Řisuty – Dvůr Králové n. L. 2:4 (kon.) | Bílina – Letňany 1:9 (kon.) | Kobra – Vrchlabí 0:1 (kon.)
Mostečtí Lvi – Kolín 3:2 (po pr.) | Klatovy – Jablonec n/N 10:3 (kon.) | Sokolov – Trutnov 4:1 (kon.)
Děčín – Nymburk 2:4 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
HC Stadion Vrchlabí
Sobota 01.12.2018, 17:00 • ZS HC Kobra Praha • 2. liga - Sever a Střed (ČR) • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno. Po velmi vyrovnaném a bojovném výkonu putují tři body na sever Čech. (20:05:40)
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Poslední vteřiny utkání znamenají ještě jeden nájezd Kobry na branku. Ten se ale zvrhl v litý boj o kotouč za zády Jakuba Soukupa.
     
    58:11
    V závěrečné dvouminutovce se ještě Vrchlabí snaží o navýšení svého vedení. Ovšem i Kobra sestavila velmi pevný obranný blok, ze kterého se dostává do brejků.
     
    57:23
    Poslední minuty přinášejí naprosto stejný obraz hry. Zatímco Kobra se usilovně snaží o průnik do útočného pásma, Vrchlabí sestavilo velmi pevný obranný blok, kterým zastavují každou šanci domácího celku.
     
    56:16
    Robin Všetečka se dostal do zajímavé šance při průniku do útočného pásma. Celý pokus ale vzal za své krátce za modrou čarou, kde mladého útočníka Kobry tělem odstavil jeden z hostujících obránců.
     
    55:30
    Tomášovi Půlpánovi se sice povedlo obhodit Semráda, následná přihrávka na Aleše Půlpána povedená nebyla. I tak se ale hosté dostali ke střele, kterou ale bez obtíží zmrazil Mouček.
     
    54:51
    Kobra se usilovně snaží o vyrovnání. To přineslo řadu tvrdých, avšak čistých zákroků obrany Vrchlabí v útočném pásmu. Pražané se ale nevzdávají a stále se snaží dotlačit kotouč za záda Jakuba Soukupa.
     
    53:48
    Přesto se ale Stadionu povedlo zkonsolidovat v útočném pásmu. Ani nyní ale z kombinačního čtverce nic nevytěžili, naopak domácím se povedlo celou akci narušit a přenést hru na opačný konec.
     
    52:47
    Svou další přesilovku nezahájili Vrchlabští příliš úspěšně. Kombinaci ve středním pásmu se podařilo hráčům Kobry velmi brzy narušit a samotní se posléze vydali na malou chvíli před Soukupa.
     
    52:29
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Martin Semrád – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:49
    Vrchlabským se povedlo znovu přesunout se před Václava Moučka. I tentokrát ale narážejí na připravenou obranu Kobry, která je drží na vnějším obvodu útočného pásma.
     
    51:06
    Hosté v plném počtu.
     
    50:38
    Až v druhé polovině přesilové hry se Kobra odhodlala k napadání vrchlabské branky. Hosté ale v obranném pásmu pokrývají každý centimetr, čímž blokují akce svých protivníků.
     
    49:37
    I přes oslabení se dostal k samostatnému průniku na branku Kobry David Chalupa. Střelu z mezikruží ale dokázal Václav Mouček bez větších obtíží pokrýt.
     
    49:06
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Jakub Moník – 2 min., podrážení).
     
    48:14
    Načež Pražané započali ostřelování vrchlabské branky. Šanci na zakončení z ideální pozice měl Matouš Patočka, v poslední chvíli se ale do dráhy letu kotouče vložil obránce Stadionu, který jej vyrazil do ochranného plexiskla nad brankou.
     
    47:37
    A přetahovaná o kotouč pokračuje. Tentokrát jsou na tahu hráči Vrchlabí, kteří okupují prostor útočného pásma.
     
    47:06
    Kobra ale nechce takový stav jen tak. Často se tím pádem dostává k přenášení hry před soupeřovu branku. K vyrovnání se ale stále nemohou nijak dostat.
     
    45:45
    Hosté se dostali k další rozehrávce od své branky. Velmi rychle se díky tomu přesunuli k ohrožování Václava Moučka, na něhož ale ani tentokrát vyzrát nedokázali.
     
