Havlíčkův Brod – Nový Jičín 4:3 (kon.) | Mor. Budějovice – Val. Meziříčí 2:1 (kon.) | Písek – Opava 7:3 (kon.)
Žďár n/S – Kopřivnice 5:2 (kon.) | David Servis – SHK Hodonín 1:2 (kon.) | Pelhřimov – Orlová 3:0 (kon.)
Tábor – Šumperk 0:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
HK Nový Jičín
Sobota 01.12.2018, 17:00 • ZS Kotlina • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu 22. kola 2. ligy skupin Jih a Východ, ve kterém se střetnou týmy BK Havlíčkův Brod a HK Nový Jičín. Utkání začíná v 17:00.
     
     HK Nový Jičín jsme byli v posledních letech zvyklí hledat v druhé polovině tabulky, v probíhající sezoně je tomu ovšem zatím jinak. Ďáblové jsou ve vyrovnané skupině Východ na druhém místě a na lídra ze Šumperku ztrácejí pouze dva body.

    Mužstvo pod vedením Petra Macháčka není sice příliš produktivní, průměrně vstřelí 2,9 branky na zápas, může se ale spolehnout na dobrou defenzivu. Průměr obdržených branek na zápas je s těmi vstřelenými při skóre 55:56 téměř totožný.

    Poslední zápasy Ďáblů:

    21.11.2018 Kopřivnice – Nový Jičín 4:1
    24.11.2018 Nový Jičín – Písek 3:2sn
    28.11.2018 Nový Jičín – Šumperk 2:3p
     
     BK Havlíčkův Brod je aktuálně na třetí pozici. Za sebe se zatím příliš ohlížet nemusí, na čtvrtý Písek má náskok osmi bodů a k tomu dva zápasy k dobru, ambice celku z Vysočiny jsou ale jiné. Jeho ztráta na čelo činí již propastných 12 bodů. Také vedoucí Žďár ovšem odehrál o dvě utkání více než Bruslaři.

    Na postavení Havlíčkova Brodu v tabulce má nevýraznější vliv jeho aktuální forma. Svěřenci Jiřího Čelanského z posledních pěti zápasů vyhráli jen jednou. Navíc prohráli se soupeři před sebou – se Žďárem nad Sázavou i s Moravskými Budějovicemi. Nestačili ani na Písek a Šumperk.

    Poslední zápasy Bruslařů:

    17.11.2018 Havl. Brod – Kopřivnice 5:3
    21.11.2018 Havl. Brod – M. Budějovice 5:7
    28.11.2018 Žďár n. Sázavou – Havl. Brod 6:3
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Kulhánek, Semrád, Kopic, Vala, Šmíd, Kadeřávek – Michálek, Třetina (C), Přidal – Milfait (A), Voříšek (A), Chlubna – Beneš, Ludvík, Blinka – Kuchta, Kozlík

    HK Nový Jičín: V. Sonnek (Palička) – Adamík, Hruška (C), Hrachovský, Kališ, Metelka, Gřesík, Tomeček – Kuba, Palička, Krupa, Málek, Lehečka, Chvostek (A), Poruba, Zedník (A), Vaňo, J. Sonnek, Slovák, Irgl

    Rozhodčí: Ivan Čuňočka – Martin Musil, Roman Komínek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Jako první získali kotouč domácí, přihrávka Tomáše Semráda na levém křídle Patrika Přidala ale nenašla, a píská se tak jenom zakázané uvolnění.
     
    02:06
    Domácí jsou aktivnější. Z pravé strany se dral před brankoviště Matěj Blinka, kotouč mu ale při bekhendovém pokusu sklouzl z hole. Následně vyslal dělovku z levého kruhu Patrik Kadeřávek, kterou Václav Sonnek udržel ve výstroji.
     
    02:54
    Matěj Blinka málem využil chyby hostujícího celku ve středním pásmu, jeden z novojičínských obránců se k němu ale vrátil a kotouč mu sebral.
     
    03:35
    Ďáblové se snaží dostat do útočné třetiny nahozenými kotouči, ty ale za vlastní bránou zastavuje Čeněk Novák, který následně rozehrává svým spoluhráčům.
     
    04:21
    Pavel Zedník dostal přihrávku na osu hřiště, nedostal se ale ani za modrou čáru. Zastavila ho obranná dvojice David Vala – Jiří Kopic.
     
