     
    11:13
    Mitch Fiilman poslal kotouč za Gábovu svatyni. Zde se ale nakonec dostali ke kotouči vsetínští hokejisté, jenž obracejí hru na opačnou stranu.
     
    10:38
    Záhy se na opačné straně pokusil založit útočnou akci Tomáš Vávra. Kotouč ale Luboši Robovi, který přejížděl modrou čáru, poslal příliš pozdě. Rob už byl za modrou čárou, a tak sudí píská ofsajdové postavení a hra se vrací do neutrální zóny.
     
    10:09
    Další zajímavá akce Motoru! Martin Novák poslal zpoza branky přihrávku do mezikruží. Tam už stál ke střele připravený David Gilbert, jenž to zkusil z první. David Gába proti němu ale předvedl velmi jistý zákrok.
     
    09:33
    Za to Jakub Babka se dostal do střelecké pozice. A do jaké! Zřejmě největší šance utkání. Babka si obhodil protihráče a ocitl se mezi kruhy. V trajektorii střely navíc nestál žádný z hráčů, a tak Babka vypálil. Bohužel pro něj a jeho tým ale kotouč mezi tři tyče nakonec neletěl.
     
    09:12
    Mitch Fillman dostal kotouč na modrou čáru. Pokusil se o střelu ze zápěstí, nicméně trefil jen Tomáše Frola. Následně si mohli domácí oddychnout, neboť se vsetínské duo útočníků nedostalo do brejku.
     
    08:06
    Na levém křídle ujížděl Roman Přikryl, který nebezpečně vystřelil. Gába však vyrazil. Před branku si ještě sjížděl Martin Heřman, který ale neměl vůbec žádný prostor pro případnou dorážku.
     
    07:29
    I Vsetín se natlačil do útočného pásma. Z větší vzdálenosti poté vylétla střela směrem na branku domácích. Dalekonosný pokus ale Strmeň viděl, a proto neměl problém zakleknout a střelu lapit.
     
    06:52
    Po vhazování kotouč ihned vyletěl na Davida Gábu. Nejspíše střílel Lukáš Endál. Vsetínský brankář byl ale opět připraven k zákroku, tentokrát kotouč schoval na na své hrudi.
     
    06:36
    Kutlák společně se spoluhráči vybojoval kotouč, a tak mohl jít Motor do útoku. Zde se kotouč po Gábově zákroku odrazil příhodně pro Fillmana. Ten si nabruslil k brance a zkusil kotouč poslat za brankovou čáru z bekhendové strany hole. David Gába proti němu ale vytasil skvělý zákrok lapačkou. Povedený semafor!
     
    05:54
    Hostující celek se ale puku velmi rychle zmocnil zpět! Roman Rác s ním najel do pásma, kde našel skvěle najíždějícího si spoluhráče, a tak mu poslal přihrávku. Jeden z Vsetínských pak vypálil na branku, trefil ale jen připravenou Strmeňovu lapačku.
     
    05:31
    Vsetínští hokejisté jen vrátili kotouč do obranného pásma Motoru. Tam si jej domácí hokejisté sbírají a upalují na opačnou stranu.
     
    04:34
    Dobrá šance pro hostující celek! Peter Mikuš napřáhl na modré a vystřelil. Strmeň si povyjel z branky, nicméně před ním ještě projelo několik hráčů. Domácí brankář ale i přesto odkázal kotouč vyrazit mimo nebezpečí!
     
    03:52
    Kotouč se odrazil příhodně pro Mitche Fillmana. Ten byl nicméně na odchodu z ledové plochy, a tak kotouč jen v rychlosti poslal na Gábu. Ten také bez obtíží kryje betonem.
     
    03:04
    Adam Hořanský dostal přihrávku do středního pásma. V dobré rychlosti pak najel do pásma útočného. Z větší vzdálenosti nahodil na domácí branku, Strmeň ale nemá s jeho pokusem výraznější obtíže.
     
    02:22
    Vhazovalo se před Gábou. Kotouč dostal na modrou čáru Karel Plášil, jenž to zkusil k bližší tyči. Puk nakonec jen prolétl kolem levé tyčky z brankářova pohledu a Budvar arénou to jen zahučelo.
     
    02:17
    Krásné gesto jednoho z domácích hráčů! Ten rozhodčí upozornil, že o žádný přestupek proti pravidlům nešlo, a tak se bude hrát v pěti na obou stranách.
     
    02:14
    Uvidíme první vyloučení, rozhodčí již zvedá pravici na znamení výhody. Tu má Motor, který to tak může případně zkusit se šesti hráči v poli.
     
