Havlíčkův Brod – Nový Jičín 4:3 (kon.) | Mor. Budějovice – Val. Meziříčí 2:1 (kon.) | Písek – Opava 7:3 (kon.)
Žďár n/S – Kopřivnice 5:2 (kon.) | David Servis – SHK Hodonín 1:2 (kon.) | Pelhřimov – Orlová 3:0 (kon.)
Tábor – Šumperk 0:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
HK Nový Jičín
Sobota 01.12.2018, 17:00 • ZS Kotlina • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Domácí ve třetí třetině kontrolovali zápas, čtyři minuty před koncem se ale prosadil Vojtěch Adamík a zadělal na drama. Ďáblové v závěru zkusili vyrovnat při hře bez brankáře, skóre už se ale neměnilo. Tři body tak zůstanou v Kotlině. (19:02:16)
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Jan Milfait zpracoval puk ve vlastním pásmu a chytře jej o mantinel dostal do středního pásma. Hostům zbývá několik posledních sekund.
     
    59:12
    David Michálek spěchal za vyhozeným kotoučem spolu s Patrikem Přidalem, ke střele na prázdnou bránu se ale nedostali.
     
    58:39
    Václav Sonnek spěchá na střídačku, Nový Jičín bude hrát v pěti proti čtyřem!
     
    57:44
    Po souboji před hostující bránou se bude vylučovat. Jakub Metelka (NJI) je potrestán dvěma minutami za sekání, Miroslav Třetina (HBR) dostal menší trest za hrubost. Hraje se ve čtyřech proti čtyřem.
     
    57:31
    Čeněk Novák si teď musel dávat dobrý pozor na tečovanou střelu, puk ale naštěstí pro něj mířil nad bránu.
     
    57:08
    Na puku se ovšem i nadále drží Havlíčkův Brod. Luboš Voříšek zpoza brány nabízel kotouč před brankoviště, jeho úmysl ale přečetl Václav Sonnek.
     
    56:43
    Po inkasované brance hrají s pukem domácí, Nový Jičín teď vyhodil puk jenom na zakázané uvolnění. Stále ovšem mají solidní šanci vyrovnat.
     
    55:42
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Hosté se po krásné akci dostávají na rozdíl jedině branky! Jan Poruba zadovkou přenechal puk VOJTĚCHU ADAMÍKOVI, který přešel přes obránce, dostal se až před brankoviště a zblízka prostřelil brankáře Havlíčkova Brodu! Asistence: Jan Poruba, Jakub Lehečka.
     
    54:23
    Michael Chvostek tečoval střelu od modré čáry v prostoru mezi kruhy, puk se ale na bránu nedostal. Pak domácí vyhodili puk až na zakázané uvolnění.
     
    54:07
    Jiří Kališ se dostal s pukem až před brankoviště Havlíčkova Brodu, zblízka ale nenašel skulinku v postoji Čeňka Nováka.
     
    Dnešní utkání sleduje 519 diváků.
     
    53:23
    Ďáblové využili střídání Havlíčkova Brodu a dostali se do přečíslení dvou na jednoho. Hostující útočníci si mezi sebou třikrát vyměnili kotouč, vystřelit ale nedokázali.
     
    52:44
    Matěj Blinka se uvolnil přes hostujícího obránce a z levého kruhu vyslal střelu zápěstím, kterou Václav Sonnek vytěsnil vyrážečkou.
     
    52:02
    Michael Chvostek střelou zápěstím prověřil pozornost Čeňka Nováka, který kotouč vyrazil betony a následně puk, který se od zadního mantinelu odrazil zpátky, zalehl.
     
    51:00
    Patrik Kadeřávek nabral rychlost a vydal se na útočný výlet, jeho bekhendový pokus ale Václav Sonnek zastavil. Po něm ještě z levé strany vypálil David Michálek, jeho střela byla ale nepřesná.
     
    49:57
    Hosté by se potřebovali dostat do souvislejšího tlaku, aby zdramatizovali vývoj utkání, teď se ale nemohou dostat ani z vlastního pásma. Jejich rozehrávka skončila zakázaným uvolněním.
     
    49:38
    Od modré čáry nahodil puk Jiří Kopic, před brankovištěm stál zaparkovaný Luboš Voříšek, který byl připraven tečovat, puk ale mířil výrazně vedle.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 13. Přidal (Semrád, Třetina), 18. Michálek (Třetina, Přidal), 26. Šmíd (Kadeřávek, Milfait), 40. Michálek (Semrád, Třetina) – 36. Lehečka (Poruba, J. Sonnek), 39. Adamík (Slovák, Chvostek), 56. Adamík (Poruba, Lehečka)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Kulhánek, Semrád, Kopic, Vala, Šmíd, Kadeřávek – Michálek, Třetina (C), Přidal – Milfait (A), Voříšek (A), Chlubna – Beneš, Ludvík, Blinka – Kuchta, Kozlík
    HK Nový Jičín: V. Sonnek (D. Palička) – Adamík, Hruška (C), Hrachovský, Kališ, Metelka, Gřesík, Tomeček – Kuba, F. Palička, Krupa, Málek, Lehečka, Chvostek (A), Poruba, Zedník (A), Vaňo, J. Sonnek, Slovák, Irgl

    Rozhodčí: Ivan Čuňočka – Martin Musil, Roman Komínek

    Diváci: 519
    ocianews.com