    05:03
    Bruslaři se drželi v pásmu soupeře, ke střele se ale nedostali. Následný protiútok hostů zastavili hned ve středním pásmu.
     
    05:37
    Jeden z hostujících útočníků se šikovně uvolnil na levém křídle, pak se k němu ale výborně vrátil Tomáš Ludvík a kotouč mu vypíchl.
     
    06:29
    Nový Jičín vyhrál buly v pásmu domácích a Jakub Hruška okamžitě vypálil od modré čáry. Čeněk Novák s jeho pokusem ovšem neměl problémy a schoval puk do lapačky.
     
    07:14
    Puk se od zadního hrazení odrazil před brankoviště, kde Miroslav Krupa zády k bráně bekhendem dorážel. Puk letěl vedle levé tyče Novákovy svatyně, domácí brankář ale raději skokem po kotouči přerušil hru.
     
    07:50
    V těchto chvílích přebrali iniciativu hosté. Nejprve Filip Palička nebezpečně vystřelil z okraje levého kruhu do Novákova ramene, následná dělovka Ondřeje Hrachovského od modré čáry zamířila do lapačky Čeňka Nováka.
     
    08:44
    David Michálek rychlou otočkou za hostující bránou zmátl obranu Nového Jičína a přihrávkou na okraj levého kruhu uvolnil Miroslava Třetinu. Tomu ale trvalo zpracování o sekundu déle, než bylo potřeba, a Václav Sonnek se proti jeho střele dokázal včas přesunout.
     
    09:14
    Teď zase zazlobili Ďáblové. Matěje Málka na pravé straně David Vala ke střele nepustil, po něm se ovšem dostal ke střele Ondřej Hrachovský. Domácí brankář měl zakrytý výhled, obránce před ním ale střelu ztlumil svým tělem.
     
    10:32
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu a od modré čáry nahazoval kotouč Tomáš Semrád. Puk ale přes hradbu tě na bránu neprošel.
     
    11:34
    Bruslaři se dlouho drželi v pásmu Nového Jičína, do zakončení se ale nedostali. Naopak do rychlého protiútoku mohli zamířit hosté, Dušan Jakub Vaňo se rozjel na pravém křídle, tam jej ale zastavil David Vala.
     
    12:11
    Hosté zkusili překvapit Čeňka Nováka prudkou střelou z ostrého úhlu, domácí brankář měl ale bližší tyč dobře pokrytou.
     
    12:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají skóre dnešního utkání! Hostující brankář neudržel ránu Tomáše Semráda a puk se odrazil k PATRIKU PŘIDALOVI. Ten nezazmatkoval, v klidu si kotouč zpracoval, brankáře položil na led a kolem jeho betonu zasunul puk do sítě. Asistence: Tomáš Semrád, Miroslav Třetina.
     
    13:57
    Matěj Blinka přistrčil puk do jízdy Filipu Benešovi, který přebruslil hostujícího beka, dostal se ale do ostrého úhlu, ze kterého Václava Sonnka bekhendem neprostřelil.
     
    14:36
    Ďáblové odrazili útok Havlíčkova Brodu, ale bylo to jenom za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tak vrátí před bránu Václava Sonnka.
     
    15:23
    Lukáš Irgl využil prostoru, který se před ním otevřel, navedl si kotouč na forhend a z okraje levého kruhu vyslal prudkou ránu, kterou domácí brankář vytěsnil betony mimo tři tyče.
     
    16:01
    Jan Milfait z okraje pravého kruhu pohotově vystřelil do horního rohu hostující brány, Václav Sonnek ovšem stačil reflexivně vyrazit puk ramenem.
     
    17:26
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Nádherná akce Bruslařů končí druhým gólem! Miroslav Třetina obešel u pravého hrazení hostujícího obránce, kterému se nepodařilo kapitána Havlíčkova Brodu zastavit tělem, a přihrávkou přes brankoviště uvolnil DAVIDA MICHÁLKA, jenž z první usměrnil puk nad betony přesouvajícího se brankáře. Asistence: Miroslav Třetina, Patrik Přidal.
     
    17:54
    Domácí mohou svůj náskok ještě navýšit. Pavel Zedník (NJI) je potrestán dvěma minutami za držení, Bruslaři tak budou hrát přesilovou hru.
     
