Vancouver – Dallas 1:2 (kon.) | Minnesota – Toronto 3:5 (kon.) | Boston – Detroit 2:4 (kon.)
Florida – Tampa 4:5 (po pr.) | Montreal – NY Rangers 5:2 (kon.) | NY Islanders – Columbus 3:2 (kon.)
Pittsburgh – Philadelphia 2:4 (kon.) | New Jersey – Winnipeg 3:4 (po pr.) | Arizona – St. Louis 6:1 (kon.)
Nashville – Chicago 5:2 (kon.) | Edmonton – Vegas 2:1 (kon.) | Washington – Anaheim 5:6 (kon.)
konec
Minnesota Wild
3:5 (1:2, 1:1, 1:2)
Toronto Maple Leafs
Neděle 02.12.2018, 01:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:04 Zach HYMAN - 3:5
     
    59:04
    Toronto právě vstřelilo branku!
    ZACH HYMAN na obranné modré čáře skvěle vypíchl puk Ryanovi Suterovi, který se ho poté marně snažil pokrýt tělem, a dovezl ho do prázdné brány! Leafs dnes určitě vyhrají!
     
    58:39
    Frederik Andersen skvěle zasáhl levým betonem a dorážka Charlieho Coylea z vrcholu mezikruží těsně nad ledem minula levou tyč brány!
    56:40 Nazem KADRI - 3:4
     
    56:40
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Wild v závěru zápasu prožili dva velice nešťastné momenty, když nejprve zahodili obrovskou šanci a NAZEM KADRI se po zpětné přihrávce Connora Browna zpoza brány dostal ke střele u levé tyče, která se od rukavice Nicka Seelera na vzdálenější pravé tyči odrazila do brány! Nick Seeler si dnes vstřelil dva góly a vybral si obrovskou smůlu. Asistence: Connor Brown a Travis Dermott.
     
    55:50
    Morgan Rielly zpoza vlastní brány namazal puk na hůl Zacha Pariseho, který se ocitl v mezikruží úplně sám, jenže se ukvapil se střelou a Frederik Andersen ho vychytal! Klíčový moment zápasu.

     
    54:23
    Dnešní utkání sleduje 19107 diváků.
     
    51:16
    Jason Zucker ihned po vhazování vypálil před vrcholem levého kruhu a jeho pokus mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Frederik Andersen toho moc neviděl, přesto vytáhl senzační semafor! Parádní zákrok.
    49:38 Jason ZUCKER - 3:3
     
    49:38
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Mikaelovi Granlundovi v pravém kruhu sjel po zpětné přihrávce JASONA ZUCKERA puk při pokusu o střelu z čepele hole, vůbec to ale nebylo na škodu, protože u pravé tyče se k němu dostal znovu druhý jmenovaný muž a rychlou střelou zápěstím z ostrého úhlu poslal puk mezi betony Frederika Andersena! Maple Leafs opět zaspali vstup do třetiny a stav utkání je vyrovnaný 3:3. Asistence: Mikael Granlund.
     
    48:33
    Nino Niederreiter napřáhl v levém kruhu po zpětné přihrávce bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem, kterou Frederik Andersen hrudí vyrazil, a následnou dorážku úspěšně zachytil!
    44:51 Frederik Andersen předvedl další výtečný zákrok!
     
    44:51
    Domácí Eric Staal si najel v mezikruží na krátkou zpětnou diagonální přihrávku z levého kruhu a bez přípravy mířil tvrdou střelou s příklepem mezi betony Frederika Andersena, jenže brankář Maple Leafs dokázal puk mezi nimi včas sevřít!
     
    44:20
    Charlie Coyle se snažil mezi kruhy protáhnout před bránu, jenže se do nich ani nedostal, protože v blízkosti modré čáry ho podrazil Jake Gardiner.
     
    42:12
    Jason Zucker měl na holi obrovskou šanci, jenže po přihrávce Erica Staala z pravého kruhu pro vhazování minul odkrytou bránu Maple Leafs!
     
    40:32
    Devan Dubnyk vyrazil střelu Leafs z levého kruhu pro vhazování a Zach Hyman poté fauloval, když dostal dvě minuty za vysokou hůl. Druhá přesilová hra pro Wild.
    34:38 Zach HYMAN - 2:3
     
    34:38
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Jake Gardiner ztroskotal na pravém betonu Devana Dubnyka, kterého vzápětí po nahození Mitchella Marnera od modré čáry překonal ZACH HYMAN, když zády k bráně rukavicí tečoval puk nad lapačku brankáře Wild! Leafs opět vedou. Asistence: Mitchell Marner a Jake Gardiner.
    31:46 Devan Dubnyk pravým betonem vyrazil střelu Kadriho
     
    31:46
    Nazem Kadri na opačné straně ledové plochy mířil z vrcholu pravého kruhu ke vzdálenější levé tyči, také Devan Dubnyk se ale vytáhl, když vyjel z brány a pravým betonem puk skvěle vyrazil!
    31:35 Brankář Frederik Andersen ukradl gól Ericovi Staalovi!
     
    31:35
    Eric Staal si najel před bránu na přihrávku z levého křídla a bez přípravy mířil těsně nad ledem k levé tyči, Frederik Andersen ale pravým betonem puk vykopl! Skóre je stále vyrovnané.
    31:11 Domácí Jason Zucker mohl skórovat po tygřím skoku!
     
