Řisuty – Dvůr Králové n. L. 2:4 (kon.) | Bílina – Letňany 1:9 (kon.) | Kobra – Vrchlabí 0:1 (kon.)
Mostečtí Lvi – Kolín 3:2 (po pr.) | Klatovy – Jablonec n/N 10:3 (kon.) | Sokolov – Trutnov 4:1 (kon.)
Děčín – Nymburk 2:4 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
HC Stadion Vrchlabí
Sobota 01.12.2018, 17:00 • ZS HC Kobra Praha • 2. liga - Sever a Střed (ČR) • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Mouček (Novák) – Semrád, Kasík, Schejbal, Verbík R., Verbík J. (A) – Hrubý, Šeba, Kysela, Patočka, Všetečka, Nestrašil, Šergl, Šteiner (C), Slabý, Antoš, Šťastný, Hlinka.

    HC Stadion Vrchlabí: Soukup (Abraham) – Muška, Havránek, Vašíček (A), Bendík (A), Moník J., Voženílek, Jirků (C) – Matějček, Půlpán T., Hozák, Půlpán A., Procházka, Higveghy, Urban, Mrňa, Kastner, Chalupa, Bláha. Moník F.

    Rozhodčí: Veinfurter – Řezníček, Bohuněk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    První kotouč patřil hráčům vrchlabského celku. Hosté z Krkonoš jej ale celkem snadno odevzdali domácím Pražanům. Kobra se posléze nastěhovala před branku Jakuba Soukupa.
     
    01:12
    Jakub Verbík zastavil rozehrávku Vrchlabí od vlastní branky. Musel se ale s kotoučem vrátit až ke své brance, kde zahájil protiútok domácího týmu.
     
    01:52
    Pavel Mrňa se vydal k samostatnému nájezdu po pravém křídle. Na modré čáře se ale dostal do souboje s Romanem Verbíkem, což mělo za následek vyletění kotouče přes trestnou lavici až do prostoru mezi diváky na branickém stadionu.
     
    02:53
    Vrchlabští hokejisté se na delší čas usídlili před Václavem Moučkem. Obrana Kobry se ale v této oblasti ukázala jako nezdolná, neboť dokázala udržet soupeřovy útočníky v rohu hrací plochy.
     
    03:55
    O nájezd středem ledové plochy se pokusil Filip Hlinka. Na přechodu do útočného pásma ale narazil na trojici hráčů ve vrchlabském dresu, kteří vytvořili neprostupnou hranici.
     
    04:33
    O založení další akce se postaral Viktor Nestrašil. Ovšem už první přihrávka na Robina Všetečku byla neúspěšná, díky čemuž se hosté odhodlali k protiakci.
     
    05:06
    Kombinace Stadionu v útočném pásmu neměla dlouhého trvání. Po dvou přihrávkách od vhazování její průběh narušili hráči Kobry, kterým se povedlo uvolnit napětí před svou brankou a naopak vyvézt kotouč na opačnou stranu.
     
    06:09
    Filip Hlinka zblokoval přihrávku na Aleše Půlpána. Hosté z Krkonoš se ale stále drží na dostřel branky Václava Moučka.
     
    06:46
    Zprvu velmi povedená kombinace mezi Janem Bendíkem a Tomášem Bláhou zahořela na zpětné přihrávce mezi oběma spoluhráči na úrovni modré čáry. Tím pádem se Kobra znovu odhodlala k napadání branky Jakuba Soukupa.
     
    07:56
    Stadion se zuby nehty snaží udržet před brankou Kobry. Při dostatečně velkém volném prostoru navíc zvládá vystřelit. Jako se stalo v případě Pavla Mrňy. Zkušený útočník Vrchlabí ale nemířil vůbec přesně.
     
    09:09
    Kobra pozvolna rozehrává od vlastní branky. Nakonec však, díky vrchlabskému náporu, ale zvolila vyhození na zakázané uvolnění.
     
    09:32
    Vrchlabí začíná prosazovat větší sílu na ledové ploše, zatím mělo jen výraznou převahu v hledišti. Obrana Kobry ale plní své úkoly velmi precizně a blokuje každý náznak šance Stadionu.
     
    10:37
    Po delší době se dostala i Kobra do šance. Vrchlabským se ale podařilo přerušit hru vyhozením puku na icing, z čehož se po vhazování navrátili do útočného pásma.
     
    11:28
    Roman Verbík vyčkává s kotoučem na holi za vlastní brankou.
     
