Spal – Empoli 2:2 (kon.) | Fiorentina – Juventus 0:3 (kon.) | Sampdoria – Bologna 4:1 (kon.)
konec
Spal
2:2 (1:2)
Empoli FC
Sobota 01.12.2018, 15:00 • Stadio Paolo Mazza, Ferrara • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (16:57:00)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 13:13.
     
    Je za námi velmi atraktivní souboj mezi Spalem a Empoli! Domácí tým se již v páté minutě ujal vedení, ovšem nakonec to bude asi on, kdo bude se ziskem jednoho bodu spokojenější. Caputo a Krunić totiž ještě v první půli strhli vedení na stranu Empoli, které od 49. hrálo přesilovou hru. Spal i bez vyloučeného Cioneka praktikoval ofenzivní fotbal a v šestašedesáté minutě k radosti zaplněných tribun vyrovnal na konečných 2:2, o což se další gólovou hlavičkou postaral Jasmin Kurtić. Oba týmy tedy získávají bod a navzájem se malinko posunuly nad sestupové pásmo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zajc se elegantně dostal z blízkosti pravé autové čáry k pokutovému území. Následně posouval míč doprava, jenže Mčedlidze byl v souboji a opět si pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další tři minuty.
     
    90
    Giovanni Di Lorenzo na kraji hřiště ustál veledůležitý souboj s důrazným Faresem a nechal se zfaulovat. Balón pro hosty.
     
    89
    Neúnavný Kurtić hledal ve vápně Alberta Paloschiho. Defenziva Empoli si poradila a vytlačila domácí útok až ke středovému kruhu. Tam fauloval Mčedlidze a dostal žlutou kartu.
     
    88
    Empoli v posledních minutách přece jenom diktuje tempo a je o chloupek blíže rozhodujícímu gólu. Další střela zpoza šestnáctky však mířila mimo tři tyče.
     
    86
    Hamed Traorè se vrátil do obrany a vyhrál hlavičkový souboj po nadýchaném centru Schiattarelly ze standardní situace.
     
    85
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Mirco Antenucci, přichází Mattia Valoti.
     
    84
    Další slušná šance pro hosty! Caputo dostal přízemní přihrávku z pravé strany, z šestnácti metrů vypálil ke Gomisově pravé tyči a kvůli lehké teči obránce ji minul jen o pár decimetrů.
     
    83
    Střídající Levan Mčedlidze si hezky našel místo ke střele. Ta však mohla být rozhodně nebezpečnější, pokus zpoza vápna neměl razanci a letěl přímo na Gomise.
     
    82
    Jasmin Kurtić měl mezi sebou a balónem jednoho hráče v černém dresu, přes kterého se neměl šanci prosadit. K tomu podle rozhodčích fauloval.
     
    81
    Snad poprvé v celém utkání se hra malinko uklidnila. Žádný z týmů nechce udělat nějakou chybu, která by ho mohla stát jednobodový zisk.
     
    79
    Centr zleva putoval do území, které ovládal Ivan Provedel. Hostující gólman si stáhl míč ze vzduchu a nepustil soupeře k hlavičce.
     
    78
    S ubráněním rohového kopu domácí opět neměli žádné problémy. Stejně jako před druhým gólem ihned otočili hru a sami získali výhodu rohu.
    77. Francesco Caputo (EMP)
     
    77
    Teď už to bylo z hostujícího pohledu a útočícího Caputa mnohem zajímavější. Útočník Empoli dostal vynikající přihrávku od Traorèho, předběhl svého strážce a vystřelil, ovšem Gomis důležitým zákrokem balón vyrazil!

    Michal Břuchanský

    Branky: 5. Kurtić (Schiattarella), 67. Kurtić (Lazzari) – 24. Caputo (Krunić), 43. Krunić (Binnásir)

    Karty:   34. Felipe (SPAL), 45+2. Schiattarella (SPAL), 54. Kurtić (SPAL) – 15. Maietta (EMP), 45. Krunić (EMP), 89. Mčedlidze (EMP)   49. Cionek (SPAL)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 13:13.
    Spal: A. Gomis – Cionek, Vicari, Felipe – Lazzari, Schiattarella, Kurtić, Missiroli (75. Everton Luiz), Fares – Antenucci (C) (85. Valoti), Petagna (69. Paloschi).
    Náhradníci: V. Milinković-Savić, Poluzzi – Bonifazi, F. Costa, Dickmann, Djourou, Floccari, Everton Luiz, Paloschi, Valdifiori, Valoti, Viviani.

    Empoli FC: Provedel – Veseli, Silvestre, Maietta – Di Lorenzo, Krunić (74. Zajc), Binnásir, Traorè, Pasqual (C) – Caputo, La Gumina (73. Mčedlidze).
    Náhradníci: Terracciano – Acquah, Antonelli, Brighi, Capezzi, Marcjanik, Mčedlidze, Mráz, Rodríguez, Rasmussen, Uçan, Zajc.

    Rozhodčí: Mazzoleni – Tonolini, Paganessi
    thejrc.org