    43:35
    Vrchlabí se díky tomu odhodlalo ke hře v útočném pásmu. K samotné střele jim ale vždy chyběl malý kousek. Hráči Kobry si svou akci zde skvěle načasovali a právě v momentu těsně před vystřelením vždy obrali soupeře o kotouč.
     
    42:44
    Domácí rozehrávají od své branky. Nahrávka Pražanů mezi sebou ale mířila příliš daleko, zastavila se až o mantinel na opačném konci kluziště.
     
    41:46
    Viktor Nestrašil se snažil probít podél mantinelu do útočného pásma. V úhlu mezi mantinelem a modrou čarou ale narazil na vrchlabského beka. Přesto všechno se domácí nakonec dostali před Soukupa, kterého prověřili pořádnou pumelicí.
     
    40:28
    Po krátkém boji ve středním pásmu se dostal k nájezdu na branku Moučka Tomáš Půlpán. Tuto šanci ale dokázala obrana Pražanů zastavit a posléze vysunout soupeře dále od vlastní branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Vyrovnaná druhá třetina gólovou změnu nepřinesla. Oba týmy měly velké množství šancí, žádnou z nich ale nedotáhli do úplného konce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:15
    V posledních chvílích se ještě Kobra dostala do šance. Vrchlabská obrana ale vystavila tvrdou a nekompromisní stopku na hranici útočného pásma.
     
    38:13
    Nepřesná přihrávka Kysely na Hlinku způsobila protiútok Vrchlabí ze středního pásma. Tentokrát ale hosté z Krkonoš příliš důrazu nepředvedli a naopak byli velmi brzy vytlačeni z útočného pásma.
     
    37:23
    Zakončit do odkrytého prostoru branky Vrchlabí mohl Robin Všetečka. Ten ale stál zády k brance a než se s kotoučem stihl otočit, vrchlabský gólman už byl na svém místě a kotouč podržel.
     
    37:01
    Pražané zvolili rychlou rozehrávku od vlastní branky. Tak rychlou, že se kotouč dostal na opačný konec hrací plochy na zakázané uvolnění.
     
    36:15
    Do zakončení se pro tentokrát dostal Filip Hlinka. Ani ten ale z bezprostřední blízkosti na Soukupovu lapačku nevyzrál. Po následném vhazování se Vrchlabí dostalo do protiútoku.
     
    34:30
    To byla povedená klička od Dominika Šteinera! Kapitán Kobry si obhodil několik protistojících hráčů Vrchlabí a z mezikruží se pokusil vypálit na Jakuba Soukupa. Ovšem jak celá akce vypadala dobře, tak zakončení už tak úspěšné nebylo a gólman hostí jej bez obtíží hokejkou vyrazil.
     
    34:09
    Hráči Vrchlabí se stále tlačí na branku Kobry. V ní ale stojí Václav Mouček, kterému se daří prokazovat neprůstřelnost.
     
    30:13
    Domácí v plném počtu.
     
    30:06
    Střela Tomáše Bláhy z mezikruží se odrazila o mantinel za brankou Moučka. Ovšem větší množství šancí ještě více usadilo Vrchlabí v útočném pásmu.
     
    28:49
    Kobra se i ve čtyřech snaží udržet v útočném pásmu. Krátkodobě byla jejich snaha úspěšná, ovšem Stadionu se podařilo uvolnit a přenést hru do míst pro ně vhodných.
     
    28:38
    Hosté v plném počtu.
     
    28:13
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Dominik Šteiner – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    28:04
    Pražanům se povedlo přesunout se definitivně do útočného pásma. Prudkou střelu od modré zvolil Jakub Schejbal. Puk ale na Soukupa nemířil.
     
    27:05
    Velmi brzy se podařilo hráčům Stadionu vytlačit domácí z útočného pásma. Naproti tomu pokračuje Vrchlabí v útočném snažení, byť to je díky absenci jednoho hráče složitější.
     
    26:38
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Marek Voženílek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:01
    Aleš Půlpán se pokusil prostřelit tři obránce Kobry. Jeho snaha ale úspěšná nebyla, díky zakrytému výhledu, právě od třech hráčů domácích, poslal kotouč vedle branky Václava Moučka.
     
    24:49
    Po vyrovnání početních sil se Vrchlabí znovu vrátilo do útočného pásma. K přímé střele, která by bezprostředně ohrozila Václava Moučka se ale nemohou dostat ani nadále.
     
    24:20
    Domácí v plném počtu.
     