    19:06
    V nerovnovážném počtu hráčů na ledě byli ovšem blíže gólu hosté. Ti totiž ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Akci vedl na pravém křídle Jan Sonnek, který vzal situaci na sebe a střelou z kruhu trefil vzdálenější tyč!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Dnešní zápas musí diváky v Kotlině bavit. Hraje se vy vysokém tempu, k radosti většiny si navíc Bruslaři vypracovali dvoubrankové vedení, o které se postarali Patrik Přidal s Davidem Michálkem. Hosté byli nejblíže gólu v závěru úvodní periody, když Jan Sonnek ve vlastním oslabení orazítkoval tyč. Druhá perioda začne přibližně v 17:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Patrik Přidal nerozehrál dobře, čehož mohl využít Pavel Zedník, jeho rána z pravého kruhu ale mířila mimo. Čeněk Novák zasahovat nemusel.
     
    21:16
    Ďáblové dlouho drželi Bruslaře pod tlakem, domácí se až teď dostali ze sevření. A hned sami zahrozili, Valovu dělovku z levého kruhu ale Václav Sonnek udržel ve výstroji.
     
    21:41
    Filip Beneš se prodral mezi dvojici obránců a mířil na bránu, v poslední chvíli mu jeden z novojičínských obránců znemožnil vystřelit.
     
    23:04
    Střela Jiřího Kopice byla zblokována, puk se ovšem odrazil hráčům pod nohy a Patrik Přidal pohotově dorážel, puk ale mířil těsně vedle levé tyče.
     
    23:42
    Domácí drží svého soupeře pod tlakem, jeho střely od modré čáry jsou ale zblokované. Hosté vyhodili puk jenom na zakázané uvolnění.
     
    23:44
    Bruslaři vyhráli buly a Jiří Kopic vystřelil od modré čáry. Václav Sonnek jeho pokus zastavil, nechal přerušit hru a Nový Jičín může vystřídat.
     
    24:11
    Ďáblové se musí podruhé v zápase bránit ve čtyřech, Michael Chvostek (NJI) je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    25:11
    Před Václav Sonnkem byl provoz, čehož využil Tomáš Semrád. Jeho prudkou ránu od modré čáry ovšem hostující gólman vykopl pravým betonem.
     
    25:50
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovou hru nakonec využívají! Patrik Kadeřávek posunul na modré čáře puk VOJTĚCHU ŠMÍDOVI, proti jehož pokusu hostující brankář pozdě sklapl betony, mezi kterými mu kotouč prošel do sítě. Asistence: Patrik Kadeřávek, Jan Milfait.
     
    27:08
    Miroslav Třetina jenom bekhendem nahodil puk ze středního pásma na bránu, Václav Sonnek ovšem musel ukrýt kotouč pod lapačku, protože se u něj rychle objevil Patrik Přidal.
     
    28:11
    Jan Milfait obešel hostujícího brankáře a už hledal před brankoviště najíždějícího Tomáše Chlubnu, na něj ale přihrávka neprošla.
     
    29:13
    Jakub Lehečka manévrem za bránou rozhodil havlíčkobrodskou obranu, čehož ale k zakončení nevyužil. Následná střela Jiřího Kališe od modré čáry na bránu neprošla.
     
    30:12
    Patrik Přidal v rychlém protiútoku přihrával z pravého křídla před brankoviště, hostující obránce si kotouč málem srazil do vlastní sítě. Za rozhozeného brankáře ještě mířil Miroslav Třetina, z úhlu se ale netrefil.
     
    31:25
    Po střele Jana Milfaita z levého kruhu se puk odrazil k Luboši Voříškovi, který se snažil překonat hostujícího brankáře téměř z nulového úhlu, Václav Sonnek ale zasáhl levým betonem.
     
    32:41
    David Kozlík obešel přes obránce a agresivně se tlačil do brankoviště, chyběl jen malý kousek, aby protlačil puk do sítě mezi betonem a levou tyčí hostující brány. Následně se strhla mela na brankovišti, domácí ale puk za brankovou čáru neprotlačili.
     
    33:36
    Miroslav Třetina (HBR) si při napadání v útočném pásmu pomohl háčkem. Vědom si svého prohřešku míří bez protestů na trestnou lavici.
     