    11:52
    Lukáš Kastner si dokázal obehrát dva protihráče a dostat se do rohu kluziště po Moučkově levici. Už ale nezvládl přesně nahrát před brankoviště, čehož využila Kobra k odebrání si kotouče pro sebe.
     
    12:48
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Jakub Verbík – 2 min., faul kolenem).
     
    13:27
    Stadion zvládá svou první přesilovku velmi aktivně. Takřka celou dobu se drží na dostřel Moučkovy branky a čeká na ideální příležitost pro nekompromisní prověření svatyně domácího týmu.
     
    14:11
    Hráčům Kobry se zadařilo vyhodit kotouč až k Jakubu Soukupovi. Vrchlabí posléze rozehrávalo.
     
    14:35
    Tak to byla povedená parádička v podání Pavla Mrňy! Útočník Vrchlabí se v mezikruží nejprve napřahoval k vlastní střele, v posledním momentu ale zvolil krátkou přihrávku na vedle stojícího Michala Procházku. Načež ten bez váhání vypálil. Václav Mouček se ale zmást nenechal a puk pokryl lapačkou.
     
    14:48
    Domácí v plném počtu.
     
    15:16
    Vrchlabí vstřelilo branku!
    Přesto všechno jdou hosté do vedení! LUKÁŠ KASTNER nad ničím neváhal a na modré čáře zvolil velmi tvrdou střelu na branku Kobry, která propadla přímo za záda Václava Moučka. Asistence: Tomáš Půlpán, Aleš Půlpán.
     
    15:53
    Kobra se snaží o obrat. Už první slabinou je ale rozehrávka, která se Jakubu Schejbalovi příliš nedaří.
     
    16:10
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Patrik Urban – 2 min., vysoká hůl).
     
    16:22
    Přesilovka ale Pražany nabudila. Ti se tím pádem dostali do útočného pásma, kde ihned rozehráli kombinační čtverec. Již první střelu od modré čáry ale Jakub Soukup bez obtíží lapil.
     
    17:05
    Hráči Kobry jsou nuceni vrátit se ke své brance a odsud rozehrát. Naproti tomu obrana Stadionu se vysunula až na hranici svého útočného pásma, kde se snaží zastavovat pronikající hráče domácích.
     
    18:10
    Hosté v plném počtu.
     
    18:13
    Další vhazování ale vrátilo Kobru na dostřel branky Jakuba Soukupa, o jejíž prověření se také hráči domácího celku pokouší. Snaha ale kýžené ovoce nevynáší, naopak Stadionu se povedlo uvolnit napětí a přesunout těžiště hry na opačný konec.
     
    19:00
    Prokličkování Jana Šergla posunulo hráče Kobry do útočného pásma. Zde Šergl zvolil křižný pass na Jiřího Kyselu, jehož zakončení už tak úspěšné nebylo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Počátek první třetiny přinesl větší tlak Vrchlabí, jemuž se také povedlo dostat se do vedení. Kobra se probudila k větším akcím až v jejím závěru, což ale na vyrovnání nestačilo.
     
    Začátek druhé třetiny bude o něco pozdržen. Fanoušci Vrchlabí na sebe upozornili dýmovnicí během přestávky, čímž je snížená viditelnost zeleným dýmem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Druhou periodu zahájila Kobra daleko aktivněji. Již s prvním vhazováním se dostal k útočné situaci Dominik Šteiner. Jakub Soukup ale tuto rychlou akci dokázal vyčíst a zastavit.
     
    21:39
    David Chalupa zvolil rozehrávku ze středního pásma. Po chvilkovém návratu k vlastní brance se Vrchlabští dostali do útočného pásma. Stále ale naráží na připravenou obranu domácího celku.
     
    22:20
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Milan Antoš – 2 min., podrážení).
     
    22:29
    Přesilovka ještě více ukotvila hráče Stadionu na pozici kolem branky Moučka. Domácím se ale daří bránit a držet soupeře na vnější hranici útočného pásma.
     
    23:40
    Tomáš Bláha se nedočkal přihrávky do mezikruží. Místo toho se rozhořel souboj o kotouč, z něhož vyjela Kobra na opačný konec ledové plochy.
     
    24:20
    Domácí v plném počtu.
     
    24:49
    Po vyrovnání početních sil se Vrchlabí znovu vrátilo do útočného pásma. K přímé střele, která by bezprostředně ohrozila Václava Moučka se ale nemohou dostat ani nadále.
     