    23:40
    Tomáš Bláha se nedočkal přihrávky do mezikruží. Místo toho se rozhořel souboj o kotouč, z něhož vyjela Kobra na opačný konec ledové plochy.
     
    22:29
    Přesilovka ještě více ukotvila hráče Stadionu na pozici kolem branky Moučka. Domácím se ale daří bránit a držet soupeře na vnější hranici útočného pásma.
     
    22:20
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Milan Antoš – 2 min., podrážení).
     
    21:39
    David Chalupa zvolil rozehrávku ze středního pásma. Po chvilkovém návratu k vlastní brance se Vrchlabští dostali do útočného pásma. Stále ale naráží na připravenou obranu domácího celku.
     
    20:16
    Druhou periodu zahájila Kobra daleko aktivněji. Již s prvním vhazováním se dostal k útočné situaci Dominik Šteiner. Jakub Soukup ale tuto rychlou akci dokázal vyčíst a zastavit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Začátek druhé třetiny bude o něco pozdržen. Fanoušci Vrchlabí na sebe upozornili dýmovnicí během přestávky, čímž je snížená viditelnost zeleným dýmem.
     
    Počátek první třetiny přinesl větší tlak Vrchlabí, jemuž se také povedlo dostat se do vedení. Kobra se probudila k větším akcím až v jejím závěru, což ale na vyrovnání nestačilo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Prokličkování Jana Šergla posunulo hráče Kobry do útočného pásma. Zde Šergl zvolil křižný pass na Jiřího Kyselu, jehož zakončení už tak úspěšné nebylo.
     
    18:13
    Další vhazování ale vrátilo Kobru na dostřel branky Jakuba Soukupa, o jejíž prověření se také hráči domácího celku pokouší. Snaha ale kýžené ovoce nevynáší, naopak Stadionu se povedlo uvolnit napětí a přesunout těžiště hry na opačný konec.
     
    18:10
    Hosté v plném počtu.
     
    17:05
    Hráči Kobry jsou nuceni vrátit se ke své brance a odsud rozehrát. Naproti tomu obrana Stadionu se vysunula až na hranici svého útočného pásma, kde se snaží zastavovat pronikající hráče domácích.
     
    16:22
    Přesilovka ale Pražany nabudila. Ti se tím pádem dostali do útočného pásma, kde ihned rozehráli kombinační čtverec. Již první střelu od modré čáry ale Jakub Soukup bez obtíží lapil.
     
    16:10
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Patrik Urban – 2 min., vysoká hůl).
     
    15:53
    Kobra se snaží o obrat. Už první slabinou je ale rozehrávka, která se Jakubu Schejbalovi příliš nedaří.
     
    15:16
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Přesto všechno jdou hosté do vedení! LUKÁŠ KASTNER nad ničím neváhal a na modré čáře zvolil velmi tvrdou střelu na branku Kobry, která propadla přímo za záda Václava Moučka. Asistence: Tomáš Půlpán, Aleš Půlpán.
     
    14:48
    Domácí v plném počtu.
     
    14:35
    Tak to byla povedená parádička v podání Pavla Mrňy! Útočník Vrchlabí se v mezikruží nejprve napřahoval k vlastní střele, v posledním momentu ale zvolil krátkou přihrávku na vedle stojícího Michala Procházku. Načež ten bez váhání vypálil. Václav Mouček se ale zmást nenechal a puk pokryl lapačkou.
     
    14:11
    Hráčům Kobry se zadařilo vyhodit kotouč až k Jakubu Soukupovi. Vrchlabí posléze rozehrávalo.
     
    13:27
    Stadion zvládá svou první přesilovku velmi aktivně. Takřka celou dobu se drží na dostřel Moučkovy branky a čeká na ideální příležitost pro nekompromisní prověření svatyně domácího týmu.
     
    12:48
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Jakub Verbík – 2 min., faul kolenem).
     
    11:52
    Lukáš Kastner si dokázal obehrát dva protihráče a dostat se do rohu kluziště po Moučkově levici. Už ale nezvládl přesně nahrát před brankoviště, čehož využila Kobra k odebrání si kotouče pro sebe.
     
    11:28
    Roman Verbík vyčkává s kotoučem na holi za vlastní brankou.
     
    10:37
    Po delší době se dostala i Kobra do šance. Vrchlabským se ale podařilo přerušit hru vyhozením puku na icing, z čehož se po vhazování navrátili do útočného pásma.
     