    34:17
    Ďáblové budou hrát minutu a devatenáct sekund v pěti proti třem. Za hákování je vyloučen také Petr Kuchta (HBR).
     
    35:10
    Davidu Valovi se nepodařil vyhodit a od modré čáry vypálil Jan Sonnek, jeho tvrdá rána ale mířila mimo.
     
    35:30
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Teď už se hosté prosazují a snižují na rozdíl dvou branek! Kombinace hostů totiž pokračovala a na konci akce stál JAKUB LEHEČKA, který z ostrého úhlu trefil odkrytou část domácí brány, Čeněk Novák se rukavicí natahoval marně. Asistence: Jan Poruba, Jan Sonnek.
     
    36:55
    Bruslaři už jsou kompletní, stále se ale musí bránit ve své třetině. Ďáblové pokračují v tlaku.
     
    38:07
    Jiří Kališ zachytil puk na modré čáře a okamžitě do něj práskl, puk z jeho hole ale vyletěl příliš vysoko.
     
    38:27
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Bruslaři si teď koledovali a Ďáblové se dostávají na dostřel. Jiří Slovák přihrál na modrou čáru VOJTĚCHU ADAMÍKOVI, jehož prudká rána se zastavila až v síti. Asistence: Jiří Slovák, Michael Chvostek.
     
    39:49
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí ovšem přispěchali s rychlou odpovědí. Bruslaři zamkli svého soupeře v pásmu a Tomáš Semrád rozdával přihrávky svým spoluhráčům, až nakonec na pravé straně našel DAVIDA MICHÁLKA, který se trefil nad brankářovu lapačku! Asistence: Tomáš Semrád, Miroslav Třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Vedení Havlíčkova Brodu nejprve navýšil v přesilové hře Vojtěch Šmíd, pak ovšem v dvojnásobné početní převaze snížil Jakub Lehečka. Když se krátce na to prosadil také Vojtěch Adamík, domácím zatrnulo. Gólem do šatny ovšem vrátil dvoubrankové vedení na hole domácích David Michálek. Třetí perioda začne přibližně v 18:29.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Na puku se drží domácí, od modré čáry vypálil Kryštof Kulhánek. Jeho rána ale mířila výrazně mimo.
     
    41:33
    Lukáš Irgl vystřelil zápěstím přes obránce z pravé strany, Čeněk Novák jeho pokus vyrazil pravým betonem.
     
    41:48
    Hosté se budou bránit ve čtyřech, Jan Sonnek (NJI) je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    43:29
    Václav Sonnek musel v oslabení řešit jednu nepříjemnou situaci, teď se ale dostali do úniku hosté. Bekhendový blafák Jakuba Lehečky ale Čeněk Novák přečetl a vyrazil puk betony!
     
    43:54
    Tomáš Semrád okamžitě po buly vystřelil od modré čáry, jeho rána mířící k tyči ovšem skončila v lapačce Václava Sonnka.
     
    45:41
    Hosté se na chviličku usadili v pásmu Havlíčkova Brodu a Ondřej Hrachovský vyslal ďahu od modré čáry, mířil ale nepřesně.
     
    46:16
    Jan Milfait ujížděl sám na brankáře! Naznačením rameny poslal hostujícího brankáře na led, pak ale netrefil mezírku mezi tyčí a gólmanovými betony!
     
    49:00
    Hra je v těchto chvílích poměrně rozkouskovaná, což více vyhovuje domácím. Jednou se přerušovalo po dotyku ochranné sítě, následně vyletěl puk na tribunu mezi sedící diváky.
     
    49:38
    Od modré čáry nahodil puk Jiří Kopic, před brankovištěm stál zaparkovaný Luboš Voříšek, který byl připraven tečovat, puk ale mířil výrazně vedle.
     
    49:57
    Hosté by se potřebovali dostat do souvislejšího tlaku, aby zdramatizovali vývoj utkání, teď se ale nemohou dostat ani z vlastního pásma. Jejich rozehrávka skončila zakázaným uvolněním.
     
    51:00
    Patrik Kadeřávek nabral rychlost a vydal se na útočný výlet, jeho bekhendový pokus ale Václav Sonnek zastavil. Po něm ještě z levé strany vypálil David Michálek, jeho střela byla ale nepřesná.
     