    01:56
    Ze středního pásma ztečoval kotouč do útočné třetiny Roman Kucharczyk. Motor ale vzápětí obrací hru na druhou stranu ledové plochy.
     
    01:13
    David Gilbert zavezl kotouč do útočného pásma, kde jej následně udržel pro svého spoluhráče. Jmenovitě pro Mitche Fillmana, jenž dostal nabito na modrou a vypálil. Mířil na vzdálenější horní růžek, tam se ale včas objevila také Gábova lapačka.
     
    00:55
    Kotouč se ale nakonec dostává mimo hrací plochu. Jeden z domácích hráčů se jej pokusil poslat o mantinel do středního pásma, nicméně poslal puk jen na domácí střídačku.
     
    00:18
    Tomáš Frolo nahodil kotouč za soupeřovu branku. Tam se jeho spoluhráči snaží napadat domácí hokejisty. A zatím úspěšně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na led už se dostávají oba týmy! Utkání tedy může za malou chvíli začít! Dnes to mimo jiné bude souboj také na tribunách. Do Budvar arény totiž dorazila také početná skupinka vsetínských příznivců.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Da. Svoboda) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Beránek, Šimánek, Babka – Čermák, R. Přikryl, Heřman.

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Frolo, Hryciow, Slováček, Rudl, Mikuš, Holomek, Jenáček – Rác, Pitule, Hořanský – Vávra, Jonák, Rob – Kopta, Kucharczyk, Březina – Klímek, Šilhavý, Vítek.

    Rozhodčí: Wagner, Šindel – Tvrdík, Siman.
     


    VHK ROBE Vsetín

    Z Valašska zněly před sezónou velmi ambiciózní cíle. A Vsetín je zatím na nejlepší cestě, jak je naplnit! Valaši se drží na skvělém třetím místě v tabulce a v případě výhry by se dokonce mohli posunout ještě výše, konkrétně na druhé místo. Vsetínští se v tabulce drží před svým dnešním soupeřem, ovšem velmi těsně – o jeden bod. Zápas by mohl mít speciální náboj pro Luboše Roba, Víta Jonáka a také pro brankáře Davida Gábu. Zmíněné trio totiž ještě v minulé sezóně oblékalo dres Českých Budějovic. A všem třem se velmi daří, jako ostatně celému vsetínskému týmu.

    Kanadské bodování

    1. Luboš Rob – 34 (17+17)
    2. Antonín Pechanec – 34 (13+21)
    3. Vít Jonák – 29 (14+15)

    Brankáři

    David Gába – 11 zápasů, 90,98% úspěšnost zákroků, 2,45 průměr inkasovaných branek na zápas.

    Jan Šelepněv – 17 zápasů, 89,34% úspěšnost zákroků, 2,84 průměr inkasovaných branek na zápas.
     


    ČEZ Motor České Budějovice

    Českobudějovičtí hokejisté si momentálně vybírají slabší část sezóny. Nejenže přišla kontumace dvou zápasů, ale od té doby jakoby na Motor padla deka. Hokejisté z jihu Čech se trápí především v koncovce. Například v minulém kole, kdy hráli proti Porubě, vyprodukovali směrem na soupeřovu branku hned padesát střel, za brankovou čáru ale zapadla jen jediná z nich. „Myslím si, že to může být zápas, který nastartuje kladnou sérii výher,“ směřuje pozornost k zápasu proti Vsetínu asistent trenéra Aleš Totter. Zda tomu tak opravdu bude, bude možné sledovat od sobotních 17:00.

    Kanadské bodování

    1. Martin Novák – 27 (11+16)
    2. David Gilbert – 25 (9+16)
    3. Lukáš Endál – 24 (11+13)

    Brankáři

    Motor do zápasu nastoupí s Janem Strmeněm v brance. Petr Kváča je totiž stále v Třinci, kde má vyřízené střídavé starty až do ledna.

    Jan Strmeň – 20 zápasů, 91,98% úspěšnost zákroků, průměr 2 inkasované branky na zápas.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 19. Šimánek (Čermák), 38. Babka (Vydarený) – 25. Slováček (Rob)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Da. Svoboda II) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Beránek, Šimánek, Babka – Čermák, R. Přikryl, Heřman.
    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Frolo, Hryciow, Slováček, Rudl, Mikuš, Holomek, Jenáček – Rác, Pitule, Hořanský – Vávra, Jonák, Rob – Kopta, Kucharczyk, Březina – Klímek, Šilhavý, Vítek.

    Rozhodčí: Wagner, Šindel – Tvrdík, Siman

    Diváci: 6 421
    thejrc.org