    26:01
    Aleš Půlpán se pokusil prostřelit tři obránce Kobry. Jeho snaha ale úspěšná nebyla, díky zakrytému výhledu, právě od třech hráčů domácích, poslal kotouč vedle branky Václava Moučka.
     
    26:38
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Marek Voženílek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:05
    Velmi brzy se podařilo hráčům Stadionu vytlačit domácí z útočného pásma. Naproti tomu pokračuje Vrchlabí v útočném snažení, byť to je díky absenci jednoho hráče složitější.
     
    28:04
    Pražanům se povedlo přesunout se definitivně do útočného pásma. Prudkou střelu od modré zvolil Jakub Schejbal. Puk ale na Soukupa nemířil.
     
    28:13
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Dominik Šteiner – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    28:38
    Hosté v plném počtu.
     
    28:49
    Kobra se i ve čtyřech snaží udržet v útočném pásmu. Krátkodobě byla jejich snaha úspěšná, ovšem Stadionu se podařilo uvolnit a přenést hru do míst pro ně vhodných.
     
    30:06
    Střela Tomáše Bláhy z mezikruží se odrazila o mantinel za brankou Moučka. Ovšem větší množství šancí ještě více usadilo Vrchlabí v útočném pásmu.
     
    30:13
    Domácí v plném počtu.
     
    34:09
    Hráči Vrchlabí se stále tlačí na branku Kobry. V ní ale stojí Václav Mouček, kterému se daří prokazovat neprůstřelnost.
     
    34:30
    To byla povedená klička od Dominika Šteinera! Kapitán Kobry si obhodil několik protistojících hráčů Vrchlabí a z mezikruží se pokusil vypálit na Jakuba Soukupa. Ovšem jak celá akce vypadala dobře, tak zakončení už tak úspěšné nebylo a gólman hostí jej bez obtíží hokejkou vyrazil.
     
    36:15
    Do zakončení se pro tentokrát dostal Filip Hlinka. Ani ten ale z bezprostřední blízkosti na Soukupovu lapačku nevyzrál. Po následném vhazování se Vrchlabí dostalo do protiútoku.
     
    37:01
    Pražané zvolili rychlou rozehrávku od vlastní branky. Tak rychlou, že se kotouč dostal na opačný konec hrací plochy na zakázané uvolnění.
     
    37:23
    Zakončit do odkrytého prostoru branky Vrchlabí mohl Robin Všetečka. Ten ale stál zády k brance a než se s kotoučem stihl otočit, vrchlabský gólman už byl na svém místě a kotouč podržel.
     
    38:13
    Nepřesná přihrávka Kysely na Hlinku způsobila protiútok Vrchlabí ze středního pásma. Tentokrát ale hosté z Krkonoš příliš důrazu nepředvedli a naopak byli velmi brzy vytlačeni z útočného pásma.
     
    39:15
    V posledních chvílích se ještě Kobra dostala do šance. Vrchlabská obrana ale vystavila tvrdou a nekompromisní stopku na hranici útočného pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Vyrovnaná druhá třetina gólovou změnu nepřinesla. Oba týmy měly velké množství šancí, žádnou z nich ale nedotáhli do úplného konce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Po krátkém boji ve středním pásmu se dostal k nájezdu na branku Moučka Tomáš Půlpán. Tuto šanci ale dokázala obrana Pražanů zastavit a posléze vysunout soupeře dále od vlastní branky.
     
    41:46
    Viktor Nestrašil se snažil probít podél mantinelu do útočného pásma. V úhlu mezi mantinelem a modrou čarou ale narazil na vrchlabského beka. Přesto všechno se domácí nakonec dostali před Soukupa, kterého prověřili pořádnou pumelicí.
     
    42:44
    Domácí rozehrávají od své branky. Nahrávka Pražanů mezi sebou ale mířila příliš daleko, zastavila se až o mantinel na opačném konci kluziště.
     
    43:35
    Vrchlabí se díky tomu odhodlalo ke hře v útočném pásmu. K samotné střele jim ale vždy chyběl malý kousek. Hráči Kobry si svou akci zde skvěle načasovali a právě v momentu těsně před vystřelením vždy obrali soupeře o kotouč.
     
    45:45
    Hosté se dostali k další rozehrávce od své branky. Velmi rychle se díky tomu přesunuli k ohrožování Václava Moučka, na něhož ale ani tentokrát vyzrát nedokázali.
     