    52:02
    Michael Chvostek střelou zápěstím prověřil pozornost Čeňka Nováka, který kotouč vyrazil betony a následně puk, který se od zadního mantinelu odrazil zpátky, zalehl.
     
    52:44
    Matěj Blinka se uvolnil přes hostujícího obránce a z levého kruhu vyslal střelu zápěstím, kterou Václav Sonnek vytěsnil vyrážečkou.
     
    53:23
    Ďáblové využili střídání Havlíčkova Brodu a dostali se do přečíslení dvou na jednoho. Hostující útočníci si mezi sebou třikrát vyměnili kotouč, vystřelit ale nedokázali.
     
    Dnešní utkání sleduje 519 diváků.
     
    54:07
    Jiří Kališ se dostal s pukem až před brankoviště Havlíčkova Brodu, zblízka ale nenašel skulinku v postoji Čeňka Nováka.
     
    54:23
    Michael Chvostek tečoval střelu od modré čáry v prostoru mezi kruhy, puk se ale na bránu nedostal. Pak domácí vyhodili puk až na zakázané uvolnění.
     
    55:42
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Hosté se po krásné akci dostávají na rozdíl jedině branky! Jan Poruba zadovkou přenechal puk VOJTĚCHU ADAMÍKOVI, který přešel přes obránce, dostal se až před brankoviště a zblízka prostřelil brankáře Havlíčkova Brodu! Asistence: Jan Poruba, Jakub Lehečka.
     
    56:43
    Po inkasované brance hrají s pukem domácí, Nový Jičín teď vyhodil puk jenom na zakázané uvolnění. Stále ovšem mají solidní šanci vyrovnat.
     
    57:08
    Na puku se ovšem i nadále drží Havlíčkův Brod. Luboš Voříšek zpoza brány nabízel kotouč před brankoviště, jeho úmysl ale přečetl Václav Sonnek.
     
    57:31
    Čeněk Novák si teď musel dávat dobrý pozor na tečovanou střelu, puk ale naštěstí pro něj mířil nad bránu.
     
    57:44
    Po souboji před hostující bránou se bude vylučovat. Jakub Metelka (NJI) je potrestán dvěma minutami za sekání, Miroslav Třetina (HBR) dostal menší trest za hrubost. Hraje se ve čtyřech proti čtyřem.
     
    58:39
    Václav Sonnek spěchá na střídačku, Nový Jičín bude hrát v pěti proti čtyřem!
     
    59:12
    David Michálek spěchal za vyhozeným kotoučem spolu s Patrikem Přidalem, ke střele na prázdnou bránu se ale nedostali.
     
    59:44
    Jan Milfait zpracoval puk ve vlastním pásmu a chytře jej o mantinel dostal do středního pásma. Hostům zbývá několik posledních sekund.
     
    Konec zápasu.
     
    Domácí ve třetí třetině kontrolovali zápas, čtyři minuty před koncem se ale prosadil Vojtěch Adamík a zadělal na drama. Ďáblové v závěru zkusili vyrovnat při hře bez brankáře, skóre už se ale neměnilo. Tři body tak zůstanou v Kotlině. (19:02:16)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 13. Přidal (Semrád, Třetina), 18. Michálek (Třetina, Přidal), 26. Šmíd (Kadeřávek, Milfait), 40. Michálek (Semrád, Třetina) – 36. Lehečka (Poruba, J. Sonnek), 39. Adamík (Slovák, Chvostek), 56. Adamík (Poruba, Lehečka)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Kulhánek, Semrád, Kopic, Vala, Šmíd, Kadeřávek – Michálek, Třetina (C), Přidal – Milfait (A), Voříšek (A), Chlubna – Beneš, Ludvík, Blinka – Kuchta, Kozlík
    HK Nový Jičín: V. Sonnek (D. Palička) – Adamík, Hruška (C), Hrachovský, Kališ, Metelka, Gřesík, Tomeček – Kuba, F. Palička, Krupa, Málek, Lehečka, Chvostek (A), Poruba, Zedník (A), Vaňo, J. Sonnek, Slovák, Irgl

    Rozhodčí: Ivan Čuňočka – Martin Musil, Roman Komínek

    Diváci: 519
    thejrc.org