    09:32
    Vrchlabí začíná prosazovat větší sílu na ledové ploše, zatím mělo jen výraznou převahu v hledišti. Obrana Kobry ale plní své úkoly velmi precizně a blokuje každý náznak šance Stadionu.
     
    09:09
    Kobra pozvolna rozehrává od vlastní branky. Nakonec však, díky vrchlabskému náporu, ale zvolila vyhození na zakázané uvolnění.
     
    07:56
    Stadion se zuby nehty snaží udržet před brankou Kobry. Při dostatečně velkém volném prostoru navíc zvládá vystřelit. Jako se stalo v případě Pavla Mrňy. Zkušený útočník Vrchlabí ale nemířil vůbec přesně.
     
    06:46
    Zprvu velmi povedená kombinace mezi Janem Bendíkem a Tomášem Bláhou zahořela na zpětné přihrávce mezi oběma spoluhráči na úrovni modré čáry. Tím pádem se Kobra znovu odhodlala k napadání branky Jakuba Soukupa.
     
    06:09
    Filip Hlinka zblokoval přihrávku na Aleše Půlpána. Hosté z Krkonoš se ale stále drží na dostřel branky Václava Moučka.
     
    05:06
    Kombinace Stadionu v útočném pásmu neměla dlouhého trvání. Po dvou přihrávkách od vhazování její průběh narušili hráči Kobry, kterým se povedlo uvolnit napětí před svou brankou a naopak vyvézt kotouč na opačnou stranu.
     
    04:33
    O založení další akce se postaral Viktor Nestrašil. Ovšem už první přihrávka na Robina Všetečku byla neúspěšná, díky čemuž se hosté odhodlali k protiakci.
     
    03:55
    O nájezd středem ledové plochy se pokusil Filip Hlinka. Na přechodu do útočného pásma ale narazil na trojici hráčů ve vrchlabském dresu, kteří vytvořili neprostupnou hranici.
     
    02:53
    Vrchlabští hokejisté se na delší čas usídlili před Václavem Moučkem. Obrana Kobry se ale v této oblasti ukázala jako nezdolná, neboť dokázala udržet soupeřovy útočníky v rohu hrací plochy.
     
    01:52
    Pavel Mrňa se vydal k samostatnému nájezdu po pravém křídle. Na modré čáře se ale dostal do souboje s Romanem Verbíkem, což mělo za následek vyletění kotouče přes trestnou lavici až do prostoru mezi diváky na branickém stadionu.
     
    01:12
    Jakub Verbík zastavil rozehrávku Vrchlabí od vlastní branky. Musel se ale s kotoučem vrátit až ke své brance, kde zahájil protiútok domácího týmu.
     
    00:06
    První kotouč patřil hráčům vrchlabského celku. Hosté z Krkonoš jej ale celkem snadno odevzdali domácím Pražanům. Kobra se posléze nastěhovala před branku Jakuba Soukupa.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Mouček (Novák) – Semrád, Kasík, Schejbal, Verbík R., Verbík J. (A) – Hrubý, Šeba, Kysela, Patočka, Všetečka, Nestrašil, Šergl, Šteiner (C), Slabý, Antoš, Šťastný, Hlinka.

    HC Stadion Vrchlabí: Soukup (Abraham) – Muška, Havránek, Vašíček (A), Bendík (A), Moník J., Voženílek, Jirků (C) – Matějček, Půlpán T., Hozák, Půlpán A., Procházka, Higveghy, Urban, Mrňa, Kastner, Chalupa, Bláha. Moník F.

    Rozhodčí: Veinfurter – Řezníček, Bohuněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 16. Kastner (T.Půlpán, A.Půlpán)


    HC Kobra Praha: Mouček (Novák) – Semrád, Kasík, Schejbal, Verbík R., Verbík J. (A) – Šeba, Kysela, Patočka, Všetečka, Nestrašil, Šergl, Šteiner (C), Slabý, Antoš, Šťastný, Hlinka.
    HC Stadion Vrchlabí: Soukup (Abraham) – Muška, Havránek, Vašíček (A), Bendík (A), Moník J., Voženílek, Jirků (C) – Matějček, Půlpán T., Hozák, Půlpán A., Procházka, Higveghy, Urban, Mrňa, Kastner, Chalupa, Bláha. Moník F.

    Rozhodčí: Veinfurter – Řezníček, Bohuněk
    thejrc.org