    47:06
    Kobra ale nechce takový stav jen tak. Často se tím pádem dostává k přenášení hry před soupeřovu branku. K vyrovnání se ale stále nemohou nijak dostat.
     
    47:37
    A přetahovaná o kotouč pokračuje. Tentokrát jsou na tahu hráči Vrchlabí, kteří okupují prostor útočného pásma.
     
    48:14
    Načež Pražané započali ostřelování vrchlabské branky. Šanci na zakončení z ideální pozice měl Matouš Patočka, v poslední chvíli se ale do dráhy letu kotouče vložil obránce Stadionu, který jej vyrazil do ochranného plexiskla nad brankou.
     
    49:06
    Vyloučení v týmu HC Stadion Vrchlabí (Jakub Moník – 2 min., podrážení).
     
    49:37
    I přes oslabení se dostal k samostatnému průniku na branku Kobry David Chalupa. Střelu z mezikruží ale dokázal Václav Mouček bez větších obtíží pokrýt.
     
    50:38
    Až v druhé polovině přesilové hry se Kobra odhodlala k napadání vrchlabské branky. Hosté ale v obranném pásmu pokrývají každý centimetr, čímž blokují akce svých protivníků.
     
    51:06
    Hosté v plném počtu.
     
    51:49
    Vrchlabským se povedlo znovu přesunout se před Václava Moučka. I tentokrát ale narážejí na připravenou obranu Kobry, která je drží na vnějším obvodu útočného pásma.
     
    52:29
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Martin Semrád – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:47
    Svou další přesilovku nezahájili Vrchlabští příliš úspěšně. Kombinaci ve středním pásmu se podařilo hráčům Kobry velmi brzy narušit a samotní se posléze vydali na malou chvíli před Soukupa.
     
    53:48
    Přesto se ale Stadionu povedlo zkonsolidovat v útočném pásmu. Ani nyní ale z kombinačního čtverce nic nevytěžili, naopak domácím se povedlo celou akci narušit a přenést hru na opačný konec.
     
    54:51
    Kobra se usilovně snaží o vyrovnání. To přineslo řadu tvrdých, avšak čistých zákroků obrany Vrchlabí v útočném pásmu. Pražané se ale nevzdávají a stále se snaží dotlačit kotouč za záda Jakuba Soukupa.
     
    55:30
    Tomášovi Půlpánovi se sice povedlo obhodit Semráda, následná přihrávka na Aleše Půlpána povedená nebyla. I tak se ale hosté dostali ke střele, kterou ale bez obtíží zmrazil Mouček.
     
    56:16
    Robin Všetečka se dostal do zajímavé šance při průniku do útočného pásma. Celý pokus ale vzal za své krátce za modrou čarou, kde mladého útočníka Kobry tělem odstavil jeden z hostujících obránců.
     
    57:23
    Poslední minuty přinášejí naprosto stejný obraz hry. Zatímco Kobra se usilovně snaží o průnik do útočného pásma, Vrchlabí sestavilo velmi pevný obranný blok, kterým zastavují každou šanci domácího celku.
     
    58:11
    V závěrečné dvouminutovce se ještě Vrchlabí snaží o navýšení svého vedení. Ovšem i Kobra sestavila velmi pevný obranný blok, ze kterého se dostává do brejků.
     
    59:24
    Poslední vteřiny utkání znamenají ještě jeden nájezd Kobry na branku. Ten se ale zvrhl v litý boj o kotouč za zády Jakuba Soukupa.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Po velmi vyrovnaném a bojovném výkonu putují tři body na sever Čech. (20:05:40)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 16. Kastner (T.Půlpán, A.Půlpán)


    HC Kobra Praha: Mouček (Novák) – Semrád, Kasík, Schejbal, Verbík R., Verbík J. (A) – Šeba, Kysela, Patočka, Všetečka, Nestrašil, Šergl, Šteiner (C), Slabý, Antoš, Šťastný, Hlinka.
    HC Stadion Vrchlabí: Soukup (Abraham) – Muška, Havránek, Vašíček (A), Bendík (A), Moník J., Voženílek, Jirků (C) – Matějček, Půlpán T., Hozák, Půlpán A., Procházka, Higveghy, Urban, Mrňa, Kastner, Chalupa, Bláha. Moník F.

    Rozhodčí: Veinfurter – Řezníček, Bohuněk
    bahis siteleri