    31:11
    Jason Zucker si najel na vzdálenější levé tyči na kolmou diagonální přihrávku od Mikaela Granlunda a vpádu se snažil puk poslat mezi betony Frederika Andersena, brankář Maple Leafs je ale včas sevřel! Obrovská šance Wild.
    25:17 Jordan GREENWAY - 2:2
     
    25:17
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Joel Eriksson Ek na pravém křídle nabral rychlost a parádní žabkou z vrcholu kruhu pro vhazování přes hokejku ležícího Travise Dermotta našel v mezikruží najíždějícího JORDANA GREENWAYE, který procedil puk mezi betony Frederika Andersena do sítě! Asistence: Joel Eriksson Ek.
    24:26 Jason Zucker ze vzduchu nedokázal puk poslat do sítě
     
    24:26
    Mikael Granlund předvedl v pravém kruhu parádní stahovačku a před bránu z úhlu poslal bekhendovou přihrávku, po které mohl na vzdálenější levé tyči skórovat Jason Zucker, jenže ze vzduchu trefil Frederika Andersena!
    19:29 Eric STAAL - 1:2
     
    19:29
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Ryan Suter dojel na levém křídle puk po nepřesné přihrávce Mikaela Granlunda napříč útočným pásmem z pravého křídla a parádní bekhendovou přihrávkou zpoza brány našel ERICA STAALA, který rychlou střelou zápěstím z levého kruhu pro vhazování v závěru první třetiny zamířil o bližší levou tyč nad pravým ramenem Frederika Andersena do sítě – 1:2! Asistence: Ryan Suter a Mikael Granlund.
     
    13:38
    Jake Gardiner byl vyloučen na dvě minuty za krosček a Wild mohou snížit skóre během přesilové hry.
    13:38 Mikko Koivu ani Zach Parise nedokázali snížit na 1:2
     
    13:38
    Mikko Koivu před bránou nedokázal zasunout puk bekhendem mezi betony Frederika Andersena a u pravé tyče ho nepřekonal z dorážky ani Zach Parise! Obrovská šance Wild.
    12:19 Tyler ENNIS - 0:2
     
    12:19
    Toronto právě vstřelilo branku!
    TYLER ENNIS na levé straně útočného pásma z nulového úhlu nahodil puk před bránu, kde se od brusle klečícího Nicka Seelera odrazil nad lapačkou Devana Dubnyka do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Leafs vedou 2:0. Asistence: Pär Lindholm a Travis Dermott.
    09:21 Mikael Granlund měl na holi vyrovnávací gól na 1:1!
     
    09:21
    Mikael Granlund se po krásné bekhendové přihrávce Jasona Zuckera ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže po krásné stahovačce bekhendem minul vzdálenější pravý horní roh!
     
    09:21
    Marcus Foligno se ocitl na pravém křídle u hrazení v postavení mimo hru poté, co Devan Dubnyk fantasticky vyrazil střelu Maple Leafs z pravého křídla levým ramenem! Skvělý zákrok.
    06:06 Auston MATTHEWS - 0:1
     
    06:06
    Toronto právě vstřelilo branku!
    AUSTON MATTHEWS si na bodu levého kruhu pro vhazování zpracoval diagonální přihrávku Mitchella Marnera z vrcholu pravého kruhu a parádní střelou vymetl bližší levý horní roh brány! Maple Leafs využili přesilovou hru a vedou v St. Paul nad domácí Minnesotou 1:0. Asistence: Mitchell Marner a Morgan Rielly.
     
    05:40
    Morgan Rielly vypálil od modré čáry a jeho střela se zřejmě od tyče po teči odrazila zpět do hry!
     
    05:21
    Matt Dumba byl vyloučen na dvě minuty za hákování a Maple Leafs si vyzkouší první přesilovou hru.
     
    01:02
    Eric Staal se ocitl po přihrávce Mikaela Granlunda z levého křídla v mezikruží ve velké šanci a dobře mířil do levého horního rohu brány, Frederik Andersen ale puk vyrážečkou skvěle vyrazil!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 20. E. Staal (Suter, Mikael Granlund), 26. Greenway (J. Eriksson Ek), 50. Zucker (Mikael Granlund) – 7. Matthews (Marner, Rielly), 13. Ennis (P. Lindholm, Dermott), 35. Hyman (Marner, Gardiner), 57. Kadri (Co. Brown, Dermott), 60. Hyman


    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Suter (A), Spurgeon, Brodin, Dumba, Seeler, Pateryn – Zucker, E. Staal, Mikael Granlund – Parise (A), M. Koivu (C), Niederreiter – Greenway, J. Eriksson Ek, Coyle – M. Foligno, Fehr, J.T. Brown. Hlavní trenér: Bruce Boudreau.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Rielly (A), Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Dermott, Ožiganov – Marleau (A), Matthews, Kapanen – Hyman, Tavares (A), Marner – A. Johnsson, Kadri, Co. Brown – Ennis, P. Lindholm, Leivo. Hlavní trenér: Mike Babcock.

    Rozhodčí: Tim Peel, Jake Brenk. Čároví: Trent Knorr, Scott Cherrey

    Diváci: 19107
    ocianews.com